Fridge magnet wooden gears

Експрес-інтерв’ю

  • Подобається0Не подобається
  • 1 Січня 2010 р

У минуле відійшов непростий 2009 рік. Чим він запам’ятався для жителів району? Чого чекають вони від наступного року? Своїми думками діляться:
Іван Дмитрович ПРУДЧЕНКО, Бирлівський сільський голова: – Рік, що минає, запам’ятався тим, що наша сільська рада перемогла в обласному конкурсі «Населений пункт зразкового порядку». Беремо участь також в Програмі Розвитку ООН, «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду». Є в нас напрацювання по облаштуванню місця для відпочинку громадян. Виконали 60% робіт з ремонту сільського будинку культури, зробили освітлення центру села та вулиці Набережної, встановили паркан на кладовищі.
Сподіваємося, що наступний рік буде кращим. Плануємо облаштувати місце для відпочинку громадян, освітлення вулиці Комсомольської, відремонтувати дитячий садок, дороги.

Володимир Борисович ГРЕБЕНЮК, адміністратор апарату райдержадміністрації, депутат районної ради, голова громадської організації «Бершадська козацька сотня»: – 2009-й насамперед запам’ятався добрими сімейними подіями, закінченням донькою школи та вступом до вищого навчального закладу. Щодо громадського життя, то найбільшою подією вважаю раду козацьких організацій Вінницької області, яка відбулася 12 грудня, зокрема, прийняття обласної програми розвитку козацтва.
Від наступного року очікую позитивних зрушень в державі.
В сфері людських взаємовідносин, хочеться вірити, що ми все-таки подолаємо в собі байдужість і зрозуміємо, назавжди усвідомимо: кожен з нас – це ланка державного механізму, а найперше – рівноправна, вільна, гідна пошани людина.

Галина Миколаївна ГУЗ, директор Сумівської ЗОШ І-ІІІ ступенів: – Важкий і добрий був 2009 рік. Запам’ятався він злагодженою роботою педагогічного та учнівського колективів. Радує те, що наша праця недаремна – майже половина випускників 2009-го стали студентами вузів. Відділ освіти райдерж - адміністраціїдопоміг з коштами, і ми пофарбували дах школи.
Школа була і є не байдужою для батьків, є осередком життя на селі. Тішить те, що побільшало дитячих візків на вулицях Сумівки.
Активно продовжуємо природоохоронну роботу в школі і серед населення. Про це свідчать численні нагороди дітей, які цього року вдруге були учасниками Всеукраїнського зльоту юних лісівників у Рівному. А ще Сумівська ЗОШ перемогла в обласному конкурсі на кращу роботу із збільшення лісистості області, озеленення, благоустрою, екологічного оздоров - лення територій, створення парків, скверів та інших об’єк тів ландшафтної архітектури та садово-паркового мистецтва.
Від нового року чекаємо стабільності, активнішої турботи з боку держави про дітей. Сподіваємося, що країна отримає мудрого керівника, і життя людей стане кращим.

Іван КРАСНОЖОН, підприємець, с. Джулинка: – Приватним підприємцям зберегти свій бізнес у минулому році було нелегко. Я займаюся доставкою будівельних матеріалів, інших вантажів. Попит на цеглу, пісок, щебінь та інше набагато знизився, в людей не вистачає коштів на будівництво. Тож і замовлень було менше, прибутки мізерні. Та і паливно-мастильні матеріали подорожчали. Словом, криза зачепила і малий бізнес.
Сподіваюсь, що в наступному році в нашій країні підніметься економіка, краще настане життя для простих людей. Прийматимуться закони, які полегшать податковий тиск. Тоді і малий бізнес буде процвітати.

– Рік минулий запам’ятався для мене особливо, адже вийшла на заслужений відпочинок. Здавалося б, пенсіонерці нема чому радіти. На пенсію при нинішніх цінах прожити важко, та життя продовжується. Дочка порадувала мене другою внучкою.
Діти – завжди радість. Коли росте маля здоровеньким, веселим – то втіха для бабусі найперша. Хоч ростити дітей нині теж непросто, але всі разом, сподіваюсь, зуміємо поставити дівчаток на ноги.
А ще надіємося, що новий Президент України потурбується про молоді сім’ї і про підростаюче покоління, тож віримо і на краще життя в нашій країні.


Дивіться також в розділі  Є така думка
» 15.06.2018 Я проживаю в Берізках-Бершадських. Досить часто зустрічаю в періодиці публікації жителів сіл, які стурбовані проблемою цін на сире молоко. Утримання корів у приватному господарстві – це питання виживання людей у селах. Свого часу дві корівки...
» 01.04.2018 Скільки пам’ятаю, наші депутати змінюють Конституцію «під себе». А простим людям від цього зовсім не краще. За роки незалежності кількість українців, які живуть за межею бідності, тільки зросла.
» 03.03.2018 Відгук на публікацію «Замітки з історії Бершаді» в газеті за 26 січня 2018 р.
» 19.01.2018 Непрості умови нашого сьогодення та війна на Донбасі з окупантом показово довели, що командир зобов’язаний приймати відповідні рішення, які інколи суперечать вимогам чинного законодавства, але забезпечують виконання бойового завдання, збереження...
» 12.01.2018 Слово про матір
» 22.12.2017 Основа життя – здоров’я
» 01.12.2017 Підстав для звинувачення лікаря немає
» 25.11.2017 Не перетворюймо свято у формальність
» 16.12.2016 Продаж землі – найстрашніше зло після кріпацтва
» 29.07.2016 Зберегти пам’ять про рідну людину
Всі статті розділу Є така думка »
Цікаві фото
5 фото   
<b>День Святого Валентина</b><br />
3 фото   
<b>Біля автовокзалу</b><br />
8 фото   
<b>День Незалежності 2007</b><br />
3 фото   
<b>«Поет усього людства…»</b><br />Так сказала про Тараса Шевченка відома англійська політична діячка Полін Бентлі. &ndash; Тарас Шевченко виходить за...
Всі фотогалереї »
Ми - пам’ятаємо - «Книга Пам’яті України» / Сумівка
Битюк Андрій Овсійович (1908) 1908 р., українець, селянин. Мобілізований в 1941 р. Рядовий. Загинув 01.05.45. Похов. Німеччина.

З історії Бершаді
У важких умовах воєнного часу, відчуваючи гостру нестачу ремонтно-будівельних матеріалів і робочих рук, трудящі відбудовували підприємства. Під час масових суботників та недільників робітники й службовці розбирали завали каменю та цегли, в позаробочий час монтували устаткування, яке надходило все в більшій кількості від підприємств братніх республік. У короткий строк налагодили випуск продукції... Читати далі »



Останні новини
Може бути цікаво

Експрес-інтерв’ю - Точка зору - www.bershad.ua
Користувачі OnLine: 
Бершадщина  | Форуми  | Сторінками історії  | Літературна Бершадь  | Фотогалереї  | Новини  | Довідники  | Визначні місця  | У нас в гостях!  | Прогноз погоди в Бершаді  | Телефонні довідники
  • Продається будинок с. Чернятка. 35 соток, з усіма прибудовами: криниця, погріб, літня кухня з газом, будинок та времянка з газовим опаленням. Гарне місце. Ціни 3200 договірна.
    Продається будинок с. Чернятка. 35 соток, з усіма прибудовами: криниця, погріб, літня кухня з газом, будинок та времянка з газовим опаленням. Гарне місце. Ціни 3200 договірна.
    18.05.2020(063) 431-41-18
  • . Продам квартиру в місті Ірпінь, Київська область. 37 метрів, 16 000 у.о
    . Продам квартиру в місті Ірпінь, Київська область. 37 метрів, 16 000 у.о
    13.04.2020(067) 225-27-18
  • . Продаж одягу з Європи: Секонд хенд та нове.
    . Продаж одягу з Європи: Секонд хенд та нове.
    08.04.2020(096) 095-84-08
  • ДОСТАВКА:ОТСЕВА,ПІСКА,ЩЕБНЯ,,та інших вантажів до 8т.
    ДОСТАВКА:ОТСЕВА,ПІСКА,ЩЕБНЯ,,та інших вантажів до 8т.
    16.03.2020(098) 908-43-57
  • Продається тілна корова с.Бирлівка ціна договірна. тел 0960726720
    Продається тілна корова с.Бирлівка ціна договірна. тел 0960726720
    27.01.2020(068) 041-74-83
  • Продается дом с участком.(цена договорная) по адресу Виницька обл., Бершадськый р-н., с. Шляхова, вул. Дружбы 14.С общей площадью участка 25 соток
    Продается дом с участком.(цена договорная) по адресу Виницька обл., Бершадськый р-н., с. Шляхова, вул. Дружбы 14.С общей площадью участка 25 соток
    26.08.2019(097) 487-43-42
Всі оголошення Розмістити оголошення