Fridge magnet wooden gears

ЯКЩО ДИСЦИПЛІНА СТАЄ ЗВИЧКОЮ

  • Подобається0Не подобається
  • 28 Листопада 2008, 00:33

СТОВ "Удич" села М'якоходу займає нині передові позиції в районі. І не випадково. В цьому легко переконається будь-хто, побувавши у виробничих підрозділах товариства. Без всякого перебільшення можна сказати: тут будь-якого дня можна проводити семінари і знайшлося б що показати, про що розповісти.

Скільки проблем, наприклад, щоосені мають у господарствах з просушуванням кукурудзи, скільки іноді втрачають при цьому. У М'якоході ж вирішили покласти цьому край раз і назавжди. Спочатку на зернотоку діяла сушарка на дизельному паливі, але як тільки почали "кусатися" ціни на нього, місцеві умільці переобладнали її, щоб тепло отримувати від спалювання соломи. Кажуть, така ще в районі є хіба що у ПП "Валентина".
Теплообмінник у ній залишився той, що і був, тільки реконструювали його, поміняли сушку і, звичайно ж, добудували піч для соломи.
По продуктивності вона приблизно така, як і попередня, сушить щоденно до 30 тонн кукурудзи. Але якщо у попередній спалювали для цього кілька центнерів дизельного палива, то тепер вистачає до двох тонн тюків соломи.
На зернотоку, де завідуючою Н.В. Шевчук – оператори Богдан Жовтобрюх і Микола Осадчук, які її обслуговують, а також кочегари Анатолій Булгак і Олександр Заїкін, які до цього були зайняті на сезонних роботах.
В обслуговуванні сушарки нічого складного. Горить солома, полум'я потрапляє в теплообмінник, з якого гаряче повітря подається в сушильну камеру з зерном. Висушене одразу вивантажується в машину і транспортується в склад.
Вологе – завантажується порціями по 5 тонн. Завантажує зерно і відвозить сухе водій Богдан Жовто брюх, який одночасно є і оператором. Перед сушінням, звичайно, кукурудза очищається на ЗАВі, який розташований біля сушарки.
Зерно доводять до вологості 14 відсотків. Контролюють цей показник за лічені секунди за допомогою пор - тативного вологоміра.
Незважаючи, що сушарка діє бездоганно, до наступного сезону її мають намір ще більше удосконалити.
Причому, першопрохідцями у М'якоході є не тільки у даному випадку. Тут одними з перших в районі придбали і випробували установку по виготовленню соєвого молока і тепер на фермах їх дві.
Оператори, що їх обслуговують, ті ж, що і біля зерносушарки.
У свинарстві діє змішувач кормів, при допомозі якого дозується, згідно схем годівлі, різне зерно, добавки.
Так корм краще засвоюється тваринами, ефективніше використовується.
Чимало новинок можна побачити і в тракторній бригаді.
Наприклад, є подрібнювач рослинних решток, після якого вони заробляються в грунт і розкладаються значно краще. Придбали також подрібнювач-мульчувач для розкидання валків соломи.
Як без нього обходитися на полях після обмолоту сої, гречки, тепер і не уявляють.
Кажуть, директор господарства М.І. Бас, спеціалісти, є постійними учасниками різних виставок і з усього видно, що не даремно. Бо є у бригаді і чимало іншої, не менш необхідної техніки.
Залишається лише додати, що тут всього півтора десятка механізаторів, але бригадирові тракторної бригади Андрію Юрійовичу Плаксію вдається підтримувати ідеальний порядок. Порядок, у порівнянні з деякими селами, і на зернотоку. З усього було видно, що дисципліна тут на високому рівні і підтримувати її давно увійшло всім у звичку.
Павло КУШПЕЛА.


Дивіться також в розділі  В громадах
» 16.06.2018 У день Святого Духа (28 травня) в Березівці урочисто відзначили десятиріччя з часу освячення сільського храму Івана Богослова.
» 16.06.2018 Депутат облради Володимир Зарічанський ініціював створення пам’ятника Кобзареві у рідній Війтівці. Погруддя генія літератури та пророка нації виготовляє відомий скульптор, народний художник України, доцент кафедри скульптури Харківської державної...
» 16.06.2018 Бершадська амбулаторія загальної практики – сімейної медицини цього року визнана кращою у районі серед амбулаторій ЗПСМ. Із 2016 року очолює установу мудра жінка, знавець своєї справи, лікар вищої категорії Антоніна Іванівна Колесник. У медицині...
» 16.06.2018 Відділення невідкладної (екстреної) медичної допомоги (НЕМД) визнано кращим відділенням Бершадської ОЛІЛ. У більшій його частині проведено ремонти, які ще тривають.
» 16.06.2018 Заради дітей
» 16.06.2018 Краще відділення
» 16.06.2018 Згуртованість, професіоналізм, колегіальність та послідовність – головні критерії діяльності медиків району
» 15.06.2018 Спиртозаводу нема, а спирт виробляється
» 15.06.2018 Переможці 15 обласного конкурсу
» 08.04.2018 Ефективне реагування на надзвичайні ситуації
Всі статті розділу В громадах »
Цікаві фото
2 фото   
<b>Коли керівники і громада – в одній упряжці</b><br />Не випадково в заголовок винесено саме такі слова, оскільки тандем сільського голови і керівника ТОВ...
4 фото   
<b>У всіх навчальних закладах району пролунав перший дзвінок</b><br />У всіх навчальних закладах району пролунав перший дзвінок, який закликав учнів до школи: кого вперше, а для кого цей...
6 фото   
<b>Г.М. Заболотний: нас єднає Бершадська земля</b><br />Голова обласної ради побував із дводенною робочою поїздкою у районі. Приїзд Григорія Михайловича очікувався багатьма...
5 фото   
<b>Святкували 21-у річницю незалежності України</b><br />Урочисті заходи з нагоди 21-ї річниці незалежності проведено на центральній площі міста 24 серпня. Святково прибрані...
Всі фотогалереї »
Ми - пам’ятаємо - «Книга Пам’яті України» / П'ятківка
Гадійчук Іван Михайлович (1914) 1914 р., українець, селянин. Мобілізований в 1941 р. Рядовий. Помер від ран 25.12.43. Похов. ст. Андріївська, Краснодарьский кр.

З історії Бершаді
Прикрасилась новими спорудами центральна площа, де височить будинок райкому КП України та районної Ради депутатів трудящих. Окрасою площі є чудовий пам'ятник вождеві трудящих В. І. Леніну. Читати далі »



Останні новини
Може бути цікаво

ЯКЩО ДИСЦИПЛІНА СТАЄ ЗВИЧКОЮ - В господарствах і громадах, селах Бершадського району та м. Бершадь - www.bershad.ua
Користувачі OnLine: 
Бершадщина  | Форуми  | Сторінками історії  | Літературна Бершадь  | Фотогалереї  | Новини  | Довідники  | Визначні місця  | У нас в гостях!  | Прогноз погоди в Бершаді  | Телефонні довідники
  • Продається будинок с. Чернятка. 35 соток, з усіма прибудовами: криниця, погріб, літня кухня з газом, будинок та времянка з газовим опаленням. Гарне місце. Ціни 3200 договірна.
    Продається будинок с. Чернятка. 35 соток, з усіма прибудовами: криниця, погріб, літня кухня з газом, будинок та времянка з газовим опаленням. Гарне місце. Ціни 3200 договірна.
    18.05.2020(063) 431-41-18
  • . Продам квартиру в місті Ірпінь, Київська область. 37 метрів, 16 000 у.о
    . Продам квартиру в місті Ірпінь, Київська область. 37 метрів, 16 000 у.о
    13.04.2020(067) 225-27-18
  • . Продаж одягу з Європи: Секонд хенд та нове.
    . Продаж одягу з Європи: Секонд хенд та нове.
    08.04.2020(096) 095-84-08
  • ДОСТАВКА:ОТСЕВА,ПІСКА,ЩЕБНЯ,,та інших вантажів до 8т.
    ДОСТАВКА:ОТСЕВА,ПІСКА,ЩЕБНЯ,,та інших вантажів до 8т.
    16.03.2020(098) 908-43-57
  • Продається тілна корова с.Бирлівка ціна договірна. тел 0960726720
    Продається тілна корова с.Бирлівка ціна договірна. тел 0960726720
    27.01.2020(068) 041-74-83
  • Продается дом с участком.(цена договорная) по адресу Виницька обл., Бершадськый р-н., с. Шляхова, вул. Дружбы 14.С общей площадью участка 25 соток
    Продается дом с участком.(цена договорная) по адресу Виницька обл., Бершадськый р-н., с. Шляхова, вул. Дружбы 14.С общей площадью участка 25 соток
    26.08.2019(097) 487-43-42
Всі оголошення Розмістити оголошення