Fridge magnet wooden gears

Слово про «Слово після виборів», або аргументи і факти

  • Подобається5Не подобається
  • 5 Лютого 2010 р

У районній газеті №9 від 29 січня 2010 року було надруковано статтю депутата районної ради голови фракції «Наша Україна» П. Гоцуляка «Слово після виборів».
Звичайно, в наш час демократії, кожен може висловити свою думку через засоби масової інформації, а громадяни України мають право на одержання інформації через друковані ЗМІ (ст. 34 ЗУ «Про друковані ЗМІ (пресу) в Україні»).
Відповідно до ст. 37 цього ж Закону, державні органи, а також їх законні представники мають право на опублікування спростування відомостей, що не відповідають дійсності, або принижують їх честь і гідність. Питання освіти, які згадуються у вищеназваній статті, аргументовно коментує начальник відділу освіти райдержадміністрації Л.Т. ПОЧВІРНА.

У лютому 2009 року відділом освіти Бершадської райдержадміністрації проведено процедуру закупівлі кам’яного вугілля для опалювання навчальних закладів району. Для надання комплексу консалтингових, юридично-консультативних послуг у сфері державних закупівель відділом освіти укладено договір з Київським ТОВ «Укртендер Консалтинг». По завершенню процедури закупівлі, згідно чинного законодавства, було визначено переможця та заключено договір на постачання вугілля. Учасники, які не стали переможцями, звернулися до різних контролюючих інстанцій зі скаргами про незаконне проведення процедури тендерної закупівлі. Відділом освіти було призупинено виконання договору на постачання вугілля до повного з’ясування контролюючими, правоохоронними та судовими органами законності проведення процедури закупівлі кам’яного вугілля.
Висновки цих інстанцій наступні: 1). Наказ Мінекономіки України від 19.06. 2009 р. №600 про відмову в задоволенні скарг, а відділ освіти Бершадської РДА зобов’язано розпочати придбання вугілля, в учасника, якого визнано переможцем тендерних торгів; 2). Ухвала Вінницького окружного адміністративного суду від 08.09.2009 р., справа №2-а3521\09\0270, якою визначено переможця торгів по закупівлі вугілля законним.
Отже, про яку саме непрозорість та порушення йдеться в листі. П. Гоцуляка, якими доказами це підтверджується?
Питання опалення Бершадської ЗОШ І-ІІІ ст. №1 досить актуальне не перший рік. З 1981 року дане приміщення опалюється КП «Бершадське житлово-комунальне підприємство» від котельні, яка знаходиться на території районної лікарні. Температурний режим у зимовий період у класах був 4-14 градусів С, а при сильних морозах температура в деяких класах знижувалась до 2-3. Керівництво школи зверталось до всіх попередніх керівників району, де працювали і Ви, Петре Миколайовичу, заступником голови РДА з квітня 1992 по серпень 1994 року і курували саме ці питання, та М.Г. Бурлаки, який також був заступником голови РДА з травня 1998 по серпень 1999 року, але вирішити питання належного теплового забезпечення не спромоглися. Тільки з призначенням головою РДА С.Л. Шульц та звернення до неї дирекції школи та батьківського комітету, питання зрушилося з місця. Після заключення фахівців та відповідних служб райдержадміністрації, було прийнято рішення про переведення Бершадської ЗОШ І-ІІІ ст. №1 на автономне електроопалення. У 2007 році Вінницьким проектним інститутом «Вінницяагропроект» було виготовлено проектнокошторисну документацію, замовником якої був відділ освіти райдержадміністрації.
У 2008 році даний проект пройшов захист в обласному управлінні економіки і був винесений на розгляд Міністерства регіонального розвитку та будівництва України. Після проходження захисту, даний проект було включено до переліку об’єктів, які фінансуватимуться за рахунок державних субвенцій. Але кошти на реалізацію у 2008 році не надійшли. У 2009 році управлінням економіки райдержадміністрації було знову подано проект на захист до Головного управління економіки ОДА.
Нарешті даний проект було включено Міністерством регіонального розвитку та будівництва до переліку об’єктів по Програмі енергозбереження та виділено кошти із Стабілізаційного фонду в сумі 778 тис. грн.
По оголошенню відділом освіти результатів тендеру переможцем визнано ТОВ «Теском Україна», тобто групу науковців, які розробили комплекс опалення «Теплон» і запатентували винахід, отримали схвалення у Кабінеті Міністрів України. В даний проект інститутом «Вінницяагропроект» внесено несуттєві зміни: 1) переведення на електроопалення Бершадської ЗОШ №1 з використанням комплексу опалення «Теплон»; 2) Перенесення місця розташування комплексної трансформаторної підстанції. Після завершення робіт по внесенню змін до проекту Державною архітектурно-будівельною інспекцією у Вінницькій області надано дозвіл на виконання будівельних робіт №270 від 05.11. 2009 року. 30.11. 2009 року з ДП «Науково-дослідною виробничо-технічною агенцією «Стратегія регіонального розвитку у Вінницькій області» відділом освіти райдержадміністрації укладено договір №02-ТН-В на здійснення робіт по технічному нагляду на об’єкті Бершадської ЗОШ №1, в т.ч. по контролю за введенням в експлуатацію. 19.10.2009 року відділом освіти укладено договір №2500-АН на виконання авторського нагляду Проектно-вишукувальним інститутом «Вінницяагропроект».
На замовну скаргу П. Гоцуляка з приводу незаконних дій відділу освіти щодо переведення школи на електроопалення, 28.12.2009 року групою спеціалістів інспекції Державного архітектурно-будівельного контролю у Вінницькій області здійснено позапланову перевірку з грубим порушенням процедури: без попередження про дату перевірки начальника відділу освіти, а також без участі представників технагляду, авторського нагляду, підрядної організації, органів державного санітарно-епідеміологічного нагляду, державного пожежного нагляду, відповідних представників райдержадміністрації. Роботи на той момент не велись. Після поданого відділом освіти заперечення на акт перевірки, інспекцією враховано всі надані для перевірки матеріали і дано дозвіл на підготовку об’єкту для введення в експлуатацію.
Для введення об’єкта в експлуатацію, чинним законодавством передбачено створення спеціальної комісії, до складу якої ввійдуть всі відповідні служби, і кожна з них завізує підписом свій дозвіл на готовність об’єкта до експлуатації. Тут хочеться знову запитати П. Гоцуляка, на яких підставах грунтувався грубий наклеп щодо «порушення технічних умов та техніки безпеки» під час будівництва котельні?
З приводу «виграшного тендеру» Вінницькою фірмою ТОВ» КМП «Бліц» по заміні вікон, про яку також турбувався автор статті «Слово після виборів», доводжу до відома громадськості, що в травні 2008 року відділом освіти проведено торги на заміну віконних блоків на металопластикові. Переможцем стало ТОВ «КМП «Бліц» (м. Вінниця).
Але у зв’язку з тим, що переможець не з’явився на підписання договору, торги було відмінено. Натомість, у зв’язку з необхідністю термінового капітального ремонту опалювальної системи Красносільської ЗОШ та коротким терміном до початку навчального процесу, кошти спрямовувались на виконання саме цих робіт, тому повторне проведення тендеру на заміну віконних блоків не проводилось.
І, нарешті, що найбільше обурило педагогів району – це незаконне рішення про передачу будівлі колишньої школи в с. Тернівка, яка знаходиться на балансі відділу освіти райдержадміністрації, з подальшим продажем для випуску макаронних виробів.
Керуючись п.п. 4,5 ст. 63 Закону України «Про освіту», об’єкти освіти і науки, що фінансуються з державного бюджету, не підлягають вилученню, приватизації, перепрофілюванню або використанню не за призначенням.
Проте керівництву районної ради байдуже до даного закону, до наполегливих роз’яснень голови РДА С. Шульц, до доказів, які тлумачила начальник відділу освіти. Адже, згідно Програми Міністерства освіти України про перехід на профільне навчання, Тернівську ЗОШ І-ІІІ ст. визначено базовою, опорною для ближніх шкіл (Серединська, Тирлівська, Шляхівська, Дяківська, Березівська, Серебрійська) для проведення профільного професійно – технічного навчання учнів. Та дане питання за незаконним поданням керуючого справами виконавчого апарату районної ради П. Гоцуляка винесено на голосування. І рішення проголошено, як «прийняте». Отака собі «демократія правди», яку так ретельно захищає автор статті. Він лише забув дописати, що після заключного слова голови РДА С. Шульц, які було наведено в статті як цитату, зал аплодував на її підтримку.
На завершення хочу нагадати, що майже 20 років до шкіл району не було стільки уваги, скільки зроблено за останніх 5 років. Взяти хоча б Лісничанську ЗОШ І-ІІІ ст. 15 років вона знаходилась в аварійному стані, внаслідок просідання фундаменту (тріщини виникли у 2003 році). Вінницьким проектним інститутом було подано звіт про те, що школа знаходиться в аварійному стані. І, лише після ознайомлення С. Шульц зі звітом, вона категорично заборонила навчання дітей у цій школі. За три місяці віднайшла кошти через Обласний фонд надзвичайних ситуацій та з районного бюджету, за які було зроблено ряд першочергових робіт: підсилено цегляні стіни і простінки стальними обоймами по всій школі. І лише після цих робіт було відновлено навчальний процес у школі. У 2008 році виготовлено проектно-кошторисну документацію на подальшу реконструкцію Лісничанської ЗОШ, з яких у 2008 році, завдячуючи райдержадміністрації, виділено субвенцію із державного бюджету на суму 200 тис. грн. При проведенні вкрай необхідних робіт, так званими «патріотами», подавались скарги до різних інстанцій про накладення заборони на проведення будівельних робіт, на що перевіряючі потискали плечима та співчували керівництву відділу освіти. От такі «борці за справедливість»!
Шановна редакціє газети «Бершадський край»! Якщо ви відносите газету до незалежної та демократичної, то хочу нагадати, що, згідно п.2 ст. 27. ЗУ «Про друковані засоби масової інформації (пресу) в Україні», журналіст зобов’язаний надавати для публікації лише об’єктивну і достовірну інформацію.
Проте інформація, яку поширила ваша газета №9 від 29 січня 2010 року, не те що не об’єктивна, але є провокаційною стосовно державного органу – відділу освіти, який до вашого відома є одним із кращих на Вінниччині. Тому перед тим як друкувати відвертий наклеп, потрібно було хоча б з’ясувати достовірність фактів безпосередньо у працівників відділу освіти.
Людмила ПОЧВІРНА, начальник відділу освіти РДА.

Від редакції газети «Бершадський край»: нагадуємо, що матеріал «Слово після виборів», надрукований в газеті №9 за 29 січня 2010 року, написаний депутатом, головою фракції «Наша Україна» в районній раді П.М. Гоцуляком. Редакція газети, засновником якої в тому числі є і районна рада, не могла відмовити депутату ра йонної ради висловити свою думку.


Дивіться також в розділі  Є така думка
» 15.06.2018 Я проживаю в Берізках-Бершадських. Досить часто зустрічаю в періодиці публікації жителів сіл, які стурбовані проблемою цін на сире молоко. Утримання корів у приватному господарстві – це питання виживання людей у селах. Свого часу дві корівки...
» 01.04.2018 Скільки пам’ятаю, наші депутати змінюють Конституцію «під себе». А простим людям від цього зовсім не краще. За роки незалежності кількість українців, які живуть за межею бідності, тільки зросла.
» 03.03.2018 Відгук на публікацію «Замітки з історії Бершаді» в газеті за 26 січня 2018 р.
» 19.01.2018 Непрості умови нашого сьогодення та війна на Донбасі з окупантом показово довели, що командир зобов’язаний приймати відповідні рішення, які інколи суперечать вимогам чинного законодавства, але забезпечують виконання бойового завдання, збереження...
» 12.01.2018 Слово про матір
» 22.12.2017 Основа життя – здоров’я
» 01.12.2017 Підстав для звинувачення лікаря немає
» 25.11.2017 Не перетворюймо свято у формальність
» 16.12.2016 Продаж землі – найстрашніше зло після кріпацтва
» 29.07.2016 Зберегти пам’ять про рідну людину
Всі статті розділу Є така думка »
Цікаві фото
7 фото   
<b>Бершадський краєзнавчий музей</b><br />
2 фото   
<b>Бершадські правоохоронці відправилися в зону бойових дій</b><br />Черговий зведений загін вінницької міліції відправився на Схід захищати Україну. Вони змінять своїх колег, які місяць...
2 фото   
<b>Щодо проблемних питань відносно сміттєзвалища</b><br />Жителі села Флорино знову вимагають від керівництва району припинити завозити побутові відходи на сміттєзвалище, що...
3 фото   
<b>СВЯТО НАРОДОВЛАДДЯ</b><br />В Україні щороку 7 грудня відзначають День місцевого самоврядування &ndash; свято людей, яких обирає суспільство і на...
Всі фотогалереї »
Ми - пам’ятаємо - «Книга Пам’яті України» / Осіївка
Паламарчук Лукаш Данилович Українець, селянин. Мобілізований в 1941 р. Рядовий.

З історії Бершаді
У квітні—травні 1920 року в районі Бершаді йшли запеклі бої з бандами Тютюнника. В кінці квітня петлюрівці захопили місто і вчинили жорстоку розправу над радянськими людьми. Частини 45-ї дивізії і, зокрема, кіннотники Г. І. Котовського визволили Бершадь від ворогів. Читати далі »



Останні новини
Може бути цікаво

Слово про «Слово після виборів», або аргументи і факти - Точка зору - www.bershad.ua
Користувачі OnLine: 
Бершадщина  | Форуми  | Сторінками історії  | Літературна Бершадь  | Фотогалереї  | Новини  | Довідники  | Визначні місця  | У нас в гостях!  | Прогноз погоди в Бершаді  | Телефонні довідники
  • Продається будинок с. Чернятка. 35 соток, з усіма прибудовами: криниця, погріб, літня кухня з газом, будинок та времянка з газовим опаленням. Гарне місце. Ціни 3200 договірна.
    Продається будинок с. Чернятка. 35 соток, з усіма прибудовами: криниця, погріб, літня кухня з газом, будинок та времянка з газовим опаленням. Гарне місце. Ціни 3200 договірна.
    18.05.2020(063) 431-41-18
  • . Продам квартиру в місті Ірпінь, Київська область. 37 метрів, 16 000 у.о
    . Продам квартиру в місті Ірпінь, Київська область. 37 метрів, 16 000 у.о
    13.04.2020(067) 225-27-18
  • . Продаж одягу з Європи: Секонд хенд та нове.
    . Продаж одягу з Європи: Секонд хенд та нове.
    08.04.2020(096) 095-84-08
  • ДОСТАВКА:ОТСЕВА,ПІСКА,ЩЕБНЯ,,та інших вантажів до 8т.
    ДОСТАВКА:ОТСЕВА,ПІСКА,ЩЕБНЯ,,та інших вантажів до 8т.
    16.03.2020(098) 908-43-57
  • Продається тілна корова с.Бирлівка ціна договірна. тел 0960726720
    Продається тілна корова с.Бирлівка ціна договірна. тел 0960726720
    27.01.2020(068) 041-74-83
  • Продается дом с участком.(цена договорная) по адресу Виницька обл., Бершадськый р-н., с. Шляхова, вул. Дружбы 14.С общей площадью участка 25 соток
    Продается дом с участком.(цена договорная) по адресу Виницька обл., Бершадськый р-н., с. Шляхова, вул. Дружбы 14.С общей площадью участка 25 соток
    26.08.2019(097) 487-43-42
Всі оголошення Розмістити оголошення