Fridge magnet wooden gears

Збережемо ялинку

  • Подобається0Не подобається
  • 27 Грудня 2012, 23:16

Фото автора

Саме так називається всеукраїнська акція, спрямована на виховання у дорослих і дітей бережливого ставлення до лісових красунь, які є символом і неодмінним атрибутом Новорічних та Різдвяних святкувань.

Дуже активно включилися в цю акцію вихованці одного з найкращих у країні шкільних лісництв – Сумівського. Власне, ця акція триває для них не тільки напередодні Нового року, а постійно. І це підтвердив просвітницький захід під егідою та за участю відділу освіти райдержадміністрації і державного підприємства «Бершадське лісове господарство». Власне, саме в офісному приміщенні держ - лісгоспу і зібралися представники різних шкіл району, будинку дитячої творчості, музичної школи, люди, небайдужі до долі природи.

Новорічний настрій відчувався вже із фойє, де були представлені оригінальні композиції під девізом «Ялинка без ялинки». Автори робіт на конкретних прикладах показали, як можна створити відповідний настрій без живої ялинки, замінивши деревце виробами із різного підручного матеріалу – картону, паперу, шишок, гілок, цукерок тощо. Огляд виставки підтвердив, що фантазії наших школярів немає меж. Це згодом і відзначило журі.

У приміщенні актової зали до присутніх спочатку звернулися директор Сумівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Галина Гуз, директор ДП «Бершадський лісгосп» Микола Краснєєв, які говорили про необхідність берегти природу, зокрема, хвойні ліси, ялинкові насадження, боротися проти бездумного вирубування. Микола Володимирович закликав школярів стати соратниками і помічниками у плані збереження лісових ресурсів. Колектив виростив достатню кількість ялинок для того, щоб можна було ними забезпечити на свята усіх охочих.

І все ж краще зробити новорічний подарунок природі – захистити хвойні дерева, вибравши максимально зручну альтернативу. Про це і йшлося на сторінках усного журналу «Збережемо природу разом», з яким виступили вихованці шкільного лісництва.

Відчувалося, з якою любов’ю і натхненням вели діти мову про природу, зокрема, про ялинку, її властивості, користь для людини. Емоційний вплив підсилювався відповідною музикою, піснями.

Далі виступила екологічна бригада «Сполох», яка продовжила тему. Для людини, яка вперше чула ці виступи, цікаво було почути різноманітні цифри і факти, що стосуються властивостей ялини та інших хвойних порід, необхідності їх примножувати і берегти. І, звичайно, про величезну природоохоронну роботу, що її проводить шкільне лісництво.

У рамках просвітницького заходу було проведено майстер-клас. Вчитель трудового навчання Війтівської загальноосвітньої ЗОШ І-ІІІ ступенів Олена Бабій та її вихованка Настя Маринич продемонстрували, як створити новорічні композиції до свята із паперу, дівчинка також презентувала кожному присутньому маленькі паперові дзвіночки на згадку.
Усі охочі могли прочитати вірші про ялинку, Новий рік.

Галина Гуз, директор Сумівської ЗОШ: – Такі заходи, усні журнали можна проводити і в інших школах. Ми для цього охоче поділимося матеріалами, які в нас є. І ми щиро вдячні всім, хто підтримує наш заклик зберегти природу разом, зберегти світ, у якому живемо.

Буде здорова природа – буде здорова людина.

Було підбито підсумки виставки «Новорічна композиція», відзначено переможців у різних номінаціях.

У своєму підсумковому слові директор держлісгоспу Микола Краснєєв подякував усім причетним до проведення заходу і запросив усі школи до співпраці. І не тільки у згаданій акції. Адже в Україні проводяться різні акції та конкурси, наприклад, «Пролісок», «Майбутнє лісу в твоїх руках», на кращий твір, кращий малюнок і т.д. Колектив держлісгоспу охоче допоможе і співпрацюватиме з усіма, кому небайдужа доля рідної природи.

Федір ШЕВЧУК


Дивіться також в розділі  Цікаво
» 17.06.2018 Амброзія полинолиста – однорічна яра рослина, що схожа на коноплю, за розміром і формою нагадує полин гіркий (звідки і назва – полинолиста). За сприятливих умов стебло рослини досягає висоти 22,5 метра, а коріння заглиблюється до 4 м. Стебло і...
» 02.04.2018 Сьогодні розповім про тополю. Відомо близько 150 видів тополь. Із них в Україні – 11. Найпоширеніші в нас – тополя тремтяча або осика, чорна або осокір, пірамідальна або колоновидна. Цю тополю ще називають італійською. Виростає у висоту до 40 метрів.
» 01.04.2018 Подорожчання передплати на друковані періодичні видання з 1 липня цього року, схоже, все-таки відбудеться. Національний оператор поштового зв’язку «Укрпошта» (читай – монополіст у сфері організації передплати на газети і журнали) підвищує розцінки...
» 01.04.2018 на ринку та в магазинах м. Бершаді станом на 27 березня 2018 р. (грн. за кг, літр)
» 01.04.2018 Царський посуд і ціпок від письменника
» 01.04.2018 Як Василь Гордійович вибився у люди
» 16.03.2018 Кількість населення у районах і містах області
» 03.03.2018 Лелека щастя принесе
» 12.02.2018 Водії! готуйте кошти на нові аптечки
» 29.01.2018 Замітки з історії Бершаді
Всі статті розділу Цікаво »
Цікаві фото
6 фото   
<b>Бершадський чоловічий монастир</b><br />Бершадський Преображенський чоловічий монастир від самого початку свого існування був єдиним монастирем на Поділлі,...
3 фото   
<b>Без минулого немає майбутнього</b><br />Минулого тижня у читальному залі районної бібліотеки відбулась особлива подія для нашого краю – презентовано книги...
2 фото   
<b>Шістдесят років Чернятській ГЕС</b><br />Нещодавно минуло шістдесят років Чернятській гідроелектростанції. Над входом до машинної зали зафіксовано дату її...
5 фото   
<b>Волейбольний турнір імені Василя Ободнюка</b><br />10 березня 2012 року в приміщенні Флоринської загальноосвітньої школи відбувся ХІІ волейбольний турнір присвячений...
Всі фотогалереї »
Ми - пам’ятаємо - «Книга Пам’яті України» / Баланівка
Макогін Андрій Дем'янович (1926) 1926 р., українець, селянин. Мобілізований в 1944 р. Рядовий. Загинув 08.12.44. Похов. м. Сибіу, Румунія.

З історії Бершаді
Радянські люди і в умовах жорстокого терору чинили фашистським окупантам опір. Для організації боротьби райком КП(б)У залишив на тимчасово окупованій території комуніста О. Р. Пилипчука, який вже в серпні 1941 року організував першу в районі підпільну групу, а в листопаді того ж року разом з Я. Ш. Талісом створив підпільну групу в м. Бершаді. В грудні виникла підпільна група з робітників та... Читати далі »



Останні новини
Може бути цікаво

Збережемо ялинку - Все цікаве про Бершадь і не тільки - www.bershad.ua
Користувачі OnLine: 
Бершадщина  | Форуми  | Сторінками історії  | Літературна Бершадь  | Фотогалереї  | Новини  | Довідники  | Визначні місця  | У нас в гостях!  | Прогноз погоди в Бершаді  | Телефонні довідники
  • Продається будинок с. Чернятка. 35 соток, з усіма прибудовами: криниця, погріб, літня кухня з газом, будинок та времянка з газовим опаленням. Гарне місце. Ціни 3200 договірна.
    Продається будинок с. Чернятка. 35 соток, з усіма прибудовами: криниця, погріб, літня кухня з газом, будинок та времянка з газовим опаленням. Гарне місце. Ціни 3200 договірна.
    18.05.2020(063) 431-41-18
  • . Продам квартиру в місті Ірпінь, Київська область. 37 метрів, 16 000 у.о
    . Продам квартиру в місті Ірпінь, Київська область. 37 метрів, 16 000 у.о
    13.04.2020(067) 225-27-18
  • . Продаж одягу з Європи: Секонд хенд та нове.
    . Продаж одягу з Європи: Секонд хенд та нове.
    08.04.2020(096) 095-84-08
  • ДОСТАВКА:ОТСЕВА,ПІСКА,ЩЕБНЯ,,та інших вантажів до 8т.
    ДОСТАВКА:ОТСЕВА,ПІСКА,ЩЕБНЯ,,та інших вантажів до 8т.
    16.03.2020(098) 908-43-57
  • Продається тілна корова с.Бирлівка ціна договірна. тел 0960726720
    Продається тілна корова с.Бирлівка ціна договірна. тел 0960726720
    27.01.2020(068) 041-74-83
  • Продается дом с участком.(цена договорная) по адресу Виницька обл., Бершадськый р-н., с. Шляхова, вул. Дружбы 14.С общей площадью участка 25 соток
    Продается дом с участком.(цена договорная) по адресу Виницька обл., Бершадськый р-н., с. Шляхова, вул. Дружбы 14.С общей площадью участка 25 соток
    26.08.2019(097) 487-43-42
Всі оголошення Розмістити оголошення