Fridge magnet wooden gears

«Сьогодні – стабільність, завтра – динамічний розвиток!»

  • Подобається1Не подобається
  • 15 Січня 2010 р

– так оцінює теперішній стан справ на Вінниччині і найближчі перспективи регіону голова обласної державної адміністрації Олександр Домбровський.
– Закінчився рік 2009-й, який був одним з найважчих за весь період Незалежності. Але Вінниччина, кажучи мовою спортсменів, витримала удар.
Олександре Георгійовичу, як це вдалося? Що обласна влада може записати до свого активу і які плани на найближче майбутнє?
– Ми виходимо з того, що область має потужно розвиватися, тому шостий рік поспіль керуємося принципом – «мінімум політики – максимум економіки».

Працює консолідована команда – голова облдержадміністрації, голова облради, міський голова. Спільно вирішуємо усі питання, маємо чіткий план дій на майбутнє. Політика розвитку, а не «латання дірок», дає можливість області бути лідером в Подільському регіоні, з року у рік забезпечувати одні з кращих показників в країні.
Ми приділяємо увагу всім перспективним напрямкам розвитку. Повністю реконструювали та модернізували Вінницький аеропорт, який отримав статус міжнародного. Зробимо його вантажнопасажирським, адже область географічно розташована на перехресті транспортних потоків – і традиційних, і перспективних. Чому не використати цей потужний потенціал? Серед головних питань – енергобезпека регіону. Відпрацьовуємо проекти використання альтернативних джерел енергії – це і електроенергія, і вітряки, і солома, і біопаливо, і торфобрикети тощо. Приміром, в сільській місцевості заклади освіти й медицини оснащуємо сучасними котлами, які працюють на газі і водночас на відновлювальних видах енергії. Проекти фінансуються з обласного і районних бюджетів, залучаємо інвесторів, кошти з міжнародних фондів. Невдовзі спиртові заводи області розпочнуть виробляти біоетанол і біодизель, що для регіону має стратегічне значення. Загалом наші інновації покликані забезпечити вінничан робочими місцями, підвищити добробут населення. Звідси особлива увага до створення промислових зон.
Саме у такій вже кілька років поспіль успішно працює українсько-польське підприємство «Барлінек». Почали відвантажувати щебінь зі Жмеринщини на будівництво об’єктів Євро-2012. Нині відпрацьовуємо алгоритм створення авіоремонтного підприємства в області.
Власне, на стадії домовленостей і реалізації перебуває майже 20 інвестиційних проектів, у тому числі з будівництва найпотужнішого в нашій країні цементного заводу.
– З усіх регіонів України Вінниччина чи не найкраще витримала кризові часи. Можливо, в першу чергу цим слід завдячувати вінницьким аграріям?
– Саме так, завдяки аграрному сектору область не здала своїх позицій у період світової фінансової кризи. Так, два роки поспіль ми забезпечуємо рекордні врожаї зернових (минулого року зібрали понад 3,3 мільйона тонн зерна), залишаємося «цукровим Донбасом». Сільське господарство розвивається на інноваційній основі, впроваджуються новітні технології. Вирощуємо такі врожаї, яких не мали раніше і які є одними з кращих в Європі. А щоби було де зберігати зерно, будуються сучасні елеватори. У тваринницькій галузі реалізуємо 16 проектів з створення сучасних комплексів.
Сільськогосподарські підприємства у минулому році спрацювали з прибутками, наростивши обсяги виробництва продукції майже на 15 відсотків. Отож, переробна і харчова галузі, які становлять основу промисловості регіону, мають сировину і працюють ефективно. Ретельно вивчаємо досвід розвинутих країн, зокрема, сприяємо створенню кластерів. Зростає зайнятість населення, збільшуються зарплата і рівень життя.
– Минулий рік був непростим, тож як фінансувалися соціальні проекти?
– Обласний бюджет ми перевиконали.
Жодної соціальної програми не закрили.
Немає заборгованості перед педагогами і медиками. Будуємо і відкриваємо нові школи, дитячі садочки. Ми можемо пишатися тим, що дитсадків наразі не менше, ніж було за часів Радянського Союзу, а треба віддати належне – тоді будувалося багато. Область споруджує та модернізує лікарні. Медична галузь – зона особливої уваги, адже здоров’я краян – наш пріоритет. Особлива увага до сільської місцевості, де мешкає більше половини населення регіону. Стимулюємо активність територіальних громад, фінансуючи з обласного бюджету інфраструктурні проекти за умови співфінансування з місцевих бюджетів. Це – газифікація, електроопалення, водопостачання, дороги, освітлення, створення кооперативів з виробництва молока, фруктів, м’яса тощо. Дбаємо про підтримку малозахищених верств. Так, відкрили такі унікальні заклади, як центр «Обрій» для соціальної реабілітації молодих інвалідів, як центр матері і дитини, який покликаний допомогти у кризовій ситуації.
Влада наполегливо працює, щоб на Вінниччині жити стало безпечніше. Слідом за вивезенням отруйного ракетного палива – меланжу зі складів поблизу Калинівки, завершився вивіз тисяч тонн вибухівки – мін зі складу на території Гайсинського району, ще раніше було знешкоджено авіаційний склад ракетного озброєння та боєприпасів на Жмеринщині.
На черзі – остаточне очищення нашої області від пестицидів. Одним словом, ми стукаємо в усі двері, де треба – нагадуємо про проблеми, іноді – сваримося, але не складаємо руки, бо знаємо – робимо необхідну справу.
– Нещодавно створено Стратегічну раду з розвитку області. Олександре Георгійовичу, які завдання покликана розв’язати ця структура?
– Стратегічна рада є громадським експертно-консультативним органом, який має позитивно вплинути на ситуацію в регіоні, добробут громадян. Можливо, повторюсь, але всупереч світовій кризі та складному становищі у вітчизняній економіці, в області вдалося звести до мінімуму економічні втрати, стабілізувати ситуацію, зберегти соціальну рівновагу. Це сталося не випадково, а завдяки консолідованій системній праці влади і суспільства регіону. Наш досвід і наші здорові амбіції вказують наступну мету – динамічний розвиток, вихід на якісно новий рівень. Нова регіональна економічна політика Вінниччини може будуватися лише на базі компетентної і відповідальної експертної оцінки. Саме тому ми створили Стратегічну раду, яка складається з ефективних державних і бізнес-менеджерів. Зауважу, що у своїй роботі, а ми прагнемо усе робити грамотно і бути послідовними, виходимо із розуміння потреб простого вінничанина.
Саме тому і маємо добрі результати.
– На порозі – перший тур президентських виборів. А яку позицію займає голова Вінницької обласної державної адміністрації?
– Ще на початку передвиборчої кампанії я сказав, що не буду нічиїм агітатором. Водночас я не приховував і не приховую, що підтримую кандидатуру нині діючого Президента України Віктора Ющенка – це мій особистий вибір. Прогнозувати зараз, напередодні виборів чиюсь перемогу – справа невдячна і некоректна. Вважаю, що не моя то справа – ворожити на кофейній гущі, хто саме переможе. Вже в неділю багато що стане очевидним. Замість того, щоб марно гадати й малювати прогнози, будьмо реалістами і прислухаймося до голосу розуму й совісті. Тоді й результат не розчарує! А завдання губернатора, на моє переконання, – не грати в політичну рулетку, а на практиці забезпечувати життєдіяльність області.
Розмовляв Максим ВАСИЛЬЧЕНКО.


Дивіться також в розділі  Актуально
» 15.06.2018 Під час літніх канікул неповнолітні потребують особливої уваги з боку дорослих. Аби відпочинок дітей був безпечним, щоб запобігти вчиненню ними і щодо них кримінальних та адміністративних правопорушень, працівники Бершадського відділу поліції...
» 15.06.2018 За останніх 10 років у лісових угіддях нашого держлісгоспу загинули майже всі ялинові насадження – до 55 га. Зафіксовано масове всихання граба на території Сумівського лісництва на площі 26 га., ясеня – в Ободівському лісництві на площі 2,8 га,...
» 15.06.2018 Відповідно до прийнятого Верховною Радою Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення соціального захисту дітей та підтримки сімей з дітьми» від 26.01.2016 року, який регламентує функціонування патронатної...
» 01.04.2018 Туберкульоз представляє реальну небезпеку для дорослих і дітей. Це інфекційна хвороба пов’язана з проникненням в організм туберкульозних мікобактерій, які живуть у виділеннях людей, хворих туберкульозом (у мокротинні, сечі, калі й ін.), а також у...
» 01.04.2018 Як не загрузнути у смітті?
» 01.04.2018 Атопічний дерматит
» 01.04.2018 Ця підступна дисплазія
» 16.03.2018 Не знищуйте красу
» 16.03.2018 Водні ресурси: берегти і захищати
» 03.03.2018 Правила пожежної безпеки у побуті
Всі статті розділу Актуально »
Цікаві фото
2 фото   
<b>Народна артистка з Бершаді</b><br />У березні нинішнього року в Одесі було відзначено 90-у річницю з дня народження народної артистки, камерної співачки,...
3 фото   
<b>Семінар з питань ведення галузі тваринництва</b><br />На базі ТОВ &quot;Устя&quot;, що знаходиться в с. Устя Бершадського району 3 лютого ц.р. відбувся семінар з питань...
3 фото   
<b>Шевченківські читання</b><br />11 березня 2009 року працівниками Бершадського районного краєзнавчого музею проведено традиційні Шевченківські...
2 фото   
<b>Ректор, син військового льотчика</b><br />Готуючи до друку фотоальбом про Серединку, довелося вести пошуки імен відомих земляків із цього села по Україні та за...
Всі фотогалереї »
Ми - пам’ятаємо - «Книга Пам’яті України» / Джулинка
Бурлака Ілля Володимирович (1895) 1895 р., українець, селянин. Мобілізований в 1941 р. Рядовий. Загинув 19.08.41.

З історії Бершаді
У розвиток сільськогосподарського виробництва зробили великий внесок механізатори Бершадської МТС, створеної у березні 1930 року. В 1932 році вона обслуговувала 35 колгоспів, що мали близько 20 тис. га орної землі. Але на шляху виконання намічених планів в цей період були й труднощі. Партійна організація провела значну роботу, щоб зміцнити механізаторські кадри і трудову дисципліну. Все це дало... Читати далі »



Останні новини
Може бути цікаво

«Сьогодні – стабільність, завтра – динамічний розвиток!» - Актуальні теми сьогодення Бершадщини - www.bershad.ua
Користувачі OnLine: 
Бершадщина  | Форуми  | Сторінками історії  | Літературна Бершадь  | Фотогалереї  | Новини  | Довідники  | Визначні місця  | У нас в гостях!  | Прогноз погоди в Бершаді  | Телефонні довідники
  • Продається будинок с. Чернятка. 35 соток, з усіма прибудовами: криниця, погріб, літня кухня з газом, будинок та времянка з газовим опаленням. Гарне місце. Ціни 3200 договірна.
    Продається будинок с. Чернятка. 35 соток, з усіма прибудовами: криниця, погріб, літня кухня з газом, будинок та времянка з газовим опаленням. Гарне місце. Ціни 3200 договірна.
    18.05.2020(063) 431-41-18
  • . Продам квартиру в місті Ірпінь, Київська область. 37 метрів, 16 000 у.о
    . Продам квартиру в місті Ірпінь, Київська область. 37 метрів, 16 000 у.о
    13.04.2020(067) 225-27-18
  • . Продаж одягу з Європи: Секонд хенд та нове.
    . Продаж одягу з Європи: Секонд хенд та нове.
    08.04.2020(096) 095-84-08
  • ДОСТАВКА:ОТСЕВА,ПІСКА,ЩЕБНЯ,,та інших вантажів до 8т.
    ДОСТАВКА:ОТСЕВА,ПІСКА,ЩЕБНЯ,,та інших вантажів до 8т.
    16.03.2020(098) 908-43-57
  • Продається тілна корова с.Бирлівка ціна договірна. тел 0960726720
    Продається тілна корова с.Бирлівка ціна договірна. тел 0960726720
    27.01.2020(068) 041-74-83
  • Продается дом с участком.(цена договорная) по адресу Виницька обл., Бершадськый р-н., с. Шляхова, вул. Дружбы 14.С общей площадью участка 25 соток
    Продается дом с участком.(цена договорная) по адресу Виницька обл., Бершадськый р-н., с. Шляхова, вул. Дружбы 14.С общей площадью участка 25 соток
    26.08.2019(097) 487-43-42
Всі оголошення Розмістити оголошення