Fridge magnet wooden gears

Посміхнись сто раз і більше....

  • Подобається1Не подобається
  • 6 Жовтня 2011, 21:39

«Коли людина посміхається, а ще більше, коли сміється, вона ніби встигає продовжити своє життя, цю коротку мить», - писав відомий англійський письменник ХУІІІ століття Лоренс Стерн.

Лікувальні властивості посмішки. Медики стверджують, що коли людина посміхається, а тим більше сміється, в неї скорочується до 80 груп м’язів, прискорюється дихання та пульс, і цієї миті до головного мозку надходять гормони радості – ендорфіни, що здатні викликати відчуття задоволення. Окрім цього, процес сміху ще й очищає верхні дихальні шляхи та покращує циркуляцію крові. Тож про користь для здоров’я «поцілунку душі» судіть самі!

А іноді посмішка стає ще й чудовим засобом від депресії, поганого настрою. Людина посміхається – від неї йде позитивна енергія, радість, а такі речі, як відомо, дуже заразливі. Посміхніться вашому похмурому другу - можливо, посмішка заінтригує його, розчулить, порадує, зачарує або надихне, але точно не залишить байдужим... Адже за словами Д. Карнегі: «Посмішка нічого не коштує, але дорого цінується. Вона –натхнення для утомлених, денне світло – для тих, хто занепав духом, сонячний промінь для засмучених...»

7 жовтня - Всесвітній день посмішки
World Smile Day або Всесвітній день посмішки прийнято відзначати щорічно у першу п’ятницю жовтня.
Своїм існуванням це свято зобов’язано художнику Харві Беллу. Він жив в Америці в середині 20-го століття. Його творчість нічим особливим серед його колег не виділялося. Критики вважали, що навіть після його смерті роботи цього художника навряд чи будуть заслуговувати якої-небудь уваги і будуть забуті, як зазвичай забуваються і розчиняються в часі посередні роботи посередніх художників.
Однак, в один прекрасний день 1963 року, до нього звернулися представники однієї страхової компанії з проханням придумати для них який-небудь яскравий символ, що запам’ятовується, який став би їх візитною карткою. Назва цієї страхової компанії було State Mutual Life Assurance Company of America.

Кажуть, що шляхи Господні несповідимі, так Харві, не довго думаючи вирішив запропонувати їм усміхнену жовту пику, яку користувачі інтернету більше знають, як "смайлик". Замовникам ідея сподобалася і вони прийняли його роботу, заплативши йому десь з півсотні доларів.
Коли ж справа дійшла до практичної реалізації (були зроблені значки і роздані персоналу компанії), то успіх цієї «візитки» перевершив всі їх очікування. Їхні клієнти були в захваті від такого нововведення і вже через кілька місяців було випущено більше десяти тисяч значків!
Потім ця мила пика стала з’являтися на футболках, бейсболках, конвертах, листівках, сірникових коробках. Навіть поштове відомство США випустило марку з цим символом!

Харві Белла буквально розпирало від гордості за свій геніальний твір. В одному з інтерв’ю він якось сказав: «Ніколи ще в історії людства і мистецтва не було жодної роботи, яка б, поширившись настільки широко, приносила стільки щастя, радості і задоволення. Не було нічого, зробленого так просто, але що є зрозумілим всім».

Всесвітній день посмішки відзначався вперше в 1999 році. Художник Харві Белл вважав, що цей день повинен бути присвячений гарному настрою і девізом Дня є слова: Do an act of kindness. Help one person smile.


Дивіться також в розділі  Редакційна колонка
» 06.12.2016 До волонтерського корпусу Бершадщини ввійшли  люди різних поколінь, професій, віросповідання, соціального стану, учні та студенти, територіальні громади, голови товариств та приватні підприємці, - всі вони за покликом душі не змогли бути...
» 29.04.2015 Чинна податкова політика сьогодні демонструє досить активний наступ на селянські інтереси. Запроваджено нові податки, які вже наступного року можуть спонукати жителів сільської місцевості до соціального невдоволення. Фахівці називають податкові...
» 05.09.2014 Кілька місяців тому Європейський Союз, прагнучи підтримати Україну, відкрив для її сільськогосподарської продукції свій ринок. Цей захід планувався як тимчасовий і, швидше за все, міг нагадувати певне тестування: наскільки Європа готова сприйняти...
» 25.06.2014 Нинішній рік Організація Об’єднаних Націй оголосила Міжнародним роком сімейних фермерських господарств. Із 570 млн. фермерських господарств, які налічуються світі, 500 млн. – саме сімейні.
» 05.06.2014 «Органіки» починають дружити з кооператорами
» 22.05.2014 Досліджена земельна оренда
» 21.05.2014 Які дотації потрібні виробникам молока?
» 16.05.2014 Проблемна сівозміна
» 30.04.2014 Аграрна Україна має думати не лише про закордонні, а й про внутрішні ринки
» 04.03.2014 Генеральна оренда та створення об’єднань землевласників - шляхи вдосконалення орендних відносин
Всі статті розділу Редакційна колонка »
Цікаві фото
4 фото   
<b>З вінниці – по Європі</b><br />Пропозиція взяти участь у конкурсі на поїздку до Франції та Швейцарії під час презентації там в Страсбурзі та Берні...
7 фото   
<b>Екологічний проект "Впровадження інноваційних підходів щодо підвищення екологічної безпеки населення Бершадського району"</b><br />Ідея проведення Всеукраїнського конкурсу проектів та програм розвитку місцевого самоврядування належить учасникам...
11 фото   
<b>ГЛИНСЬКЕ</b><br />
2 фото   
<b>Золоту Зірку Героя України отримала дружина Юрія Коваленка</b><br />У ході урочистостей до Дня незалежності України Міністр оборони України, генерал-полковник Степан Полторак вручив...
Всі фотогалереї »
Ми - пам’ятаємо - «Книга Пам’яті України» / Мала Киріївка
Хлопицький Тодор Павлович (1897) 1897 р., українець, селянин. Мобілізований в 1941 р. Рядовий. Загинув 00.07.44. Похов. Ясський пов., Румунія.

З історії Бершаді
Прославив земляків подвигом П. І. Миколаєнко. В одному з жорстоких боїв він, командир роти 134-го танкового полку, особисто знищив кілька танків противника, забезпечивши виконання бойового завдання. За цей подвиг йому присвоєно звання Героя Радянського Союзу. Його ім'ям названо одну з вулиць. Читати далі »



Останні новини
Може бути цікаво

Посміхнись сто раз і більше.... - www.bershad.ua
Користувачі OnLine: 
Бершадщина  | Форуми  | Сторінками історії  | Літературна Бершадь  | Фотогалереї  | Новини  | Довідники  | Визначні місця  | У нас в гостях!  | Прогноз погоди в Бершаді  | Телефонні довідники
  • Продається будинок с. Чернятка. 35 соток, з усіма прибудовами: криниця, погріб, літня кухня з газом, будинок та времянка з газовим опаленням. Гарне місце. Ціни 3200 договірна.
    Продається будинок с. Чернятка. 35 соток, з усіма прибудовами: криниця, погріб, літня кухня з газом, будинок та времянка з газовим опаленням. Гарне місце. Ціни 3200 договірна.
    18.05.2020(063) 431-41-18
  • . Продам квартиру в місті Ірпінь, Київська область. 37 метрів, 16 000 у.о
    . Продам квартиру в місті Ірпінь, Київська область. 37 метрів, 16 000 у.о
    13.04.2020(067) 225-27-18
  • . Продаж одягу з Європи: Секонд хенд та нове.
    . Продаж одягу з Європи: Секонд хенд та нове.
    08.04.2020(096) 095-84-08
  • ДОСТАВКА:ОТСЕВА,ПІСКА,ЩЕБНЯ,,та інших вантажів до 8т.
    ДОСТАВКА:ОТСЕВА,ПІСКА,ЩЕБНЯ,,та інших вантажів до 8т.
    16.03.2020(098) 908-43-57
  • Продається тілна корова с.Бирлівка ціна договірна. тел 0960726720
    Продається тілна корова с.Бирлівка ціна договірна. тел 0960726720
    27.01.2020(068) 041-74-83
  • Продается дом с участком.(цена договорная) по адресу Виницька обл., Бершадськый р-н., с. Шляхова, вул. Дружбы 14.С общей площадью участка 25 соток
    Продается дом с участком.(цена договорная) по адресу Виницька обл., Бершадськый р-н., с. Шляхова, вул. Дружбы 14.С общей площадью участка 25 соток
    26.08.2019(097) 487-43-42
Всі оголошення Розмістити оголошення