Директор Бершадської філії ПрАТ «Зернопродукт МХП» Сергій Рудченко (другий справа) з керівниками і спеціалістами на жнивному полі.
– Ниви в нинішньому році щедрі, – із задоволенням говорить директор. – Так, ріпак та озимий ячмінь видали з гектара посіву відповідно по 44,5 та 52,9 центнера. Пшениці на кожному із 1770 гектарів будемо мати понад 60 центнерів.
Оптимізм керівника базується на міцній основі господарської діяльності. Адже земля в потрібну пору отримала необхідну кількість добрив, вчасно оброблена, засіяна високоякісним насінням. А тепер, аби не дати пропасти зернині, на жнивах задіяний весь механізм.
Зранку до вечора зернові ниви борознять вісім сучасних комбайнів, налагоджено технічне і паливно-мастильне обслуговування машин у полі, затверджено заохочувальні стимули, жниварів харчують смачними стравами з їдальні, де завідувачкою Людмила Осієвська.
Більшість працівників – місцеві жителі. За свою старанну працю вони заслуговують теплих слів. Скажімо, за плечима головного агронома Степана Загарія – технікум та інститут, двадцять років роботи бригадиром комплексної бригади колишнього баланівського колгоспу, стільки ж років – головним агрономом у відділенні ПрАТ.
Його поважають за глибокі теоретичні знання, набутий досвід і за вміння знаходити душевну стежину до сердець хліборобів.
Услід за збиранням зернових готується ґрунт під урожай наступного року. Особливо сумлінно і високопродуктивно трудяться на цій ділянці роботи механізатори Сергій Сухий та Леонід Муць.
Із 9150 гектарів орних земель у господарстві 1339 гектарів відведено під соняшник і 4500 – під зернову кукурудзу. Види на врожай радують, головне тепер – справа рук і хисту керівників та спеціалістів.
– Щедрим буде урожай, а відтак вагомим коровай, припаде людям хороша частка на земельні паї, – радіє Сергій Рудченко. – Для кого і для чого ж ми ростимо і збираємо хліб, як не для наших людей, їхнього добробуту?
Анатолій ФАРТУШНЯК. с. Баланівка. Фото Руслана ХРАНОВСЬКОГО.