Додати оцет. Збільшити температуру в печі до 230 градусів. Розкласти рис по половинках баклажана, посипати тертим сиром і горіхами, випікати 5-6 хвилин. Розігріти томатний соус і посолити до смаку, подати з гарячими баклажанами.
ЗапІканка
Баклажан, олія – 3 ст. л., помідори – 6 шт., сир – 150 г, зелень, лимон, сіль, мелений чорний перець – 1/4 ч. л. Баклажан порізати тонкими кільцями, присмажити з двох боків у 1 ст. л. олії до утворення рум'яної скоринки. Тоненько нарізати помідори і сир. Змішати решту олії, зелень, натерту лимонну цедру, 1 ст. ложку лимонного соку, сіль, перець. У змащену олією форму викласти баклажани, помідори, зверху – сир, залити приготованим соусом і поставити в нагріту духовку приблизно на 10 хвилин, поки не почне плавитися сир.
Ікра баклажанна з помІдорами І горІхами
Баклажани – 3 шт., помідори – 2 шт., часник – 1 зубчик, почищені волоські горіхи (товчені) – 1 ст. л., невелика цибулина, цукор і сіль. Вимиті баклажани спекти в духовці, зняти шкірочку. М'якоть дрібно порубати, додати помідори, протерті через сито, товчені волоські горіхи, подрібнений часник, цукор, сіль. Усе добре перемішати. Ікру посипати посіченою цибулею.
Баклажани Із сиром
Баклажани – 2-3 шт., сир – 100-150 г, часник – 2 зубчики, перець стручковий солодкий – 2 шт., помідори – 5 шт., зелень. Баклажани помити, висушити, зняти шкірку і нарізати кружечками, товщиною не більш 1-1,5 см. Кожен кружечок баклажана обсмажити в розігрітій олії. Потім нарізати соломкою солодкий перець, помідори і зелень. Всі інгредієнти шарами викласти на плоску тарілку: баклажани, трохи посипані січеним часником і тертим сиром, перець, помідори, зелень. Кожен шар підсолити до смаку. До столу подати охолодженим.