Fridge magnet wooden gears

Наводять лад у громаді

  • Подобається-1Не подобається
  • 11 Травня 2011, 08:00

Розповідь про виїзд голови райдержадміністрації О.Ф. Снігура та керівників управлінь і служб, згідно з графіком, у Михайлівку на цей раз справедливо буде розпочати із подяки михайлівчан їхньому сільському голові А.П. Палагнію.

По вулиці Піонерській у Михайлівці, особливо ближче до окраїни села, практично ніколи не було путньої дороги. Скільки б разів не зверталися до сільського голови її жителі раніше, щоб хоч якось зарадити цьому, бо ні проїхати вже було по ній, ні пройти, а зрушень не могли дочекатися ніяких. Відказ був один – немає коштів.

Але так, як саме на окраїні мешкали молоді сім’ї з дітьми, щоб не бути відірваними бездоріжжям і надалі від світу, вирішили звернутися із даною проблемою і до нещодавно обраного на цю посаду А.П. Палагнія. І хоч коштів у сільській раді не додалося, диво таки сталося – дану ділянку дороги нещодавно було не тільки підсипано, а й прогрейдеровано. Виходить, що не стільки вже оте безгрошів’я було головним, як ставлення до проблем громади її керівника.

Відколи односельчани обрали його на цю посаду, Михайлівка взагалі стає іншою – як у плані благоустрою, так і громадського порядку. Упорядковуються вулиці, дедалі рідше можна зустріти когось із любителів «зеленого змія».

Навідується він навіть і на дискотеку. На робочому місці він і у вихідні, спілкується з людьми, дослухається до їхніх порад. Тож михайлівчани сподіваються, що буде, нарешті, вирішено і ще одну з їхніх найзлободенніших проблем – відколи ставок спущено, жителі практично двох вулиць змушені черпати зі своїх колодязів замість води пісок.

Тож за висновком працівників з району, якщо брати в цілому, робиться в громаді місцевою владою чимало, але й зробити потрібно ще дуже багато. У добротному приміщенні дитячого садка, наприклад, потребують заміни вікна, підлога. Сільський голова підрахував, що на його ремонт потрібно 150 тисяч гривень, яких у сільській раді немає. Тож робочою групою було поставлено завдання розробляти у кожному конкретному випадку оптимальний варіант витрат коштів.

Адже для 38 дітей дошкільного віку у даній громаді можна створити відповідні умови для їх виховання, вдавшись до значно менших витрат. Ремонту потребує і Михайлівська школа (вищеназвані проблеми більш детально вже піднімалися на сторінках газети).

Серйозною проблемою у цьому селі на сьогодні є і незавершена будівля нової школи, яка вже розбирається.

Над її вирішенням теж доведеться серйозно попрацювати і добре продумати, на що використати будівельні матеріали, якщо її демонтувати.

Щодо діяльності михайлівського сільського голови, то він дійсно, за відгуками односельчан, почав активніше працювати, у порівнянні із своїми попередниками. А відчуваючи, що у селі все перебуває на його контролі, набагато активніше запрацювали всі на об’єктах соцкультпобуту. Помітні зрушення на краще, наприклад, під час даного візиту у громаду, мали нагоду спостерігати у Михайлівському будинку культури.

Т.В. Кузьменко на посаді директора цього закладу хоч і недавно, проте вона, як і сільський голова, і сама постійно прагне щось покращити у своїй роботі, й інших веде за собою.
А щодо організації ремонту, то гарним прикладом у цьому може бути Михайлівська дільнична лікарня, про яку вже також не раз розповідалося у районці. Якщо все як слід продумати, то кошти можна неабияк економити.

Головний лікар, депутат районної ради І.Г. Пікула розповів, що раніше на її опалення витрачали до 70 тонн вугілля і більше 20 складометрів дров. Однак варто було замінити котла на економніший – на сезон вистачило тільки 126 складометрів дров. Зменшилася і кількість кочегарів. В цілому тільки за один сезон економія коштів склала до 90 тисяч гривень.
Отже, практикою доведено: чим ставатимемо бережливішими, тим швидше примножуватимуться всі блага для громади.

А щодо таких виїздів представників влади безпосередньо у громади, то А.П. Палагній, дякуючи за розуміння проблем михайлівчан і підтримку, висловився, що від них набагато більше користі, як від того, коли сільських голів просто викликають на наради в район.

Павло КУШПЕЛА.


Дивіться також в розділі  Нове в роботі
» 15.06.2018 У цьому році розпочата реформа первинної ланки медичних закладів та стартувала кампанія з вибору сімейних лікарів.
» 15.06.2018 Голова Бершадської районної ради М.Г. Бурлака видав розпорядження від 13 червня 2018 року №45 «Про скликання 20 сесії районної ради 7 скликання», пленарне засідання якої провести 10 липня поточного року в залі засідань комунальної організації...
» 13.04.2018 2017 року на сайті Міністерства юстиції України запрацював єдиний реєстр боржників. У ньому можна знайти відомості про боржника за прізвищем, ім’ям, по батькові та реєстраційним номером облікової картки платника податків. Вільний та безоплатний...
» 07.04.2018 Голова Бершадської районної ради М.Г.Бурлака видав розпорядження від 4 квітня 2018 року №26 «Про скликання 19 сесії районної ради 7 скликання», пленарне засідання якої провести 20 квітня поточного року в залі засідань КО Бершадська РДЮСШ «Ровесник».
» 07.04.2018 Засідання координаційної ради з питань місцевого самоврядування
» 07.04.2018 Юридичний практикум
» 01.04.2018 Події. Новини. Факти.
» 01.04.2018 Про державну підтримку вирощування молодняка ВРХ
» 01.04.2018 Часткова компенсація вартості техніки
» 01.04.2018 Про щорічну грошову допомогу до 9 травня
Всі статті розділу Нове в роботі »
Цікаві фото
2 фото   
<b>Шляхова віджнивувала першою. Інші – на завершенні. Результати – контрастні</b><br />Хоч під ранніми зерновими культурами у ТОВ «Світанок-Агросвіт» зайнято було в цьому році більше тисячі гектарів поля,...
2 фото   
<b>ПАТ "Вінницяобленерго" повідомляє</b><br />що згідно з Умовами та Правилами здійснення підприємницької діяльності з постачання електричної енергії за...
2 фото   
<b>«Карлсони» над містом</b><br />Неабияк дивувалися всі, коли у небі над містом декілька років тому з’явився дельтаплан. В одному з...
3 фото   
<b>Як святкувала Бершадщина</b><br />Урочистості з нагоди 24-ої річниці Незалежності України відбулися 24 серпня біля районного будинку культури.
Всі фотогалереї »
Ми - пам’ятаємо - «Книга Пам’яті України» / Серебрія
Пересідлий Опанас Іванович (1912) 1912 р., українець, селянин. Мобілізований в 1941 р. Рядовий. Загинув 06.02.42.

З історії Бершаді
За роки відбудови народного господарства зросло політичне та економічне значення Бершаді в губернії. 1922 року Бершадь стала центром Ольгопільського повіту. Тепер у місті працювало чотири школи, два лікнепи, клуб, районна бібліотека. Поліпшилося й медичне обслуговування: в лікарні працювали 17 медпрацівників. Трудівники Бершаді в складних міжнародних умовах, коли імперіалістичні уряди всіляко... Читати далі »



Останні новини
Може бути цікаво

Наводять лад у громаді - Новинки в галузях Бершаді та району - www.bershad.ua
Користувачі OnLine: 
Бершадщина  | Форуми  | Сторінками історії  | Літературна Бершадь  | Фотогалереї  | Новини  | Довідники  | Визначні місця  | У нас в гостях!  | Прогноз погоди в Бершаді  | Телефонні довідники
  • Продається будинок с. Чернятка. 35 соток, з усіма прибудовами: криниця, погріб, літня кухня з газом, будинок та времянка з газовим опаленням. Гарне місце. Ціни 3200 договірна.
    Продається будинок с. Чернятка. 35 соток, з усіма прибудовами: криниця, погріб, літня кухня з газом, будинок та времянка з газовим опаленням. Гарне місце. Ціни 3200 договірна.
    18.05.2020(063) 431-41-18
  • . Продам квартиру в місті Ірпінь, Київська область. 37 метрів, 16 000 у.о
    . Продам квартиру в місті Ірпінь, Київська область. 37 метрів, 16 000 у.о
    13.04.2020(067) 225-27-18
  • . Продаж одягу з Європи: Секонд хенд та нове.
    . Продаж одягу з Європи: Секонд хенд та нове.
    08.04.2020(096) 095-84-08
  • ДОСТАВКА:ОТСЕВА,ПІСКА,ЩЕБНЯ,,та інших вантажів до 8т.
    ДОСТАВКА:ОТСЕВА,ПІСКА,ЩЕБНЯ,,та інших вантажів до 8т.
    16.03.2020(098) 908-43-57
  • Продається тілна корова с.Бирлівка ціна договірна. тел 0960726720
    Продається тілна корова с.Бирлівка ціна договірна. тел 0960726720
    27.01.2020(068) 041-74-83
  • Продается дом с участком.(цена договорная) по адресу Виницька обл., Бершадськый р-н., с. Шляхова, вул. Дружбы 14.С общей площадью участка 25 соток
    Продается дом с участком.(цена договорная) по адресу Виницька обл., Бершадськый р-н., с. Шляхова, вул. Дружбы 14.С общей площадью участка 25 соток
    26.08.2019(097) 487-43-42
Всі оголошення Розмістити оголошення