Fridge magnet wooden gears

Чому крайніми виявилися люди?

  • Подобається0Не подобається
  • 24 Березня 2010 р

Нещодавно до редакції районної газети надійшла скарга за підписом М.Ф. Баннікова. У ній, зокрема, йдеться, що восьми - квартирний будинок №199 по вулиці 50 років Жовтня (район колишнього цукрозаводу), зданий в експлуатацію ще у 1984 році і був тоді повністю електрифікований. На вході у кожну квартиру було встановлено електролічильники обліку спожитої електроенергії.
Підвальне ж приміщення на ту пору було оформлене, як об'єкт цивільної оборони, і його освітлення не було підключене до електролічильників. Згодом жителям дозволили використовувати його кімнати для власних потреб.

За спожиту електроенергію у квартирах вони платили в цукровий завод згідно з показниками лічильників. За її облік у підвалах і мови не було, і хто за неї розраховувався їм невідомо.

У 2002 році електромережі, які обслуговував цукровий завод, було передано Бершадським ЕМ. В комісію при передачі входили і їх представники. Тоді навіть було замінено електролічильники, але про освітлення підвального приміщення ніхто нічого не говорив.

І от 19 січня цього року працівники Бершадських ЕМ виявили, що підвальне приміщення освітлюється поза обліком електроенергії, склали відповідні акти і нарахували кожному з жителів по 192 гривні штрафу. Навіть незважаючи на те, що в когось були три електролампочки, а в когось одна.
Акти жителі цього будинку не підписали, бо не вбачали у собі злодіїв чи злочинців.
Адже самоправно ніхто не підключався.

Енергетики визначили термін сплати нарахованих сум – до 28.01.2010 року. Але, не дочекавшись встановленого ними ж терміну, 27 січня о 8 год. 30 хв. відключили від електроенергії весь будинок і навіть гаражі, в яких є електролічильники окремо.
Жителі ж цього будинку не згодні зі штрафом. Підвальне приміщення, яке поза обліком, нехай би відключали, а от навіщо квартири?

– Ми не вважаємо, – пише М.Ф. Банніков, – що ми злодії, і електроенергію не крадемо, розраховувалися за неї згідно з рахунками своєчасно.

Відповідь з Бершадських ЕМ не забарилася. У ній, зокрема, повідомляється, що в даному будинку дійсно виявлено безоблікове споживання електроенергії, чим порушено вимоги відповідних правил, затверджених постановою Кабінету Міністрів України, зі змінами і доповненнями до них. Це підтверджується актом від 19 січня 2010 року про порушення правил користування електроенергією для населення і є грубим порушенням чинного законодавства про електроенергетику.

На даний час, йшлося у відповіді, нарахована сума по даному акту, в рахунок відшкодування завданих збитків енергопередавальній організації, М.Ф. Банніковим оплачена. Далі йдеться, що енергетики мають право відключати в подібних випадках споживачів без попередження.

Крім того, даний будинок непідвідомчий Бершадським електромережам і не може бути переданий на баланс останньому, а також внутрібудинкові електромережі СО «Бершадські ЕМ» не обслуговують – щодо змісту поданої заяви М.Ф. Баннікова (дослівно).

Від редакції: Здавалося б, у даній ситуації нічого складного. Підвальні приміщення даного будинку освітлювалися, тож рано чи пізно хтось мав заплатити за спожиту електроенергію.
Але так і хочеться запитати енергетиків: а чи нема в тому, що електроенергія впродовж стількох років використовувалася поза обліком і їх вини? За що взагалі контролери впродовж стількох років отримували заробітну плату, не помітивши тут аж до 2010 року, здавалося б, елементарного. Невже потрібно було чекати, щоб спохватитися аж тепер, через багато років, що їх товар, бачите, використовується поза обліком?
Тож, щоб визнати, насамперед, що і самі добряче дали маху, перевіряючи, а заодно знайти спільну мову з жителями даного будинку щодо вирішення даної проблеми, заходилися, як кажуть, рубати з плеча. Відключили і на тому все.
Відповідних параграфів, законів і постанов дотримуватися, звичайно, треба, але на першому плані всетаки повинна бути людина з її проблемами, які всім службам треба розуміти і допомагати вирішувати.

 


Дивіться також в розділі  Нам пишуть
» 16.06.2018 Сьогодні економічно складний час для всієї країни та для кожного господарника і підприємця зокрема, не виняток і ПрАТ «Птахокомбінат «Бершадсь кий». Але, за свою майже сорокарічну історію, ми завжди намагалися йти в ногу з часом, постійно...
» 16.06.2018 Кожна людина має свій характер, уподобання, пріоритети у виборі прикладу для наслідування. Я давно обрав найближчих і найрідніших для мене людей – моїх батька та матір. Так склалося не тому, що вони багато чого досягнули у житті, а через те, що...
» 16.06.2018 Даруйте любов! А як її дарувати, якщо не словами в книжках? Дуже просто: презентувати в бібліотеку, де юні читачі із захопленням гортають сторінки творів своїх земляків. Під час проведення місячника крає - знавчої книги фонд бібліотеки Джулинської...
» 15.06.2018 При Бершадській ЗОШ І-ІІІ ступенів №3 із кінця травня працював пришкільний табір «З.О.Д.І.А.К.» із денним перебуванням школярів. У ньому відпочивали та оздоровлювалися 260 дітей – найбільше в районі. З великим задоволенням поспішали сюди учні 1-9...
» 07.04.2018 Через баночку цибульки…
» 07.04.2018 Батьківська пісня
» 07.04.2018 Завітайте до «Орхідеї»
» 01.04.2018 Шукаймо позитив, будьмо оптимістами
» 01.04.2018 І знову війна
» 01.04.2018 Уроки – як свято
Всі статті розділу Нам пишуть »
Цікаві фото
2 фото   
<b>Тирлівка, Кавкули – і про них не забули</b><br />Черговий «День районної ради» її голова М.Г. Бурлака провів у Тирлівській територіальній громаді разом з депутатами...
20 фото   
<b>Струтинська Галина Юріївна (Galina Hayes)</b><br />Галина народилася й отримала освіту в колишньому Радянському Союзі. Коли їй було всього 16 років, її батько відіслав...
2 фото   
<b>В Житомирі презентували книгу спогадів про В. Кавуна</b><br />5 травня у Житомирській облдержадміністрації відбулася презентація книги спогадів про Василя Кавуна «Живий у пам’яті...
3 фото   
<b>Естафета визволення на Бершадщині</b><br />Минулої п’ятниці бершадці та делегація Вінницької області зустрічали делегацію з Кіровоградщини для здійснення...
Всі фотогалереї »
Ми - пам’ятаємо - «Книга Пам’яті України» / Михайлівка
Войтенко Дмитро Мойсейович (1909) 1909 р., с. Голдашівка, українець, селянин. Мобілізований в 1944 р. Рядовий. Загинув 00.04.44. Похов. Молдова.

З історії Бершаді
Славною традицією став зв'язок з трудівниками соціалістичних ланів - вже багато років шефствує комбінат над колгоспом «Перемога» села Поташні. Серед інших бершадських підприємств, що нещодавно утворились, - райоб'єднання «Сільгосптехніки», якому на честь 50-річчя Комуністичної партії України було присвоєно звання колективу комуністичної праці. Самовіддана праця здруженого колективу об'єднання... Читати далі »



Останні новини
Може бути цікаво

Чому крайніми виявилися люди? - Листи читачів до редакціії газети "Бершадський край" та сайту - www.bershad.ua
Користувачі OnLine: 
Бершадщина  | Форуми  | Сторінками історії  | Літературна Бершадь  | Фотогалереї  | Новини  | Довідники  | Визначні місця  | У нас в гостях!  | Прогноз погоди в Бершаді  | Телефонні довідники
  • Продається будинок с. Чернятка. 35 соток, з усіма прибудовами: криниця, погріб, літня кухня з газом, будинок та времянка з газовим опаленням. Гарне місце. Ціни 3200 договірна.
    Продається будинок с. Чернятка. 35 соток, з усіма прибудовами: криниця, погріб, літня кухня з газом, будинок та времянка з газовим опаленням. Гарне місце. Ціни 3200 договірна.
    18.05.2020(063) 431-41-18
  • . Продам квартиру в місті Ірпінь, Київська область. 37 метрів, 16 000 у.о
    . Продам квартиру в місті Ірпінь, Київська область. 37 метрів, 16 000 у.о
    13.04.2020(067) 225-27-18
  • . Продаж одягу з Європи: Секонд хенд та нове.
    . Продаж одягу з Європи: Секонд хенд та нове.
    08.04.2020(096) 095-84-08
  • ДОСТАВКА:ОТСЕВА,ПІСКА,ЩЕБНЯ,,та інших вантажів до 8т.
    ДОСТАВКА:ОТСЕВА,ПІСКА,ЩЕБНЯ,,та інших вантажів до 8т.
    16.03.2020(098) 908-43-57
  • Продається тілна корова с.Бирлівка ціна договірна. тел 0960726720
    Продається тілна корова с.Бирлівка ціна договірна. тел 0960726720
    27.01.2020(068) 041-74-83
  • Продается дом с участком.(цена договорная) по адресу Виницька обл., Бершадськый р-н., с. Шляхова, вул. Дружбы 14.С общей площадью участка 25 соток
    Продается дом с участком.(цена договорная) по адресу Виницька обл., Бершадськый р-н., с. Шляхова, вул. Дружбы 14.С общей площадью участка 25 соток
    26.08.2019(097) 487-43-42
Всі оголошення Розмістити оголошення