Fridge magnet wooden gears

"Нехай нам заздрять, хто в нас працює"

  • Подобається0Не подобається
  • 5 Березня 2010, 00:26

На знімку (зліва направо): фасувальниця Ганна Степанівна Митрофанчук, апаратниця Руслана Михайлівна Онуфрієнко, фасувальниця Людмила Михайлівна Халіна та прибиральниця Раїса Іванівна Чукурова. Фото Руслана БАЙДАЛЮКА.

Погодьмося, не про кожне з підприємств саме так відгукуються його працівники.
Тим більше жінки. А у колективі ПАТ «Бершадьмолоко» їх чимало – 175 із 445 трудівників. Причому, на найвідповідальніших ділянках виробництва знову ж таки вони. Будь-то керівники підрозділів чи звичайні робітниці. Про жінок колективу чоловіки розповідали нам з шаною і повагою. Про всіх, звичайно, не напишеш, та все ж...Головним технологом на цьому підприємстві працює Лариса Анатоліївна Очашлюк.

Здавалося б, ще десять років тому розпочинала інженером по сировині, а вже «доросла» до головного спеціаліста, та ще й на підприємстві, де он яка відповідальність – в розпал сезону виробництва щодоби переробляється до 350 тонн молока.
Стільки ж років стажу і у завідуючої лабораторією Наталії Володимирівни Жарун. А Людмила Миколаївна Мельниченко, яка нині є завідуючою виробництвом, як при - йшла сюди у свій час за направленням навчального закладу, то так тут і залишилася.
У бухгалтерії підприємства теж всі жінки, чаклують над колонками цифр у плановому відділі в основному теж вони.
Старший інженер-економіст Ніна Тимофіївна Кондратюк тут з 1971 року.

Понад три десятиліття працюють на даному підприємстві бактеріолог Тамара Якимівна Рябова, апаратниця Олена Григорівна Павловська. Не набагато пізніше влилася в колектив нині мийниця автоцистерн Надія Аксентіївна Ткач. А про Ольгу Михайлівну Візнюк кажуть, що вона взагалі є визнаним авторитетом у всіх на даному підприємстві. Як прийшла у 1972 році в цей колектив після школи, то тут і залишилася.
Працювала в лабораторії хімводоочистки, тривалий час була головою профспілкової організації. Саме завдяки їй профспілка тут, як кажуть, в строю і по сьогодні. Нині Ольга Михайлівна завідуюча кадрами. Осторонь від профспілкової роботи не залишається, хоч саму організацію передала не менш беручкій Ірині Анатоліївні Михайловській.

На даному підприємстві розповідають, що без них, жінок, взагалі не обійтись. Бо ніхто, крім них, не здатний настільки досконало вникнути в роботу і добросовісно поставитися до її виконання. Там, де до всього торкаються ніжні жіночі руки, досконало робиться навіть, здавалося б, неможливе. До того ж загальновизнано, що жінки ще й відповідальніші за чоловіків.

То тільки кажуть, що чоловіки сильна стать. Насправді де найскладніша, найвідповідальніша робота – там жінки.
А тут ще й спеціалізація виробництва така, що зобов’язує пробратися у кожну шпаринку. Адже продукція повинна відповідати стандартам. Такими жінками, як на ПАТ «Бершадьмолоко» потрібно тільки гордитися. І ними гордяться, до їх думок прислухаються.

Щоправда, умови праці на цьому підприємстві створено хороші – є і побутові кімнати, і приміщення для відпочинку, і прекрасна їдальня, організовуються поїздки на відпочинок. Тому й недаремно почули від трудівниць, що «нехай нам заздрять, хто в нас не працює». Незважаючи, що в грудні цього року підприємству виповниться вже сорок років, тенденція, коли у колективі не менше третини жінок, відстежується з самого початку.

Навіть не уявляється, як можна було б випускати настільки ніжну продукцію, як сухе молоко, молочний жир, вершки, згущене молоко, масло, якби на підприємстві не було жінок. Тільки вони здатні вкладати в роботу, як кажуть, серце і душу. От і відзначається підприємство високою якістю своєї продукції.
Кажуть, випадкових людей на ПАТ «Бершадьмолоко» не буває. Жінки ж завжди відзначалися як відданістю професії, так і підприємству.
Павло КУШПЕЛА.


Дивіться також в розділі  В громадах
» 16.06.2018 У день Святого Духа (28 травня) в Березівці урочисто відзначили десятиріччя з часу освячення сільського храму Івана Богослова.
» 16.06.2018 Депутат облради Володимир Зарічанський ініціював створення пам’ятника Кобзареві у рідній Війтівці. Погруддя генія літератури та пророка нації виготовляє відомий скульптор, народний художник України, доцент кафедри скульптури Харківської державної...
» 16.06.2018 Бершадська амбулаторія загальної практики – сімейної медицини цього року визнана кращою у районі серед амбулаторій ЗПСМ. Із 2016 року очолює установу мудра жінка, знавець своєї справи, лікар вищої категорії Антоніна Іванівна Колесник. У медицині...
» 16.06.2018 Відділення невідкладної (екстреної) медичної допомоги (НЕМД) визнано кращим відділенням Бершадської ОЛІЛ. У більшій його частині проведено ремонти, які ще тривають.
» 16.06.2018 Заради дітей
» 16.06.2018 Краще відділення
» 16.06.2018 Згуртованість, професіоналізм, колегіальність та послідовність – головні критерії діяльності медиків району
» 15.06.2018 Спиртозаводу нема, а спирт виробляється
» 15.06.2018 Переможці 15 обласного конкурсу
» 08.04.2018 Ефективне реагування на надзвичайні ситуації
Всі статті розділу В громадах »
Цікаві фото
2 фото   
<b>«Проліски надії» – мистецьке свято освітян</b><br />На Вінниччині щороку з успіхом проходить фестиваль вчительської та учнівської народної творчості. Минулої середи в...
3 фото   
<b>Лейтенант міліції вишиває ікони</b><br />В Бершадському райвідділі працює інспектором з міграційного контролю сектору у справах громадянства, імміграції та...
4 фото   
<b>Дяківка на межі трьох областей</b><br />Це село за графіком відвідала робоча група у складі начальників відділів та структурних підрозділів РДА, яку очолював...
7 фото   
<b>Вінниччина очима редактора. Тур п`ятий</b><br />В останній день червня на щедрій Бершадській землі відбувся п'ятий тур обласної акції &ndash; творчого конкурсу...
Всі фотогалереї »
Ми - пам’ятаємо - «Книга Пам’яті України» / Бершадь
Дашевський Борис Беркамобович (1924) 1924 р., єврей, робітник. Мобілізований в 1941 р. Доброволець. Рядовий. Загинув 00.06.41.

З історії Бершаді
Своєрідне містечко виникло на колишньому пустирі, де на кошти колгоспів у 1967 році збудовано кількаповерхові навчальні корпуси медучилища з сучасними лабораторіями, гуртожитком та їдальнею. Тут навчаються понад 400 майбутніх фельдшерів те акушерок, які працюватимуть у лікарнях, колгоспних пологових будинках, на медпунктах. Майбутні медики заклали новий парк, посадили тисячі кущів та... Читати далі »



Останні новини
Може бути цікаво

"Нехай нам заздрять, хто в нас працює" - В господарствах і громадах, селах Бершадського району та м. Бершадь - www.bershad.ua
Користувачі OnLine: 
Бершадщина  | Форуми  | Сторінками історії  | Літературна Бершадь  | Фотогалереї  | Новини  | Довідники  | Визначні місця  | У нас в гостях!  | Прогноз погоди в Бершаді  | Телефонні довідники
  • Продається будинок с. Чернятка. 35 соток, з усіма прибудовами: криниця, погріб, літня кухня з газом, будинок та времянка з газовим опаленням. Гарне місце. Ціни 3200 договірна.
    Продається будинок с. Чернятка. 35 соток, з усіма прибудовами: криниця, погріб, літня кухня з газом, будинок та времянка з газовим опаленням. Гарне місце. Ціни 3200 договірна.
    18.05.2020(063) 431-41-18
  • . Продам квартиру в місті Ірпінь, Київська область. 37 метрів, 16 000 у.о
    . Продам квартиру в місті Ірпінь, Київська область. 37 метрів, 16 000 у.о
    13.04.2020(067) 225-27-18
  • . Продаж одягу з Європи: Секонд хенд та нове.
    . Продаж одягу з Європи: Секонд хенд та нове.
    08.04.2020(096) 095-84-08
  • ДОСТАВКА:ОТСЕВА,ПІСКА,ЩЕБНЯ,,та інших вантажів до 8т.
    ДОСТАВКА:ОТСЕВА,ПІСКА,ЩЕБНЯ,,та інших вантажів до 8т.
    16.03.2020(098) 908-43-57
  • Продається тілна корова с.Бирлівка ціна договірна. тел 0960726720
    Продається тілна корова с.Бирлівка ціна договірна. тел 0960726720
    27.01.2020(068) 041-74-83
  • Продается дом с участком.(цена договорная) по адресу Виницька обл., Бершадськый р-н., с. Шляхова, вул. Дружбы 14.С общей площадью участка 25 соток
    Продается дом с участком.(цена договорная) по адресу Виницька обл., Бершадськый р-н., с. Шляхова, вул. Дружбы 14.С общей площадью участка 25 соток
    26.08.2019(097) 487-43-42
Всі оголошення Розмістити оголошення