Fridge magnet wooden gears

Прищеплюємо любов до професії

  • Подобається0Не подобається
  • 19 Червня 2009 р

На знімку (зліва направо): Наталія Володимирівна Майданевич – завідуюча практикою, Катерина Миколаївна Оніщенко – директор медичного коледжу, Ольга Миколаївна Трачук – завідуюча відділенням

Ефективна освітня і кадрова політика в галузі охорони здоров'я є важливим інструментом стратегічного розвитку медичної сфери, оскільки від рівня підготовки медичних працівників залежить якість надання медичної допомоги населенню країни.
Майбутнє – за високотехнологічною медициною, і це вимагатиме підготовки нової генерації медичних працівників з новими знаннями.
Особливою гордістю Бершадського медичного коледжу є його випускники. Нам є ким гордитися – це доктор медичних наук, професор Вінницького медуніверситету С.Д. Хімич, професор Одеського медуніверситету Д.М. Кресний, відомий політичний діяч С.П.Татусяк, головний лікар Вінницького центру екстреної допомоги та медицини катастроф А.В.Пірникоза та інші.

Наші випускники очолюють відділення Бершадської райлікарні: неврологічне – О.В. Гріщенко, лорвідділення – Ю.С. Рудь, відділення реанімації – Г.В. Огер, практичні лікарі О.А. Залевська, С.О. Кольцова та багато інших.
Підготовка медичного працівника ставить за мету не тільки формування системи професійних знань, навичок та вмінь, але й розвиток специфічних рис особистості, які відповідатимуть вимогам майбутньої професійної діяльності медичної сестри, фельдшера чи акушерки.
Завдання викладачів медичного навчального закладу – підтримувати сподівання молоді, зацікавити їх, відкрити перед ними яскраві цікаві сторінки медичної науки і практики, допомогти здолати труднощі навчання і, зрештою, здобути обрану професію з бажанням подальшої роботи в цій сфері. Таке завдання стоїть, в першу чергу, перед викладачами клінічних дисциплін медичного коледжу.
Заступник директора з навчальної роботи М.А .Цимбалюк, голова циклової комісії терапевтичних дисциплін В.Є. Гунько, викладачі – сестринської справи Л.К. Журавленко, інфекційних хвороб Г.О.Постель, сестринської справи Т.Т.Сільчук, хірургії І.І.Нестеренко, акушерства та гінекології В.І. Шевчук, педіатрії Р.М. Рибак, анатомії та фізіології О.В. Бронніков професійно спрямовують, виховують та розвивають цілісну особистість студента, акцентуючи увагу на загальнолюдських гуманістичних цінностях.
Милосердя, любов та співчуття до пацієнта – споконвіку цінувалися понад усі людські якості, не втратили своєї цінності вони і сьогодні, адже торкнутися серцем чужої біди – значить зробити її своєю й обов'язково допомогти.
Велика робота з виховання любові до обраної професії, формування професійних якостей у майбутніх медиків ведеться в процесі професійно-орієнтованих дисциплін. Тому завідуюча практичним навчанням Н.В.Майданевич, завідуюча відділенням О.М.Трачук, психолог А.С. Линок, викладачі – педіатрії Т.М. Попадюк, медичної генетики О.Л. Білозор, хірургії О.В. Комишов, планування сім’ї Л.П.Свінціцький докладають всіх зусиль, щоб саме на заняттях, під час проведення суб’єктивних та об’єктивних обстежень хворих і виконання різноманітних медичних маніпуляцій з догляду та спостереження за пацієнтами в палаті, біля ліжка хворого, на посту медичної сестри, в маніпуляційному кабінеті, на лекціях, ще раз підкреслювалась роль спеціаліста середньої ланки охорони здоров’я у збереженні здоров’я та життя людини.
Оволодіваючи знанням та відпрацьовуючи певні програмні практичні навички, викладачі нашого коледжу вчать милосердю, розумінню, співпереживанню, вмінню виявляти турботу.
Допомагає в професійному становленні майбутніх медиків проведення професійних заходів: «Тижнів знань», конкурсів «Кращий за фахом».
Внесення елементів змагання, створення проблемних ігрових ситуацій, наближених до реального життя, підвищують зацікавленість студентів у повному і глибшому вивченні дисциплін, стимулюють виявляти себе з кращого боку, спрямовують до самоорганізації та самовдосконалення.
На наставників рівняються студенти. Студент першого курсу фельдшерського відділення Олег Ковальчук зайняв 2 місце на обласній олімпіаді по хімії, студентка 4 курсу медсестринського відділення Олеся Савченко – 3 місце на регіональному конкурсі «Кращий за фахом», студентка 1 курсу фельдшерського відділення Юля Чорнобай стала призером обласного конкурсу декламаторів.
Абсолютна більшість студентів з самого початку приходять до медичної професії свідомо, тому навчаються на відмінно. Медицина – це не тільки наука, а й мистецтво. І наразі студенти коледжу оволодівають ними. У майбутніх медиків попереду немало відкриттів та лиш одне незмінне – любов до пацієнта. Хочеться вірити, що цьому принципу вони залишаться вірними впродовж всього життя.
Напередодні свята хочеться відзначити кращих студентів: Катерину Риженко, Наталію Гудзь, Яну Тюхтій, Олега Ковальчука, Юлю Чорнобай, Тетяну Кондратюк, Оксану Колібабчук, Світлану Швець, Мирославу Науменко, Світлану Звіренко, Євгенія Жупанова, Юлю Квашу, Юлю Полушену, Наталю Василишину, Анастасію Войт, Ірину Головатюк, Юлю Щербу, Наталю Панченко, Наталю Копестеринську, Мирослава Куркина, Оксану Кириценко, Наталю Шуляр, Олесю Савченко, Тетяну Гулько.
Майбутні медики мають бути високоосвіченими, всебічно розвиненими людьми.
Тому всі працівники коледжу, викладачі зальноосвітніх дисциплін, працівники бібліотеки, бухгалтерії, лаборанти, працівники гуртожитку та техпрацівники злагоджено працюють для досягнення цієї високої мети.
Хвала і шана тим, хто невтомно сіє добро на ниві освіти й збирає вагомі грона вдячності, щирої поваги від молоді та нації.
Висловлюю найтепліші слова вдячності представникам найгуманнішої і найпочеснішої професії. Бажаю міцного здоров’я і благополуччя вам, вашим рідним та близьким. Нехай збудуться ваші кращі задуми і буде щасливою доля!
Катерина ОНІЩЕНКО, директор Бершадського медичного коледжу.


Дивіться також в розділі  Вдома
» 30.04.2015 У весняно-літній період для кожного з нас, особливо ж для любителів лісових прогулянок, існує ризик підхопити захворювання, про яке далеко не всі знають. Хвороба Лайма (бореліоз) діагностується лише у 40% випадків, причому самолікування або...
» 25.03.2014 У Бершадь родина Кобзіних переїхала із селища Городниці, що на Житомирщині. Привезли із собою не тільки свої звички, а й уподобання і рецепти поліських страв. Одна з них – холодна юшка з грибами та рибою. Без неї на їхній малій батьківщині не...
» 01.01.2014 Ялинки для новорічних потреб можуть мати три варіанти походження: а) бути спеціально вирощеними, б) бути отриманими внаслідок санітарних рубок та прорідження молодих насаджень, в) бути плодом браконьєрського про- мислу. В Україні дуже поширилося...
» 10.12.2013 Пропонуємо кілька порад, які допоможуть зменшити рахунки за електрику, без шахрайських методів.
» 24.11.2013 Як боротися зі стресом
» 09.11.2013 Хронічна серцева недостатність
» 26.08.2013 Життєдайна сила материнського молока
» 30.07.2013 Як сили відновити?
» 02.06.2013 Бережіть себе і будьте здорові
» 02.12.2012 Як запобігти інсульту?
Всі статті розділу Вдома »
Цікаві фото
3 фото   
<b>Відкрито центр обслуговування платників податків</b><br />16 травня 2012 року при Бершадській міжрайонній державній податковій інспекції відкрито центр обслуговування...
2 фото   
<b>Чи стане цей мітинг уроком?</b><br />Якщо п’ятниця, 13-е число червня, зранку для медиків була святковою, адже у першій половині дня проводилися...
8 фото   
<b>День захисника Вітчизни - свято поколінь</b><br />23 лютого 2011 року о 13 годині актовій залі Бершадської ЗОШ №1 відбулися урочистості з нагоди Дня захисника...
7 фото   
<b>Відкриття церкви</b><br />Спів церковного хору, що супроводжував свято, колядки та щедрівки школярів місцевої школи та спокійний сніжок, що...
Всі фотогалереї »
Ми - пам’ятаємо - «Книга Пам’яті України» / Війтівка
Верхолюк Дмитро Григорович (1906) 1906 р., українець, селянин. Мобілізований в 1941 р. Гв. рядовий. Загинув 28.04.44. Похов. Румунія.

З історії Бершаді
З нагоди 3-х роковин визволення Бершаді від німецько-фашистських загарбників на масовому мітингу було урочисто відкрито пам'ятник В. І. Леніну. Читати далі »



Останні новини
Може бути цікаво

Прищеплюємо любов до професії - www.bershad.ua
Користувачі OnLine: 
Бершадщина  | Форуми  | Сторінками історії  | Літературна Бершадь  | Фотогалереї  | Новини  | Довідники  | Визначні місця  | У нас в гостях!  | Прогноз погоди в Бершаді  | Телефонні довідники
  • Продається будинок с. Чернятка. 35 соток, з усіма прибудовами: криниця, погріб, літня кухня з газом, будинок та времянка з газовим опаленням. Гарне місце. Ціни 3200 договірна.
    Продається будинок с. Чернятка. 35 соток, з усіма прибудовами: криниця, погріб, літня кухня з газом, будинок та времянка з газовим опаленням. Гарне місце. Ціни 3200 договірна.
    18.05.2020(063) 431-41-18
  • . Продам квартиру в місті Ірпінь, Київська область. 37 метрів, 16 000 у.о
    . Продам квартиру в місті Ірпінь, Київська область. 37 метрів, 16 000 у.о
    13.04.2020(067) 225-27-18
  • . Продаж одягу з Європи: Секонд хенд та нове.
    . Продаж одягу з Європи: Секонд хенд та нове.
    08.04.2020(096) 095-84-08
  • ДОСТАВКА:ОТСЕВА,ПІСКА,ЩЕБНЯ,,та інших вантажів до 8т.
    ДОСТАВКА:ОТСЕВА,ПІСКА,ЩЕБНЯ,,та інших вантажів до 8т.
    16.03.2020(098) 908-43-57
  • Продається тілна корова с.Бирлівка ціна договірна. тел 0960726720
    Продається тілна корова с.Бирлівка ціна договірна. тел 0960726720
    27.01.2020(068) 041-74-83
  • Продается дом с участком.(цена договорная) по адресу Виницька обл., Бершадськый р-н., с. Шляхова, вул. Дружбы 14.С общей площадью участка 25 соток
    Продается дом с участком.(цена договорная) по адресу Виницька обл., Бершадськый р-н., с. Шляхова, вул. Дружбы 14.С общей площадью участка 25 соток
    26.08.2019(097) 487-43-42
Всі оголошення Розмістити оголошення