Fridge magnet wooden gears

Співпраця поглиблюється

  • Подобається5Не подобається
  • 7 Травня 2009 р

На знімку: голова райдержадміністрації С.Л. Шульц (друга зліва) і голова районної ради М.Г. Бурлака (третій зліва) разом з членами польської делегації беруть участь у засіданні «круглого столу». Фото автора.

Нещодавно на запрошення голови райдержадміністрації С. Л. Шульц на Бершадщині побувала польська делегація освітян, до складу якої увійшли керівники різних навчальних закладів Слупецького повіту Великопольського воєводства. Гості мали намір глибше ознайомитися з системою освіти, позакласної та спортивно-оздоровчої роботи, шкільного самоврядування, обмінятися досвідом в освітянській галузі, а також ознайомитися з історичними та культурними пам’ятками нашого краю.

Членів польської делегації радо вітали на бершадській землі

Спочатку члени польської делегації відвідали Бершадську ЗОШ І-ІІІ ступенів №1, де оглянули виставку дитячих робіт, взяли участь у засіданні шкільного євроклубу, за «круглим столом» обговорили проблеми та перспективи розвитку самоврядування в українських та польських школах. Гості побували й в міському дошкільно-навчальному закладі «Сонечко», цікавилися роботою позашкільних закладів освіти. Працівники районного краєзнавчого музею провели цікаву та змістовну екскурсію містом.
Насиченою була програма і другого дня перебування польської делегації. В залі засідань комунальної організації Бершадської РДЮСШ «Ровесник» відбулася презентація роботи освітян «Візитка освіти Бершадщини». За допомогою шкільної агітбригади «Бершадська школяда» та слайдів було яскраво продемонстровано роботу відділу освіти райдержадміністрації та здобутки шкіл.
В районі функціонують 36 дитсадків, 40 шкіл та три позашкільні заклади, успішно реалізуються державні програми «Вчитель», «Сільська школа», «Обдарована дитина», «Шкільний автобус» та інші програми і проекти.
Ефективно діють також клуб молодих учителів «Співдружність», літературно-мистецьке об’єднання освітян «Світоч», районне об’єднання лідерів учнівського самоврядування «Лідер», щороку вшановують на святі «Золотий олімп» переможців всеукраїнських конкурсів та олімпіад, торік вперше проведено зліт випускників, а ще видається газета освітян «Перше вересня» тощо. Кожна школа Бершадщини має певні напрацювання і здобутки, досягнення учнів та учителів.
Членів польської делегації радо вітали на бершадській землі голова райдержадміністрації С.Л. Шульц та голова районної ради М.Г. Бурлака, які коротко охарактеризували район, навели окремі показники його соціально-економічного розвитку. Плідна співпраця з поляками, наголосили керівники, триває вже чотири роки. Відбувається не лише обмін делегаціями з метою ознайомлення з історією, культурою та традиціями дружніх народів, а й розробляються та втілюються у життя спільні проекти, вивчається досвід в різних галузях.
На підтвердження цього одразу відбулося засідання «круглого столу» за участю директорів навчальних закладів Бершадщини, їх заступників, педагогів та представників освіти польської делегації, яке вела начальник відділу освіти райдержадміністрації Л.Т. Почвірна. На ньому обговорено питання: «Шкільна освіта в Україні: традиції, сучасність та перспективи». Яка роль директора польської школи? Чи існують в Польщі методичні об’єднання учителів? Як там організована робота з обдарованими дітьми, робота позашкільних закладів? Чи проводяться предметні олімпіади, творчі конкурси? На ці та багато інших запитань охоче відповідали директор Слупецького загальноосвітнього ліцею імені Маршала Юзефа Пілсудського Тадеуш Рачковський, директор понадгімназійної школи міста Загорове Марек Куява, інші гості. Обмінюючись досвідом, поляки відзначали, що їм теж є чому повчитися у нас.
Незабутні враження у членів польської делегації залишилися від творчої зустрічі районного літературно-мистецького об’єднання «Світоч», на яку зібралася талановита освітянська родина. Обдаровані, творчі учителі та учні презентували діяльність студій «Поетичний дивосвіт», «Музичний дивограй», «Мистецькі палітри», «Талановиті руки», фотостудії. А щоб ця зустріч надовго запам’яталася, членам польської делегації вручили посвідчення почесних учасників літературно-мистецького об’єднання «Світоч».
– Починаючи з 2005 року, – коментує перебування польської делегації на Бершадщині голова райдержадміністрації С.Л. Шульц, – ми активно шукаємо нові, цікаві, нетрадиційні форми співпраці, щоб про наш район знали не лише на рівні області, а й за її межами. В останні роки значно активізувалася співпраця з поляками.
Сторони обмінюються поїздками дітей з метою їх оздоровлення, а також вивчення історії і культури країн, збагачення досвідом відбувається і на рівні керівників органів виконавчої влади та місцевого самоврядування. Співпраця поступово поглиблюється, розширюється. Ми вже вийшли на новий рубіж – написання та реалізації спільних грантових проектів, завдяки чому впроваджуємо модель тісної, плідної співпраці з побратимами. Нинішня зустріч також свідчить про якісно новий рівень співпраці з поляками, адже для обміну досвідом ми запросили шістьох керівників різних освітніх закладів, які теж хочуть започаткувати дружні стосунки, проводити обмін поїздками учнівської молоді. Польські друзі переконалися: на Бершадщині багатий арсенал форм роботи не лише в освітянській галузі, є напрацювання, кращі зразки і в інших напрямках життєдіяльності.
Василь ВЕРБЕЦЬКИЙ.


Дивіться також в розділі  Нове в роботі
» 15.06.2018 У цьому році розпочата реформа первинної ланки медичних закладів та стартувала кампанія з вибору сімейних лікарів.
» 15.06.2018 Голова Бершадської районної ради М.Г. Бурлака видав розпорядження від 13 червня 2018 року №45 «Про скликання 20 сесії районної ради 7 скликання», пленарне засідання якої провести 10 липня поточного року в залі засідань комунальної організації...
» 13.04.2018 2017 року на сайті Міністерства юстиції України запрацював єдиний реєстр боржників. У ньому можна знайти відомості про боржника за прізвищем, ім’ям, по батькові та реєстраційним номером облікової картки платника податків. Вільний та безоплатний...
» 07.04.2018 Голова Бершадської районної ради М.Г.Бурлака видав розпорядження від 4 квітня 2018 року №26 «Про скликання 19 сесії районної ради 7 скликання», пленарне засідання якої провести 20 квітня поточного року в залі засідань КО Бершадська РДЮСШ «Ровесник».
» 07.04.2018 Засідання координаційної ради з питань місцевого самоврядування
» 07.04.2018 Юридичний практикум
» 01.04.2018 Події. Новини. Факти.
» 01.04.2018 Про державну підтримку вирощування молодняка ВРХ
» 01.04.2018 Часткова компенсація вартості техніки
» 01.04.2018 Про щорічну грошову допомогу до 9 травня
Всі статті розділу Нове в роботі »
Цікаві фото
10 фото   
<b>УРОК ДЛЯ НАЩАДКІВ</b><br />В історії України багато трагічних сторінок, але найболючішою темою і по сьогодні є цілеспрямоване знищення...
3 фото   
<b>Свіча пам'яті не згасне</b><br />Маловідомою й досі залишається трагічна сторінка історії Голокосту на території Трансністрії – від Дністра до...
2 фото   
<b>Шляхова віджнивувала першою. Інші – на завершенні. Результати – контрастні</b><br />Хоч під ранніми зерновими культурами у ТОВ «Світанок-Агросвіт» зайнято було в цьому році більше тисячі гектарів поля,...
1 фото   
<b>ВЕЛИКА КИРІЇВКА</b><br />
Всі фотогалереї »
Ми - пам’ятаємо - «Книга Пам’яті України» / Бершадь
Тарковський Пантелеймон Михайлович (1910) 1910 р., українець, робітник. Мобілізований в 1941 р. Рядовий. Загинув 00.05.44.

З історії Бершаді
Партійні органи організували широку допомогу сім'ям фронтовиків. З цією метою проводились декадники, місячники допомоги, під час яких збирали гроші, продукти харчування, одяг. Виділені рішенням райкому партії підприємства та установи ремонтували квартири, забезпечували паливом родини військовослужбовців. Подбали й про дітей, батьки яких загинули. Майже 150 підлітків були прийняті до дитячого... Читати далі »



Останні новини
Може бути цікаво

Співпраця поглиблюється - Новинки в галузях Бершаді та району - www.bershad.ua
Користувачі OnLine: 
Бершадщина  | Форуми  | Сторінками історії  | Літературна Бершадь  | Фотогалереї  | Новини  | Довідники  | Визначні місця  | У нас в гостях!  | Прогноз погоди в Бершаді  | Телефонні довідники
  • Продається будинок с. Чернятка. 35 соток, з усіма прибудовами: криниця, погріб, літня кухня з газом, будинок та времянка з газовим опаленням. Гарне місце. Ціни 3200 договірна.
    Продається будинок с. Чернятка. 35 соток, з усіма прибудовами: криниця, погріб, літня кухня з газом, будинок та времянка з газовим опаленням. Гарне місце. Ціни 3200 договірна.
    18.05.2020(063) 431-41-18
  • . Продам квартиру в місті Ірпінь, Київська область. 37 метрів, 16 000 у.о
    . Продам квартиру в місті Ірпінь, Київська область. 37 метрів, 16 000 у.о
    13.04.2020(067) 225-27-18
  • . Продаж одягу з Європи: Секонд хенд та нове.
    . Продаж одягу з Європи: Секонд хенд та нове.
    08.04.2020(096) 095-84-08
  • ДОСТАВКА:ОТСЕВА,ПІСКА,ЩЕБНЯ,,та інших вантажів до 8т.
    ДОСТАВКА:ОТСЕВА,ПІСКА,ЩЕБНЯ,,та інших вантажів до 8т.
    16.03.2020(098) 908-43-57
  • Продається тілна корова с.Бирлівка ціна договірна. тел 0960726720
    Продається тілна корова с.Бирлівка ціна договірна. тел 0960726720
    27.01.2020(068) 041-74-83
  • Продается дом с участком.(цена договорная) по адресу Виницька обл., Бершадськый р-н., с. Шляхова, вул. Дружбы 14.С общей площадью участка 25 соток
    Продается дом с участком.(цена договорная) по адресу Виницька обл., Бершадськый р-н., с. Шляхова, вул. Дружбы 14.С общей площадью участка 25 соток
    26.08.2019(097) 487-43-42
Всі оголошення Розмістити оголошення