Fridge magnet wooden gears

КОЛИ ЖІНКА – КЕРІВНИК

  • Подобається1Не подобається
  • 7 Березня 2007, 13:15

Осіївка приваблива в усі пори року та особливо милує око весною, коли обіймається розкішною зеленню дерев та їх білорожевим цвітом, захлинається пташиним співом і купається в голубих ставках. Розмістившись обабіч широкої долини, порізаної греблями, заквітчавшись різнобарв'ям і причепурившись, вона оживає не лише зовні, а й наповнюється весняними турботами своїх мешканців, їх вселюдним виходом до землі, яка кличе селянина своїм одвічним зовом. Тоді й навколишні поля полюбовно спілкуються весь світловий день з мускулистими механізмами, які, керовані знавцями, засівають ниву, щоб віддячила вона за працю добірним урожаєм.
Саме тому поля СТОВ "Осіївське", як і ферми, інші виробничі підрозділи, зустрічають доглянутістю та порядком. І в усьому цьому відчувається причетність Людмили Тарасівни Глушко та її односельців.
А як зацікавлено розповідає вона про рідне село! Як добре знається не лише на сільськогосподарському виробництві, а й на проблемах сільської громади! Тому й не відділяє їх від себе.
Однак директор товариства добре розуміє, що добробут родин, насамперед, залежить від наявності роботи, належних умов праці та рівня її оплати, а також від гідної плати за орендовані земельні та майнові паї. Саме по цих показниках "Осіївське" займає передові позиції, як і за рівнем виробництва сільськогосподарської продукції та її рентабельністю.
– Компетентність, вимогливість і велика працездатність, в поєднанні з людяністю – це ті визначальні риси кожного працівника, які культивуються в нашому товаристві, – розповідає Людмила Тарасівна. – Можливо тому і результати маємо добрі.
І хоча осіївське господарство немале – понад 3 тис. гектарів орендованої землі, тут утримується 1300 голів ВРХ, майже 400 корів, 1,5 тис. свиней – скрізь керівник встигає побувати і дати лад, переговорити з людьми. Бо сонячно на душі стає навіть від привітного голосу, від уміння керівника зрозуміти, стерпіти, вибачити. Адже так легко образити, нагрубити. Тож її слова там, де виникає потреба привертати, світити світло в серцях, знайти той стан душі, в якому спокій, злагода, радість.
Однак голос її, як і слова, набувають іншого відтінку, коли треба заступитися за інтереси колективу, сільської громади. Виробничі наради Людмила Тарасівна проводить регулярно й дуже відповідально, добре знаючи стан справ у трудових колективах. Жодного разу без поважних на те причин не пропустила сесій сільської чи районної рад, завжди готова взяти участь в обговоренні важливих питань.
Як досвідчений фахівець у сільськогосподарському виробництві, вона добре знається на всіх тонкощах ринкової економіки, тому й веде свій "корабель" найбільш оптимальним курсом. Вона є ініціатором багатьох добрих починань, а щоразу, побувавши у відрядженні за кордоном, неодмінно привозить звідти якісь новинки. В Німеччині, наприклад, побачила, а потім закупила тут сучасний молокоблок, який, економлячи електроенергію, швидко охолоджує молоко і тепер його, високоякісне, прагнуть придбати чимало молокозаводів.
Керівниками не народжуються, – кажуть у народі. Але тільки невеликий відсоток людей може ними стати – справжніми, звичайно. Бо це також від Бога.
І хоч керівник – посада відповідальна і не визначається за статтю, все ж чимало їх у "Осіївському" займають саме жінки. Високою професійністю і відповідальністю відзначаються головний зоотехнік Ніна Іванівна Кононенко, головний бухгалтер Любов Олексіївна Наскромнюк, головний економіст Надія Антонівна Січкар, економіст по оплаті праці Наталя Яківна Біляєва, інженер по техніці безпеки Наталя Вікторівна Настенко, завідуюча молочнотоварною фермою Тамара Петрівна Стах, завідуюча током Ніна Семенівна Беззубенко, завідуюча пекарнею Наталя Михайлівна Фомічева, головний кухар господарства Ніна Гнатівна Задорожна.
А хіба можна не згадати справжній трудовий подвиг відомої доярки Тетяни Василівни Кирилюк, яка торік, як і раніше, надоїла понад 6 тис. літрів молока.
– Кажуть, що весною всі жінки напрочуд красиві. В Осіївці вони до того ж ще й працьовиті та хазяйновиті, – зазначає заслужений працівник сільського господарства України, кандидат сільськогосподарських наук, кавалер ордена Святої Ганни IV ступеня і срібної медалі по номінації "Золота фортуна" Людмила Тарасівна Глушко.
Павло БАЙДАЛЮК.
с. Осіївка.

Дивіться також в розділі  Персоналії
» 16.06.2018 Людмила Володимирівна Колесник – лікар загальної практики – сімейної медицини Бершадської амбулаторії ЗПСМ. Працює на цій відповідальній посаді з 2008 року.
» 16.06.2018 Досвідчений лікар і мудрий колега Оксана Богданівна Шелест народилася та виросла у родині медиків, тому і не дивно, що і професію обрала відповідну.
» 08.04.2018 Марко Іванович Грищук народився у квітні 1943 року в П’ятківці, в сім’ї хліборобів. Коли йому було півтора року, батько пішов на війну, і вихованням сина займалася мати.
» 07.04.2018 Наполегливий, працьовитий, відповідальний, організований – цими та багатьма іншими позитивними якостями володіє добрий господар, люблячий чоловік і батько, надійний товариш і побратим Ярослав Антонович Фурик. Народився чоловік у квітня 1963 року...
» 25.03.2018 Головне – здоров’я людей
» 25.03.2018 Нелегка йому випала доля…
» 17.03.2018 У праці життя і краса
» 17.03.2018 Добра, ніжна, неповторна
» 08.03.2018 Зелені гектари Анатолія Гуза
» 08.03.2018 Ветеран, працелюб, порадник
Всі статті розділу Персоналії »
Цікаві фото
7 фото   
<b>Запалення газу в Шумилові</b><br />2 лютого 2011 року у с Шумилів Бершадського району перебував голова Вінницької облдержадміністрації М.Джига.
9 фото   
<b>Підприємства району</b><br />
2 фото   
<b>Хоч і хутірець, та світу тут не кінець</b><br />На колишньому хуторі імені Жданова в Осіївці колись було 84 двори. Нині житлових будинків, у яких ще хтось проживає,...
2 фото   
<b>Свято в Усті</b><br />
Всі фотогалереї »
Ми - пам’ятаємо - «Книга Пам’яті України» / Берізки-Бершадські
Кациман Антон Кирилович (1919) 1919 р., українець, селянин. Мобілізований в 1944 р. Рядовий. Загинув 00.07.44. Похов. Ясський пов., Румунія.

З історії Бершаді
Своєрідне містечко виникло на колишньому пустирі, де на кошти колгоспів у 1967 році збудовано кількаповерхові навчальні корпуси медучилища з сучасними лабораторіями, гуртожитком та їдальнею. Тут навчаються понад 400 майбутніх фельдшерів те акушерок, які працюватимуть у лікарнях, колгоспних пологових будинках, на медпунктах. Майбутні медики заклали новий парк, посадили тисячі кущів та... Читати далі »



Останні новини
Може бути цікаво

КОЛИ ЖІНКА – КЕРІВНИК - Бершадь в персоналіях - www.bershad.ua
Користувачі OnLine: 
Бершадщина  | Форуми  | Сторінками історії  | Літературна Бершадь  | Фотогалереї  | Новини  | Довідники  | Визначні місця  | У нас в гостях!  | Прогноз погоди в Бершаді  | Телефонні довідники
  • Продається будинок с. Чернятка. 35 соток, з усіма прибудовами: криниця, погріб, літня кухня з газом, будинок та времянка з газовим опаленням. Гарне місце. Ціни 3200 договірна.
    Продається будинок с. Чернятка. 35 соток, з усіма прибудовами: криниця, погріб, літня кухня з газом, будинок та времянка з газовим опаленням. Гарне місце. Ціни 3200 договірна.
    18.05.2020(063) 431-41-18
  • . Продам квартиру в місті Ірпінь, Київська область. 37 метрів, 16 000 у.о
    . Продам квартиру в місті Ірпінь, Київська область. 37 метрів, 16 000 у.о
    13.04.2020(067) 225-27-18
  • . Продаж одягу з Європи: Секонд хенд та нове.
    . Продаж одягу з Європи: Секонд хенд та нове.
    08.04.2020(096) 095-84-08
  • ДОСТАВКА:ОТСЕВА,ПІСКА,ЩЕБНЯ,,та інших вантажів до 8т.
    ДОСТАВКА:ОТСЕВА,ПІСКА,ЩЕБНЯ,,та інших вантажів до 8т.
    16.03.2020(098) 908-43-57
  • Продається тілна корова с.Бирлівка ціна договірна. тел 0960726720
    Продається тілна корова с.Бирлівка ціна договірна. тел 0960726720
    27.01.2020(068) 041-74-83
  • Продается дом с участком.(цена договорная) по адресу Виницька обл., Бершадськый р-н., с. Шляхова, вул. Дружбы 14.С общей площадью участка 25 соток
    Продается дом с участком.(цена договорная) по адресу Виницька обл., Бершадськый р-н., с. Шляхова, вул. Дружбы 14.С общей площадью участка 25 соток
    26.08.2019(097) 487-43-42
Всі оголошення Розмістити оголошення