Fridge magnet wooden gears

22 грудня – День енергетика - Щоб світлою була кожна домівка

  • Подобається0Не подобається
  • 18 Грудня 2015, 09:00

Найбільше відчуваємо, яку роль у повсякденному житті кожного відіграє енергетика, коли припиняється подача електричного струму. Тому у переддень професійного свята тих, чиє покликання працювати, щоб таких перебоїв не було, надаємо слово директору Бершадських електричних мереж Василю ВЛАСЮКУ.

Як не прикро, але про стихію 5 вересня не можу не згадати навіть у цей день. Нею завдано збитків на суму до півмільйона гривень.

Були відключені 232 підстанції, вимкнено 15 фідерів ліній 10 кіловольт. Вистачало обірваних дротів і повалених електроопор. Але вже за чотири дні вдалося відновити основні лінії та подати напругу населенню і на підприємства.

На ліквідацію наслідків буревію, крім восьми наших бригад, було залучено по одній ще й із Тростянецьких і Теплицьких електромереж, яким вдячні за виручку. Щоб якнайшвидше відновити всі пошкодження, працювали з шостої години ранку до десятої-одинадцятої вечора.

Звичайно, збитки могли б бути набагато меншими, якби населення з розумінням ставилося до нас і не висаджувало дерева попід електролініями. Адже надалі це може позначатися ще й на якості напруги, яка подається.

Не обходиться без проблем.

Обленерго виконує наші заявки лише із врахуванням наявних коштів. Тому, переглядаючи наші плани на наступний рік, найперше звертаємо увагу, де ситуація найгірша. І це дає результати. Якщо раніше були скарги на якість напруги, то тепер їх немає. Якщо і з’являються, то причина вже зовсім інша. Населення купує дедалі більше електроприладів, споживання електро енергії зростає, а мережі, буває, на те не розраховані.

Щодо тарифів за використану електроенергію, то їх формує Національна комісія по регулюванню електро - енергетики. Діє відповідна постанова Кабінету Міністрів.

Тарифи зросли. Вищими вони стали через ріст цін на паливо для електростанцій.

Працювати з населенням взагалі складно. Якщо 250 споживачів (юридичних) обслуговує один інспектор, то все на контролі. Інша справа, коли контролер обслуговує їх до 1200, і у кожній із хат треба зняти показники, принести квитанції. До того ж промислових споживачів у Бершаді стало менше. Якщо раніше на них припадало до 45 відсотків використаної електроенергії, то тепер тільки 25 відсотків, решту споживає населення.

Якщо серед юридичних споживачів боржниками є лише водоканал і Бершадське ЖКГ, то серед населення щомісяця відключаємо за несплату більше сотні абонентів.

Але й у цьому випадку йдемо назустріч – складаємо угоди на реструктуризацію заборгованостей, хоч і це не завжди допомагає. Станом на 1 грудня населення заборгувало за електроенергію 153 тисячі гривень. Це хоч і набагато менше минулих років, нічого подібного не повинно бути взагалі.

Якщо електроенергія постачається своєчасно, то і платити за неї треба так само.

Уже четвертий рік вкладаємося у нормативи втрат. Але любителі скористатися нею поза обліком мають знати,що рано чи пізно це буде виявлено – методика дозволяє. За рік за вкрадену електроенергію було відшкодовано 600 тисяч гривень – плата нараховується у п’ятикратному розмірі.

Важливу ролі тепер відіграє економія енергоресурсів. Чи не краще замість того, щоб хитрувати, встановити нові сучасні прилади – як освітлення, так і опалення. Спеціалісти електромереж завжди порадять, що найвигідніше у тому чи іншому випадку.

У своїй роботі прагнемо керуватися правилом – споживач завжди правий, своєчасно реагувати на скарги, щоб вони не накопичувалися. Для цього сформовані відповідальні, спроможні впоратися з будьяким завданням, бригади.

Слід відзначити бригади Володимира Ланецького, Сергія Бугеренка, Володимира Зарічанського. Добре трудяться водії Валерій Немировський, Сергій Стебловськин, Віктор Мельниченко, Василь Чернега. Серед працівників контори назву бухгалтера Інну Бурлаку, в енергозбуті – Ярослава Богача. Серед технічного персоналу – інженера Ігоря Маніленка, інженера-програміста Олександра Мосендза, серед операторів – Дмитра Стойка, з інспекцій – Романа Килівника та Андрія Олійника.

Бажаю, щоб нам не доводили графіків відключень від електропостачання населення, а всім людям – тільки миру, добра і благополуччя.

Енергетики робитимуть усе можливе, щоб усім жилося комфортно, щоб світлою була кожна домівка.


Дивіться також в розділі  В громадах
» 16.06.2018 У день Святого Духа (28 травня) в Березівці урочисто відзначили десятиріччя з часу освячення сільського храму Івана Богослова.
» 16.06.2018 Депутат облради Володимир Зарічанський ініціював створення пам’ятника Кобзареві у рідній Війтівці. Погруддя генія літератури та пророка нації виготовляє відомий скульптор, народний художник України, доцент кафедри скульптури Харківської державної...
» 16.06.2018 Бершадська амбулаторія загальної практики – сімейної медицини цього року визнана кращою у районі серед амбулаторій ЗПСМ. Із 2016 року очолює установу мудра жінка, знавець своєї справи, лікар вищої категорії Антоніна Іванівна Колесник. У медицині...
» 16.06.2018 Відділення невідкладної (екстреної) медичної допомоги (НЕМД) визнано кращим відділенням Бершадської ОЛІЛ. У більшій його частині проведено ремонти, які ще тривають.
» 16.06.2018 Заради дітей
» 16.06.2018 Краще відділення
» 16.06.2018 Згуртованість, професіоналізм, колегіальність та послідовність – головні критерії діяльності медиків району
» 15.06.2018 Спиртозаводу нема, а спирт виробляється
» 15.06.2018 Переможці 15 обласного конкурсу
» 08.04.2018 Ефективне реагування на надзвичайні ситуації
Всі статті розділу В громадах »
Цікаві фото
3 фото   
<b>"Золотий Олімп" обдарованої молоді</b><br />Педагоги Бершадщини вміло плекають юні інтелектуальні таланти. Яскраве підтвердження цьому – успіхи бершадських...
4 фото   
<b>«Любов душі моєї - Баланівка»</b><br />У твоїх руках дорога нашому серцю книга &quot;Любов душі моєї&nbsp;- Баланівка&quot;. В ній викладені матеріали з...
4 фото   
<b>Журналісти «Бершадського краю» за роботою</b><br />Перед тим, як читач районки ознайомиться з матеріалами, підготовленими її журналістами, кожен з нас повинен побувати...
2 фото   
<b>Останній політ полковника Олексія Овчарука</b><br />Минулого тижня, 25 січня, близько 19-ої години на Полтавщині біля Кременчука сталася трагедія з гелікоптером Мі-8, в...
Всі фотогалереї »
Ми - пам’ятаємо - «Книга Пам’яті України» / Маньківка
Коваленко Антон Олексійович (1924) 1924 р., українець. Мобілізований в 1941 р. Рядовий. Помер від ран 26.12.42. Похов. ст. Палласівка, Волгоградська обл.

З історії Бершаді
Вирощувати високі й сталі врожаї сільськогосподарських культур допомагали механізатори Бершадської МТС, яка вже з 1944 року відновила обробіток колгоспних ланів. Приклад умілого використання техніки показував депутат Верховної Ради УРСР, бригадир однієї з тракторних бригад К. Н. Синявський. Його бригада щорічно виконувала виробничі завдання на 150—180 проц. МТС міцно тримала першість у... Читати далі »



Останні новини
Може бути цікаво

22 грудня – День енергетика - Щоб світлою була кожна домівка - В господарствах і громадах, селах Бершадського району та м. Бершадь - www.bershad.ua
Користувачі OnLine: 
Бершадщина  | Форуми  | Сторінками історії  | Літературна Бершадь  | Фотогалереї  | Новини  | Довідники  | Визначні місця  | У нас в гостях!  | Прогноз погоди в Бершаді  | Телефонні довідники
  • Продається будинок с. Чернятка. 35 соток, з усіма прибудовами: криниця, погріб, літня кухня з газом, будинок та времянка з газовим опаленням. Гарне місце. Ціни 3200 договірна.
    Продається будинок с. Чернятка. 35 соток, з усіма прибудовами: криниця, погріб, літня кухня з газом, будинок та времянка з газовим опаленням. Гарне місце. Ціни 3200 договірна.
    18.05.2020(063) 431-41-18
  • . Продам квартиру в місті Ірпінь, Київська область. 37 метрів, 16 000 у.о
    . Продам квартиру в місті Ірпінь, Київська область. 37 метрів, 16 000 у.о
    13.04.2020(067) 225-27-18
  • . Продаж одягу з Європи: Секонд хенд та нове.
    . Продаж одягу з Європи: Секонд хенд та нове.
    08.04.2020(096) 095-84-08
  • ДОСТАВКА:ОТСЕВА,ПІСКА,ЩЕБНЯ,,та інших вантажів до 8т.
    ДОСТАВКА:ОТСЕВА,ПІСКА,ЩЕБНЯ,,та інших вантажів до 8т.
    16.03.2020(098) 908-43-57
  • Продається тілна корова с.Бирлівка ціна договірна. тел 0960726720
    Продається тілна корова с.Бирлівка ціна договірна. тел 0960726720
    27.01.2020(068) 041-74-83
  • Продается дом с участком.(цена договорная) по адресу Виницька обл., Бершадськый р-н., с. Шляхова, вул. Дружбы 14.С общей площадью участка 25 соток
    Продается дом с участком.(цена договорная) по адресу Виницька обл., Бершадськый р-н., с. Шляхова, вул. Дружбы 14.С общей площадью участка 25 соток
    26.08.2019(097) 487-43-42
Всі оголошення Розмістити оголошення