Fridge magnet wooden gears

Місцевий розвиток, орієнтований на громаду

  • Подобається0Не подобається
  • 1 Квітня 2011, 21:57

Програму розвитку ООН "Місцевий розвиток, орієнтований на громаду" реалізовано в М'якоході. Спільний Проект Європейського союзу та Програми розвитку ООН "Місцевий розвиток, орієнтований на громаду" було започатковано у вересні 2007 року. Ініціатива фінансується Європейською Комісією в рамках програми технічної допомоги ЄС та співфінансується і впроваджується Програмою розвитку ООН в Україні. Фінансова підтримка проекту Європейським Союзом зробила можливим поширення значного позитивного досвіду Програми розвитку ООН у впровадженні проектів, орієнтованих на соціальну мобілізацію громад.

Мета проекту - створити сприятливе середовище для сталого соціально-економічного розвитку на місцевому рівні шляхом сприяння самоорганізації громад, розроблення та впровадження невеликих за обсягом громадських ініціатив у всіх областях України.

В Бершадському районі реалізацію проекту розпочато в 2008 році. Учасники проекту (Флоринська, Бирлівська, Сумівська, Михайлівська територіальні громади) належним чином застосували світовий та український досвід, запропонований проектом у вирішенні проблем місцевого розвитку, шляхом активного залучення громадян, виборних органів, владних структур, громадських організацій та приватного сектору. Загальна вартість проектних заходів по району становить понад 800,0 тис. грн. з яких 357,0 тис. грн. кошти міжнародної підтримки.

31 березня 2011 року с. М'якоході  також завершилась реалізація програми ПРООН, направлена на відновлення вуличного освітлення. В ході реалізації програми в селі було встановлено 124 нових фонарі та 40 реконструйовано. Протяжність виконаних робіт – 16 км. Всі  ліхтарі  працюють на економних лампах, що дає змогу заощадити електроенергію та кошти за її використання. Щомісяця на освітлення вулиць витрачається 4-5 тис Кв електроенергії (в залежності від пори року).

Обласний координатор проекту "Місцевий розвиток, орієнтований на громаду" Наталя Гижко вручили голові громадської організації «Удичанка» Людмилі Забіяці, яка займалась організаційними питаннями проекту, сертифікат «Реконструкція вуличного освітлення в селі М`якоході», який засвідчує, що роботи в даному напрямку повністю завершено. Начальник управління економіки облдержадміністрації Андрій Гижко  закликав жителів громади не зупинятись на одному проекті, а працювати далі, в ім`я розвитку громади.

Голова Бершадської райдержадміністрації Олександр Снігур відмітив, що «практичний досвід набутий під час реалізації проекту “Місцевий розвиток орієнтований на громаду” в подальшому буде основою для реалізації більш масштабних проектів саме за участю жителів громад, що в свою чергу якісно відобразиться на соціально – економічному розвитку територій, покращить рівень життя населення та сприятиме виконанню місцевих програм розвитку». А голова районної ради Михайло Бурлака ще й зауважив, що «виконання в населених пунктах ініціатив, орієнтованих на громаду, дало можливість підвищити самосвідомість жителів, завдяки діалогу між ними, сформувати колективне бачення майбутнього, впроваджувати спільні невеликі за обсягом ініціативи щодо розвитку громад».

Звісно, реалізація подібних проектів вимагає і часу, і витримки, і залучення коштів громади, і, нарешті, бажання зробити щось для своєї громади.Сьогодні М'якохід перевернув ще одну сторіночку історії села: громада, яку очолює Володимир Соловей, отримала змогу жити більш цивілізовано. Голова села має ще не один план розвитку громади, який спробує реалізувати за допомогою проектів.

З нагоди гарної події народний аматорський фольклорний колектив «Подружки» вітав жителів громади своїм виступом, а гостей села – запашним короваєм..

А всіх голів територіальних громад закликаємо брати приклад і приєднуватись до написання проектів, адже під лежачий камінь вода не тече!


Дивіться також в розділі  В громадах
» 16.06.2018 У день Святого Духа (28 травня) в Березівці урочисто відзначили десятиріччя з часу освячення сільського храму Івана Богослова.
» 16.06.2018 Депутат облради Володимир Зарічанський ініціював створення пам’ятника Кобзареві у рідній Війтівці. Погруддя генія літератури та пророка нації виготовляє відомий скульптор, народний художник України, доцент кафедри скульптури Харківської державної...
» 16.06.2018 Бершадська амбулаторія загальної практики – сімейної медицини цього року визнана кращою у районі серед амбулаторій ЗПСМ. Із 2016 року очолює установу мудра жінка, знавець своєї справи, лікар вищої категорії Антоніна Іванівна Колесник. У медицині...
» 16.06.2018 Відділення невідкладної (екстреної) медичної допомоги (НЕМД) визнано кращим відділенням Бершадської ОЛІЛ. У більшій його частині проведено ремонти, які ще тривають.
» 16.06.2018 Заради дітей
» 16.06.2018 Краще відділення
» 16.06.2018 Згуртованість, професіоналізм, колегіальність та послідовність – головні критерії діяльності медиків району
» 15.06.2018 Спиртозаводу нема, а спирт виробляється
» 15.06.2018 Переможці 15 обласного конкурсу
» 08.04.2018 Ефективне реагування на надзвичайні ситуації
Всі статті розділу В громадах »
Цікаві фото
2 фото   
<b>Соціальні послуги служби зайнятості нового покоління</b><br />Зростаючі масштаби безробіття, збільшення його тривалості потребують підвищення ефективності діяльності служби...
19 фото   
<b>ТЕРНІВКА</b><br />Існує з кінця Х/І століття. У ХІХ столітті була містечком, більшість населення якого складали євреї. У 20-х роках...
3 фото   
<b>Семінар – практикум класних керівників</b><br />20 січня 2011 року о 9 годині на базі Красносільської ЗОШ І-ІІІ ступенів методистом РМК відділу освіти...
8 фото   
<b>День Незалежності 2007</b><br />
Всі фотогалереї »
Ми - пам’ятаємо - «Книга Пам’яті України» / Бирлівка
Шарко Гаврило Йосипович (1905) 1905 р., українець. Кадровий. Ст. лейтенант. Загинув 1943 р. Похов. м. Севастополь, Крим.

З історії Бершаді
Успішне завершення відбудови та дальшого розвитку народного господарства трудящі Бершаді відзначили новими трудовими досягненнями. Великий обсяг капітальних робіт здійснено на спиртовому заводі, внаслідок чого підприємство перетворилося на комбінат. Крім спирту, тут почали виробляти кормові дріжджі й пиво. Під час реконструкції багато творчої видумки виявили кваліфіковані робітники —... Читати далі »



Останні новини
Може бути цікаво

Місцевий розвиток, орієнтований на громаду - В господарствах і громадах, селах Бершадського району та м. Бершадь - www.bershad.ua
Користувачі OnLine: 
Бершадщина  | Форуми  | Сторінками історії  | Літературна Бершадь  | Фотогалереї  | Новини  | Довідники  | Визначні місця  | У нас в гостях!  | Прогноз погоди в Бершаді  | Телефонні довідники
  • Продається будинок с. Чернятка. 35 соток, з усіма прибудовами: криниця, погріб, літня кухня з газом, будинок та времянка з газовим опаленням. Гарне місце. Ціни 3200 договірна.
    Продається будинок с. Чернятка. 35 соток, з усіма прибудовами: криниця, погріб, літня кухня з газом, будинок та времянка з газовим опаленням. Гарне місце. Ціни 3200 договірна.
    18.05.2020(063) 431-41-18
  • . Продам квартиру в місті Ірпінь, Київська область. 37 метрів, 16 000 у.о
    . Продам квартиру в місті Ірпінь, Київська область. 37 метрів, 16 000 у.о
    13.04.2020(067) 225-27-18
  • . Продаж одягу з Європи: Секонд хенд та нове.
    . Продаж одягу з Європи: Секонд хенд та нове.
    08.04.2020(096) 095-84-08
  • ДОСТАВКА:ОТСЕВА,ПІСКА,ЩЕБНЯ,,та інших вантажів до 8т.
    ДОСТАВКА:ОТСЕВА,ПІСКА,ЩЕБНЯ,,та інших вантажів до 8т.
    16.03.2020(098) 908-43-57
  • Продається тілна корова с.Бирлівка ціна договірна. тел 0960726720
    Продається тілна корова с.Бирлівка ціна договірна. тел 0960726720
    27.01.2020(068) 041-74-83
  • Продается дом с участком.(цена договорная) по адресу Виницька обл., Бершадськый р-н., с. Шляхова, вул. Дружбы 14.С общей площадью участка 25 соток
    Продается дом с участком.(цена договорная) по адресу Виницька обл., Бершадськый р-н., с. Шляхова, вул. Дружбы 14.С общей площадью участка 25 соток
    26.08.2019(097) 487-43-42
Всі оголошення Розмістити оголошення