Fridge magnet wooden gears

Конкуренція заставляє працювати краще

  • Подобається1Не подобається
  • 28 Лютого 2010, 19:10

На знімку: (в центрі) начальник Бершадського цеху комунікаційних послуг №2 І.І. Теслюк та електромеханік стаціонарної дільниці В.В. Сопінський. Фото Сергій КІСИКА

Останнім часом на підприємствах, організаціях і навіть виробничих підрозділах відбуваються зміни, за якими і встежити не просто. Чимало їх сталося і в зв’язківців. Про них і розповідає начальник Бершадського цеху комунікаційних послуг №2 І.І. ТЕСЛЮК.
З 1 січня 2010 року наша область дійсно перейшла з трирівневої на дворівневу систему управління зв’язком.
Якщо до нового року у нас воно здійснювалося по схемі Вінницька філія – Тростянецький центр і аж тоді Бершадський цех, то тепер це вже робиться з Вінницької філії безпосередньо з цехами, які є в кожному районі. Але то колись були цехи електрозв’язку, а нині у нас – Бершадський цех комунікаційних послуг №2.

Працювати напряму, звичайно, буде краще, бо матеріали з Вінниці вже не «осідатимуть», не «губитимуться» десь на шляху до Бершаді, як це не раз мало місце раніше.
Тим більше, це важливо для такого району як наш, який по монтованій ємності майже такий як Чечельницький і Тростянецький разом взяті. Тому і кадрів після скорочення у нас залишилося більше. Певна складність полягає лише в тому, що при переході на дворівневу систему управління багато чого, як от здавати звіти тощо, доводиться розпочинати з нуля.
У технічному плані, на жаль, справи дещо гірші. Єдине, що нам вдалося у 2009 році, це розвивати широкосмуговий Інтернет. Телефонних номерів, через брак коштів, ми не додали, станцій, обладнання не міняли теж. Частину телефонних точок навіть довелося скасувати. Але через те, що більшість їх тепер встановлюють заради Інтернету, загальна кількість залишається приблизно на тому ж рівні.
Щодо швидкісного Інтернету, то перевага його в тому, що одночасно можуть працювати і телефон, і Інтернет.
Ще одна перевага – швидкість, яка дозволяє не тільки користуватися інформацією з Інтернету, а й відеозв’язком.
І це входить у єдиний тариф.
Скарг на незадовільну роботу телефонного зв’язку хоч і небагато, але вони є. Як може їх не бути, коли вже чимало років підряд матеріалами для ремонту мереж забезпечуємося незадовільно.
Прокласти нові лінії стало взагалі неможливо. Хоч всім відомо, що саме ми забезпечуємо каналами зв’язку мобільних операторів.
Чи не остерігаємося, що нас взагалі може витіснити мобільний зв’язок? Ні. Хоча б тому, що міжміські канали зв’язку з вежами зв’язку – Укртелекомівські. Мобільні оператори – це взагалі ніщо, якщо ми відключимо свої канали. Нічого тоді не будуть варті і мобільні вежі. Інша справа, що ніхто не знає про майбутнє, якщо Укртелеком продадуть.
А ще не всім відомо, що мобільним зв’язком у цивілізованому світі користуються тільки для того, щоб оперативніше відшукати абонента.
Розмовляють з ним, остерігаючись за власне здоров’я, із стаціонарного телефону.
Система обслуговування стаціонарних телефонів теж зазнала певних змін. Замість нашої довідкової служби, наприклад, діє централізовна у Вінниці. Тому тепер, щоб отримати якусь довідку, потрібно набрати номер 109 (безплатно). Якщо ж зв’язок пошкоджено, треба набрати номер 1508 і номер телефону, який перестав працювати. Заявки приймаються в автоматичному режимі, і тільки після цього через електронну пошту у район скидається наряд на виконання ремонту монтеру. Визначено, відповідно, і терміни виконання заявок. Однак з цим певною мірою поки що можуть виникати проблеми, бо монтерів – 18, а сіл у районі – 44.
Щодо розвитку зв’язку на перспективу, то у планах, хоч нікому невідомо про їх вирішення на практиці, щоб оптико-волоконні лінії зв’язку підвести у кожне село. Ось тоді Інтернетом сповна можна буде користуватися і в селах.
Однією з проблем бершадських зв’язківців є те, що абонементи, яких обслуговуємо, незадовільно за це розраховуються. Тільки за січень цього року заборгованість становила 40 тисяч гривень.
Через це ми не в змозі вчасно розраховуватися за електроенергію, матеріали тощо, що теж постає на заваді на шляху обслуговування населення.


Дивіться також в розділі  В громадах
» 16.06.2018 У день Святого Духа (28 травня) в Березівці урочисто відзначили десятиріччя з часу освячення сільського храму Івана Богослова.
» 16.06.2018 Депутат облради Володимир Зарічанський ініціював створення пам’ятника Кобзареві у рідній Війтівці. Погруддя генія літератури та пророка нації виготовляє відомий скульптор, народний художник України, доцент кафедри скульптури Харківської державної...
» 16.06.2018 Бершадська амбулаторія загальної практики – сімейної медицини цього року визнана кращою у районі серед амбулаторій ЗПСМ. Із 2016 року очолює установу мудра жінка, знавець своєї справи, лікар вищої категорії Антоніна Іванівна Колесник. У медицині...
» 16.06.2018 Відділення невідкладної (екстреної) медичної допомоги (НЕМД) визнано кращим відділенням Бершадської ОЛІЛ. У більшій його частині проведено ремонти, які ще тривають.
» 16.06.2018 Заради дітей
» 16.06.2018 Краще відділення
» 16.06.2018 Згуртованість, професіоналізм, колегіальність та послідовність – головні критерії діяльності медиків району
» 15.06.2018 Спиртозаводу нема, а спирт виробляється
» 15.06.2018 Переможці 15 обласного конкурсу
» 08.04.2018 Ефективне реагування на надзвичайні ситуації
Всі статті розділу В громадах »
Цікаві фото
7 фото   
<b>«Млиноманія» кличе нових та старих друзів до берегів Південного Бугу!</b><br />4-5 серпня в селі Печера Тульчинського району Вінницької області традиційно відбудеться щорічний фолк-рок фестиваль...
3 фото   
<b>З візитом до Польщі: вивчаємо досвід реформування галузей</b><br />З 18 по 21 травня делегація Бершадського району відвідала Єнджейовський повіт Свентокшиського воєводства Распубліки...
2 фото   
<b>Ректор, син військового льотчика</b><br />Готуючи до друку фотоальбом про Серединку, довелося вести пошуки імен відомих земляків із цього села по Україні та за...
15 фото   
<b>КРАСНОСІЛКА</b><br />Село виникло в Х/ІІ столітті на мальовничому місці. Відтак його назвали &quot;Красне село&quot;,...
Всі фотогалереї »
Ми - пам’ятаємо - «Книга Пам’яті України» / П'ятківка
Гончарук Дем'ян Павлович (1902) 1902 р., українець, селянин. Мобілізований в 1944 р. Рядовий. Загинув 03.06.44. Похов. Румунія.

З історії Бершаді
Вирощувати високі й сталі врожаї сільськогосподарських культур допомагали механізатори Бершадської МТС, яка вже з 1944 року відновила обробіток колгоспних ланів. Приклад умілого використання техніки показував депутат Верховної Ради УРСР, бригадир однієї з тракторних бригад К. Н. Синявський. Його бригада щорічно виконувала виробничі завдання на 150—180 проц. МТС міцно тримала першість у... Читати далі »



Останні новини
Може бути цікаво

Конкуренція заставляє працювати краще - В господарствах і громадах, селах Бершадського району та м. Бершадь - www.bershad.ua
Користувачі OnLine: 
Бершадщина  | Форуми  | Сторінками історії  | Літературна Бершадь  | Фотогалереї  | Новини  | Довідники  | Визначні місця  | У нас в гостях!  | Прогноз погоди в Бершаді  | Телефонні довідники
  • Продається будинок с. Чернятка. 35 соток, з усіма прибудовами: криниця, погріб, літня кухня з газом, будинок та времянка з газовим опаленням. Гарне місце. Ціни 3200 договірна.
    Продається будинок с. Чернятка. 35 соток, з усіма прибудовами: криниця, погріб, літня кухня з газом, будинок та времянка з газовим опаленням. Гарне місце. Ціни 3200 договірна.
    18.05.2020(063) 431-41-18
  • . Продам квартиру в місті Ірпінь, Київська область. 37 метрів, 16 000 у.о
    . Продам квартиру в місті Ірпінь, Київська область. 37 метрів, 16 000 у.о
    13.04.2020(067) 225-27-18
  • . Продаж одягу з Європи: Секонд хенд та нове.
    . Продаж одягу з Європи: Секонд хенд та нове.
    08.04.2020(096) 095-84-08
  • ДОСТАВКА:ОТСЕВА,ПІСКА,ЩЕБНЯ,,та інших вантажів до 8т.
    ДОСТАВКА:ОТСЕВА,ПІСКА,ЩЕБНЯ,,та інших вантажів до 8т.
    16.03.2020(098) 908-43-57
  • Продається тілна корова с.Бирлівка ціна договірна. тел 0960726720
    Продається тілна корова с.Бирлівка ціна договірна. тел 0960726720
    27.01.2020(068) 041-74-83
  • Продается дом с участком.(цена договорная) по адресу Виницька обл., Бершадськый р-н., с. Шляхова, вул. Дружбы 14.С общей площадью участка 25 соток
    Продается дом с участком.(цена договорная) по адресу Виницька обл., Бершадськый р-н., с. Шляхова, вул. Дружбы 14.С общей площадью участка 25 соток
    26.08.2019(097) 487-43-42
Всі оголошення Розмістити оголошення