Fridge magnet wooden gears

Серйозний екзамен

  • Подобається4Не подобається
  • 19 Червня 2009 р

Збирання врожаю, зокрема ранньої групи зернових – це своєрідне випробування для хліборобів.
Зважаючи, що до його початку вже залишилося зовсім обмаль часу, ми поцікавилися у спеціалістів районної ланки, як підготувалися до них у цьому році. Ось що вони повідомили: А.М.ХРИПЛИВИЙ, головний інженер управління АПР РДА: – До збирання культур ранньої групи у цьому році у нас підлягає площа майже 40 тисяч гектарів. Зважаючи, що в районі є 239 зернозбиральних комбайнів (174 у господарствах і 65 у населення), особливих проблем з технікою нібито не повинно виникати. Навантаження на комбайн, які безпосередньо братимуть участь в обмолоті, становитиме 240 гектарів.
Не може не радувати, що за звітними даними ремонт їх вже завершується. На 95-97 відсотків господарства забезпечені і пальним. Інша справа, коли в окремих селах може виникнути проблема з кадрами, але робота, щоб техніка була ними укомплектована, проводиться.
Жатками і косарками господарства забезпечені теж.
Навіть ріпакових столів є 46 при технологічній потребі 40.
До роботи, коли готувався цей матеріал, залишалося підготувати тільки один.
Згідно з розрахунками, жнива можна провести за 10 днів. Зернотоки в основному теж підготовлені до роботи, здійснюється технологічна наладка їх устаткування.
На місцях буде проведено збори з механізаторами, на яких в деталях буде обговорено їх ведення.
Посіви зернових в основному не забур'янені і без виляжок, збирати їх планується прямим комбайнуванням.
Скрізь готується техніка для тюкування соломи. Транспортом для перевезення зерна господарства забезпечені теж. Вже віднині орієнтуємо комбайнерів на перекидку техніки, взаємовиручку між комбайнерами і окремими господарствами.
В.Г. ЧОРНОБАЙ, начальник інспекції Держтехнагляду по Бершадському району: – Нинішній переджнивний період від багатьох попередніх відрізняється тим, що ставка все-таки робиться на придбання сучасної зернозбиральної техніки. Хоч основний комбайновий парк у районі ще "Ниви", все ж дедалі більше господарств від них вже відмовляються. На місцях, нарешті, зрозуміли, що витрачати великі гроші на підтримку застарілої техніки не вигідно.
Добрим симптомом перед початком збирання є те, що господарства з надійним комбайновим парком вже самі шукають роботу, кому б допомогти. Тим більше, що види на врожай хороші, сприяла б ще у всьому погода.
А щодо готовності техніки, то у нас була спеціальна постанова, у якій йшлося, що коли є всі запасні частини на той чи інший комбайн, то немає ніякої підстави вважати його непідготовленим.
На жаль, можуть бути випадки, коли на жнива залучатимуться працівники без відповідних посвідчень або категорій у них. Хоч цей крок може бути вимушеним, виправдання йому не може бути. Щоб підготувати кадри, було вдосталь часу. А ще, як засвідчує практика, при правильній організації жнив у нас все-таки знайшлося б достатньо механізаторів, яких можна залучати до цієї роботи.
А ще не варто скидати з рахунків гіркі уроки попередніх років. Торік, наприклад, жнива ще не встигли розпочатися, а на окремих комбайнах вже почали виходити з ладу двигуни. Тож треба робити все, щоб цього не повторилося. А ще потрібно мати на увазі, що вже як щось і станеться, то в "Агромаші" знову буде створено групу, яка допоможе швидко усунути несправності.
Г.Д. ЧЕРЕУШЕНКО, головний спеціаліст управління АПР РДА з охорони праці: – Жнива – це серйозний екзамен, і готуватися до нього варто у повному обсязі. Насамперед мають бути складені плани їх ведення. На їх основі спеціалісти повинні роз робити безпечні маршрути переїзду техніки, перевезення урожаю. Окремо треба подбати про її роботу в нічну пору.
А щодо кадрової проблеми, то про її вирішення на перспективу дбати все-таки треба вже тепер. Адже від того, хто працюватиме на комбайні, залежатиме не тільки безпека, а й продуктивність, довговічність машини, економічні показники її роботи.
Детальніше мова про все піде на розширеній виробничій нараді, яку буде проведено після об'їзду господарств і ознайомлення із станом справ на місцях.

Дивіться також в розділі  В громадах
» 16.06.2018 У день Святого Духа (28 травня) в Березівці урочисто відзначили десятиріччя з часу освячення сільського храму Івана Богослова.
» 16.06.2018 Депутат облради Володимир Зарічанський ініціював створення пам’ятника Кобзареві у рідній Війтівці. Погруддя генія літератури та пророка нації виготовляє відомий скульптор, народний художник України, доцент кафедри скульптури Харківської державної...
» 16.06.2018 Бершадська амбулаторія загальної практики – сімейної медицини цього року визнана кращою у районі серед амбулаторій ЗПСМ. Із 2016 року очолює установу мудра жінка, знавець своєї справи, лікар вищої категорії Антоніна Іванівна Колесник. У медицині...
» 16.06.2018 Відділення невідкладної (екстреної) медичної допомоги (НЕМД) визнано кращим відділенням Бершадської ОЛІЛ. У більшій його частині проведено ремонти, які ще тривають.
» 16.06.2018 Заради дітей
» 16.06.2018 Краще відділення
» 16.06.2018 Згуртованість, професіоналізм, колегіальність та послідовність – головні критерії діяльності медиків району
» 15.06.2018 Спиртозаводу нема, а спирт виробляється
» 15.06.2018 Переможці 15 обласного конкурсу
» 08.04.2018 Ефективне реагування на надзвичайні ситуації
Всі статті розділу В громадах »
Цікаві фото
2 фото   
<b>Годованець Ганна Дмитрівна</b><br />Мандрик-Годованець Ганна Дмитрівна Народилася 21 травня 1926 року в сімї селянина в с. Романівці. Батьки займалися...
4 фото   
<b>«Любов душі моєї - Баланівка»</b><br />У твоїх руках дорога нашому серцю книга &quot;Любов душі моєї&nbsp;- Баланівка&quot;. В ній викладені матеріали з...
3 фото   
<b>Водохреще в Бершаді…</b><br />У вівторок 19 січня право - славний світ святкував Водохреще (Хрещення Господнє, Богоявлення). Це третє велике зимове...
1 фото   
<b>Медвідь Левко Іванович</b><br />(18.06.1905, с. Чорна Гребля&nbsp; &mdash; 22.02.1982, м. Київ) &mdash; видатний учений-гігієніст, доктор медичних...
Всі фотогалереї »
Ми - пам’ятаємо - «Книга Пам’яті України» / Велика Киріївка
Сировець Тимофій Євсейович (1922) 1922 р., українець, селянин. Мобілізований в 1941 р. Рядовий. Загинув 00.07.44.

З історії Бершаді
В цілому підприємства міста в 1944 році завдяки наполегливій праці трудящих випустили продукції на загальну суму понад чверть млн. крб. Успішному виконанню виробничої програми значною мірою сприяло розгортання соціалістичного змагання, яке очолили комуністи. Приклад у перевиконанні виробничих завдань показували робітники — члени партії І. Ф. Яроцький, І. І. Олійник, які систематично... Читати далі »



Останні новини
Може бути цікаво

Серйозний екзамен - В господарствах і громадах, селах Бершадського району та м. Бершадь - www.bershad.ua
Користувачі OnLine: 
Бершадщина  | Форуми  | Сторінками історії  | Літературна Бершадь  | Фотогалереї  | Новини  | Довідники  | Визначні місця  | У нас в гостях!  | Прогноз погоди в Бершаді  | Телефонні довідники
  • Продається будинок с. Чернятка. 35 соток, з усіма прибудовами: криниця, погріб, літня кухня з газом, будинок та времянка з газовим опаленням. Гарне місце. Ціни 3200 договірна.
    Продається будинок с. Чернятка. 35 соток, з усіма прибудовами: криниця, погріб, літня кухня з газом, будинок та времянка з газовим опаленням. Гарне місце. Ціни 3200 договірна.
    18.05.2020(063) 431-41-18
  • . Продам квартиру в місті Ірпінь, Київська область. 37 метрів, 16 000 у.о
    . Продам квартиру в місті Ірпінь, Київська область. 37 метрів, 16 000 у.о
    13.04.2020(067) 225-27-18
  • . Продаж одягу з Європи: Секонд хенд та нове.
    . Продаж одягу з Європи: Секонд хенд та нове.
    08.04.2020(096) 095-84-08
  • ДОСТАВКА:ОТСЕВА,ПІСКА,ЩЕБНЯ,,та інших вантажів до 8т.
    ДОСТАВКА:ОТСЕВА,ПІСКА,ЩЕБНЯ,,та інших вантажів до 8т.
    16.03.2020(098) 908-43-57
  • Продається тілна корова с.Бирлівка ціна договірна. тел 0960726720
    Продається тілна корова с.Бирлівка ціна договірна. тел 0960726720
    27.01.2020(068) 041-74-83
  • Продается дом с участком.(цена договорная) по адресу Виницька обл., Бершадськый р-н., с. Шляхова, вул. Дружбы 14.С общей площадью участка 25 соток
    Продается дом с участком.(цена договорная) по адресу Виницька обл., Бершадськый р-н., с. Шляхова, вул. Дружбы 14.С общей площадью участка 25 соток
    26.08.2019(097) 487-43-42
Всі оголошення Розмістити оголошення