Fridge magnet wooden gears

Уроки консервування

  • Подобається0Не подобається
  • 29 Серпня 2005, 11:47

ЦІ ПІКАНТНІ БАКЛАЖАНИ... ІКРА
2 кг баклажанів, по 150 г салатного перцю, стиглих червоних томатів і цибулі, 200 г олії, 25 г солі (1 ст.л.), 1 ст.л. 9-відсоткового оцту, зелень кропу, петрушки, перець чорний гіркий і запашний (мелені) – на смак.
Баклажани темно-фіолетового кольору помити, дати стекти воді, змастити олією, наколоти виделкою в декількох місцях і спекти у духовці. Потім у гарячому вигляді обчистити від шкірки, видалити плодоніжки, покласти на кухонну дошку, встановлену похило для стоку рідини, і подрібнити сікачем (або на м'ясорубці).
Салатний перець без плодоніжок і насінників нарізати шматками, пробланшувати у киплячій воді 3-5 хв., охолодити і подрібнити. Томати вимити, натерти на великій тертці або пропустити через м'ясорубку. Цибулю нарізати кружальцями, обсмажити в олії до золотавого кольору. Підготовлену зелень кропу і петрушки нарізати шматочками розміром до 0,5 см.
Овочі викласти в емальовану каструлю, додати сіль, чорний гіркий і запашний перець, оцет, перемішати і довести до кипіння при постійному помішуванні. Розфасувати масу в підготовлені літрові банки, простерилізувати у киплячій воді 60-70 хв. і негайно закупорити.
Ікру з баклажанів можна готувати з різними добавками (яблука, буряк, кабачки, гриби). Якщо баклажанна ікра готується для лікувального харчування, то продукти не обсмажуються, цибуля замінюється відвареною морквою, перець виключається, а сіль – на ваш розсуд.
СМАЖЕНІ
2 кг баклажанів, 400 г олії, 1 лимон, 2-4 ст. л. солі (на смак), 100 г зелені петрушки.
Підготовлені баклажани нарізати кружальцями, посипати сіллю і витримати 10-20 хв. для видалення гіркоти. Потім промити, дати стекти воді, обсмажити в добре розігрітій олії з двох боків, укласти в літрові підготовлені банки, перекладаючи їх тонко нарізаними часточками лимону і зеленню петрушки, залити пропеченою і охолодженою до 70 градусів олією.
Банки накрити кришками, простерилізувати у киплячій воді 70-80 хв. і негайно закупорити.
В ТОМАТНОМУ СОУСІ
2 кг баклажанів, 150 г борошна, 4 ст. л. солі, 250-300 г соняшникової олії.
Для соусу: 2 кг томатів, 500 г цибулі, 400 г соняшникової олії, 2 ст.л. солі, 1-2 ст.л. цукру, 1-1,5 ст.л. 9-відсоткового оцту, 40 г зелені петрушки, 2 г запашного перцю, 4 лаврових листки, 1 склянка кип'яченої води.
Баклажани помити, нарізати кружальцями, пересипати сіллю, витримати 10-20 хв. для видалення гіркоти, добре промити, дати стекти воді, обкачати кожний шматочок у борошні і обсмажити в олії з двох боків.
Для приготування соусу у помідорів видалити шкірку і натерти їх на великій тертушці. Покласти цю масу в емальовану каструлю, довести до кипіння, після чого додати сіль, цукор, оцет, обсмажену цибулю, нарізану зелень, запашний перець, лавровий лист, воду і прокип'ятити суміш 10 хв.
Обсмажені баклажани викласти в соус і проварити на малому вогні ще 10 хв. Потім гарячою сумішшю заповнити банки місткістю 1 л, накрити кришками, простерилізувати 40-50 хв. і швидко закупорити.
ФАРШИРОВАНІ КВАШЕНІ
Набір продуктів на 1 банку місткістю 3 л: баклажани – 2,3-2,5 кг, морква – 0,5 кг, корінь петрушки – 100 г, цибуля – 100 г, часник – 5-8 зубків, зелень петрушки – 20 г сіль – 40 г (у фарш), олія – 200 г, лист селери – за бажанням.
Не дуже великі баклажани помити, видалити плодоніжки, у кожному зробити наскрізний розріз по довжині, відступивши від кінців 2-3 см. Проварити їх 20-30 хв у підсоленій воді (30 г солі на 1 л води), а потім покласти на встановлену під нахилом дошку, притиснути чимось важким, дати стікти воді, охолодити.
Фарш: цибулю нарізати пластинками і обсмажити в олії до жовтуватого кольору. Моркву, корінь та зелень петрушки нарізати шматочками довжиною до 1 см, протушкувати в олії до напівготовності, змішати з обсмаженою цибулею та подрібненим часником, посолити.
Цим фаршем начинити баклажани, перев'язати стеблом селери або ниткою, щільно укласти в банки і залити 3-відсотковим розчином солі, накрити банки марлею. На 3-4 день після початку бродіння баклажани залити прокип'яченою і охолодженою олією шаром в 1-2 см, накрити поліетиленовими кришками. У прохолодному місці квашені баклажани зберігаються 5-6 місяців.

Дивіться також в розділі  Вдома
» 30.04.2015 У весняно-літній період для кожного з нас, особливо ж для любителів лісових прогулянок, існує ризик підхопити захворювання, про яке далеко не всі знають. Хвороба Лайма (бореліоз) діагностується лише у 40% випадків, причому самолікування або...
» 25.03.2014 У Бершадь родина Кобзіних переїхала із селища Городниці, що на Житомирщині. Привезли із собою не тільки свої звички, а й уподобання і рецепти поліських страв. Одна з них – холодна юшка з грибами та рибою. Без неї на їхній малій батьківщині не...
» 01.01.2014 Ялинки для новорічних потреб можуть мати три варіанти походження: а) бути спеціально вирощеними, б) бути отриманими внаслідок санітарних рубок та прорідження молодих насаджень, в) бути плодом браконьєрського про- мислу. В Україні дуже поширилося...
» 10.12.2013 Пропонуємо кілька порад, які допоможуть зменшити рахунки за електрику, без шахрайських методів.
» 24.11.2013 Як боротися зі стресом
» 09.11.2013 Хронічна серцева недостатність
» 26.08.2013 Життєдайна сила материнського молока
» 30.07.2013 Як сили відновити?
» 02.06.2013 Бережіть себе і будьте здорові
» 02.12.2012 Як запобігти інсульту?
Всі статті розділу Вдома »
Цікаві фото
2 фото   
<b>Працюють спільно на результат</b><br />Голова райдержадміністрації О.Ф. Снігур продовжує виїзди в територіальні громади району. Цього разу він побував у...
2 фото   
<b>Народна артистка з Бершаді</b><br />У березні нинішнього року в Одесі було відзначено 90-у річницю з дня народження народної артистки, камерної співачки,...
4 фото   
<b>«Любов душі моєї - Баланівка»</b><br />У твоїх руках дорога нашому серцю книга &quot;Любов душі моєї&nbsp;- Баланівка&quot;. В ній викладені матеріали з...
26 фото   
<b>ТЕОФИЛІВКА</b><br />
Всі фотогалереї »
Ми - пам’ятаємо - «Книга Пам’яті України» / Чернятка
Горбонос Митрофан Трохимович (1921) 1921 р., українець, селянин. Мобілізований в 1941 р. Рядовий. Загинув 00.06.44.

З історії Бершаді
Допомога робітничих колективів прискорила відродження сільськогосподарського виробництва, сприяла підвищенню культури землеробства. Читати далі »



Останні новини
Може бути цікаво

Уроки консервування - www.bershad.ua
Користувачі OnLine: 
Бершадщина  | Форуми  | Сторінками історії  | Літературна Бершадь  | Фотогалереї  | Новини  | Довідники  | Визначні місця  | У нас в гостях!  | Прогноз погоди в Бершаді  | Телефонні довідники
  • Продається будинок с. Чернятка. 35 соток, з усіма прибудовами: криниця, погріб, літня кухня з газом, будинок та времянка з газовим опаленням. Гарне місце. Ціни 3200 договірна.
    Продається будинок с. Чернятка. 35 соток, з усіма прибудовами: криниця, погріб, літня кухня з газом, будинок та времянка з газовим опаленням. Гарне місце. Ціни 3200 договірна.
    18.05.2020(063) 431-41-18
  • . Продам квартиру в місті Ірпінь, Київська область. 37 метрів, 16 000 у.о
    . Продам квартиру в місті Ірпінь, Київська область. 37 метрів, 16 000 у.о
    13.04.2020(067) 225-27-18
  • . Продаж одягу з Європи: Секонд хенд та нове.
    . Продаж одягу з Європи: Секонд хенд та нове.
    08.04.2020(096) 095-84-08
  • ДОСТАВКА:ОТСЕВА,ПІСКА,ЩЕБНЯ,,та інших вантажів до 8т.
    ДОСТАВКА:ОТСЕВА,ПІСКА,ЩЕБНЯ,,та інших вантажів до 8т.
    16.03.2020(098) 908-43-57
  • Продається тілна корова с.Бирлівка ціна договірна. тел 0960726720
    Продається тілна корова с.Бирлівка ціна договірна. тел 0960726720
    27.01.2020(068) 041-74-83
  • Продается дом с участком.(цена договорная) по адресу Виницька обл., Бершадськый р-н., с. Шляхова, вул. Дружбы 14.С общей площадью участка 25 соток
    Продается дом с участком.(цена договорная) по адресу Виницька обл., Бершадськый р-н., с. Шляхова, вул. Дружбы 14.С общей площадью участка 25 соток
    26.08.2019(097) 487-43-42
Всі оголошення Розмістити оголошення