КОЛІР Психологи стверджують: колір посуду впливає на апетит, а значить, і на вагу. Так, холодні кольори – темно-зелений, синій і бузковий гамують апетит. Якщо ви зменшуєте порції, але відчуваєте, що не наїдаєтеся, купіть сервіз або скатертину синього кольору. Червоний, жовтий, жовтогарячий, світло-брунатний, навпаки – підвищують апетит, оскільки стимулюють вироблення шлункового соку. Капризна дитина із задоволенням поїсть із яскравої тарілки теплого кольору.
У ресторанах страви, як правило, подають у білому посуді. Білий колір не спотворює колірні та смакові якості страв, не викликає підсвідомого бажання чи неприйняття. Майстри феншуй відносять білий колір до стихії металу, а метал відповідає за дотримання правил, обіцянок і за самодисципліну. Якщо ви сидите на дієті, їсте з білого посуду, він вас контролюватиме.
Пастельні тони – рожеві, салатовий, сірі, блакитний – також активно підвищують апетит і викликають бажання з’їсти зайву порцію.
ФОРМА посуду відіграє дуже важливу роль. Круглий посуд краще накопичує в собі енергію, захищає їжу від негативних енергій. Квадратний робить свого власника впевненішим і рішучішим.
Перед важливим виступом або зустріччю, іспитом чи співбесідою, особливо якщо ви сильно хвилюєтеся і боїтеся провалитися, поїжте з квадратної тарілки.
МЕНЮ ІНТЕЛЕКТУАЛІВ Робота клітин головного мозку вимагає великої кількості енергії. Якщо ви працюєте в офісі, то «розумна» їжа вам просто необхідна, інакше ви просто робитимете все повільно, будете зашиватися і нічого не встигатимете. Енергія для розуму надходить з їжі, так що для ефективної роботи, щоб не відчувати себе «вареним овочем», вам потрібно їсти певні продукти. Отже, складемо меню для інтелектуала.
Універсальне «паливо» для мозку – глюкоза, її ми отримуємо з вуглеводів і жирів.
Для короткочасного ефекту досить з’їсти шматочок цукру або що-небудь солодке, але вуглеводи швидко всмоктуються в кров, і ваша активність триває недовго.
Окрім цього, солодке й борошняне псує фігуру, так що це не вихід.
У раціоні дорослої людини, яка займається інтелектуальною працею, в день має бути 75-90 г жирів – і тваринних, і рослинних. Їх надлишок не лише відкладається на боках, але й гальмує розумову діяльність. У нещодавньому дослідженні американських вчених було встановлено: якщо під час вагітності жінка багато їсть і мало рухається,то від цього інтелект майбутньої дитини може постраждати.
Для активної мозкової діяльності особливо корисні ягоди, фрукти й овочі, які містять вітамін С, який є універсальним антиоксидантом, а також смородина, всі цитрусові, солодкий і гіркий перець, зелена цибуля, редиска, шипшина. Сповільнює старіння мозку і всього організму чорний гіркий шоколад. Досить їсти 50 г такого шоколаду на день.