Fridge magnet wooden gears

Ще раз про благоустрій міста

  • Подобається3Не подобається
  • 17 Червня 2009 р

До редакції газети надійшла скарга від жителів багатоповерхівок, що по вулицях Якіра, Жовтневій і Червоноармійській, у якій вони просять сприяння у благоустрої спільного двору. У ній, зокрема, йдеться, що роками вже чимало незручностей створюють недіючі газгольдери, тому вони пропонують їх демонтувати. Жителі цих будинків також проти того, що у їхньому дворі утворилася стихійна автостоянка.

Саме ж переселення ринку планується аж тоді, коли на новому місці буде створено для того умови

– Чому міська влада лише спостерігає за таким неблагоустроєм? – запитують автори листа.
Редакція звернулася з даною скаргою до міського голови М.І. Кольченка. Він, насамперед, показав відповідь з управління газового господарства, у якій, зокрема, йдеться, що газгольдери, які відносяться до будинків, що розташовані по вулиці Червоноармійській і Жовтневій, є власністю їхніх мешканців, решта перебувають на балансі управління газового господарства. Рішення про їх демонтаж повинно бути розглянуто на сесії районної ради. Газгольдери при проведенні певного технічного огляду ще придатні до експлуатації.
Від себе Михайло Іванович додав, що юридична сторона даної проблеми ще тільки вивчається. Якщо ж вона і надалі не вирішуватиметься, то міська влада вимагатиме, щоб вони належним чином обслуговувалися тими, кому належать.
Щодо стоянки автомобілів у дворі, то торік жителі будинку №4 по вулиці Якіра теж просили міську раду встановити додатково секцію паркану, щоб обмежити його в'їзд. Зйомний ланцюг на самому місці в'їзду обіцяли встановити самі. Насправді ж міська влада виконала обіцянку, а от свою жителі даного будинку – ні.
– Проблема із стоянкою транспорту у дворі могла б вирішитися сама собою з відселенням ринку з вулиць міста, – зазначив міський голова. – Але люди повинні розуміти, що при такому бюджеті, який має міська рада, одним днем цього не зробиш.
Та робиться у даному напрямку все ж чимало. Наприклад, вилучено в "Агромаші" під ринок біля шести гектарів землі, куплено п'ять приміщень, упорядковується територія. Саме ж переселення ринку планується аж тоді, коли на новому місці буде створено для того умови.
Міська рада сподівається на допомогу у вирішенні даної проблеми з боку райдержадміністрації і районної ради.
Адже ринок потрібний не тільки місту – ним користується весь район. Зрозуміло, що ще однією з причин, яка неабияк позначається на темпах робіт на ньому, є криза. У свій час жителям будинку №4 по вулиці Якіра було також дано обіцянку, що буде побудовано дитячу площадку. І нині це робиться, незважаючи навіть на борги жителів цього будинку за комунальні послуги, що створює проблему з грішми. Якби ще жителі даних будинків ставилися до благоустрою спільного подвір'я так, як міська рада, то чимало могли б зробити власними руками.
Щодо стоянок, організації руху транспортних засобів взагалі, то при встановленні дорожніх знаків, насамперед, вивчалася громадська думка.
При погодженні з ДАІ у Бершадь навіть викликали з області інженера з безпеки руху.
По вулиці Якіра, зокрема, організовано односторонній рух транспорту. В міру надходження коштів, на ній буде побудовано також тротуар, як це вже робиться по вулиці Будкевича.
Однак навіть при високій ціні на асфальтобетон у райцентрі майже повністю завершено ямковий ремонт асфальтового покриття, оформлено пішохідні переходи, встановлено відповідні знаки.
А ще ж не варто забувати, що на першому плані в роботі міської ради забезпечення дитячих садків якісним харчуванням, їх працівників – зарплатами. На це теж потрібні гроші. На жаль, навіть при умові, що вже до 70 відсотків вулиць охоплено вивозом сміття, дехто не поспішає вносити за те плату.
У зв'язку з нестачею фінансів змушені були насамперед взятися за упорядкування територій, де має місце найбільше скупчення дітей. Наприклад, по вулиці Будкевича, де чотири п’ятиповерхівки.
Причому, на подвір'я планується ще й завезти ліцензоване обладнання. Всього вже встановлено у дворах чотири альтанки із столиками, ще 15 у стадії виготовлення. Поряд з приміщенням райспоживспілки упорядковується парк, у якому будуть сучасні дитячі майданчики, фонтан, і він стане гарним місцем для відпочинку.
Якщо темпи благоустрою когось не задовільняють, це ще не означає, що влада у місті не діє. Райцентр взагалі починає набувати іншого вигляду, підкреслив М.І. Кольченко.


Дивіться також в розділі  Актуально
» 15.06.2018 Під час літніх канікул неповнолітні потребують особливої уваги з боку дорослих. Аби відпочинок дітей був безпечним, щоб запобігти вчиненню ними і щодо них кримінальних та адміністративних правопорушень, працівники Бершадського відділу поліції...
» 15.06.2018 За останніх 10 років у лісових угіддях нашого держлісгоспу загинули майже всі ялинові насадження – до 55 га. Зафіксовано масове всихання граба на території Сумівського лісництва на площі 26 га., ясеня – в Ободівському лісництві на площі 2,8 га,...
» 15.06.2018 Відповідно до прийнятого Верховною Радою Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення соціального захисту дітей та підтримки сімей з дітьми» від 26.01.2016 року, який регламентує функціонування патронатної...
» 01.04.2018 Туберкульоз представляє реальну небезпеку для дорослих і дітей. Це інфекційна хвороба пов’язана з проникненням в організм туберкульозних мікобактерій, які живуть у виділеннях людей, хворих туберкульозом (у мокротинні, сечі, калі й ін.), а також у...
» 01.04.2018 Як не загрузнути у смітті?
» 01.04.2018 Атопічний дерматит
» 01.04.2018 Ця підступна дисплазія
» 16.03.2018 Не знищуйте красу
» 16.03.2018 Водні ресурси: берегти і захищати
» 03.03.2018 Правила пожежної безпеки у побуті
Всі статті розділу Актуально »
Цікаві фото
27 фото   
<b>П'ЯТКІВКА</b><br />Вважалося, що село відоме ще з Х/ІІІ століття, а походження назви докінця не вияснене. Однак вважають, що походить...
5 фото   
<b>20 грудня - День міліції</b><br />Слідче відділення – один із найважливіших підрозділів, який очолює перший заступник начальника райвідділу, начальник...
4 фото   
<b>Обласний семінар директорів районних БК</b><br />10-11 березня 2009 року на базі Бершадського районного будинку культури відбувся обласний семінар директорів районних...
3 фото   
<b>З візитом до Польщі: вивчаємо досвід реформування галузей</b><br />З 18 по 21 травня делегація Бершадського району відвідала Єнджейовський повіт Свентокшиського воєводства Распубліки...
Всі фотогалереї »
Ми - пам’ятаємо - «Книга Пам’яті України» / Баланівка
Лук'янчук Степан Іванович (1921) 1921 р., українець, селянин. Мобілізований в 1941 р. Рядовий. Загинув 11.01.44. Похов. Крим.

З історії Бершаді
Прикрасилась новими спорудами центральна площа, де височить будинок райкому КП України та районної Ради депутатів трудящих. Окрасою площі є чудовий пам'ятник вождеві трудящих В. І. Леніну. Читати далі »



Останні новини
Може бути цікаво

Ще раз про благоустрій міста - Актуальні теми сьогодення Бершадщини - www.bershad.ua
Користувачі OnLine: 
Бершадщина  | Форуми  | Сторінками історії  | Літературна Бершадь  | Фотогалереї  | Новини  | Довідники  | Визначні місця  | У нас в гостях!  | Прогноз погоди в Бершаді  | Телефонні довідники
  • Продається будинок с. Чернятка. 35 соток, з усіма прибудовами: криниця, погріб, літня кухня з газом, будинок та времянка з газовим опаленням. Гарне місце. Ціни 3200 договірна.
    Продається будинок с. Чернятка. 35 соток, з усіма прибудовами: криниця, погріб, літня кухня з газом, будинок та времянка з газовим опаленням. Гарне місце. Ціни 3200 договірна.
    18.05.2020(063) 431-41-18
  • . Продам квартиру в місті Ірпінь, Київська область. 37 метрів, 16 000 у.о
    . Продам квартиру в місті Ірпінь, Київська область. 37 метрів, 16 000 у.о
    13.04.2020(067) 225-27-18
  • . Продаж одягу з Європи: Секонд хенд та нове.
    . Продаж одягу з Європи: Секонд хенд та нове.
    08.04.2020(096) 095-84-08
  • ДОСТАВКА:ОТСЕВА,ПІСКА,ЩЕБНЯ,,та інших вантажів до 8т.
    ДОСТАВКА:ОТСЕВА,ПІСКА,ЩЕБНЯ,,та інших вантажів до 8т.
    16.03.2020(098) 908-43-57
  • Продається тілна корова с.Бирлівка ціна договірна. тел 0960726720
    Продається тілна корова с.Бирлівка ціна договірна. тел 0960726720
    27.01.2020(068) 041-74-83
  • Продается дом с участком.(цена договорная) по адресу Виницька обл., Бершадськый р-н., с. Шляхова, вул. Дружбы 14.С общей площадью участка 25 соток
    Продается дом с участком.(цена договорная) по адресу Виницька обл., Бершадськый р-н., с. Шляхова, вул. Дружбы 14.С общей площадью участка 25 соток
    26.08.2019(097) 487-43-42
Всі оголошення Розмістити оголошення