Fridge magnet wooden gears

Цей навтомний Гончарук

  • Подобається0Не подобається
  • 20 Серпня 2010 р

Людей з таким прізвищем у нашому районі багато. Та Анатолій Іванович – унікальний чоловік. Не тому, що у свій час займав відповідальні посади в комсомольських, радянських і партійних органах. А насамперед тому, що де б не доводилося працювати, завжди залишався людиною, для якої на першому плані були порядність, готовність допомогти іншим у скрутну хвилину, солідарність і сумлінне ставлення до обов’язків.

…З’явився він на світ сімдесят років тому у звичайній селянській родині. Батько Іван Ясонович був звичайним їздовим, а мама Ганна Сергіївна працювала в колгоспній ланці. Після закінчення восьмирічки в рідному Флорино продовжив навчання у Бершадській середній школі № 1.
Та як було вчитися, коли зранку гнав корову на пасовище, а уроки проводилися в другу зміну?
Усвідомлення того, що потрібно мати добрі знання, аби чогось досягти в житті, при - йшлодо нього вже під час армійської служби. Майже чотири роки у ракетних військах – це дуже добра школа мужності, школа життя. Помітивши, що подолянин прагне використати кожну вільну хвилину, аби сісти за книжку, комбат запропонував поїхати у відпустку, взяти потрібні підручники і готуватися до вступу у вищий навчальний заклад.
Анатолій скористався з поради командира. І через деякий час вступив на заочне відділення Московського інституту харчової промисловості.
А трудовий шлях розпочав на підприємстві, що розміщувалося недалеко від його дому – комбінаті хлібопродуктів.
Так вийшло, що через деякий час був обраний секретарем комсомольської організації підприємства. А потім його запросили у райком комсомолу завідувати організаційним відділом.
Обов’язки свої виконував сумлінно, вмів знаходити і спільну мову з молоддю, і підхід до кожного. І незабаром у трудовій книжці з’явився запис: «Обраний першим секретарем райкому комсомолу». Здобув у цей час і другу вищу освіту, закінчивши вищу партійну школу. Працював заворгом райкому партії, далі – директором швейної фабрики, спиртового заводу, другим секретарем райкому партії. Досить вагомим в його біографії був період, коли працював головою райвиконкому – доводилося розв’я зувати різноманітні проблеми життя району. Це було непросто. Та все ж і в місті, і в селах росли новобудови, розширювалася соціальна сфера, поступово на краще змінювалося обличчя району.
Так у постійних турботах минали місяці, роки. Не зчувся Анатолій Іванович, як уже й пенсійний вік став наближатися. Та спокою невтомний Гончарук не шукав.
Знову пішов працювати на спиртовий завод, цього разу вже начальником планового відділу. Лише у шістдесят п’ять років вийшов на пенсію.
Та говорити, що Анатолій Іванович – пенсіонер, якось не з руки, коли зустрічаєш цього енергійного чоловіка. Бо здається, що він перебуває у русі постійно. Нині допомагає у бізнесі синові Олександру, який займається виробництвом меблів.
А крім цього, постійно вирощує в теплицях помідори та інші овочі, ні, не на продаж, а для потреб великої родини.
Разом з дружиною Галиною Олександрівною, яка багато років працювала у державній хлібній інспекції, виховали двох дітей, дочка Тетяна – медик, нині працює у госпіталі Військово-Повітряних Сил у Вінниці. Мають старші Гончаруки двох онуків і одного правнука.
Анатолій Іванович, як голова сім’ї, взяв на себе такі обов’язки, виконання яких не доручає нікому. Скажімо, вже багато років сам постійно ходить на базар, знає, що і за яку ціну купити. Вміє вибрати кращі і дешевші продукти.
Щонеділі він стає повноправним господарем на кухні, готуючи страви для всієї родини. Причому, вкладає в них не тільки кулінарну майстерність, а й часточку душі.
Якось так непомітно підкрався до нього ювілей, у який не хочеться вірити. Але цієї дати не уникнути навіть такому невтомному чоловікові, як Гончарук. Тож уся спільнота району, рідні, друзі, колеги, односельчани щиро вітають Анатолія Івановича, зичать усіляких гараздів на довгі роки. При цьому просимо пам’ятати: ювілей – це не вже, а ще тільки сімдесят.
А це означає, що попереду в цієї чудової людини ще стільки прекрасного. І хай воно приносить радість і нашому ювілярові, і його рідним. З роси і води Вам, Анатолію Івановичу!
Федір ШЕВЧУК.


Дивіться також в розділі  Персоналії
» 16.06.2018 Людмила Володимирівна Колесник – лікар загальної практики – сімейної медицини Бершадської амбулаторії ЗПСМ. Працює на цій відповідальній посаді з 2008 року.
» 16.06.2018 Досвідчений лікар і мудрий колега Оксана Богданівна Шелест народилася та виросла у родині медиків, тому і не дивно, що і професію обрала відповідну.
» 08.04.2018 Марко Іванович Грищук народився у квітні 1943 року в П’ятківці, в сім’ї хліборобів. Коли йому було півтора року, батько пішов на війну, і вихованням сина займалася мати.
» 07.04.2018 Наполегливий, працьовитий, відповідальний, організований – цими та багатьма іншими позитивними якостями володіє добрий господар, люблячий чоловік і батько, надійний товариш і побратим Ярослав Антонович Фурик. Народився чоловік у квітня 1963 року...
» 25.03.2018 Головне – здоров’я людей
» 25.03.2018 Нелегка йому випала доля…
» 17.03.2018 У праці життя і краса
» 17.03.2018 Добра, ніжна, неповторна
» 08.03.2018 Зелені гектари Анатолія Гуза
» 08.03.2018 Ветеран, працелюб, порадник
Всі статті розділу Персоналії »
Цікаві фото
3 фото   
<b>Ювілейне свято молодої держави відзначила Бершадщина</b><br />Наша держава відзначила важливу, знаменну дату в багатовіковій історії народу &ndash; двадцяту річницю проголошення...
2 фото   
<b>Свято всіх, хто любить спорт</b><br />За багаторічною традицією, у другу суботу вересня в Україні відзначається свято усіх прихильників здорового способу...
2 фото   
<b>Крушинівська ЗОШ</b><br />
3 фото   
<b>Семінар – практикум класних керівників</b><br />20 січня 2011 року о 9 годині на базі Красносільської ЗОШ І-ІІІ ступенів методистом РМК відділу освіти...
Всі фотогалереї »
Ми - пам’ятаємо - «Книга Пам’яті України» / П'ятківка
Поліщук Василь Петрович (1925) 1925 р., українець, селянин. Мобілізований в 1944 р. Рядовий. Загинув 00.05.45.

З історії Бершаді
Партійні органи організували широку допомогу сім'ям фронтовиків. З цією метою проводились декадники, місячники допомоги, під час яких збирали гроші, продукти харчування, одяг. Виділені рішенням райкому партії підприємства та установи ремонтували квартири, забезпечували паливом родини військовослужбовців. Подбали й про дітей, батьки яких загинули. Майже 150 підлітків були прийняті до дитячого... Читати далі »



Останні новини
Може бути цікаво

Цей навтомний Гончарук - Бершадь в персоналіях - www.bershad.ua
Користувачі OnLine: 
Бершадщина  | Форуми  | Сторінками історії  | Літературна Бершадь  | Фотогалереї  | Новини  | Довідники  | Визначні місця  | У нас в гостях!  | Прогноз погоди в Бершаді  | Телефонні довідники
  • Продається будинок с. Чернятка. 35 соток, з усіма прибудовами: криниця, погріб, літня кухня з газом, будинок та времянка з газовим опаленням. Гарне місце. Ціни 3200 договірна.
    Продається будинок с. Чернятка. 35 соток, з усіма прибудовами: криниця, погріб, літня кухня з газом, будинок та времянка з газовим опаленням. Гарне місце. Ціни 3200 договірна.
    18.05.2020(063) 431-41-18
  • . Продам квартиру в місті Ірпінь, Київська область. 37 метрів, 16 000 у.о
    . Продам квартиру в місті Ірпінь, Київська область. 37 метрів, 16 000 у.о
    13.04.2020(067) 225-27-18
  • . Продаж одягу з Європи: Секонд хенд та нове.
    . Продаж одягу з Європи: Секонд хенд та нове.
    08.04.2020(096) 095-84-08
  • ДОСТАВКА:ОТСЕВА,ПІСКА,ЩЕБНЯ,,та інших вантажів до 8т.
    ДОСТАВКА:ОТСЕВА,ПІСКА,ЩЕБНЯ,,та інших вантажів до 8т.
    16.03.2020(098) 908-43-57
  • Продається тілна корова с.Бирлівка ціна договірна. тел 0960726720
    Продається тілна корова с.Бирлівка ціна договірна. тел 0960726720
    27.01.2020(068) 041-74-83
  • Продается дом с участком.(цена договорная) по адресу Виницька обл., Бершадськый р-н., с. Шляхова, вул. Дружбы 14.С общей площадью участка 25 соток
    Продается дом с участком.(цена договорная) по адресу Виницька обл., Бершадськый р-н., с. Шляхова, вул. Дружбы 14.С общей площадью участка 25 соток
    26.08.2019(097) 487-43-42
Всі оголошення Розмістити оголошення