Fridge magnet wooden gears

СИНІЙ ПТАХ ЩАСТЯ МУЛЯРЧУКІВ

  • Подобається10Не подобається
  • 11 Лютого 2009 р

Кажуть, що доля кожної людини шиється, як рушник, двома кольорами, і лише по-справжньому талановиті, щасливі, красиві, душевні люди мають веселкову долю. А стрінеш таких, то й сама стаєш щасливою і світ прекраснішим. Саме про подружжя Мулярчуків я б сказала – справжні люди, з якими хочеться стрічатись, спілкуватися, обмінюватися життєвим досвідом та енергією.
Віра Михайлівна та Феофан Антонович Мулярчуки за професією лікарі, а за душевністю – щирі, добрі, надзвичайні люди. Цікаві непересічні особистості з багатогранним світоглядом і багатющим досвідом та життєвою мудрістю.
Скільки вдячних очей бершадців, і не тільки, світилися щастям та радістю завдяки їх лікарській діяльності. І це не спроста, адже їх талант розгледів колишній головний лікар Бершадської райлікарні Г.Я. Будкевич, про якого і досі ходять справжні легенди.
Саме на запрошення Григорія Яковича молоді лікарі переїхали у Бершадь в 1960 році.
Віра Михайлівна, як справжня жінка, обрала найжіночнішу галузь медицини – акушерство та гінекологію, а Феофан Антонович, як сильний чоловік, наймужнішу – хірургію. Досвіду набували поряд із справжнім корифеєм хірургії, заслуженим лікарем УРСР Г.Я. Будкевичем. Навіть жили на території лікарні у прямому і переносному значенні цих слів.
Феофан Антонович свою мужню професію хірурга через стан здоров'я поміняв на професію лікаря-терапевта і тепер вже без скальпеля лікував хворих не лише таблетками та уколами, але й добротою та чуйністю свого серця. Працюючи завідуючим пульмонологічним відділенням ЦРЛ, кожного дня вислуховував легені та серця своїх пацієнтів, а ще їхні проблеми та болі, допомагав, зцілював, вселяв віру і надію у швидке одужання.
Природа наділила його ще й талантом організатора охорони здоров'я, тому багато років пропрацював заступником головного лікаря по лікувальній мережі, переймався проблемами сільської медицини. Майже сім років поспіль, вже будучи на пенсії, передавав свої знання та досвід студентам медичного коледжу. І скрізь, де б не доводилось працювати, мав порозуміння з колегами і підлеглими, скрізь стрічалися гарні люди – однодумці та надійні друзі.
Віра Михайлівна працювала завідуючою акушерсько-гінекологічним відділенням, ра йонним акушергінекологом Бершадської ЦРЛ, деякий час обласним гінекологом-ендокринологом у м. Вінниці. Доля закинула її і в Київську область, а потім знову повернула до Бершаді, яка стала рідною, де стоптано багато стежин, де народились і зростали донечки й онучата. Скільки зроблено надскладних операцій, скіль - ки було екстремальних ситуацій, а скільки радості від почутого першого крику немовлят! А була ще й громадська робота: Віра Михайлівна очолювала популярне тоді об'єднання жінок – жіночу раду, організовувала різні заходи і все робилось з душею, щиро та якісно. Напевне саме завдяки своїй доброті та природній інтелігентності, Віра Михайлівна і сьогодні залишається красивою жінкою, чиї очі випромінюють любов та доброзичливість, а руки вправно вишивають рушники.
Кожна зустріч з нею приносить справжнє задоволення і захоплення цією Людиною, Жінкою, Матір'ю, Бабусею, Лікарем.
Спілкуєшся із Мулярчуками і усвідомлюєш – їм є чим пишатися, і жодному з них не соромно за прожиті роки. Гарний будиночок на березі річки втішає краєвидами Бершаді, діти виросли і теж обрали медичну професію. Сьогодні Тетяна Феофанівна відомий лікар-науковець, професор, доктор наук, Наталя Феофанівна – кандидат наук, готується захищати докторську ступінь – працюють у Києві, допомагають жінкам повернути втрачене здоров'я, відчути радість материнства.
Уже дорослими стали й онуки: Павлик, Андрій, Дмитро та Віра, вже правнучка Улянка підростає, а щасливі дідусь та бабуся радіють успіхам дітей та онуків і першим посмішкам Улянки.
Зима 2009 року в родині Мулярчуків багата на ювілеї – 25 січня його святкувала Віра Михайлівна, а 11 лютого свою 80-ту зиму стрічає Феофан Антонович. Позлітаються діти та онуки, рідня і друзі, яким завжди раді.
Сім'я Мулярчуків таки впіймала свого синього птаха щастя, саме завдяки своїй душевній теплоті, щирості у стосунках між собою і людьми, невтомній праці на роботі та вдома. Бог полюбив їх при народженні, а люди при кожній зустрічі. Тож хай цих зустрічей буде якнайбільше, а життя багатим на здоров'я, любов, доброту, шану і приємні несподіванки.
Людмила НІМЧУК, громадський кореспондент.

Дивіться також в розділі  Персоналії
» 16.06.2018 Людмила Володимирівна Колесник – лікар загальної практики – сімейної медицини Бершадської амбулаторії ЗПСМ. Працює на цій відповідальній посаді з 2008 року.
» 16.06.2018 Досвідчений лікар і мудрий колега Оксана Богданівна Шелест народилася та виросла у родині медиків, тому і не дивно, що і професію обрала відповідну.
» 08.04.2018 Марко Іванович Грищук народився у квітні 1943 року в П’ятківці, в сім’ї хліборобів. Коли йому було півтора року, батько пішов на війну, і вихованням сина займалася мати.
» 07.04.2018 Наполегливий, працьовитий, відповідальний, організований – цими та багатьма іншими позитивними якостями володіє добрий господар, люблячий чоловік і батько, надійний товариш і побратим Ярослав Антонович Фурик. Народився чоловік у квітня 1963 року...
» 25.03.2018 Головне – здоров’я людей
» 25.03.2018 Нелегка йому випала доля…
» 17.03.2018 У праці життя і краса
» 17.03.2018 Добра, ніжна, неповторна
» 08.03.2018 Зелені гектари Анатолія Гуза
» 08.03.2018 Ветеран, працелюб, порадник
Всі статті розділу Персоналії »
Цікаві фото
2 фото   
<b>Роман Андрущак: «Я відкритий для всіх»</b><br />– Романе Леонідовичу, декому із читачів цікаво більше дізнатися про Вас, чому пішли на службу в систему МВС?
2 фото   
<b>Олексієві Степовому дали 10 років за карикатуру на Сталіна</b><br />&rdquo;Ви якою мовою говорітє? &mdash; 81-річний Олексій Степовий стоїть на східцях Будинку культури в селі Джулинка...
9 фото   
<b>Листопад</b><br />
2 фото   
<b>Керівництво району перевіряє роботу організацій на території міста</b><br />Голова Бершадської райдержадміністрації Олександр Снігур та голова районної ради Михайло Бурлака 1 лютого 2012 року...
Всі фотогалереї »
Ми - пам’ятаємо - «Книга Пам’яті України» / Флорино
Ракицький Олександр Петрович (1923) 1923 р., українець, селянин. Мобілізований в 1941 р. Рядовий. Загинув 00.08.42.

З історії Бершаді
У квітні—травні 1920 року в районі Бершаді йшли запеклі бої з бандами Тютюнника. В кінці квітня петлюрівці захопили місто і вчинили жорстоку розправу над радянськими людьми. Частини 45-ї дивізії і, зокрема, кіннотники Г. І. Котовського визволили Бершадь від ворогів. Читати далі »



Останні новини
Може бути цікаво

СИНІЙ ПТАХ ЩАСТЯ МУЛЯРЧУКІВ - Бершадь в персоналіях - www.bershad.ua
Користувачі OnLine: 
Бершадщина  | Форуми  | Сторінками історії  | Літературна Бершадь  | Фотогалереї  | Новини  | Довідники  | Визначні місця  | У нас в гостях!  | Прогноз погоди в Бершаді  | Телефонні довідники
  • Продається будинок с. Чернятка. 35 соток, з усіма прибудовами: криниця, погріб, літня кухня з газом, будинок та времянка з газовим опаленням. Гарне місце. Ціни 3200 договірна.
    Продається будинок с. Чернятка. 35 соток, з усіма прибудовами: криниця, погріб, літня кухня з газом, будинок та времянка з газовим опаленням. Гарне місце. Ціни 3200 договірна.
    18.05.2020(063) 431-41-18
  • . Продам квартиру в місті Ірпінь, Київська область. 37 метрів, 16 000 у.о
    . Продам квартиру в місті Ірпінь, Київська область. 37 метрів, 16 000 у.о
    13.04.2020(067) 225-27-18
  • . Продаж одягу з Європи: Секонд хенд та нове.
    . Продаж одягу з Європи: Секонд хенд та нове.
    08.04.2020(096) 095-84-08
  • ДОСТАВКА:ОТСЕВА,ПІСКА,ЩЕБНЯ,,та інших вантажів до 8т.
    ДОСТАВКА:ОТСЕВА,ПІСКА,ЩЕБНЯ,,та інших вантажів до 8т.
    16.03.2020(098) 908-43-57
  • Продається тілна корова с.Бирлівка ціна договірна. тел 0960726720
    Продається тілна корова с.Бирлівка ціна договірна. тел 0960726720
    27.01.2020(068) 041-74-83
  • Продается дом с участком.(цена договорная) по адресу Виницька обл., Бершадськый р-н., с. Шляхова, вул. Дружбы 14.С общей площадью участка 25 соток
    Продается дом с участком.(цена договорная) по адресу Виницька обл., Бершадськый р-н., с. Шляхова, вул. Дружбы 14.С общей площадью участка 25 соток
    26.08.2019(097) 487-43-42
Всі оголошення Розмістити оголошення