Fridge magnet wooden gears

СПРАВА ЖИТТЯ – ЛІС. І НЕ ТІЛЬКИ…

  • Подобається4Не подобається
  • 6 Лютого 2009 р

Директору ДП «Бершадський лісгосп» Миколі Краснєєву виповнюється п’ятдесят років.
Мабуть, зі мною погодиться більшість читачів: люди, які пов’язали своє життя з лісом, особливі. Вони, як правило, мудрі і добрі. Адже щоденно маючи справу з природою, підзаряджаються від неї позитивною енергетикою. І це благотворно впливає на оточуючих. Класичним прикладом у цьому плані є директор державного підприємства «Бершадський лісгосп» Микола Володимирович Краснєєв. Знаю його вже не один рік і захоплююсь його спокійно-виваженим характером, умінням по-діловому, без зайвої метушні розв’язувати всі проблеми, які ставить перед ним життя. А воно підійшло до надзвичайно важливого рубежу: сьогодні йому виповнюється п’ятдесят років. Вік, коли вже можна підбивати деякі попередні підсумки досягнутого за прожитий період, та разом з тим не заспокоюватися, бо попереду ще чимало незвіданого.

А хочеться ж досягти якомога більше і зробити ще багато добрих справ.
… Народився він у селі Сказинцях Могилів-Подільського району в робітничій сім’ї. Дитинство Миколи та його двох братів не було безхмарним.
Вони рано залишилися без батька. Росіянин з-над Волги Володимир Кирилович, працюючи шахтопрохідником на Уралі, потрапив у завал. Наслідком цього стала важка хвороба і рання смерть.
Можливо, саме ця втрата спонукала хлопця покладатися в житті на себе в усьому не чекаючи допомоги чи підтримки від когось. Хоч як і чимало його ровесників, не зразу визначився з вибором професії. Спочатку хотів вступити у популярний у сімдесяті роки Київський політехнічний інститут, бо вабила електроніка. Але не підійшов за станом здоров’я. Хлопець зрозумів, що доведеться йти іншою стежкою в житті. Але якою? Обираючи фах, керувався не романтичними, а прагматичними міркуваннями. Можливо, відіграла свою роль інтуїція, але життя довело: вибір він зробив правильний. І в професійному, і в сімейному житті. Закінчив Львівський лісотехнічний інститут, одружився з випускницею політехнічного Надією, спеціальністю якої були дороги. Так склалося, що і свою спільну життєву дорогу, даруйте за тавтологію, вони обоє почали з доріг. Надія Миколаївна – з роботи в Томашпільській районній дорожній дільниці, а Микола Володимирович теж спочатку працював у дорожній службі. Згодом перейшов у тамтешнє лісництво, став майстром лісу.
Через кілька років доля закинула молоде подружжя в Могилів-Подільський район, де М.В. Краснєєв очолив Вендичанську виробничу дільницю Ямпільської лісомеліоративної станції. Та сторінка у трудовій біографії була для Миколи Володимировича особливою. Адже разом з членами дільниці активно працювали над створенням нових насаджень на придністровських схилах, що були вивітрені і змиті вітрами, дощами, грозами. Це була нелегка, але разом з тим, творча і надзвичайно потрібна робота по збагаченню рідної природи.
Далі був Крижопільський держлісгосп, де Микола Краснєєв вже став головним лісничим, а через два з половиною роки – головним інженером. На цій посаді пропрацював десять років. Як працював? Сказати, що добре, замало. Бо те, що він робив разом з колективом, одержало найвищу оцінку в обласному об’єднанні. Здавалося, і надалі так буде, ніщо не порушить розмірений ритм життя. Та й не хотілося зриватися з насидженого місця. І переїзд у Бершадь, де йому запропонували очолити лісгосп, був досить непростим. Але життя довело, що новий період у житті став роками найвищої реалізованості. І зараз дуже важко уявити наш район без Миколи Володимировича та його родини. Ніхто не сприймає його як приїжджого звідкись. Він органічно наш, бершадський. Недарма ж вже не вперше обирають його депутатом районної ради. Він сумлінно виконує свої обов’язки.
Адже високе довір’я людей, почуття величезної відповідальності, власне сумління – це те, що змушує його перейматися чужими проблемами як власними.
Нині він очолює постійну комісію районної ради з питань роботи промисловості, регулювання комунальної власності та приватизації. Очолює також благодійний фонд підтримки талановитої молоді Бершадщини. Хоч і громадська, але надзвичайно важлива для громади робота. І це добре розуміє депутат.
Нелегко нині доводиться колективові, який очолює. Але прагне організувати роботу так, щоб мінімізувати н е г а т и в н и й вплив кризових факторів. Бо якщо вдуматися, то лісівники в усі роки працювали і працюють в ім’я прийдешнього, на вічність. Цим і визначається їхнє високе покликання.
Родину Краснєєвих можна назвати типовою для нашого часу. Дружина Надія Миколаївна – приватний підприємець. Старший син Віталій закінчив механіко-математичний факультет Київського національного університету, працює за фахом. А молодший Олексій обрав батькову стежину, навчається зараз у Львівському національному лісотехнічному університеті.
Залюбки працює в майстернях, виготовляє меблі та інші речі.
Про Миколу Володимировича можна розповідати багато. Він вартий цього. І як людина, і як керівник, і як депутат. І просто як наш сучасник. Тож давайте щиро привітаємо його із ювілеєм. І хай ще довго золото його літ осяває усіх, хто його знає, хай щастить йому і родині на все найкраще, що є в житті.
Тимофій МАРЧЕНКО.
м.Бершадь.
На знімку: М.В. Краснєєв.


Дивіться також в розділі  Персоналії
» 16.06.2018 Людмила Володимирівна Колесник – лікар загальної практики – сімейної медицини Бершадської амбулаторії ЗПСМ. Працює на цій відповідальній посаді з 2008 року.
» 16.06.2018 Досвідчений лікар і мудрий колега Оксана Богданівна Шелест народилася та виросла у родині медиків, тому і не дивно, що і професію обрала відповідну.
» 08.04.2018 Марко Іванович Грищук народився у квітні 1943 року в П’ятківці, в сім’ї хліборобів. Коли йому було півтора року, батько пішов на війну, і вихованням сина займалася мати.
» 07.04.2018 Наполегливий, працьовитий, відповідальний, організований – цими та багатьма іншими позитивними якостями володіє добрий господар, люблячий чоловік і батько, надійний товариш і побратим Ярослав Антонович Фурик. Народився чоловік у квітня 1963 року...
» 25.03.2018 Головне – здоров’я людей
» 25.03.2018 Нелегка йому випала доля…
» 17.03.2018 У праці життя і краса
» 17.03.2018 Добра, ніжна, неповторна
» 08.03.2018 Зелені гектари Анатолія Гуза
» 08.03.2018 Ветеран, працелюб, порадник
Всі статті розділу Персоналії »
Цікаві фото
3 фото   
<b>Природа</b><br />
2 фото   
<b>Фронтові дороги Олексія Шемішана</b><br />Недавно відзначив свій 89-ий день народження гвардії полковник, голова Всеукраїнської організації інвалідів війни та...
2 фото   
<b>Горпинині діти</b><br />Батько її був звичайним селянином, але встиг взяти участь у російськояпонській та першій світовій війнах. У 1917-му...
18 фото   
<b>Александров Єфім Борисович</b><br />Александров (Зіцерман) Ефіміан Борисович&nbsp;народився 13 травня 1960 року в місті Підволочиськ Тернопольськой...
Всі фотогалереї »
Ми - пам’ятаємо - «Книга Пам’яті України» / Яланець
Березовський Микита Силович (1921) 1921 р., українець, селянин. Мобілізований в 1941 р. Рядовий. Загинув 00.08.44.

З історії Бершаді
Успішне завершення відбудови та дальшого розвитку народного господарства трудящі Бершаді відзначили новими трудовими досягненнями. Великий обсяг капітальних робіт здійснено на спиртовому заводі, внаслідок чого підприємство перетворилося на комбінат. Крім спирту, тут почали виробляти кормові дріжджі й пиво. Під час реконструкції багато творчої видумки виявили кваліфіковані робітники —... Читати далі »



Останні новини
Може бути цікаво

СПРАВА ЖИТТЯ – ЛІС. І НЕ ТІЛЬКИ… - Бершадь в персоналіях - www.bershad.ua
Користувачі OnLine: 
Бершадщина  | Форуми  | Сторінками історії  | Літературна Бершадь  | Фотогалереї  | Новини  | Довідники  | Визначні місця  | У нас в гостях!  | Прогноз погоди в Бершаді  | Телефонні довідники
  • Продається будинок с. Чернятка. 35 соток, з усіма прибудовами: криниця, погріб, літня кухня з газом, будинок та времянка з газовим опаленням. Гарне місце. Ціни 3200 договірна.
    Продається будинок с. Чернятка. 35 соток, з усіма прибудовами: криниця, погріб, літня кухня з газом, будинок та времянка з газовим опаленням. Гарне місце. Ціни 3200 договірна.
    18.05.2020(063) 431-41-18
  • . Продам квартиру в місті Ірпінь, Київська область. 37 метрів, 16 000 у.о
    . Продам квартиру в місті Ірпінь, Київська область. 37 метрів, 16 000 у.о
    13.04.2020(067) 225-27-18
  • . Продаж одягу з Європи: Секонд хенд та нове.
    . Продаж одягу з Європи: Секонд хенд та нове.
    08.04.2020(096) 095-84-08
  • ДОСТАВКА:ОТСЕВА,ПІСКА,ЩЕБНЯ,,та інших вантажів до 8т.
    ДОСТАВКА:ОТСЕВА,ПІСКА,ЩЕБНЯ,,та інших вантажів до 8т.
    16.03.2020(098) 908-43-57
  • Продається тілна корова с.Бирлівка ціна договірна. тел 0960726720
    Продається тілна корова с.Бирлівка ціна договірна. тел 0960726720
    27.01.2020(068) 041-74-83
  • Продается дом с участком.(цена договорная) по адресу Виницька обл., Бершадськый р-н., с. Шляхова, вул. Дружбы 14.С общей площадью участка 25 соток
    Продается дом с участком.(цена договорная) по адресу Виницька обл., Бершадськый р-н., с. Шляхова, вул. Дружбы 14.С общей площадью участка 25 соток
    26.08.2019(097) 487-43-42
Всі оголошення Розмістити оголошення