Fridge magnet wooden gears

Шановний Василю Кириловичу!

  • Подобається0Не подобається
  • 26 Травня 2008, 20:34

Приміть найщиріші вітання з нагоди Вашого
80-річного ювілею, який відзначаєте в цей день.
Ваш життєвий шлях є зразком самовідданого служіння українському народові, а невтомна праця й невичерпна мудрість, активна життєва позиція викликають захоплення в земляків.
Бажаємо Вам та Вашій родині сімейного щастя, добра, здоров'я, натхнення і оптимізму.
Нехай Господь благословляє Вас доброю волею і довгим віком.
Світлана ШУЛЬЦ, Михайло БУРЛАКА,
голова райдержадміністрації. голова районної ради.
На долю Василя Кириловича Троянського (Пасєки) випало багато лихоліть та випробувань. Ще дитиною довелося йому пережити голод 1932-33 років, безпідставний арешт батька, підлітком – вогненно-криваву веремію війни з чорними днями фашистської окупації, коли хвиля народного патріотизму захопила хлопця і він став учасником антифашистського підпілля та партизанської боротьби на Вінниччині. Вася Пасєка (підпільна кличка Троян, що згодом, видозмінившись, стане його прізвищем) був зв'язковим-розвідником Вінницького партизанського з'єднання, яким командував Яків Мельник, а комісаром був Дмитро Бурченко. Юний месник під час фашистської окупації побував у різник куточках України, налагоджуючи зв'язок між підпільниками і партизанами Вінницької, Одеської, Київської областей. Побував навіть на Волині. За дорученням керівництва загону імені Чапаєва (партизанське з'єднання ім. Леніна) виходив на зв'язок з українськими повстанцями і навіть контактував з УПА. Брав участь у визволенні від ворога залізничної станції Жуляни, під час захоплення зброї з німецьких складів був поранений у голову. Він був учасником бойових дій, складних і відповідальних операцій.
Весна 1944 року принесла у Джулинку вистраждане визволення від німецько-фашистської окупації. Васі Пасєці ледь виповнилося шістнадцять, як його за безглуздими і вигаданими звинуваченнями (зіграло роль спілкування з УПА) було засуджено на десять років таборів і відправлено на Колиму.
Майже чотири післявоєнних роки неймовірних умов каторжної праці, голоду і холоду, знущань тюремщиків… Та хлопець, який пройшов гарт підпільної боротьби, не зламався.
Після несподіваного звільнення і реабілітації повернувся у рідні краї, закінчив курси механізаторів, працював за спеціальністю, навчався. Згодом закінчив Московську сільськогосподарську академію. Працював агрономом, головним агрономом, директором радгоспу. Коли був на посаді директора дослідного господарства Сквирської селекційної станції, заочно закінчив аспірантуру, здобув науковий ступінь кандидата наук. В Уманському сільгоспінституті Василь Троянський отримав вчене звання старшого наукового співробітника, його обрали доцентом. Далі був призначений заступником директора селекційного центру Миронівського науково-дослідного інституту пшениці. Василь Кирилович з головою поринув у дослідницьку роботу. Перед виходом на пенсію працював заступником директора Українського інституту землеробства з наукового забезпечення агропромислового комплексу Київської області. Брав участь у ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. Нині Василь Кирилович – доктор сільськогосподарських наук і доктор філософії, професор, академік міжнародної академії оригінальних ідей, на його рахунку 11 винаходів, 123 наукових публікацій.
Коли спілкуєшся з цією неординарною і напрочуд активною людиною, дивуєшся, звідки в нього беруться сили і бажання своєю діяльністю повністю заперечити поняття "заслужений відпочинок". Адже, відійшовши від наукової роботи, В.Троянський зосередив зусилля на громадській і творчій діяльності, захопився поезією, прозою, документалістикою. З цих книг читачі довідалися ще про одну сторінку його біографії, про що раніше не можна було писати, – після короткотермінового навчання у спецшколі він став солдатом радянської зовнішньої розвідки, виконував у 50-их роках закордонне завдання в Бразилії під прізвиськом "Альберто". Про це він написав у нарисі "Багряне небо Бразилії". За успішне виконання цього та інших завдань нашому землякові, крім вручення відповідних відзнак, присвоюють і військові звання, нині він – генерал-полковник у відставці, а також генерал козацьких формувань. Часто його запрошують на зустрічі зі шкільною молоддю.
Днями до всіх його звань додалося ще одне, яким він гордиться нині найбільше – за рішенням Джулинської сільської ради Василь Кирилович став почесним громадянином села.
Разом зі своїм сином, доктором ветеринарної медицини Василем Васильовичем Троянським, працює над шляхами подолання онкологічних захворювань (про це – у їхніх книгах "На вістрі життя і смерті" та "Через роки та літа"). Батько і син винайшли протираковий препарат "Надія", який може захистити багатьох людей від страшної недуги.
Василь Кирилович Троянський – автор майже півсотні книг. Щороку він надсилає на свою малу батьківщину по одній, дві, а то й три книги.
Василь Кирилович сьогодні відзначає своє 80-річчя. Та уявити його типовим пенсіонером неможливо. Тож побажаємо нашому землякові здоров'я, творчої наснаги ще на багато літ.
Тимофій МАРЧЕНКО.

Дивіться також в розділі  Персоналії
» 16.06.2018 Людмила Володимирівна Колесник – лікар загальної практики – сімейної медицини Бершадської амбулаторії ЗПСМ. Працює на цій відповідальній посаді з 2008 року.
» 16.06.2018 Досвідчений лікар і мудрий колега Оксана Богданівна Шелест народилася та виросла у родині медиків, тому і не дивно, що і професію обрала відповідну.
» 08.04.2018 Марко Іванович Грищук народився у квітні 1943 року в П’ятківці, в сім’ї хліборобів. Коли йому було півтора року, батько пішов на війну, і вихованням сина займалася мати.
» 07.04.2018 Наполегливий, працьовитий, відповідальний, організований – цими та багатьма іншими позитивними якостями володіє добрий господар, люблячий чоловік і батько, надійний товариш і побратим Ярослав Антонович Фурик. Народився чоловік у квітня 1963 року...
» 25.03.2018 Головне – здоров’я людей
» 25.03.2018 Нелегка йому випала доля…
» 17.03.2018 У праці життя і краса
» 17.03.2018 Добра, ніжна, неповторна
» 08.03.2018 Зелені гектари Анатолія Гуза
» 08.03.2018 Ветеран, працелюб, порадник
Всі статті розділу Персоналії »
Цікаві фото
2 фото   
<b>Хоч і хутірець, та світу тут не кінець</b><br />На колишньому хуторі імені Жданова в Осіївці колись було 84 двори. Нині житлових будинків, у яких ще хтось проживає,...
3 фото   
<b>З нагоди Дня культури та аматорів народного мистецтва</b><br />В районній музичній школі 24 березня відбулись урочистості з нагоди Всеукраїнського дня культури та аматорів...
2 фото   
<b>Пам'ятний знак Герою у Джулинці</b><br />Днями у Джулинці відбулося відкриття пам’ятного знаку Герою України, підполковнику Костянтину Могилку. Знак...
4 фото   
<b>Найбільше наше багатство</b><br />Минулої суботи у районному будинку культури відбулися урочистості з нагоди Дня працівників сільського господарства....
Всі фотогалереї »
Ми - пам’ятаємо - «Книга Пам’яті України» / М'якохід
Хлопунь Маркіян Воніфатович (1899) 1899 р., українець, селянин. Мобілізований в 1941 р. Рядовий. Загинув 24.08.41.

З історії Бершаді
Горіла земля під ногами окупантів. Група К. О. Пустовойтова спалила на залізничній станції до тисячі тонн сіна, заготовленого для коней румунських військ, група В. М. Глущенка вивела з ладу 64 трактори, знищила понад 400 тонн пального, сховала 12 розібраних тракторів, які після приходу частин Червоної Армії полагодили. Читати далі »



Останні новини
Може бути цікаво

Шановний Василю Кириловичу! - Бершадь в персоналіях - www.bershad.ua
Користувачі OnLine: 
Бершадщина  | Форуми  | Сторінками історії  | Літературна Бершадь  | Фотогалереї  | Новини  | Довідники  | Визначні місця  | У нас в гостях!  | Прогноз погоди в Бершаді  | Телефонні довідники
  • Продається будинок с. Чернятка. 35 соток, з усіма прибудовами: криниця, погріб, літня кухня з газом, будинок та времянка з газовим опаленням. Гарне місце. Ціни 3200 договірна.
    Продається будинок с. Чернятка. 35 соток, з усіма прибудовами: криниця, погріб, літня кухня з газом, будинок та времянка з газовим опаленням. Гарне місце. Ціни 3200 договірна.
    18.05.2020(063) 431-41-18
  • . Продам квартиру в місті Ірпінь, Київська область. 37 метрів, 16 000 у.о
    . Продам квартиру в місті Ірпінь, Київська область. 37 метрів, 16 000 у.о
    13.04.2020(067) 225-27-18
  • . Продаж одягу з Європи: Секонд хенд та нове.
    . Продаж одягу з Європи: Секонд хенд та нове.
    08.04.2020(096) 095-84-08
  • ДОСТАВКА:ОТСЕВА,ПІСКА,ЩЕБНЯ,,та інших вантажів до 8т.
    ДОСТАВКА:ОТСЕВА,ПІСКА,ЩЕБНЯ,,та інших вантажів до 8т.
    16.03.2020(098) 908-43-57
  • Продається тілна корова с.Бирлівка ціна договірна. тел 0960726720
    Продається тілна корова с.Бирлівка ціна договірна. тел 0960726720
    27.01.2020(068) 041-74-83
  • Продается дом с участком.(цена договорная) по адресу Виницька обл., Бершадськый р-н., с. Шляхова, вул. Дружбы 14.С общей площадью участка 25 соток
    Продается дом с участком.(цена договорная) по адресу Виницька обл., Бершадськый р-н., с. Шляхова, вул. Дружбы 14.С общей площадью участка 25 соток
    26.08.2019(097) 487-43-42
Всі оголошення Розмістити оголошення