Fridge magnet wooden gears

Баланівка – візитівка району

  • Подобається0Не подобається
  • 3 Жовтня 2011, 00:08

На знімку: ось так зацікавлено зустрічали гостей у місцевому дитсадку вихованці старшої групи

Днями група керівників районних управлінь і служб, очолювана головою райдержадміністрації О.Ф. Снігуром, повторно відвідала одну з найбільших у районі баланівську територіальну громаду. Особлива увага, крім закладів бюджетної сфери, була приділена діяльності сільської ради по контролю за торговельними точками та благоустроєм тощо.

Із закладів торгівлі й громадського харчування були відвідані тільки найбільші з них, у яких великий асортимент продукції. Перевірка здійснювалася на предмет дотримання рівня цінових надбавок та і в цілому правил торгівлі, які ніхто не скасовував.

Слід зазначити, що Баланівка є одним з найбільших сіл, де досить добре розвинені система торговельних послуг, підприємництво. Але поряд з тим під час перевірки були виявлені моменти, які до певної міри не могли не викликати навіть здивування, зокрема, щодо організації торгівлі, здійснення контролю у цьому плані органами місцевого самоврядування.

Так, було відвідано магазин, власником якого є О.І. Загородній, СТ «Лана» – власник М.І. Бендус, було зроблено спробу побувати і в закладах громадського харчування.

Одразу ж в очі кинулося те, що графіки роботи кафе у центрі села, у які мали намір завітати, зазначені з 14 до 24 години, хоч чітко визначено, що в літній час вони повинні працювати не пізніше 23 години.

Отже, неважко було здогадатися, що графік роботи даних закладів з сільською радою міг бути погоджений хіба що умовно, тобто формально.

Було також відвідано магазин «Теплиця» та інші. У більшості випадків продавці були на місці, але ситуація по СТ «Лана» вимагала зустрічі безпосередньо з власником. І така зустріч відбулася досить оперативно. Тож питання щодо діяльності даного закладу одразу ж були з’ясовані, після чого було обговорено ще й рекомендації щодо покращання його роботи. В даному випадку одразу можна було зробити висновок про те, що всі недоліки будуть виправлені.

Якщо брати в цілому, то у більшості закладів торгівлі не було оформлено куточків захисту прав споживачів, не у всіх зазначений режим роботи, окремі магазини навіть не мали назв. Виявлено окремі продукти харчування із простроченими строками реалізації, а в деяких магазинах хліб продавали із перевищеною торговельною надбавкою.

Завітали також на об'єкт побутового обслуговування у цьому селі. Кімната, у якій послуги населенню надаються швачками, давно потребує ремонту. Благоустрою потребувало і саме приміщення, в якому була ця кімната.

Увагу також було звернуто на те, що в центрі села є спільне комунальне майно, яке, як і територія навколо, не мали належного вигляду.

Сільською радою не визначено подальших перспектив його використання. Тож одним із запропонованих представниками влади варіантів було, насамперед, все благоустроїти, після чого запропонувати іншим структурам, щоб вони визначилися щодо розміщення в них своїх офісів чи підрозділів – мається на увазі другий поверх чималого двоповерхового приміщення в центрі села. Можливо, навіть доцільно було б перевести у це приміщення комп’ютерний клуб, який поки що розміщений в одному з підвальних приміщень.

Потребує особливої уваги і благоустрій села взагалі. Є розпорядження голови райдержадміністрації, відповідні документи повинні були прийнятими і органами місцевого самоврядування щодо визначення єдиного санітарного дня і рекомендацій, як саме його проводити.

Про виконання заходів з благоустрою сільські та міська ради повинні інформувати райдержадміністрацію для подальшого звіту в область.

Тому необхідно стежити, щоб те, що подається у звітах, відповідало дійсному стану справ. В даному випадку декому з робочої групи навіть було незрозуміло, чи не лише для звітів ведуться у цьому селі окремі роботи по благоустрою. Бо зробити потрібно ще дуже багато.

Наприклад, у дитячому садку затишно, гарно, скрізь порядок, вирішення потребувала лише проблема з покращення його опалення. Потрібно навести порядок на чималій території навколо нього, як і навколо лікарняного закладу. Не все поки що вирішується і в самій лікарні.

У неприглядному, на жаль, стані, без всякого перебільшення, і знаменита Баланівська вежа, яка вважається історичною спорудою. Невже за багатолітню її історію це найважчий для неї період?

Представники даної робочої групи відвідали аптеку, поштове відділення у цьому селі.

Не можна не відзначити, що зв'язківці дякували районній владі за розуміння їхніх проблем і підтримку. Але водночас вони і скаржилися – на вимушені вихідні, через які іноді із запізненням доставляються пенсії. Залишається сподіватися, що така ситуація тимчасова. Найкращі враження – від відвідин місцевої школи.

Скрізь чистота і порядок, збудовано вже два внутрішніх туалети. Найважчою проблемою тут залишається відсутність спортзалу, але обласна влада обіцяє допомогти у завершенні добудови шкільної споруди.

В цілому ж можна було зробити висновок, що у цьому селі останнім часом все-таки уповільнилися темпи робіт по багатьох позиціях.

Протягом нетривалого часу було оглянуто тільки окремі об’єкти у центрі села, всі інші відвідати було неможливо.

Однак не так складно уявити, який рівень обслуговування населення торговельниками міг бути поближче до його околиць, чи рівень благоустрою, якщо стільки недоліків було виявлено в центрі.

Головою райдержадміністрації, представниками робочої групи тут же було поставлено конкретні завдання сільському голові В. А. Казміревському. І чим швидше вони будуть виконуватися, тим краще буде і для села, і для району. Адже Баланівка є своєрідною візитівкою Бершадщини.

Павло КУШПЕЛА.


Дивіться також в розділі  В громадах
» 16.06.2018 У день Святого Духа (28 травня) в Березівці урочисто відзначили десятиріччя з часу освячення сільського храму Івана Богослова.
» 16.06.2018 Депутат облради Володимир Зарічанський ініціював створення пам’ятника Кобзареві у рідній Війтівці. Погруддя генія літератури та пророка нації виготовляє відомий скульптор, народний художник України, доцент кафедри скульптури Харківської державної...
» 16.06.2018 Бершадська амбулаторія загальної практики – сімейної медицини цього року визнана кращою у районі серед амбулаторій ЗПСМ. Із 2016 року очолює установу мудра жінка, знавець своєї справи, лікар вищої категорії Антоніна Іванівна Колесник. У медицині...
» 16.06.2018 Відділення невідкладної (екстреної) медичної допомоги (НЕМД) визнано кращим відділенням Бершадської ОЛІЛ. У більшій його частині проведено ремонти, які ще тривають.
» 16.06.2018 Заради дітей
» 16.06.2018 Краще відділення
» 16.06.2018 Згуртованість, професіоналізм, колегіальність та послідовність – головні критерії діяльності медиків району
» 15.06.2018 Спиртозаводу нема, а спирт виробляється
» 15.06.2018 Переможці 15 обласного конкурсу
» 08.04.2018 Ефективне реагування на надзвичайні ситуації
Всі статті розділу В громадах »
Цікаві фото
10 фото   
<b>УРОК ДЛЯ НАЩАДКІВ</b><br />В історії України багато трагічних сторінок, але найболючішою темою і по сьогодні є цілеспрямоване знищення...
15 фото   
<b>КРАСНОСІЛКА</b><br />Село виникло в Х/ІІ столітті на мальовничому місці. Відтак його назвали &quot;Красне село&quot;,...
2 фото   
<b>Свято в Усті</b><br />
19 фото   
<b>ТЕРНІВКА</b><br />Існує з кінця Х/І століття. У ХІХ столітті була містечком, більшість населення якого складали євреї. У 20-х роках...
Всі фотогалереї »
Ми - пам’ятаємо - «Книга Пам’яті України» / Ставки
Ткачик Григорій Михайлович (1912) 1912 р., українець, селянин. Мобілізований в 1941 р. Рядовий. Загинув 00.06.42.

З історії Бершаді
З нагоди 3-х роковин визволення Бершаді від німецько-фашистських загарбників на масовому мітингу було урочисто відкрито пам'ятник В. І. Леніну. Читати далі »



Останні новини
Може бути цікаво

Баланівка – візитівка району - В господарствах і громадах, селах Бершадського району та м. Бершадь - www.bershad.ua
Користувачі OnLine: 
Бершадщина  | Форуми  | Сторінками історії  | Літературна Бершадь  | Фотогалереї  | Новини  | Довідники  | Визначні місця  | У нас в гостях!  | Прогноз погоди в Бершаді  | Телефонні довідники
  • Продається будинок с. Чернятка. 35 соток, з усіма прибудовами: криниця, погріб, літня кухня з газом, будинок та времянка з газовим опаленням. Гарне місце. Ціни 3200 договірна.
    Продається будинок с. Чернятка. 35 соток, з усіма прибудовами: криниця, погріб, літня кухня з газом, будинок та времянка з газовим опаленням. Гарне місце. Ціни 3200 договірна.
    18.05.2020(063) 431-41-18
  • . Продам квартиру в місті Ірпінь, Київська область. 37 метрів, 16 000 у.о
    . Продам квартиру в місті Ірпінь, Київська область. 37 метрів, 16 000 у.о
    13.04.2020(067) 225-27-18
  • . Продаж одягу з Європи: Секонд хенд та нове.
    . Продаж одягу з Європи: Секонд хенд та нове.
    08.04.2020(096) 095-84-08
  • ДОСТАВКА:ОТСЕВА,ПІСКА,ЩЕБНЯ,,та інших вантажів до 8т.
    ДОСТАВКА:ОТСЕВА,ПІСКА,ЩЕБНЯ,,та інших вантажів до 8т.
    16.03.2020(098) 908-43-57
  • Продається тілна корова с.Бирлівка ціна договірна. тел 0960726720
    Продається тілна корова с.Бирлівка ціна договірна. тел 0960726720
    27.01.2020(068) 041-74-83
  • Продается дом с участком.(цена договорная) по адресу Виницька обл., Бершадськый р-н., с. Шляхова, вул. Дружбы 14.С общей площадью участка 25 соток
    Продается дом с участком.(цена договорная) по адресу Виницька обл., Бершадськый р-н., с. Шляхова, вул. Дружбы 14.С общей площадью участка 25 соток
    26.08.2019(097) 487-43-42
Всі оголошення Розмістити оголошення