Fridge magnet wooden gears

Де співпраця – там і перспектива

  • Подобається1Не подобається
  • 13 Липня 2011, 13:00

На знімку: сільський голова Михайло Григорович Кузик (зліва) разом з керівництвом школи ділиться планами щодо розвитку територіальної громади з головою райдержадміністрації Олександром Федоровичом Снігуром та іншими представниками з району.

1184 жителі, майже кожний другий двір вже порожній. Такою, на жаль, є на сьогодні Тернівка. Більше п’ятисот тернівчан ще працездатного віку, однак робочі місця знайшлися тільки для 72. У минулому році 47 жителів цього села померли і тільки 9 народилися. За останні півтора десятиліття у селі не було жодного забудовника.

Тож здавалося б, про який добробут, перспективу у Тернівці сьогодні можна вести мову.

Однак насправді це виявляється не зовсім так. Для даної громади таки чимало робиться, щоб забезпечити всі ті умови, без яких, як кажуть, далі дороги нема. У цьому днями мав змогу особисто переконатися голова райдержадміністрації О. Ф. Снігур, а також керівники відповідних відомств, управлінь і служб, які побували з робочим візитом.

Школі у цьому селі лише 27 років і вона в районі є однією з найновіших. Однак навчається нині тут лише 115 учнів, хоч розрахована на значно більшу їх кількість. Належне, найперше, потрібно віддати педагогічному колективу, його керівництву, які так зуміли організувати тут підготовку, що класи вже практично готові до нового навчального року. Однією з проблем, за словами директора Т. Ф. Ярмійчук, може стати забезпечення її дешевим теплом у холодну пору року. Це ж потрібно було додуматися у свій час до такого, щоб побудувати котельню на відстані 238 метрів від неї. Та і капітального ремонту вона вже потребує давно.

Через те, що приміщення цієї школи будувалося на катакомбах, виникла ще одна проблема – через просідання передчасно вийшла з ладу каналізація. Хочуть тут також мати і власне водопостачання.

Вразив своєю доглянутістю і тутешній дитячий садок «Чебурашка», у якому завідуючою М. А. Кузик. Як бралися за його відновлення, навіть мало хто вірив у те, що з даного приміщення щось вийде.

Тепер всі мали змогу переконатися, що у його стінах є все необхідне для навчання і виховання дітей, створено всі умови для їх відпочинку і розвитку. Так, як музичного керівника тут немає, то вишукали можливість і залучили до занять в минулому вчительку музики і співів В. М. Гузь. Таким дошкільним закладам варто і допомагати, бо кошти не будуть витраченими на вітер. Тож О. Ф. Снігур обіцяв таку допомогу.

Приємне враження склалося і після відвідування Тернівської дільничної лікарні загальної практики сімейної медицини з поліклінічним відділенням, у якій головним лікарем О. Т. Сінолуп. Даний заклад відзначив вже своє сторіччя і з усього було видно, що слугуватиме тутешній громаді ще довго.

Коштів на її утримання бракує, звичайно теж, але належне треба віддати інвестору, який увійшов у це село і прагне у міру можливостей допомагати громаді. Директор ТОВ «Чарівна нива» В. В.

Корчевний особисто брав участь, коли оглядалися об’єкти соціально-культурної сфери, а також виробничі. І чи не на кожному кроці можна було бачити сліди цієї допомоги. А кажуть, що там, де поступають саме таким чином, де співпраця, там завжди робиться щось краще. Появу «Чарівної ниви» у цьому селі хоч і не всі оцінюють однозначно, все ж годилося б відзначати її допомогу громаді.

А побувавши на полях, технічному комплексі цього сільгосппідприємства, побачили паростки нового, що можна вважати поворотом до відродження. Адже такої сучасної техніки і урожаїв на полях до приходу інвестора у Тернівці не бачили.

Керівник району мав мову з багатьма людьми. І не можна було не погодитися з скаргами від деяких пацієнтів у лікарні щодо відкриття у селі аптеки і спрощеного, оперативного забезпечення спеціальними ліками важкохворих.

О. Ф. Снігуром тут же було дано розпорядження взяти їх виконання на контроль.

Побували представники влади і в торговельних закладах цього села, тож думається, що після таких гостей в них по-іншому ставитимуться до наведення тут порядку. З власників нині ще запустілих таких приміщень у центрі села теж треба запитати про їх благоустрій.

В цілому було зроблено висновок, що не тільки втримати керованою ситуацію, а й немало зробити для громади у такий непростий час у Тернівці вдається завдяки ще й ініціативі сільського голови М. Г. Кузика, а також його співпраці з керівниками бюджетних установ села, допомозі ТОВ «Чарівна нива». І хоч проблем тут немало, перспективу поліпшення ситуації ще не втрачено. І влада робитиме все, щоб село вистояло і в пору реформ. Під час даного візиту, наприклад, сільським медикам було обіцяно виділити їм автомобіль, що сприятиме покращенню обслуговування населення. На контролі після відвідин цієї громади вирішення й інших проблем, від чого теж буде лише користь.

Павло КУШПЕЛА


Дивіться також в розділі  В громадах
» 16.06.2018 У день Святого Духа (28 травня) в Березівці урочисто відзначили десятиріччя з часу освячення сільського храму Івана Богослова.
» 16.06.2018 Депутат облради Володимир Зарічанський ініціював створення пам’ятника Кобзареві у рідній Війтівці. Погруддя генія літератури та пророка нації виготовляє відомий скульптор, народний художник України, доцент кафедри скульптури Харківської державної...
» 16.06.2018 Бершадська амбулаторія загальної практики – сімейної медицини цього року визнана кращою у районі серед амбулаторій ЗПСМ. Із 2016 року очолює установу мудра жінка, знавець своєї справи, лікар вищої категорії Антоніна Іванівна Колесник. У медицині...
» 16.06.2018 Відділення невідкладної (екстреної) медичної допомоги (НЕМД) визнано кращим відділенням Бершадської ОЛІЛ. У більшій його частині проведено ремонти, які ще тривають.
» 16.06.2018 Заради дітей
» 16.06.2018 Краще відділення
» 16.06.2018 Згуртованість, професіоналізм, колегіальність та послідовність – головні критерії діяльності медиків району
» 15.06.2018 Спиртозаводу нема, а спирт виробляється
» 15.06.2018 Переможці 15 обласного конкурсу
» 08.04.2018 Ефективне реагування на надзвичайні ситуації
Всі статті розділу В громадах »
Цікаві фото
2 фото   
<b>Працюють спільно на результат</b><br />Голова райдержадміністрації О.Ф. Снігур продовжує виїзди в територіальні громади району. Цього разу він побував у...
32 фото   
<b>Старовинні обряди та традиції українського весілля на Бершадщині</b><br />29 липня в с. Бирлівка, Бершадського району, Вінницької обл., місцевий ансамбль народної творчості...
3 фото   
<b>Лікарі - від Бога. А реформи - від лукавого</b><br />Голова райкому профспілки працівників АПК Яків Черватюк у свій час чимало років працював у Дяківці, тому добре...
15 фото   
<b>ВІЙТІВКА</b><br />Війтівко, Війтівко, Досвітняя зірко. Дягла ти на місто Вишивачок намиста. Війтівко, Війтівко, Подільська...
Всі фотогалереї »
Ми - пам’ятаємо - «Книга Пам’яті України» / Михайлівка
Чабан Іван Петрович (1907) 1907 р., українець, селянин. Мобілізований в 1941 р. Рядовий. Загинув 18.01.42. Похов. с. Вишневе, Шевченківський р-н, Харківська обл.

З історії Бершаді
У квітні—травні 1920 року в районі Бершаді йшли запеклі бої з бандами Тютюнника. В кінці квітня петлюрівці захопили місто і вчинили жорстоку розправу над радянськими людьми. Частини 45-ї дивізії і, зокрема, кіннотники Г. І. Котовського визволили Бершадь від ворогів. Читати далі »



Останні новини
Може бути цікаво

Де співпраця – там і перспектива - В господарствах і громадах, селах Бершадського району та м. Бершадь - www.bershad.ua
Користувачі OnLine: 
Бершадщина  | Форуми  | Сторінками історії  | Літературна Бершадь  | Фотогалереї  | Новини  | Довідники  | Визначні місця  | У нас в гостях!  | Прогноз погоди в Бершаді  | Телефонні довідники
  • Продається будинок с. Чернятка. 35 соток, з усіма прибудовами: криниця, погріб, літня кухня з газом, будинок та времянка з газовим опаленням. Гарне місце. Ціни 3200 договірна.
    Продається будинок с. Чернятка. 35 соток, з усіма прибудовами: криниця, погріб, літня кухня з газом, будинок та времянка з газовим опаленням. Гарне місце. Ціни 3200 договірна.
    18.05.2020(063) 431-41-18
  • . Продам квартиру в місті Ірпінь, Київська область. 37 метрів, 16 000 у.о
    . Продам квартиру в місті Ірпінь, Київська область. 37 метрів, 16 000 у.о
    13.04.2020(067) 225-27-18
  • . Продаж одягу з Європи: Секонд хенд та нове.
    . Продаж одягу з Європи: Секонд хенд та нове.
    08.04.2020(096) 095-84-08
  • ДОСТАВКА:ОТСЕВА,ПІСКА,ЩЕБНЯ,,та інших вантажів до 8т.
    ДОСТАВКА:ОТСЕВА,ПІСКА,ЩЕБНЯ,,та інших вантажів до 8т.
    16.03.2020(098) 908-43-57
  • Продається тілна корова с.Бирлівка ціна договірна. тел 0960726720
    Продається тілна корова с.Бирлівка ціна договірна. тел 0960726720
    27.01.2020(068) 041-74-83
  • Продается дом с участком.(цена договорная) по адресу Виницька обл., Бершадськый р-н., с. Шляхова, вул. Дружбы 14.С общей площадью участка 25 соток
    Продается дом с участком.(цена договорная) по адресу Виницька обл., Бершадськый р-н., с. Шляхова, вул. Дружбы 14.С общей площадью участка 25 соток
    26.08.2019(097) 487-43-42
Всі оголошення Розмістити оголошення