День працівників харчової промисловості - на рівні вимог часу

  • 0
  • 16 Жовтня 2009 р

На знімку: керівництво спиртзаводу разом з японськими спеціалістами сфотографувалися на згадку. Фото Руслана БАЙДАЛЮКА.

В черговий раз з гарними успіхами підійшов до свого професійного свята колектив державного підприємства «Бершадський спиртовий завод», який очолює досвідчений керівник А. П. Новінський.
Тут діють три основних виробництва – по виробництву спирту, концентрату квасного сусла і вуглекислоти. Всі виконали виробничу програму дев’яти місяців, що свідчить про належний ритм роботи і кваліфікацію працівників.
До речі, цех по виробництву концентрату квасного сусла став нині основним в Україні, і його продукція користується попитом. Відколи у нашій державі стало менше підприємств хімічної промисловості, неабияким попитом користується і вироблена на заводі вуглекислота.

Бершадські спиртовики вже декілька років успішно співпрацююють з відомою фірмою «Nеmіrоff», який визнано одним з кращих за якістю в Україні

Немало зроблено і в плані енергозбереження, зниження собівартості продукції. Підприємство повністю забезпечене сировиною і матеріалами, виконується соціальна програма, зростає заробітна плата. За минулий місяць, наприклад, виплачено 100 відсотків премії, а середня заробітна плата становила 2,3-2,4 тисячі гривень.
Немаловажно у наш час і те, що робочі місця не тільки не скорочуються, а навіть зростають.
Одне з головних завдань колективу – не зупиняти підприємство і виконувати виробничу програму надалі. А працювати є кому. Кращими виробничниками, наприклад, давно зарекомендували себе електрозварювальник Михайло Коріцький, водій Анатолій Руденко, мельники Надія Кольцова і Світлана Шпильова, апаратники по перекачці браги Анатолій Рудь і Сергій Березовський, інженер-технолог Людмила Купчик. І подібний перелік можна було б продовжувати.
У колективі не знають, що таке плинність кадрів, працює багато молоді і ветеранів.
Григорію Краснощоці вже 73 роки, а він все ще ковалює.
Не можна не згадати і про виконану реконструкцію варочного відділу на низькотемпературне розварювання з додатковою колоною ферментації, і про переробку вологого зерна кукурудзи, яка надходить прямо з поля при вологості до 35 відсотків. Так як у місяць її переробляється більше тисячі тонн, тільки мазуту економиться щомісяця до 150 тонн.
Все це дає можливість підприємству успішно конкурувати на ринку спирту навіть у цей кризовий рік.
Бершадські спиртовики вже декілька років успішно співпрацююють з відомою фірмою «Nеmіrоff», куди постачають спирт, який визнано одним з кращих за якістю в Україні.
– 2009-й ознаменувався ще однією плідною співпрацею, – розповідає А. П. Новінський.
– При підтримці керівництва державного концерну «Укрспирт» та українського уряду бершадці вийшли нині на заключний етап співробітництва з японськими фірмами, зокрема й «Марубені», в рамках проекту «Зелені інвестиції».
Він передбачає японські багатомільйонні інвестиції, спрямовані на суттєве тепло- та енергозберігання на нашому заводі, поліпшення екологічного стану виробництва, що допоможе здешевити собівартість спирту, покращити екологію, побудувати нове виробництво біогазу, створити нові робочі місця.
Нещодавно представники фірми «Марубені» знову побували в Бершаді.
– Мета нашого приїзду, – розповів пан Сузукі з Токіо, – ще раз уточнити всі технологічні питання нашої співпраці з бершадськими спиртовиками. В попередній приїзд ми опрацювали можливості зменшення енергозатратності на заводі за нашими технологіями на 50 відсотків.
Цього ж разу ми прагнемо провести більш детальні дослідження, щоб збільшити цей показник до 100%.
– Що стосується технічного стану, то все йде за графіком, – доповнив пан Като, – але є деякі відстрочення терміну підписання остаточної угоди через певні адміністративні питання, що стосуються співпраці наших обох країн.
В цілому ж, як вдалося нам з’ясувати, і в японців, і в бершадців є повне порозуміння по проекту, який є пілотним, тобто першим серед спиртових підприємств країни. Тож не виникає сумнівів, що цей проект буде втілений у Бершаді, як і передбачено, до грудня наступного року.
Ось такі грандіозні зміни очікуються на спиртзаводі, які мають зробити його суперсучасним економічним підприємством. А поки що тут не забувають про головне – щоденне виробництво продукції з бершадською маркою.
Тож з святом вас, спиртовики!
Павло БАЙДАЛЮК, Павло КУШПЕЛА.


автор: Газета "Бершадський край"
Дивіться також в розділі  В громадах
» 16.06.2018 У день Святого Духа (28 травня) в Березівці урочисто відзначили десятиріччя з часу освячення сільського храму Івана Богослова.
» 16.06.2018 Депутат облради Володимир Зарічанський ініціював створення пам’ятника Кобзареві у рідній Війтівці. Погруддя генія літератури та пророка нації виготовляє відомий скульптор, народний художник України, доцент кафедри скульптури Харківської державної...
» 16.06.2018 Бершадська амбулаторія загальної практики – сімейної медицини цього року визнана кращою у районі серед амбулаторій ЗПСМ. Із 2016 року очолює установу мудра жінка, знавець своєї справи, лікар вищої категорії Антоніна Іванівна Колесник. У медицині...
» 16.06.2018 Відділення невідкладної (екстреної) медичної допомоги (НЕМД) визнано кращим відділенням Бершадської ОЛІЛ. У більшій його частині проведено ремонти, які ще тривають.
» 16.06.2018 Заради дітей
» 16.06.2018 Краще відділення
» 16.06.2018 Згуртованість, професіоналізм, колегіальність та послідовність – головні критерії діяльності медиків району
» 15.06.2018 Спиртозаводу нема, а спирт виробляється
» 15.06.2018 Переможці 15 обласного конкурсу
» 08.04.2018 Ефективне реагування на надзвичайні ситуації
Всі статті розділу В громадах »
Цікаві фото
3 фото   
13 фото   
19 фото   
2 фото   
Всі фотогалереї »
Ми - пам’ятаємо - «Книга Пам’яті України» / Флорино
Теслюк Яків Гордійович (1898) 1898 р., українець, селянин. Мобілізований в 1941 р. Рядовий. Загинув 00.05.44.

З історії Бершаді
Роки соціалістичних перетворень були наповнені для трудівників Бершаді досягненнями у розвитку культури, охорони здоров'я. Про щасливе життя робітників, селян та службовців міста за радянських часів, їх трудові звершення розповідала районна газета «Соціалістичний шлях», що почала виходити з 1932 року. 1936 року в новому приміщенні відкрили бібліотеку. Молодь набувала знання в середній,... Читати далі »


Якщо Ви виявили помилку, виділіть текст з помилкою та натисніть Ctrl+Enter щоб повідомити про це редакцію

Останні новини
Може бути цікаво

День працівників харчової промисловості - на рівні вимог часу - В господарствах і громадах, селах Бершадського району та м. Бершадь - www.bershad.ua
Користувачі OnLine: 
Бершадщина  | Форуми  | Сторінками історії  | Літературна Бершадь  | Фотогалереї  | Новини  | Довідники  | Визначні місця  | У нас в гостях!  | Прогноз погоди в Бершаді  | Телефонні довідники