Fridge magnet wooden gears

Опора, надія і міцна основа

  • Подобається1Не подобається
  • 29 Липня 2009 р

На знімку: працівники підрозділу райвідділу міліції з кадрового забезпечення. У центрі – Ю. Д. Світанько. Ліворуч – К. М. Петришин, крайній справа – О.В. Чабан. Фото Федора ШЕВЧУКА.

У ці дні в Україні відзначається 90-річчя створення кадрової служби органів внутрішніх справ України. Ще у лютому-травні 1919 року у складі Міністерства внутрішніх справ, утвореного Центральною Радою, працював департамент загальних справ, який мав відділ персонального складу.
Цей відділ вів справи про призначення, звільнення, винагороди та пенсії особового складу. А з 4 липня того ж року в НКВС України кадровою справою займався секретаріат. За час свого існування кадрова служба утвердила себе як один з головних структурних підрозділів Міністерства внутрішніх справ, на який покладено завдання з відбору і вивчення кожного кандидата на службу в органи міліції, призначення працівників на штатні посади, проведення з ними службової підготовки, супроводження їх професійного зростання та моральне загартування.

До речі, колись, більше чверті століття тому, молодого ще тоді Юрія Світанька оформляв на роботу незабутній Іван Максимович Благодир

А це – запорука ефективного забезпечення правопорядку в державі.
В нинішніх умовах робота кадрового апарату органів внутрішніх справ є багатогранною, вона відіграє вирішальну роль у забезпеченні ефективної діяльності міліції, висококваліфіковані працівники якої з честю та гідністю виконують завдання, поставлені перед ними керівництвом міністерства та держави.
Бершадський райвідділ внутрішніх справ постійно приділяє увагу підбору і підготовці кадрів. Відповідальними за цю ділянку роботи завжди призначалися авторитетні, шановані і досвідчені працівники. У свій час службу очолювали Іван Максимович Благодир, Валерій Вікторович Кузьмін, Валерій Олександрович Вергелес, Петро Михайлович Кучанський, Іван Пилипович Череушенко.
Вже більше десяти років цей відповідальний підрозділ з кадрового забезпечення очолює знаний у районі підполковник міліції, заступник начальника РВ ГУМВС України у Вінницькій області Юрій Данилович Світанько.
Свого часу він працював у школі, був завучем з навчально-виховної роботи, згодом – секретарем комсомольської організації колгоспу у Шляховій, тож педагогічний досвід знадобився йому і в міліції. До речі, колись, більше чверті століття тому, молодого ще тоді Юрія Світанька оформляв на роботу незабутній Іван Максимович Благодир.
До складу підрозділу входять також старший інспектор, капітан міліції Олег Валентинович Чабан та інспектор, капітан міліції Костянтин Михайлович Петришин.
Робота служби кадрового забезпечення охоплює дуже багато. Саме з цього підрозділу починається відбір молоді на навчання, згодом – прийняття на роботу, постійна професійна підготовка, виховна робота з персоналом.
А ще – дозвілля, спорт, різноманітні змагання… Власне кажучи, все, чим живе райвідділ, є компетенцією служби кадрового забезпечення.
Особливе місце в діяльності підрозділу займає робота з ветеранами міліції, пенсіонерами. Адже це – наш золотий фонд, неоціненний досвід, яким старші колеги можуть поділитися з молодшими.
Тож прагнемо активніше залучати наших ветеранів до посильної участі у виховній роботі. І про колишніх працівників міліції не забуваємо ніколи. Належну увагу приділяємо ветеранам війни, дбаємо про те, щоб їм були вчасно завезені дрова, до свят вручаємо продовольчі набори.
Життя влаштоване так, що на зміну старшим постійно приходять молодші. Тож служба систематично відшуковує молодих людей, які бажають служити в міліції, підходять для цього і по здоров’ю, і по якостях характеру.
Їм видаються направлення у відповідні навчальні заклади України. Цього року таких особових справ по нашому відділу нараховується двадцять три. До речі, останнім часом в органи внутрішніх справ виявляють бажання йти більше дівчат. А за рівнем роботи з майбутніми працівниками міліції наш райвідділ займає одне з провідних місць серед районів області.
Відзначення 90-ої річниці кадрової служби стане доброю нагодою привернути увагу до проблем відповідних підрозділів, а відтак і до роботи всієї міліції. І це повинно позитивно вплинути на діяльність органів внутрішніх справ.
Василь АНДРУЩЕНКО, начальник РВ ГУМВС України у Вінницькій області, полковник міліції.


Дивіться також в розділі  В громадах
» 16.06.2018 У день Святого Духа (28 травня) в Березівці урочисто відзначили десятиріччя з часу освячення сільського храму Івана Богослова.
» 16.06.2018 Депутат облради Володимир Зарічанський ініціював створення пам’ятника Кобзареві у рідній Війтівці. Погруддя генія літератури та пророка нації виготовляє відомий скульптор, народний художник України, доцент кафедри скульптури Харківської державної...
» 16.06.2018 Бершадська амбулаторія загальної практики – сімейної медицини цього року визнана кращою у районі серед амбулаторій ЗПСМ. Із 2016 року очолює установу мудра жінка, знавець своєї справи, лікар вищої категорії Антоніна Іванівна Колесник. У медицині...
» 16.06.2018 Відділення невідкладної (екстреної) медичної допомоги (НЕМД) визнано кращим відділенням Бершадської ОЛІЛ. У більшій його частині проведено ремонти, які ще тривають.
» 16.06.2018 Заради дітей
» 16.06.2018 Краще відділення
» 16.06.2018 Згуртованість, професіоналізм, колегіальність та послідовність – головні критерії діяльності медиків району
» 15.06.2018 Спиртозаводу нема, а спирт виробляється
» 15.06.2018 Переможці 15 обласного конкурсу
» 08.04.2018 Ефективне реагування на надзвичайні ситуації
Всі статті розділу В громадах »
Цікаві фото
3 фото   
<b>Це свято не затьмариться в віках...</b><br />14 березня 1944 року на землю Бершадщини прийшло радісне свято - визволення рідної землі від поневолення військами...
4 фото   
<b>Пожежники з Моравіци відвідали Баланівку</b><br />На свято Івана Купала в Баланівку приїхали польські друзі з гміни Моравіца Свєнтокшиського воєводства. Вони привезли,...
8 фото   
<b>Свято Трійці в Березівці</b><br />Свято Трійці, яке цьогоріч відзначалося 12 червня, - одне із найбільших християнських свят. Його ще називають...
19 фото   
<b>11 жовтня - Бершаді 550: відкриття дитячого майданчика</b><br />
Всі фотогалереї »
Ми - пам’ятаємо - «Книга Пам’яті України» / Михайлівка
Палагній Василь Іванович (1922) 1922 р., українець. Мобілізований в 1941 р. Рядовий. Загинув 00.05.44.

З історії Бершаді
У вересні відбулася ще одна подія — почала своє існування Бершадська комсомольська організація. Комсомольці були бойовими помічниками комуністів у соціалістичному будівництві. Вони зі зброєю в руках боролися проти бандитів, вели велику культосвітню роботу, організовували хати-читальні. Багато чого було зроблено тоді для налагодження контактів місцевої комсомольської організації з молоддю... Читати далі »



Останні новини
Може бути цікаво

Опора, надія і міцна основа - В господарствах і громадах, селах Бершадського району та м. Бершадь - www.bershad.ua
Користувачі OnLine: 
Бершадщина  | Форуми  | Сторінками історії  | Літературна Бершадь  | Фотогалереї  | Новини  | Довідники  | Визначні місця  | У нас в гостях!  | Прогноз погоди в Бершаді  | Телефонні довідники
  • Продається будинок с. Чернятка. 35 соток, з усіма прибудовами: криниця, погріб, літня кухня з газом, будинок та времянка з газовим опаленням. Гарне місце. Ціни 3200 договірна.
    Продається будинок с. Чернятка. 35 соток, з усіма прибудовами: криниця, погріб, літня кухня з газом, будинок та времянка з газовим опаленням. Гарне місце. Ціни 3200 договірна.
    18.05.2020(063) 431-41-18
  • . Продам квартиру в місті Ірпінь, Київська область. 37 метрів, 16 000 у.о
    . Продам квартиру в місті Ірпінь, Київська область. 37 метрів, 16 000 у.о
    13.04.2020(067) 225-27-18
  • . Продаж одягу з Європи: Секонд хенд та нове.
    . Продаж одягу з Європи: Секонд хенд та нове.
    08.04.2020(096) 095-84-08
  • ДОСТАВКА:ОТСЕВА,ПІСКА,ЩЕБНЯ,,та інших вантажів до 8т.
    ДОСТАВКА:ОТСЕВА,ПІСКА,ЩЕБНЯ,,та інших вантажів до 8т.
    16.03.2020(098) 908-43-57
  • Продається тілна корова с.Бирлівка ціна договірна. тел 0960726720
    Продається тілна корова с.Бирлівка ціна договірна. тел 0960726720
    27.01.2020(068) 041-74-83
  • Продается дом с участком.(цена договорная) по адресу Виницька обл., Бершадськый р-н., с. Шляхова, вул. Дружбы 14.С общей площадью участка 25 соток
    Продается дом с участком.(цена договорная) по адресу Виницька обл., Бершадськый р-н., с. Шляхова, вул. Дружбы 14.С общей площадью участка 25 соток
    26.08.2019(097) 487-43-42
Всі оголошення Розмістити оголошення