Fridge magnet wooden gears

ЯКЩО ПРАЦЮВАТИ – ТО ПО-СЕРЙОЗНОМУ

  • Подобається0Не подобається
  • 11 Квітня 2007, 17:02

Одне з найбільших у нашому районі підприємство ЗАТ "Бершадьмолоко" хоч і працює в напруженому режимі, у приймальній новопризначеного виконуючого обов'язки директора О.Й. Пальчука ні душі. Як виявилося, це є однією з його вимог. – Краще, коли усі питання вирішуються у робочому порядку, – стверджує Олександр Йосипович.
Щодоби на підприємстві приймають до 200 тонн молока, тож працювати є над чим. Тим більше, що завозити його доводиться не тільки з Вінницької, а і Одеської, Хмельницької, Черкаської областей з господарств усіх форм власності. Більше половини – з приватних, від населення. Однак і обсяги заготівлі, і виробництва продукції постійно зростають. Таке завдання поставили перед виробниками акціонери. За лютий (за березень показників ще немає) ЗАТ "Бершадьмолоко" по виготовленню сухого знежиреного молока зайняло перше місце в Україні і третє по виготовленню масла.
Скаржитися на негаразди тут не прийнято взагалі. Бо той, хто це робить, як правило, не здатний вирішувати проблеми.
З колгоспами, звичайно, працювалося легше. Тепер доводиться збирати молоко іноді й по окремих вулицях. Але переробники кажуть, що це не така вже й проблема.
Якщо повести мову про закупівельні ціни, то вони, за словами Олександра Йосиповича, досить конкурентоспроможні, якщо не найвищі, які пропонують молокозаводи. Про це засвідчує і той факт, що за декілька місяців, відколи почали заготовляти молоко на Хмельниччині, тамтешні молокоздавачі навіть почали жартувати: ото, мовляв, була і вся допомога з обіцяної у рік села, яку відчули від ЗАТ "Бершадьмолоко". Адже закупівельні ціни зросли на 20-25 копійок за літр.
Щоправда, в інших регіонах вони можуть відрізнятися на 5-10 копійок. Адже залежать від багатьох причин, в тому числі і від конкуренції на ринку молока, його якості.
Звичайно, не просто збагнути економіку у загальнодержавному масштабі, коли молоко заготовляється за сотні кілометрів. Але Бершадь у такій зоні, де і Уманський, і Балтський, і Тульчинський молокозаводи, тому сировини не завжди вистачає. От і заставляє життя її шукати. Адже продукцію, яка користується попитом не тільки у ближньому, а й у далекому зарубіжжі, треба виробляти. Сухе знежирене молоко, яке є основною продукцією, поставляється в Алжир, у країни Азії, не кажучи вже про Європу. Таким чином, Бершадь знають скрізь.
Масло солодковершкове "Екстра", "Селянське", сухе цільне молоко, вершки "Бершадські" теж користуються попитом. Більше половини цієї продукції поставляється корпорації "Рошен".
Або ж взяти молочний жир. На підприємстві навіть не знають, хто б його ще виробляв. Адже завозився раніше з Польщі, Болгарії. Тільки завдяки бершадським спеціалістам його почали випускати у нас.
– Колектив підприємства чималий – 325 чоловік, причому, у відділі кадрів є ще й список бажаючих влаштувати ся на роботу, – розповідає О.Й. Пальчук. – Найбільший попит – на висококваліфікованих спеціалістів.
Приваблює сюди відповідна заробітна плата, яка є однією з найвищих у районі. Звичайно ж, згідно кваліфікації і виконуваної роботи. Про заборгованість навіть питання не стоїть. Немаловажно, що підприємство, як юридична одиниця, працює без тіньових схем по її виплаті.
Особливістю цього непростого виробництва є те, що тут доводиться передбачати наперед, яка продукція буде користуватися попитом на ринку і заздалегідь готуватися до її випуску. По-іншому не вижити. Причому, треба працювати не лише над асортиментом, а і над якістю, хоч вона на належному рівні. І це вдається.
Цікаво було дізнатися, що велика робота ведеться тут над створенням умов праці. Торік заасфальтували територію, вклавши 1,5 млн. грн. Більше 7 млн. грн. заплановано витратити на реконструкцію у цьому році. Коли б усі підприємства району працювали так, то жилося б набагато краще.
Понад усе тут мріють, щоб виробництво було ще й високорентабельним. Бо як буде прибуток, то робитиметься і все інше. А ще, щоб люди з радістю йшли на роботу, на якій проводять майже половину життя.
В цьому році планується капітальний ремонт адмінприміщення. Ще взимку, коли більше було вільного часу, зробили такі ремонти у маслоцеху, цеху сухих продуктів. 60 тис. грн. заплановано лише на озеленення території. У цьому плані налагоджено співпрацю з фахівцями Софіївського парку м. Умані. І взагалі, тут прагнуть робити все по-науковому. Якщо вже працювати, то по-серйозному. Цей вислів є ще одним своєрідним девізом колективу.
Переробляти таку кількість молока щодоби, звичайно, не просто. А влітку буде його ще більше. Однак серйозних збоїв тут не буває за рахунок добросовісного ставлення до виконання обов'язків усіх працюючих.
Серед найголовніших із проблем тутешні керівники виділяють хіба що деяку нестабільність життя у суспільстві, чим породжуються інші недоречності. Наприклад, вже сьогодні не вистачає висококваліфікованих спеціалістів з числа молоді. Тож, намагаються працювати над вирішенням цієї проблеми.
Особливий погляд тут і на проблему безробіття. Якби, кажуть, оті кошти, які направляються на деякі соціальні програми, дали на такі підприємства, як ЗАТ "Бершадьмолоко", використані вони були б набагато ефективніше.
Хоч О.Й. Пальчук на підприємстві недавно, особливе враження у нього склалося про Бершадщину взагалі. Якби, на його думку, у кожному районі були такі енергійні та працьовиті люди, то набагато краще зажили б в цілому у державі.
Тож побажаємо Олександру Йосиповичу здійснення усіх його задумів на Бершадщині.
Павло КУШПЕЛА.

Дивіться також в розділі  В громадах
» 16.06.2018 У день Святого Духа (28 травня) в Березівці урочисто відзначили десятиріччя з часу освячення сільського храму Івана Богослова.
» 16.06.2018 Депутат облради Володимир Зарічанський ініціював створення пам’ятника Кобзареві у рідній Війтівці. Погруддя генія літератури та пророка нації виготовляє відомий скульптор, народний художник України, доцент кафедри скульптури Харківської державної...
» 16.06.2018 Бершадська амбулаторія загальної практики – сімейної медицини цього року визнана кращою у районі серед амбулаторій ЗПСМ. Із 2016 року очолює установу мудра жінка, знавець своєї справи, лікар вищої категорії Антоніна Іванівна Колесник. У медицині...
» 16.06.2018 Відділення невідкладної (екстреної) медичної допомоги (НЕМД) визнано кращим відділенням Бершадської ОЛІЛ. У більшій його частині проведено ремонти, які ще тривають.
» 16.06.2018 Заради дітей
» 16.06.2018 Краще відділення
» 16.06.2018 Згуртованість, професіоналізм, колегіальність та послідовність – головні критерії діяльності медиків району
» 15.06.2018 Спиртозаводу нема, а спирт виробляється
» 15.06.2018 Переможці 15 обласного конкурсу
» 08.04.2018 Ефективне реагування на надзвичайні ситуації
Всі статті розділу В громадах »
Цікаві фото
8 фото   
<b>Всеукраїнський фольк-рок фестиваль «Млиноманія-2011»</b><br />В долині річки Південний Буг біля сіл Печера та Сокілець щоліта проходить фольк-рок фестиваль «Млиноманія». З кожним...
2 фото   
<b>Небо було його стихією і життям</b><br />Неділя… Трійця… Світлий, сонячний день… Віддзвонили дзвони... Тиша… Щебет пташок, мир та спокій у природі, легко та...
3 фото   
<b>Біля автовокзалу</b><br />
6 фото   
<b>Як святкувала Бершадь</b><br />Неабиякий патріотизм проявляють бершадці тим, що відзначають День незалежності України чи не найбільш масштабно...
Всі фотогалереї »
Ми - пам’ятаємо - «Книга Пам’яті України» / Війтівка
Грабовий Олександр Юхимович (1917) 1917 р., українець, селянин. Мобілізований в 1941 р. Рядовий. Загинув 1943 р.

З історії Бершаді
До складу підпільних груп, кількість яких зростала, вступали все нові члени. В березні 1943 року для координації розгалуженої сітки підпілля та керівництва двома партизанськими загонами підпільний райком КП(б)У створив Раду на чолі в О. Р. Пилипчуком та партійне бюро у складі Н. Ферштендікера, К. О. Пустовойтова, Я. Ш. Таліса, О. Р. Пилипчука та Н. Т. Друзя. Через 51 комуніста бюро здійснювало... Читати далі »



Останні новини
Може бути цікаво

ЯКЩО ПРАЦЮВАТИ – ТО ПО-СЕРЙОЗНОМУ - В господарствах і громадах, селах Бершадського району та м. Бершадь - www.bershad.ua
Користувачі OnLine: 
Бершадщина  | Форуми  | Сторінками історії  | Літературна Бершадь  | Фотогалереї  | Новини  | Довідники  | Визначні місця  | У нас в гостях!  | Прогноз погоди в Бершаді  | Телефонні довідники
  • Продається будинок с. Чернятка. 35 соток, з усіма прибудовами: криниця, погріб, літня кухня з газом, будинок та времянка з газовим опаленням. Гарне місце. Ціни 3200 договірна.
    Продається будинок с. Чернятка. 35 соток, з усіма прибудовами: криниця, погріб, літня кухня з газом, будинок та времянка з газовим опаленням. Гарне місце. Ціни 3200 договірна.
    18.05.2020(063) 431-41-18
  • . Продам квартиру в місті Ірпінь, Київська область. 37 метрів, 16 000 у.о
    . Продам квартиру в місті Ірпінь, Київська область. 37 метрів, 16 000 у.о
    13.04.2020(067) 225-27-18
  • . Продаж одягу з Європи: Секонд хенд та нове.
    . Продаж одягу з Європи: Секонд хенд та нове.
    08.04.2020(096) 095-84-08
  • ДОСТАВКА:ОТСЕВА,ПІСКА,ЩЕБНЯ,,та інших вантажів до 8т.
    ДОСТАВКА:ОТСЕВА,ПІСКА,ЩЕБНЯ,,та інших вантажів до 8т.
    16.03.2020(098) 908-43-57
  • Продається тілна корова с.Бирлівка ціна договірна. тел 0960726720
    Продається тілна корова с.Бирлівка ціна договірна. тел 0960726720
    27.01.2020(068) 041-74-83
  • Продается дом с участком.(цена договорная) по адресу Виницька обл., Бершадськый р-н., с. Шляхова, вул. Дружбы 14.С общей площадью участка 25 соток
    Продается дом с участком.(цена договорная) по адресу Виницька обл., Бершадськый р-н., с. Шляхова, вул. Дружбы 14.С общей площадью участка 25 соток
    26.08.2019(097) 487-43-42
Всі оголошення Розмістити оголошення