| Як полегшити спеку? | | - 0
- 2 Липня 2016, 09:00
- звичайно, користуйтеся вентиляторами, кондиціонерами та іншими охолоджуючими пристроями. Однак не забувайте, що надто низька температура є небезпечною: вона може викликати застуду і навіть більш серйозні захворювання через перепади температури у приміщенні та поза ним. Тому – не знижуйте температуру нижче +20 градусів;
- якщо тримати штори закритими протягом усього дня, це захистить кімнату від перегріву;
- не варто відчиняти вікна, щоб провітрити приміщення. У полудень це не принесе освіжаючого ефекту. Відкривати вікна варто до восьмої ранку і після сьомої вечора;
- у спеку треба пити до 23 літрів води на добу. Однак багато рідини за один раз вживати небажано – це посилить потіння і спрагу. Пити воду треба малими пор - ціями багато разів на день;
- у спекотну погоду треба уникати гострих, жирних і солоних продуктів, оскільки вони викликають спрагу. Їжа повинна бути легкою, але з достатньою кількістю білка. Найоптимальніше – свіжі овочі та фрукти;
- не варто носити синтетичний одяг – він сприяє перегріванню організму. Носіть легкий закритий одяг, з натуральних тканин. Обов’язково потрібно вдягати сонцезахисні окуляри, користуватися захисними кремами для шкіри;
- з 11-ої до 16-ої години намагайтеся не залишати приміщення та не виходити на вулицю.
i-vin. info ← → Ми - пам’ятаємо - «Книга Пам’яті України» / Бирлівка Панич Никон Данилович (1895) 1895 р., українець, селянин. Мобілізований в 1944 р. Рядовий. Загинув 00.06.44. | З історії Бершаді Проведені заходи сприяли кращій організації праці в сільському господарстві, піднесенню творчої ініціативи трудівників. Колгоспник артілі ім. Ворошилова С. Плахотнюк сконструював ручний підживлювач, який був прийнятий обласною комісією і рекомендований для використання всіма колгоспами. З року в рік зростала врожайність колгоспних ланів, підвищувався добробут трудівників. Збільшувалась... Читати далі » Головні новини Бершадщини | | | Як полегшити спеку? - Все цікаве про Бершадь і не тільки - www.bershad.ua Користувачі OnLine: |