На Землі найуживанішим чаєм вважаються зелений та чорний. Але це не все те, що пропонує нам природа. Є ще й інші види чаю, наприклад білий, ройбуш, трав’яні чаї і кожен з них по-своєму корисний.
Чорний чай.
Як показують дослідження, чорний чай корисний для серця, і за кількістю антиоксидантів займає 2 місце після такого чаю, як зелений. На Заході чорний чай вважається дуже популярним напоєм, він такий же, як і зелений, тільки висушений іншим способом, в результаті інший смак і колір.
Надає тонізуючу дію, допомагає знизити ризик виникнення захворювань раку грудей, кишечника, шлунку і є хорошою профілактикою цих захворювань. Завдяки речовині TF-2, він блокує ракові клітини, Допомагає в боротьбі із зайвою вагою, служить для стимуляції імунної системи.
Знижується вірогідність закупорки артерій, якщо випивати в день по 4 склянки чорного чаю, то можна привести в норму роботу серцево-судинної системи.
Виступає в боротьбі з вірусами. Чорний чай вбиває мікроби, які викликають герпес, захворювання шкіри, цистит, пневмонію, діарею. Це відноситься і до зеленого чаю.
Також чай знижує холестерин.
Зелений чай
На Сході дуже популярний цей вид чаю. Це природне джерело антиоксидантів, які корисні для організму. Зменшує ризик ракових захворювань. У зеленому чаї містяться відмінні антиоксиданти – поліфеноли, вони дуже корисні для мозку. І чудово борються з вільними радикалами, ніж це роблять вітаміни E і C.
Зменшує холестерин, зменшує ймовірність атеросклерозу, кров’яний тиск. Завдяки зеленому чаю блокується ангіотензин, цей фермент виробляється шлунком і він зменшує кров’яний тиск.
Чай запобігає руйнуванню зубів. У нас в роті мешкають мікроби, які їх руйнують. Зелений чай знищує стрептокок, через якого в зубах з’являються дірки. Він корисний при захворюваннях ясен, володіє антибактеріальними якостями. Зелений чай бореться з вірусним гепатитом, з деякими вірусами і бактеріями.