Fridge magnet wooden gears

НЕ МІСЦЕ КРАСИТЬ ЛЮДИНУ

  • Подобається0Не подобається
  • 7 Вересня 2005, 17:21

Відкрите акціонерне товариство “Бершадське районне підприємство “Агромаш” має славну історію. Незважаючи на економічні негаразди, пов’язані з реформуванням агропромислового комплексу, це підприємство і сьогодні досить потужне, воно добре відоме не лише на Вінниччині, а й далеко за її межами. Як колективу вдається бути на плаву? Чим живе колектив сьогодні? Про це та інше розповідає директор ВАТ “Бершадське РП “Агромаш” А.В. ОкаЄвиЧ, депутат районної ради.
– Анатолію Васильовичу, насамперед, кілька слів про саме підприємство. Чим воно займається?
– ВАТ “Бершадське РП “Агромаш” – підприємство багатогалузеве, воно має чотири структурні підрозділи. В наших майстернях спеціалісти виконують будь-які замовлення – від простих до найскладніших ремонтів сільськогосподарської техніки. Ми вже майже 400 тракторів Т-150
переобладнали на двигуни Ярославського заводу, чималу кількість комбайнів. І техніка успішно зарекомендувала себе на полях нашої і сусідніх областей. Фахівці стверджують: відновлена у такий спосіб машина надійніша у роботі, доступніша в обслуговуванні, разом з тим, економніша. Двигунами ЯМЗ ми комплектуємо навіть трактори імпортного виробництва.
Підприємство виготовляє циліндри пускових двигунів, електроводонагрівачі промислові та побутові, борони дискові БДН-2.6, борони-вирівнювачі “Бершада-2” тощо. До речі, “Бершада-2” – це новий агрегат, який успішно застосовується для обробітку грунту перед посівом, і створено його за ініціативою спеціалістів сільгосппідприємств.
Крім ремонту тракторної і комбайнової техніки, наші спеціалісти з відділу механізації тваринницьких ферм виконують технічне обслуговування доїльних і холодильних установок, заправних колонок, ремонт будь-якого обладнання, зварювання аргонною установкою деталей із алюмінію.
Надаємо послуги по перевезенню різних народногосподарських вантажів, причому доставляємо їх навіть в країни СНД. До речі, наш підрозділ бере активну участь в реконструкції дороги Київ – Одеса. Але, в основному, перевозимо зерно та цукрові буряки. А ще у нас постійно працює технічний обмінний пункт з великим вибором вузлів, агрегатів та запасних частин до сільськогосподарської техніки, які виготовляють і ремонтують на інших підприємствах. Маємо кілька підсобних промислів – це столярний цех і пилорама, помел зерна, випікаємо хліб, є у нас їдальня і магазин.
Ми працюємо під девізом: “Висока якість, своєчасне виконання, реальні, доступні ціни”.
– Які здобутки “Агромашу” на сьогодні?
– Наше підприємство добре знають в Одеській, Кіровоградській, Черкаській, Миколаївській та інших областях. Щороку беремо участь у виставках сільськогосподарської техніки в смт. Чубинське, в “ЕКСПО-центрі” міста Києва. На Вінниччині ВАТ “Бершадське РП “Агромаш” – одне з лідерів серед підприємств подібного типу. Непогано працюємо і нинішнього року. Так, за шість місяців ми надали послуг і випустили продукції на півтора мільйона гривень, що приблизно на сорок відсотків більше, ніж це передбачено планом перспективного розвитку підприємства на 2005-й. Середня зарплата у наших працівників – до чотирьохсот гривень на місяць. Видають її регулярно і вчасно. Ніякої заборгованості по зарплаті чи по бюджетних платежах не маємо. Більше того, ми самі надаємо технічні кредити сільськогосподарським підприємствам, особливо в гарячу пору. Велику увагу приділяємо безпечним умовам праці, соціальній сфері працівників.
– У будь-якому колективі вирішальну роль завжди відіграють люди. Що ви можете сказати про свій?
– Нашими успіхами ми завдячуємо талановитим інженерно-технічним працівникам, досвідченим спеціалістам, у яких золоті руки. Добрі слова хочеться сказати про головного інженера Д.І. Бойка, завідуючих майстернями А.П. Гордуна, М.А. Погрібняка, Л.В. Кущинського, які вміло організовують роботу на своїх ділянках. Вагомі внески в здобутки підприємства вносять і користуються авторитетом інженер В.Г. Пасічник, бригадир столярів Г.І. Чорновіл, токар В.М. Гончарук, слюсарі С.І. Янчук, Ф.П. Романченко, А.М. Войтенко та інші. Взагалі, колектив працьовитий, дружний, стабільний. Всього у нас 160 працівників, більшість з них трудяться на “Агромаші” по десять і більше років. Однак ми приймаємо на роботу і навчаємо молодь. Так, на підприємстві понад тридцять літ діє учбовий пункт філіалу Літинського навчального закладу, в якому готуємо трактористів, токарів, слюсарів, електро- і газозварювальників.
– Анатолію Васильовичу, ви самі двадцять дев’ять років працюєте на одному місці і вже третій рік очолюєте ВАТ “Бершадське РП “Агромаш”. Скажіть, будь ласка, якими якостями повинен володіти керівник такого підприємства, щоб ефективно організовувати його роботу?
– Насамперед, він повинен бути технічно грамотним, компетентним, ініціативним, уміти виділити головне в своїй діяльності. Ні в якому разі не стояти на місці, завжди бути в активному пошуку. А ще цінувати людей. Вміло спрямовувати інженерну думку на пошуки раціонального зерна, чогось нового. Словом, працювати на випередження. Сучасний керівник повинен бути не лише вмілим організатором виробництва, а й тонким психологом, дипломатом. Тільки за таких умов можливий успіх.
– Анатолію Васильовичу, ви ще й депутат районної ради. Нині це не почесний додаток до посади, а копітка робота з людьми, вирішення їх нагальних проблем. Як ви працюєте, спілкуєтеся зі своїми виборцями?
– Я вже два скликання є депутатом районної ради по Лісниченському округу. Одразу скажу: це додаткове навантаження, адже потрібно доносити до людей інформацію, допомагати їм у захисті своїх прав. Але в мене склалися добрі стосунки з виборцями, я прагну вникнути в проблеми своїх земляків і хоча б чим-небудь допомогти їм. Вже стало доброю традицією щороку організовувати для учнів Вовчоцької ЗОШ І-ІІ ступенів екскурсії в Софіївський парк. Для цього виділяємо м’який автобус, діти приїжджають до нас на підприємство, знайомляться з виробництвом, традиціями. Потім їх чекає солодкий стіл і цікава подорож до Умані.
Свого часу мені вдалося допомогти Вовчоцькому фельдшерсько-акушерському пункту в придбанні холодильника, сільському клубові – в ремонті приміщень. Не був я стороннім і при обладнанні насипної дороги до цвинтаря і до току у цьому ж селі. А ще разом з іншими депутатами виношую ідею: у новому навчальному році кожна школа віддаленого села повинна мати якщо не комп’ютерний клас, то хоча б по два комп’ютери.
– Анатолію Васильовичу, ви часто буваєте в селах району і як керівник “Агромашу”, і як депутат, спілкуєтеся з хліборобами, виборцями. Що ж, врешті-решт, потрібно зробити, щоб людям жити стало краще?
– Справді, людям на селі сьогодні дуже важко живеться. Сільськогосподарського виробника душать ціни на пальне, добрива, техніку та на все. У той же час за його продукцію пропонують занадто низькі ціни. Диспаритет цін, інфляція поглинають навіть ті підприємства, які ще три-чотири роки тому міцно стояли на ногах. Потрібно, щоб держава реально повернулася обличчям до села на ділі, а не словах. У розвинених країнах світу на сільське господарство виділяється дотація, у нас же воно виживає, як може. Люди великі надії покладають на 2006 рік, який проголошено Роком села.
– Що ж, будемо сподіватися на краще. Вам же, Анатолію Васильовичу, дякую за розмову і бажаю успіхів у діяльності вашого підприємства.
Василь ВЕРБЕЦЬКИЙ.
м. Бершадь.

Дивіться також в розділі  Політика
» 22.12.2017 Другий рік поспіль Микола Кучер є найвідповідальнішим народним депутатом України
» 16.12.2017 Депутатом я обраний по територіальному виборчому округу №14 від політичної партії «Блок Петра Порошенка». Згідно із Законами України «Про статус депутатів місцевих рад» та «Про місцеве самоврядування в Україні» подаю свій звіт про роботу в 2017...
» 18.02.2017 Днями відбулася звітно-виборна конференція Бершадської районної організації політичної партії «Укроп».
» 31.12.2016 Для кожного з нас 2016 рік був сповнений напруженої праці, пошуку правильних рішень і можливостей для нових звершень. Завдяки спільним зусиллям керівництва району, територіальних громад, їхніх мешканців та народного депутата України Миколи Кучера...
» 19.08.2016 Народний депутат провів прийом громадян
» 19.08.2016 Микола Кучер: «Налаштовуймося на позитив, добрі і гарні справи»
» 12.08.2016 Найвідповідальніший народний депутат – Микола Кучер
» 26.03.2016 Діє депутатська група
» 07.01.2016 Звернення
» 20.03.2015 Юлія Тимошенко: Щоб село і селяни стали жити краще
Всі статті розділу Політика »
Цікаві фото
5 фото   
<b>Поїздка до Польщі</b><br />З 29.07.10р. по 6.08.10р. делегація з с. Баланівка перебувала в Польщі з дружнім візитом в рамках співпраці між селом...
2 фото   
<b>«Цей пленер – подарунок долі...»</b><br />Нинішній мистецький пленер «Поташня &ndash; чарунка Поділля-2011» у цьому селі відбувся, як завжди, у розповні літа....
2 фото   
<b>Бершадські правоохоронці відправилися в зону бойових дій</b><br />Черговий зведений загін вінницької міліції відправився на Схід захищати Україну. Вони змінять своїх колег, які місяць...
8 фото   
<b>У списках зниклих безвісти вже не значиться</b><br />Війна не вважається закінченою, допоки не буде захоронений останній солдат. І серед полеглих на фронтах бершадців –...
Всі фотогалереї »
Ми - пам’ятаємо - «Книга Пам’яті України» / Війтівка
Мордух Григорій Кузьмич (1921) 1921 р., українець. Мобілізований в 1939 р. Загинув 12.11.43.

З історії Бершаді
У розвиток сільськогосподарського виробництва зробили великий внесок механізатори Бершадської МТС, створеної у березні 1930 року. В 1932 році вона обслуговувала 35 колгоспів, що мали близько 20 тис. га орної землі. Але на шляху виконання намічених планів в цей період були й труднощі. Партійна організація провела значну роботу, щоб зміцнити механізаторські кадри і трудову дисципліну. Все це дало... Читати далі »



Останні новини
Може бути цікаво

НЕ МІСЦЕ КРАСИТЬ ЛЮДИНУ - Політичне життя України та бершадщини зокрема - www.bershad.ua
Користувачі OnLine: 
Бершадщина  | Форуми  | Сторінками історії  | Літературна Бершадь  | Фотогалереї  | Новини  | Довідники  | Визначні місця  | У нас в гостях!  | Прогноз погоди в Бершаді  | Телефонні довідники
  • Продається будинок с. Чернятка. 35 соток, з усіма прибудовами: криниця, погріб, літня кухня з газом, будинок та времянка з газовим опаленням. Гарне місце. Ціни 3200 договірна.
    Продається будинок с. Чернятка. 35 соток, з усіма прибудовами: криниця, погріб, літня кухня з газом, будинок та времянка з газовим опаленням. Гарне місце. Ціни 3200 договірна.
    18.05.2020(063) 431-41-18
  • . Продам квартиру в місті Ірпінь, Київська область. 37 метрів, 16 000 у.о
    . Продам квартиру в місті Ірпінь, Київська область. 37 метрів, 16 000 у.о
    13.04.2020(067) 225-27-18
  • . Продаж одягу з Європи: Секонд хенд та нове.
    . Продаж одягу з Європи: Секонд хенд та нове.
    08.04.2020(096) 095-84-08
  • ДОСТАВКА:ОТСЕВА,ПІСКА,ЩЕБНЯ,,та інших вантажів до 8т.
    ДОСТАВКА:ОТСЕВА,ПІСКА,ЩЕБНЯ,,та інших вантажів до 8т.
    16.03.2020(098) 908-43-57
  • Продається тілна корова с.Бирлівка ціна договірна. тел 0960726720
    Продається тілна корова с.Бирлівка ціна договірна. тел 0960726720
    27.01.2020(068) 041-74-83
  • Продается дом с участком.(цена договорная) по адресу Виницька обл., Бершадськый р-н., с. Шляхова, вул. Дружбы 14.С общей площадью участка 25 соток
    Продается дом с участком.(цена договорная) по адресу Виницька обл., Бершадськый р-н., с. Шляхова, вул. Дружбы 14.С общей площадью участка 25 соток
    26.08.2019(097) 487-43-42
Всі оголошення Розмістити оголошення