Fridge magnet wooden gears

Ветерани заслужили підтримки і допомоги

  • Подобається0Не подобається
  • 21 Жовтня 2011, 11:14

Враховуючи крутизну теперішніх перемін, не так просто було передбачити перебіг подій на звітно-виборній конференції районної організації ветеранів війни і праці, яких у районі більше 23 тисяч. Бо таки нелегко тепер живеться багатьом з них. Навколо проблем сьогодення і точилася в основному розмова. Але Володимир Максимович Крамар, який її очолює, не з тих, хто дивиться на інших, на їхні проблеми, як кажуть, зверху донизу, а наскільки це тільки було можливо завжди прагне бути поряд. Тому хоч і помітно хвилювався, виступаючи із звітом перед настільки непростою аудиторією, а все ж прагнув називати речі своїми іменами.

Після того, як хвилиною мовчання вшанували пам’ять більше двох тисяч померлих за роки від попередньої конференції, він спочатку нагадав присутнім, що ветерани – це золота еліта, гордість нашої держави. А звітувати було про що. У районі діють 32 ветеранські організації, роботу яких координувала рада ветеранів, керівництво радою здійснювала її президія. 3а останніх чотири роки було проведено більше шестидесяти засідань президії, на яких обговорювалися в основному соціальні питання. При раді ветеранів діяли різні спілки.

Доповідач, не обминаючи у звіті гострих кутів, навіть зізнався, що іноді було досить важко орієнтуватися у вирі теперішніх подій. Авторитет ветеранської організації, за його словами, залежав, насамперед, від співпраці з керівниками підприємств, організацій, установ. У його звіті були і слова подяки керівникам райдержадміністрації, районної і міської рад, спонсорам за розуміння і підтримку, критика і самокритика. Те, що детально було проаналізовано діяльність ветеранської організації, відзначив, виступаючи, і голова спілки інвалідів В.П. Сидоренко.

Так як у звіті прозвучало нарікання, що інколи не було чим виїхати в села, голова райдержадміністрації О.Ф. Снігур, який взяв участь в роботі конференції, пояснив, що представники влади щотижня виїжджають у села на прийоми громадян, і ніхто не проти, щоб їхав ще й хтось від ради ветеранів. А щодо допомоги, то районна влада всіляко сприяє ветеранам чим може – тільки з бюджету на організацію ветеранів було виділено останнім часом 30 тисяч гривень, надавалася благодійна допомога до свят. Хоч цього і замало, головним є те, що держава не забуває про ветеранів.

А от Ф.А. Галій – представник міської організації ветеранів, свій виступ аж занадто переперчив, безцеремонно критикуючи голову районної ветеранської організації. Це одразу ж підтвердилося, коли виступив ще один з ветеранів В.М. Щерба. «Мені соромно, – сказав він, – що ми бачимося щодня, а чомусь не можемо порозумітися». А що зробили ви, запитав він попереднього виступаючого, скільки разів ви звернулися до В.М. Крамара і він вас не почув? Далі В.М. Щерба нагадав всім, що до приходу В.М. Крамара ветеранська організація в районі була хіба що на папері. На сьогодні ж вона діє не гірше, а, може, і краще, ніж в інших районах.

На своєму наполягав, виступивши, і голова міської організації ветеранів А.П. Вайнер, який сказав, що перед тим, як критикувати В.М. Крамара, насамперед, варто було подумати, хто і що в нинішніх умовах міг би зробити на його місці. Водночас він зробив наголос, що надалі потрібно все-таки більше приділяти уваги роботі з ветеранами.

На тому, що всі проблеми впираються, насамперед, у державу, у якої останнім часом постійно не вистачає коштів, а не у районну ветеранську організацію, акцентував увагу у своєму виступі і М.П. Журавльов.

Вже навіть здавалося, що відверту стіну неприязні Ф.А. Галія, якого ледве впросили залишити трибуну, до голови районної ветеранської організації було зруйновано, як з деякими звинуваченнями на його адресу виступив ще й Д.К. Лісіцин. Але переважною більшістю учасників конференції все-таки гідно було оцінено його роботу за звітний період. Виступаючі хоч і вказували на недоліки, але безсумнівна відданість В.М. Крамара роботі все-таки не залишилася непоміченою.

Як і йшлося про вузькі місця, то всі розуміли, що у більшості випадків вони не з вини Володимира Максимовича.

Голова районної ради М.Г. Бурлака, який також брав участь в роботі конференції, відзначив у своєму виступі, що праця ветеранської організації, в тому числі і її керівника, залежить від того, наскільки її підтримуватиме громада. А така підтримка у даному випадку була незаперечною, хоч вистачало і критики. Найголовніше сьогодні, за словами М.Г. Бурлаки, забезпечити нормальний мікроклімат у ветеранських організаціях, населених пунктах. Розбрат ніколи і нікого до успіху не веде.

У кінцевому підсумку роботу районної ветеранської організації не тільки визнали задовільною, а й показник довір’я знову виявився на боці В.М. Крамара. Після того, як проект рішення було прийнято за основу, обрано раду районної організації, ті, хто увійшов у її склад, вирішили більшістю голосів, що їм і надалі по дорозі саме з В.М. Крамаром, який очолює районну ветеранську організацію вже з 1995 року.

Було обрано також президію ради. Своїм заступником Володимир Максимович запропонував обрати голову однієї з кращих в області – Бершадської міської ветеранської організації – А.П. Вайнера. Дану пропозицію було підтримано. Обрано було і делегатів на обласну ветеранську конференцію.

Тож залишається тільки побажати всім плідної праці.

Павло КУШПЕЛА


Дивіться також в розділі  Нове в роботі
» 15.06.2018 У цьому році розпочата реформа первинної ланки медичних закладів та стартувала кампанія з вибору сімейних лікарів.
» 15.06.2018 Голова Бершадської районної ради М.Г. Бурлака видав розпорядження від 13 червня 2018 року №45 «Про скликання 20 сесії районної ради 7 скликання», пленарне засідання якої провести 10 липня поточного року в залі засідань комунальної організації...
» 13.04.2018 2017 року на сайті Міністерства юстиції України запрацював єдиний реєстр боржників. У ньому можна знайти відомості про боржника за прізвищем, ім’ям, по батькові та реєстраційним номером облікової картки платника податків. Вільний та безоплатний...
» 07.04.2018 Голова Бершадської районної ради М.Г.Бурлака видав розпорядження від 4 квітня 2018 року №26 «Про скликання 19 сесії районної ради 7 скликання», пленарне засідання якої провести 20 квітня поточного року в залі засідань КО Бершадська РДЮСШ «Ровесник».
» 07.04.2018 Засідання координаційної ради з питань місцевого самоврядування
» 07.04.2018 Юридичний практикум
» 01.04.2018 Події. Новини. Факти.
» 01.04.2018 Про державну підтримку вирощування молодняка ВРХ
» 01.04.2018 Часткова компенсація вартості техніки
» 01.04.2018 Про щорічну грошову допомогу до 9 травня
Всі статті розділу Нове в роботі »
Цікаві фото
3 фото   
<b>Згадаймо лікаря Григорія Будкевича...</b><br />24 січня минає 115 років з дня народження заслуженого лікаря УРСР, головного лікаря Бершадської районної лікарні,...
2 фото   
<b>Бершадські правоохоронці відправилися в зону бойових дій</b><br />Черговий зведений загін вінницької міліції відправився на Схід захищати Україну. Вони змінять своїх колег, які місяць...
14 фото   
<b>СУМІВКА</b><br />Перша назва - Красний городок. Село було тричі спалене. Назва ймовірно ві слова &quot;сом&quot; або &quot;сум&quot;....
4 фото   
<b>Засідання колегії райдержадміністрації</b><br />15 травня 2009 року о 10 год в актовій залі управління агропромислового розвитку відбулося розширене засідання...
Всі фотогалереї »
Ми - пам’ятаємо - «Книга Пам’яті України» / Тернівка
Холявчук В. Ю. (1905) 1905 р., українець, селянин. Мобілізований в 1941 р. Рядовий. Загинув 1942 р.

З історії Бершаді
Особливо багато праці довелося прикласти для відбудови заводу та господарства радгоспу дружному колективу цукровиків на чолі з комуністом директором цукрового комбінату К. П. Казіміровим. Протягом чотирьох з половиною місяців 1944 року робітники працювали добровільно по 10—12 годин. Уже з жовтня, перекривши заплановані строки, завод став до ладу, почав переробляти цукрові буряки із... Читати далі »



Останні новини
Може бути цікаво

Ветерани заслужили підтримки і допомоги - Новинки в галузях Бершаді та району - www.bershad.ua
Користувачі OnLine: 
Бершадщина  | Форуми  | Сторінками історії  | Літературна Бершадь  | Фотогалереї  | Новини  | Довідники  | Визначні місця  | У нас в гостях!  | Прогноз погоди в Бершаді  | Телефонні довідники
  • Продається будинок с. Чернятка. 35 соток, з усіма прибудовами: криниця, погріб, літня кухня з газом, будинок та времянка з газовим опаленням. Гарне місце. Ціни 3200 договірна.
    Продається будинок с. Чернятка. 35 соток, з усіма прибудовами: криниця, погріб, літня кухня з газом, будинок та времянка з газовим опаленням. Гарне місце. Ціни 3200 договірна.
    18.05.2020(063) 431-41-18
  • . Продам квартиру в місті Ірпінь, Київська область. 37 метрів, 16 000 у.о
    . Продам квартиру в місті Ірпінь, Київська область. 37 метрів, 16 000 у.о
    13.04.2020(067) 225-27-18
  • . Продаж одягу з Європи: Секонд хенд та нове.
    . Продаж одягу з Європи: Секонд хенд та нове.
    08.04.2020(096) 095-84-08
  • ДОСТАВКА:ОТСЕВА,ПІСКА,ЩЕБНЯ,,та інших вантажів до 8т.
    ДОСТАВКА:ОТСЕВА,ПІСКА,ЩЕБНЯ,,та інших вантажів до 8т.
    16.03.2020(098) 908-43-57
  • Продається тілна корова с.Бирлівка ціна договірна. тел 0960726720
    Продається тілна корова с.Бирлівка ціна договірна. тел 0960726720
    27.01.2020(068) 041-74-83
  • Продается дом с участком.(цена договорная) по адресу Виницька обл., Бершадськый р-н., с. Шляхова, вул. Дружбы 14.С общей площадью участка 25 соток
    Продается дом с участком.(цена договорная) по адресу Виницька обл., Бершадськый р-н., с. Шляхова, вул. Дружбы 14.С общей площадью участка 25 соток
    26.08.2019(097) 487-43-42
Всі оголошення Розмістити оголошення