Fridge magnet wooden gears

"Модерн" знову відчинив двері

  • Подобається3Не подобається
  • 6 Жовтня 2010 р

На знімку: гарно прикрасила одну з центральних вулиць міста сучасна будівля торговельного центру «Модерн». Фото Сергія КІСИКА.

Важко уявити, як би забудовувалася Бершадь, зважаючи на теперішні негаразди у державі, коли б у цю сферу не вкладали свої кошти підприємці.
Старожили райцентру пам'ятають старе приміщення районного суду по вулиці Леніна, у самому його центрі. Потім у ньому була вагоремонтна майстерня, майстерня з порізки скла, аж поки саме підприємці не реконструювали його під кафе «Модерн». Але час бере своє, тому і його довелося знести.

Однак днями на цьому місці, біля добротного, сучасного, новозбудованого приміщення, яке у досить короткі строки ніби «виросло» з-під землі, знову на всю вулицю через гучномовці лунало «Зеленеє жито, зелене, хорошії гості у мене».
Нехай саме початок нового місяця стане для людей початком нового життя, – вирішили його власники, призначивши на перше жовтня відкриття. Жаль лише, що через базарний день не було можливості зробити це зранку, адже територія попереду була зайнята палатками.
Серед гостей, які прибули з подарунками, щоб взяти участь у даній церемонії, були голова райдержадміністрації О.Ф. Снігур, голова районної ради М.Г.
Бурлака, міський голова М.І.
Кольченко, голова правління РСТ М.П. Слісарчук, директор спиртового заводу А.П. Новінський і, звичайно ж, жителі райцентру та гості.
Перед тим, як було перерізано стрічку на вході, О.Ф. Снігур зачитав вітального листа від райдержадміністрації і районної ради, якого потім вручив співвласникам даного закладу. Віднині місто матиме ще один торговельний заклад, йшлося у ньому, у якому здійснюватиметься оптово-роздрібна торгівля господарськими та промисловими товарами. Ним було відзначено, що навіть сама назва «Модерн» зобов'язує, щоб був він сучасним, щоб саме тут можна було знайти найкращі товари. Надалі тільки від чіткої організації, ефективної роботи цього закладу, професіоналізму і тактовності, чуйності продавців залежатиме настрій покупців.
М.Г. Бурлака теж відзначив, що дана подія важлива не тільки для підприємців, а й всіх жителів району. Бо такий торговельний центр є не у кожному з міст. А з'явився на світ він лише завдяки наполегливій праці та ініціативі підприємців. Зважаючи на теперішні складності, он які фінансові чи будівельні магнати не витримують, а бершадці все-таки будують. Тож нехай і надалі їх супутником буде удача. А оберіг, який він вручив з нагоди відкриття, нехай стане своєрідним захистом від злих духів та поганого ока.
М.І. Кольченко теж підкреслив, що підприємці доклали неабияких зусиль, щоб місто стало кращим. А щодо міської влади, то вона в даному випадку хоч і не допомагала, проте не заважала втілювати задумане в життя. А це теж своєрідна допомога. Такі будівельні традиції варто тільки підтримувати.
Після того, як була перерізана стрічка, гості оглянули торговельні поверхи.
Одним з активних співвласників даного закладу є підприємець І.А. Цимбал.
Становлення знову збудованого «Модерну» ще триває. Надалі у ньому будуть й аптечний кіоск, швейна майстерня – всього більше двох десятків робочих місць. З врахуванням попиту на послуги можливе навіть перепрофілювання.
По-різному, звичайно, сприймаються населенням подібні успіхи підприємців. Однак варто бути все-таки об'єктивними.
Адже у даному випадку інвестиції місцевих підприємців не вивезено, а вкладено у рідне місто, і вони служитимуть людям. Тож нехай більшає у нас сучасних новобудов.
Павло КУШПЕЛА.


Дивіться також в розділі  Нове в роботі
» 15.06.2018 У цьому році розпочата реформа первинної ланки медичних закладів та стартувала кампанія з вибору сімейних лікарів.
» 15.06.2018 Голова Бершадської районної ради М.Г. Бурлака видав розпорядження від 13 червня 2018 року №45 «Про скликання 20 сесії районної ради 7 скликання», пленарне засідання якої провести 10 липня поточного року в залі засідань комунальної організації...
» 13.04.2018 2017 року на сайті Міністерства юстиції України запрацював єдиний реєстр боржників. У ньому можна знайти відомості про боржника за прізвищем, ім’ям, по батькові та реєстраційним номером облікової картки платника податків. Вільний та безоплатний...
» 07.04.2018 Голова Бершадської районної ради М.Г.Бурлака видав розпорядження від 4 квітня 2018 року №26 «Про скликання 19 сесії районної ради 7 скликання», пленарне засідання якої провести 20 квітня поточного року в залі засідань КО Бершадська РДЮСШ «Ровесник».
» 07.04.2018 Засідання координаційної ради з питань місцевого самоврядування
» 07.04.2018 Юридичний практикум
» 01.04.2018 Події. Новини. Факти.
» 01.04.2018 Про державну підтримку вирощування молодняка ВРХ
» 01.04.2018 Часткова компенсація вартості техніки
» 01.04.2018 Про щорічну грошову допомогу до 9 травня
Всі статті розділу Нове в роботі »
Цікаві фото
3 фото   
<b>Головна проблема Ставків – безробіття</b><br />Голова райдержадміністрації Олександр Снігур з керівниками районних служб та організацій відвідав Ставчанську...
3 фото   
<b>Юні бершадські футболісти на турнірі в Італії</b><br />За ініціативи спортивної школи КО «Бершадська РДЮСШ «Ровесник» і натхненної, значної підтримки прихильників футболу,...
3 фото   
<b>П’ять з половиною століть виповнилося Бершаді</b><br />З цієї нагоди 11 жовтня, в неділю, тут відбулося велике свято, на яке, крім жителів міста, приїхали численні гості,...
3 фото   
<b>Свіча пам'яті не згасне</b><br />Маловідомою й досі залишається трагічна сторінка історії Голокосту на території Трансністрії – від Дністра до...
Всі фотогалереї »
Ми - пам’ятаємо - «Книга Пам’яті України» / Поташня
Ткачук Олексій Денисович (1909) 1909 р., українець, службовець. Мобілізований в 1941 р. Рядовий.

З історії Бершаді
Широкий розмах руху підпільників та партизанів у Бершадському районі змушений був визнати префект Балтського повіту. Він зазначав у листопаді 1943 року, що тут збільшилась кількість загонів, учасники яких захоплюють зброю у жандармів та військових; зникають з фашистських обозів разом з підводами місцеві провідники. Читати далі »



Останні новини
Може бути цікаво

"Модерн" знову відчинив двері - Новинки в галузях Бершаді та району - www.bershad.ua
Користувачі OnLine: 
Бершадщина  | Форуми  | Сторінками історії  | Літературна Бершадь  | Фотогалереї  | Новини  | Довідники  | Визначні місця  | У нас в гостях!  | Прогноз погоди в Бершаді  | Телефонні довідники
  • Продається будинок с. Чернятка. 35 соток, з усіма прибудовами: криниця, погріб, літня кухня з газом, будинок та времянка з газовим опаленням. Гарне місце. Ціни 3200 договірна.
    Продається будинок с. Чернятка. 35 соток, з усіма прибудовами: криниця, погріб, літня кухня з газом, будинок та времянка з газовим опаленням. Гарне місце. Ціни 3200 договірна.
    18.05.2020(063) 431-41-18
  • . Продам квартиру в місті Ірпінь, Київська область. 37 метрів, 16 000 у.о
    . Продам квартиру в місті Ірпінь, Київська область. 37 метрів, 16 000 у.о
    13.04.2020(067) 225-27-18
  • . Продаж одягу з Європи: Секонд хенд та нове.
    . Продаж одягу з Європи: Секонд хенд та нове.
    08.04.2020(096) 095-84-08
  • ДОСТАВКА:ОТСЕВА,ПІСКА,ЩЕБНЯ,,та інших вантажів до 8т.
    ДОСТАВКА:ОТСЕВА,ПІСКА,ЩЕБНЯ,,та інших вантажів до 8т.
    16.03.2020(098) 908-43-57
  • Продається тілна корова с.Бирлівка ціна договірна. тел 0960726720
    Продається тілна корова с.Бирлівка ціна договірна. тел 0960726720
    27.01.2020(068) 041-74-83
  • Продается дом с участком.(цена договорная) по адресу Виницька обл., Бершадськый р-н., с. Шляхова, вул. Дружбы 14.С общей площадью участка 25 соток
    Продается дом с участком.(цена договорная) по адресу Виницька обл., Бершадськый р-н., с. Шляхова, вул. Дружбы 14.С общей площадью участка 25 соток
    26.08.2019(097) 487-43-42
Всі оголошення Розмістити оголошення