Fridge magnet wooden gears

І ЗНОВУ ПРО БЕРШАДСЬКИЙ РИНОК

  • Подобається0Не подобається
  • 13 Березня 2009 р

На порядок денний розширеного засідання виконкому міської ради було винесено аж дванадцять питань. І кожне складне по-своєму.
Але завдяки тому, що відповідними службами попередньо їх було добре вивчено, рішення по кожному приймалися депутатами позитивні.
Зупинюсь на одному з них, яке давалося не так просто. А йшлося – про роботу ринку райкоопзаготпрому, де директором Л.Вєтров.
Останнім часом навколо нього для наведення тут порядку було зламано чимало списів, тож здавалося його адміністрація повинна була б вже діяти чітко і відповідально. Тим більше, що з нього харчуються тисячі людей. Насправді ж, роботи тут, як і раніше, непочатий край. Мову, насамперед, повели про ринковий збір. Плани не такі вже і завеликі, але на засіданні виконкому йшлося, що і вони не завжди виконуються.

Щоб вивчити причини, неодноразово створювалися комісії, рахувалася кількість продавців, перевірялася наявність у них квитанцій про сплату ринкового збору і тоді, ніби по велінню чарівної палички, він зростав. Та варто було комісії припинити свою роботу – все залишалося на своїх місцях. Але ж не може муніципальній ринок, що на вулицях міста, безперестанку перекривати "гріхи" ринку райкоопзаготпрому по цих платежах у бюджет.
І скільки б адміністрація цього ринку не виправдовувалася, наводячи сміхо - творні цифри із своїх звітів про нібито далеко не повну завантаженість торговельних місць тощо, висновок було зроблено однозначний: втрати по платежах до бюджету з ринкового збору очевидні. А щоб їх не було, потрібно всього-на-всього виконувати положення про ринковий збір, і щодня, а не час від часу, перераховувати у бюджет зібрані кошти.
Не менш гострою була розмова і щодо санітарного стану на цьому ринку. Його адміністрація так і не спромоглася хоч раз організувати миття вікон під куполами м'ясного та молочного павільйонів. А чи поніс за те хто хоч раз якесь стягнення при наявності таких контролюючих служб, як санепідстанція, ветсанекспертиза? От і породжує ота безнаказаність безвідповідальність.
До речі, про санітарний стан на цьому ринку, інші проблеми, вже йшлося не раз на сторінках районки. І навіть були зрушення. Наприклад, останнім часом з тих, хто реалізує незначну кількість молокопродуктів, менше за свої послуги почала брати лабораторія, і більше її стало реалізовуватися не з землі, а вже у павільйоні. Було також призупинено торгівлю м'ясопродуктами з легковиків. Жаль лише, що вона знову відновилася вже в іншому місці.
Йшлося і про пошкоджені ваги, якими користуються, непроклеймовані гирі тощо.
У заступника голови ра - йонної ради П.А. Сугака, який також взяв участь у засіданні виконкому, претензії були і до роботи санепідстанції – наводилися приклали реалізації прострочених продуктів харчування, і щодо правил їх зберігання.
Де вже там вести мову про наведення хоча б елементарного порядку, коли адміністрація цього ринку не спромоглася навіть виставити на видному місці інформацію про послуги, які надаються продавцям і покупцям.
Директор ринку Л.Вєтров, звичайно, обіцяв, що і ринкові збори покращаться, і що за наведення санітарного стану візьмуться. Однак не всі депутати вже йому повірили і роботу ринку райкоопзаготпрому по справлянню ринкового збору більшістю голосів визнали незадовільною. На додачу ще й просили відповідні служби посилити контроль за його роботою.
Слід зазначити, що менша частина депутатів міської ради проголосувала за інше формулювання рішення – "визнати роботу такою, що потребує покращення".
Прийнято відповідне рішення із встановленням термінів виконання.
Головний же висновок із засідання можна зробити такий – міська влада всерйоз взялася за наведення порядку на ринку. От чи вистачить сил, настійливості та бажання – покаже час.
Павло КУШПЕЛА.


Дивіться також в розділі  Нове в роботі
» 15.06.2018 У цьому році розпочата реформа первинної ланки медичних закладів та стартувала кампанія з вибору сімейних лікарів.
» 15.06.2018 Голова Бершадської районної ради М.Г. Бурлака видав розпорядження від 13 червня 2018 року №45 «Про скликання 20 сесії районної ради 7 скликання», пленарне засідання якої провести 10 липня поточного року в залі засідань комунальної організації...
» 13.04.2018 2017 року на сайті Міністерства юстиції України запрацював єдиний реєстр боржників. У ньому можна знайти відомості про боржника за прізвищем, ім’ям, по батькові та реєстраційним номером облікової картки платника податків. Вільний та безоплатний...
» 07.04.2018 Голова Бершадської районної ради М.Г.Бурлака видав розпорядження від 4 квітня 2018 року №26 «Про скликання 19 сесії районної ради 7 скликання», пленарне засідання якої провести 20 квітня поточного року в залі засідань КО Бершадська РДЮСШ «Ровесник».
» 07.04.2018 Засідання координаційної ради з питань місцевого самоврядування
» 07.04.2018 Юридичний практикум
» 01.04.2018 Події. Новини. Факти.
» 01.04.2018 Про державну підтримку вирощування молодняка ВРХ
» 01.04.2018 Часткова компенсація вартості техніки
» 01.04.2018 Про щорічну грошову допомогу до 9 травня
Всі статті розділу Нове в роботі »
Цікаві фото
3 фото   
<b>СВЯТО НАРОДОВЛАДДЯ</b><br />В Україні щороку 7 грудня відзначають День місцевого самоврядування &ndash; свято людей, яких обирає суспільство і на...
7 фото   
<b>Друзі назавжди</b><br />Стартувала цьогорічна оздоровча кампанія, підготовча робота до якої ведеться давно. Як відомо, діти нашого району вже...
10 фото   
<b>Сергій Іванченко - фіналіст конкурсу "Крок до зірок"</b><br />ІІ тур Всеукраїнського дитячого телевізійного вокально - хореографічного конкурсу "Крок до зірок" глядачі мали змогу...
4 фото   
<b>Вінниччина очима редактора. Хмільниччина - тур другий.</b><br />Хоч надворі веселилася зима, а дорога скоріш за все нагадувала льодову ковзанку, до Хмільника добралися вчасно,...
Всі фотогалереї »
Ми - пам’ятаємо - «Книга Пам’яті України» / Тернівка
Слободяник Михайло Іванович (1912) 1912 р., українець, селянин. Мобілізований в 1941 р. Рядовий. Загинув 1944 р. Похов. с. Мандок, Угорщина.

З історії Бершаді
Цікаво проводять своє дозвілля трудящі в численних гуртках та студіях художньої самодіяльності, які є на всіх підприємствах, в навчальних закладах. Хоровий і танцювальний колективи спиртового комбінату — дипломанти республіканського огляду колективів художньої самодіяльності. Незмінним успіхом користуються не тільки в районі, але й в області хор вчителів міста, естрадний оркестр,... Читати далі »



Останні новини
Може бути цікаво

І ЗНОВУ ПРО БЕРШАДСЬКИЙ РИНОК - Новинки в галузях Бершаді та району - www.bershad.ua
Користувачі OnLine: 
Бершадщина  | Форуми  | Сторінками історії  | Літературна Бершадь  | Фотогалереї  | Новини  | Довідники  | Визначні місця  | У нас в гостях!  | Прогноз погоди в Бершаді  | Телефонні довідники
  • Продається будинок с. Чернятка. 35 соток, з усіма прибудовами: криниця, погріб, літня кухня з газом, будинок та времянка з газовим опаленням. Гарне місце. Ціни 3200 договірна.
    Продається будинок с. Чернятка. 35 соток, з усіма прибудовами: криниця, погріб, літня кухня з газом, будинок та времянка з газовим опаленням. Гарне місце. Ціни 3200 договірна.
    18.05.2020(063) 431-41-18
  • . Продам квартиру в місті Ірпінь, Київська область. 37 метрів, 16 000 у.о
    . Продам квартиру в місті Ірпінь, Київська область. 37 метрів, 16 000 у.о
    13.04.2020(067) 225-27-18
  • . Продаж одягу з Європи: Секонд хенд та нове.
    . Продаж одягу з Європи: Секонд хенд та нове.
    08.04.2020(096) 095-84-08
  • ДОСТАВКА:ОТСЕВА,ПІСКА,ЩЕБНЯ,,та інших вантажів до 8т.
    ДОСТАВКА:ОТСЕВА,ПІСКА,ЩЕБНЯ,,та інших вантажів до 8т.
    16.03.2020(098) 908-43-57
  • Продається тілна корова с.Бирлівка ціна договірна. тел 0960726720
    Продається тілна корова с.Бирлівка ціна договірна. тел 0960726720
    27.01.2020(068) 041-74-83
  • Продается дом с участком.(цена договорная) по адресу Виницька обл., Бершадськый р-н., с. Шляхова, вул. Дружбы 14.С общей площадью участка 25 соток
    Продается дом с участком.(цена договорная) по адресу Виницька обл., Бершадськый р-н., с. Шляхова, вул. Дружбы 14.С общей площадью участка 25 соток
    26.08.2019(097) 487-43-42
Всі оголошення Розмістити оголошення