Fridge magnet wooden gears

СЛУЖБА, ЯКА ЗНАЄ ВСЕ

  • Подобається1Не подобається
  • 11 Грудня 2005, 16:40

"Хто володіє інформацією, той володіє світом" – така народна мудрість. Бо і справді від рівня інформованості залежить оперативність у прийнятті правильного рішення. А це, в свою чергу, впливає на стан і розвиток економіки чи власного бізнесу. Саме статистика дає можливість провести аналіз на основі даних і прийняти правильне рішення у будь-якій галузі, простежити тенденції розвитку суспільства і на основі аналізу прогнозувати перспективу на майбутнє.
В управлінні статистики працюють десять державних службовців з відповідною освітою, досвідом. Колектив хоч і невеликий, робить справу державної ваги. Інформацією володіємо з усіх напрямків життєдіяльноті району – промисловість, сільське господарство, інвестиції та будівельна діяльність, транспорт і зв'язок, оптова і роздрібна торгівля, ресторанне господарство, зовнішньо-економічна діяльність, доходи населення, його зайнятість, освіта, культура, медичне обслуговування, правопорушення. У якому ще з управлінь можна мати стільки інформації? За кожною галуззю – статистична форма, яку вміло складе і перевірить наш працівник.
Кадровий потенціал управління омолоджується, кожний досконало володіє комп'ютером. Займаємось статистичною, аналітичною, перевірочною роботою згідно із планами, затвердженими Держкомстатом.
Нам звітують 509 підприємств і установ різних форм власності. За 11 місяців зібрано, проаналізовано і передано по модемному зв'язку в Головне управління 2252 звіти. Професіоналами своєї справи зарекомендували себе начальник відділу виробництва Л.Б.Кушнір, начальник відділу соціальних програм і послуг Л.С. Сухорукова. Добросовісно справляються з обов'язками спеціалісти-економісти першої категорії Т.В. Оніщук, Л.О. Говдаш. Більше двох десятків років працює головний економіст Г.І. Тищенко. Зі знанням справи трудяться молоді кадри, які прийшли на зміну ветеранам – Л.І. Вуйчак, Т.В. Богач, Н.В. Мазур, С.В. Дробинчук, Н.М. Ярошевич.
На належному рівні проводиться економічна робота.
Управління забезпечує керівні органи району аналітичним матеріалом. При цьому використовуються різні види аналізу – економічні доповіді, експрес-інформації.
Чи завжди об’єктивно вдається статистиці відобразити реальну життєву картину? Це запитання не стільки до статистики, як до підприємств, організацій, установ, що складають звітність. Ми маємо ту інформацію, яку надають звітуючі суб'єкти. Керівники і головні бухгалтери, які ставлять свої підписи під звітністю, гарантують правдивість інформації і повинні вимагати від своїх підлеглих добросовісного виконання обов'язків та контролювати їхню діяльність.
Згідно із Законом України "Про внесення змін до Закону України "Про державну статистику", нам надано право здійснювати контроль за достовірністю звітних даних, і ми це робимо. За результатами перевірок вживаються заходи адміністративного впливу. На посадових осіб, які допустили перекручення, накладаються штрафи, згідно із ст.186-3 Кодексу України "Про адміністративні правопорушення".
Органи державної статистики зобов'язані організовувати і проводити статистичні спостереження за соціально-економічними і демографічними процесами, екологічною ситуацією у своєму регіоні.
За даними грудневого (2001 р.) перепису населення у районі його налічувалося 71,3 тис.чол., в тому числі 13,3 тис. чол. міського. На жаль, як в цілому в Україні, так і в районі, чисельність населення скорочується і станом на І.Х.2005 року становила 68,7 тис. чол. Основним фактором зменшення є природне його скорочення.
Одним із методів роботи є проведення обстежень. Основною метою обстеження умов життя домогосподарств, наприклад, є забезпечення інформаційної бази для комплексного дослідження рівня матеріального добробуту населення, визначення структури його витрат, необхідної для здійснення розрахунку індексу споживчих цін.
Проводиться обстеження і сільськогосподарської діяльності населення. На території декількох сільських рад обстежуються 138 домогосподарств. Програма обстеження умов їх життя містить питання, відповіді на які не можна отримати з інших джерел. Зокрема, про рівень та структуру доходів і витрат, наявність майна, худоби, прибутки від власності, використання заощаджень тощо. Частина респондентів ведуть щоденники поточних витрат, обстежується економічна активність населення. Усі ці обстеження дають можливість узагальнити на рівні держави соціально-економічний стан населення, демографічний, його підприємницьку діяльність. Конфіденційність отриманої інформації гарантується ст. 22 Закону України "Про державну статистику".
Відповідно доручення Президента України від 1.06.2005 р. №1/1 444, постанови Кабінету Міністрів від 22.06.2005 р. № 499 "Про внесення змін до положення про єдиний державний реєстр підприємств та організацій України", запроваджено ведення ЄДРПОУ на районному рівні. Тепер видача довідок про включення до ЄДРПОУ, усі зміни, здійснюється нашим управлінням.
Напередодні професійного свята щиро вітаю усіх працівників статистики і бажаю їм та їх сім'ям нових творчих успіхів, завзяття та оптимізму, міцного здоров’я, особистого щастя. Зі словами вдячності і найкращими побажаннями звертаюся також до наших ветеранів, колишніх начальників Г.О. Єрмолаєвої, А.П. Чернеги, Г.М. Федоренка. Низький уклін і нашим наставникам, які пішли на заслужений відпочинок, відпрацювавши у відділі 25-30 років. Це Ф.І Ярошевич, О.Г. Кольцова, Г.А. Есаульцева, С.В. Матвієнко.
Вірю, що і надалі наш колектив справлятиметься із усіма завданнями, з вмінням виходитиме переможцем з будь-яких складних життєвих ситуацій.
Людмила КУШПЕЛА,
начальник управління статистики.

Дивіться також в розділі  Оголошення
» 30.08.2018 07.09.2018 року в приміщені Бершадського районного відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Вінницькій області за адресую Вінницька область м. Бершадь вул.. Героїв України 8, з 10.00 години до 13.00 години...
» 15.06.2018 на газети та журнали на друге півріччя 2018 року.
» 15.06.2018 Останнім часом у країні змінюється ставлення до Збройних сил України. Зросла потреба у професійній та вмотивованій армії. Бершадський райвійськкомат постійно проводить відбір кандидатів віком від 18 до 60 років на проходження військової служби за...
» 07.04.2018 Шановні ветерани війни та учасники антитерористичної операції! Будь ласка, звертайтеся до своїх сімейних лікарів для проходження медичних оглядів згідно з графіком:
» 06.04.2018 До уваги власників зброї!
» 06.04.2018 Шановні жителі м. Бершаді!
» 06.04.2018 Стіл знахідок
» 02.04.2018 До уваги представників громадськості!
» 01.04.2018 Проти зла – усією громадою
» 01.04.2018 На військову службу за контрактом
Всі статті розділу Оголошення »
Цікаві фото
6 фото   
<b>Урочисті заходи з нагоди 20-ї річниці незалежності</b><br />Урочистості з нагоди 20-ї річниці незалежності України відбулися у районному будинку культури 21 серпня 2011 року. О...
2 фото   
<b>Чи стане цей мітинг уроком?</b><br />Якщо п’ятниця, 13-е число червня, зранку для медиків була святковою, адже у першій половині дня проводилися...
7 фото   
<b>Вінниччина очима редактора. Тур п`ятий</b><br />В останній день червня на щедрій Бершадській землі відбувся п'ятий тур обласної акції &ndash; творчого конкурсу...
6 фото   
<b>Г.М. Заболотний: нас єднає Бершадська земля</b><br />Голова обласної ради побував із дводенною робочою поїздкою у районі. Приїзд Григорія Михайловича очікувався багатьма...
Всі фотогалереї »
Ми - пам’ятаємо - «Книга Пам’яті України» / Крушинівка
Мадюдя Іван Данилович (1905) 1905 р., українець, селянин. Мобілізований в 1941 р. Рядовий. Загинув 27.09.4. Похов. Ясський пов., Румунія.

З історії Бершаді
Краще стали працювати медичні установи. Відбудовано фельдшерські пункти на всіх підприємствах, тубдиспансер, поліклініку, райлікарню на 100 ліжок. Читати далі »



Останні новини
Може бути цікаво

СЛУЖБА, ЯКА ЗНАЄ ВСЕ - Офіційні оголошення та звернення організацій бершадського району та м. Бершадь - www.bershad.ua
Користувачі OnLine: 
Бершадщина  | Форуми  | Сторінками історії  | Літературна Бершадь  | Фотогалереї  | Новини  | Довідники  | Визначні місця  | У нас в гостях!  | Прогноз погоди в Бершаді  | Телефонні довідники
  • Продається будинок с. Чернятка. 35 соток, з усіма прибудовами: криниця, погріб, літня кухня з газом, будинок та времянка з газовим опаленням. Гарне місце. Ціни 3200 договірна.
    Продається будинок с. Чернятка. 35 соток, з усіма прибудовами: криниця, погріб, літня кухня з газом, будинок та времянка з газовим опаленням. Гарне місце. Ціни 3200 договірна.
    18.05.2020(063) 431-41-18
  • . Продам квартиру в місті Ірпінь, Київська область. 37 метрів, 16 000 у.о
    . Продам квартиру в місті Ірпінь, Київська область. 37 метрів, 16 000 у.о
    13.04.2020(067) 225-27-18
  • . Продаж одягу з Європи: Секонд хенд та нове.
    . Продаж одягу з Європи: Секонд хенд та нове.
    08.04.2020(096) 095-84-08
  • ДОСТАВКА:ОТСЕВА,ПІСКА,ЩЕБНЯ,,та інших вантажів до 8т.
    ДОСТАВКА:ОТСЕВА,ПІСКА,ЩЕБНЯ,,та інших вантажів до 8т.
    16.03.2020(098) 908-43-57
  • Продається тілна корова с.Бирлівка ціна договірна. тел 0960726720
    Продається тілна корова с.Бирлівка ціна договірна. тел 0960726720
    27.01.2020(068) 041-74-83
  • Продается дом с участком.(цена договорная) по адресу Виницька обл., Бершадськый р-н., с. Шляхова, вул. Дружбы 14.С общей площадью участка 25 соток
    Продается дом с участком.(цена договорная) по адресу Виницька обл., Бершадськый р-н., с. Шляхова, вул. Дружбы 14.С общей площадью участка 25 соток
    26.08.2019(097) 487-43-42
Всі оголошення Розмістити оголошення