Fridge magnet wooden gears

Життя вдалось

  • Подобається1Не подобається
  • 18 Серпня 2012, 16:56

Бершадський медичний коледж в цьому році святкує своє 45-річчя. За ці роки історія закладу – це історія перемог, досягнень, гіркоти втрат і вдячності тим, хто стояв біля його витоків і працює сьогодні. А ще цікаві люди і зустрічі з ними. За цей час навчальний заклад випустив тисячі висококваліфікованих молодших медичних спеціалістів, які одразу приступили до роботи, або вступили до вищих навчальних закладів. Сьогодні серед них чимало видатних вчених та громадських діячів.

Вони очолюють лікувальнопрофілактичні заклади, працюють медичними сестрами, завідують ФАПами, працюють у практичній медицині, а дехто вже на заслуженому відпочинку.

Нещодавно до рідного коледжу з’їхалися випускники, які 40 років тому закінчили навчання і отримали дипломи фельдшера (на знімку). Випускники, про яких ітиме мова, поступали у Бершадський медичний коледж у 1968 році на базі 8 класів. Це по суті був перший випуск фельдшерів, тож директор К.М. Оніщенко та викладачі коледжу радо зустріли шановних гостей у стінах рідної їм альма-матер.

Велика група солідних людей наблизилась до дверей коледжу, всі радісні і святкові.

Принесли й оригінальний подарунок своєму навчальному закладу. Катерина Миколаївна повела колишніх студентів, а сьогодні своїх колег, коридорами, показала аудиторії, кабінети, бібліотеку. Бо ж їй є чим гордитися – за цей час змінилася матеріальна база коледжу, поповнилася муляжами, приладами, книгами, комп’ютерами. Все це відзначили наші гості і порівнювали як було в їхні часи, коли на групу було лише 8 книг, а нині на 1 студента їх 36.

Шановані гості подивилися ще й фільм про Бершадський медичний коледж, а потім, один за одним, розповіли про себе – як жили всі ці роки, чого досягли.

Інколи життя людини складається з такої біографії: народився, навчався, одружився, працював, пішов на пенсію і все. А в наших гостей життя і праця продовжуються, виглядали вони бадьоро та впевнено.

На свято приїхали майже 40 колишніх випускників. Серед них і 13 лікарів з Бершаді.

А були і з Києва, як-от Д.І. Критний – професор, кандидат медичних наук, нині працює ортопедом, родом з Крушинівки, М.М. Толстопятов з Черкас – нині працює лікарем-анестезіологом, В.І. Бабак з Дніпропетровська – полковник у відставці, нині має свою юридичну фірму, він привіз фільм, створений зі своєю дружиною про далекі студентські роки. Колишні випускники дивилися на себе – таких молодих і гарних, поринаючи спогадами в далекі студентські роки. Була на зустрічі і В.В. Мохната з Дніпропетровська, яка 20 років пропрацювала фельдшером швидкої допомоги, В.М. Вернюк з Ладижина, С.Л. Чернецький – старший фельдшер швидкої допомоги з Немирова, К.А. Яценко – медсестра з Ободівки, Л.Г. Давидко – медсестра з Гайсина, Л.А. Гуць з Умані, І.Ф. Затула, який закінчив Харьківський медичний інститут і нині працює в Тульчинській районній лікарні головним лікарем сімейної медицини, М.І. Погребняк – працює в Вінницькій обласній санепідемстанції.

Першим взяв слово бершадчанин О.Я. Дробінчук, який закінчив Київський медичний інститут і нині працює завідуючим відділенням переливання крові (він і був організатором цієї зустрічі), а потім А.І. Коваль – лікар-терапевт сімейної медицини, В.В. Уманський – фельдшер швидкої допомоги, Л.С. Сторожук із Шляхової, яка працювала медичною сестрою в терапевтичному відділенні, а нині соціальний працівник.

Виступали і О.В. Пондо – працювала в районній санітарній епідеміологічній станції, В.Ф. Ільченко з Джулинки, який працював санітарним фельдшером, стоматолог з Бершаді Н.І. Багнюк, М.М. Янчук працювала медичною сестрою в дитячому відділенні, Н.А. Левицька з Бершаді ще працює в клінічній лабораторії, А.П. Кордонець довгий час працювала медичною сестрою в Шляхові, а нині – підприємець в Бершаді. До речі, вона підтримує тісні зв’язки з А.М. Верх і Т.І. Роземблюм, які живуть і працюють за спеціальністю в Лос-Анджелесі та Нью-Йорку, і знає, що її подруг дуже цінують на роботі. На зустрічі була й І.І. Іогансон, яка працювала медичною сест - рою, а зараз в Італії.

Був на зустрічі і П.О. Тертус – в свій час він закінчив Київський медінститут, став лікарем медицини невідкладних станів. Він згадав, що разом із ними навчався С.С. Кибал, який працював медичним реєстратором у Шляховій, а нині живе в Умані – в силу якихось обставин він не отримав диплом середнього медичного спеціаліста, але всі його пам’ятають і до сьогодні.

Того ж дня випускники пом’янули своїх одногрупників, які не дожили до цього світлого дня.

Хтось із мудрих сказав: щоб відбутись і досягти успіху, людина повинна робити те, що вона може, та де вона є, і тоді, коли їй це випадає. Навряд чи ми розуміємо це, не набувши життєвого досвіду, але якщо робимо це підсвідомо, то ми на правильному шляху. Саме такий шлях пройшли наші випускники.

У другій половині життя не стільки важливий успіх, скільки багато чого встигнути, тож побажаємо вам, дорогі випускники 1972 року, нових звершень, багато позитивних емоцій і, зрозуміло, доброго здоров’я та довголіття.

Ніна ОБУХОВСЬКА, провідний бібліотекар Бершадського медичного коледжу.


Дивіться також в розділі  Заходи
» 16.06.2018 Підбито підсумки конкурсу малюнків на тему «Книга у моєму житті», який тривав у травні 2018 р. під час місячника краєзнавчої книги.
» 16.06.2018 Гарною традицією в нас стали свята-зустрічі однокласників, які ми проводимо через кожних п’ять років. Нещодавно зустрілися випускники двох класів, які закінчили школу в 1983-му, тобто тридцять п’ять років тому.
» 16.06.2018 На базі ДНЗ «Малятко» м. Бершаді відбувся районний фестиваль-конкурс «Колискова пісня». До участі у ньому були запрошені працівники дошкільної освіти, батьки, бабусі та дідусі, інші особи (старші 18 років), причетні до виховання дітей дошкільного...
» 16.06.2018 відбувся в останній день травня. Усім вихованцям, які закінчили цей заклад, вручено свідоцтва про одержання початкової спеціалізованої мистецької освіти. На урочистостях були присутні батьки, рідні випускників.
» 16.06.2018 Свято у «Барвінку»
» 15.06.2018 Із джерел рідної землі
» 15.06.2018 Мовний літній табір «щаслива англійська»
» 15.06.2018 Таланти бершадщини отримали грошові премії
» 15.06.2018 Підтримка і любов
» 15.06.2018 Країна починається з дитинства
Всі статті розділу Заходи »
Цікаві фото
7 фото   
<b>У країні дитячих мрій</b><br />1 червня вся світова спільнота відзначає Міжнародний день захисту дітей. Саме з нагоди цього дня, відділами та...
3 фото   
<b>Випуск у медколеджі</b><br />2 березня 2011 року&nbsp; у Бершадському медичному коледжі відбувся 42 випуск&nbsp; фельдшерів.
6 фото   
<b>Музей культури села Прокопа Колісника</b><br />
19 фото   
<b>23 серпня - День Державного Прапора</b><br />
Всі фотогалереї »
Ми - пам’ятаємо - «Книга Пам’яті України» / Устя
Бурнос Микола Дмитрович (1916) 1916 р., українець, селянин. Мобілізований в 1941 р. Рядовий. Загинув 1944 р.

З історії Бершаді
Цікаво проводять своє дозвілля трудящі в численних гуртках та студіях художньої самодіяльності, які є на всіх підприємствах, в навчальних закладах. Хоровий і танцювальний колективи спиртового комбінату — дипломанти республіканського огляду колективів художньої самодіяльності. Незмінним успіхом користуються не тільки в районі, але й в області хор вчителів міста, естрадний оркестр,... Читати далі »



Останні новини
Може бути цікаво

Життя вдалось - Заходи культури на Бершадщині - www.bershad.ua
Користувачі OnLine: 
Бершадщина  | Форуми  | Сторінками історії  | Літературна Бершадь  | Фотогалереї  | Новини  | Довідники  | Визначні місця  | У нас в гостях!  | Прогноз погоди в Бершаді  | Телефонні довідники
  • Продається будинок с. Чернятка. 35 соток, з усіма прибудовами: криниця, погріб, літня кухня з газом, будинок та времянка з газовим опаленням. Гарне місце. Ціни 3200 договірна.
    Продається будинок с. Чернятка. 35 соток, з усіма прибудовами: криниця, погріб, літня кухня з газом, будинок та времянка з газовим опаленням. Гарне місце. Ціни 3200 договірна.
    18.05.2020(063) 431-41-18
  • . Продам квартиру в місті Ірпінь, Київська область. 37 метрів, 16 000 у.о
    . Продам квартиру в місті Ірпінь, Київська область. 37 метрів, 16 000 у.о
    13.04.2020(067) 225-27-18
  • . Продаж одягу з Європи: Секонд хенд та нове.
    . Продаж одягу з Європи: Секонд хенд та нове.
    08.04.2020(096) 095-84-08
  • ДОСТАВКА:ОТСЕВА,ПІСКА,ЩЕБНЯ,,та інших вантажів до 8т.
    ДОСТАВКА:ОТСЕВА,ПІСКА,ЩЕБНЯ,,та інших вантажів до 8т.
    16.03.2020(098) 908-43-57
  • Продається тілна корова с.Бирлівка ціна договірна. тел 0960726720
    Продається тілна корова с.Бирлівка ціна договірна. тел 0960726720
    27.01.2020(068) 041-74-83
  • Продается дом с участком.(цена договорная) по адресу Виницька обл., Бершадськый р-н., с. Шляхова, вул. Дружбы 14.С общей площадью участка 25 соток
    Продается дом с участком.(цена договорная) по адресу Виницька обл., Бершадськый р-н., с. Шляхова, вул. Дружбы 14.С общей площадью участка 25 соток
    26.08.2019(097) 487-43-42
Всі оголошення Розмістити оголошення