Fridge magnet wooden gears

ПОВЕРНУЛАСЯ АЙНА З «АРТЕКУ»

  • Подобається3Не подобається
  • 8 Червня 2008, 22:15

Наприкінці лютого цього року у Вінниці відбувся обласний тур V Всеукраїнського конкурсу-фестивалю "Таланти багатодітної родини", на якому тендітна 13-річна дівчинка Айна Калоєва з Бершадщини зайняла призове ІІІ місце. Скільки було радості й щастя в очах дитини, коли вона дізналася, що безплатно поїде на фінал конкурсу в міжнародний дитячий центр "Артек"!
Почалися будні підготовки. Збирали Айну до "Артеку", як кажуть, всім миром.
Особливо хочу подякувати дирекції Бершадської музичної школи, викладачу класу бандури О.С. Кучанській, які професійно підготували дівчинку до конкурсу, та забезпечили її інструментом (бандурою), адже свого в неї немає, а також завідуючій відділом культури і туризму РДА Н.М. Герасимчук та особисто міському голові М.І. Кольченку, з допомогою яких для нашої конкурсантки майстриня пошила вишуканий український народний костюм.
Не залишилася осторонь і районна рада. За підтримки голови райради М.Г. Бурлаки та керуючого справами П.М. Гоцуляка, а також голови благодійного фонду М.В. Краснеєва дитина отримала чудовий подарунок – сучасний спортивний костюм, шкільну енциклопедію та кошти на проїзд.
Ось так з допомогою небайдужих до неї бершадчан, Айна стояла на порозі "Морського" корпусу ДЦ "Артек". І почалося нове, казкове – як висловилася сама дівчинка – життя. Ось що вона розповіла:
"420 дітей з усіх куточків України приїхали на фінал конкурсу. Програма перебування в таборі була така насичена подіями, що майже не вистачало часу на дзвінок додому. Кожного дня підйом о 7.30, зарядка, а протягом дня: 5-разове харчування, обов'язкова тиха година, відвідання басейну з морською водою, екскурсії, ігри, гурткові заняття та веселе навчання в "Школі майбутнього". І все це в оточенні чудової південної природи, чистого морського повітря.
За місяць в "Артеку" кожний з дітей не лише добре відпочив, а й навчився якогось ремесла та оволодів новими знаннями. Особисто, непогано навчилася грати на флейті та робити картини з різних природних матеріалів. Одну з моїх робіт прямо з "Артеку" відправили на виставку до Києва.
Запам'яталися похід у гори до вершини Аюдаг, екскурсія до Ялтинського зоопарку, відвідання Лівадійського палацу в Ялті та інше.
А особливе враження залишилося від великого піонерського багаття 19 травня. Адже, об'єднавши конкурсантів з іншими відпочиваючими в таборі дітьми, працівники "Артеку" створили неймовірний дитячий хор із 800 дітей. Такого хорового колективу країна ще не бачила. Тому недаремно виступ на концерті потрапив до книги рекордів Гіннеса України. Біля багаття всім нам пов'язали кольорові галстуки дружби та кожному на спогад залишили по маленькій вуглинці.
Ніколи в житті я не забуду цього дивовижного, по-справжньому казкового місяця, проведеного в центрі "Артек". Це місце, де збуваються дитячі мрії про навчання й відпочинок. Спасибі вам, дорослі, за моє щастя!"
Так, дійсно, "Артек" – це "країна", побудована для дітей, це єдиний у світі табір, що діє під егідою ЮНЕСКО. Тому за ініціативою Всеукраїнського союзу жінок-трудівниць "За майбутнє дітей України" та безпосередній підтримці Міністерства України у справах сім'ї, молоді та спорту вже другий рік поспіль фінал конкурсу "Таланти багатодітної родини" відбувається саме тут.
Не вдалося Айні вибороти призове місце у фіналі, але головне не перемога, а участь. Головне, що тепер у серці дівчинки та її матері назавжди залишиться спогад про людське тепло й турботу.
Напередодні Міжнародного дня захисту дітей від імені бершадської організації жінок-трудівниць "За майбутнє дітей України" хочу побажати всім дітям Бершадщини – нехай збуваються ваші мрії! І низько схиляю голову перед щоденним подвигом матері, жінки…Нехай діти віддячать вам сторицею.
Юлія ШЕВЧУК,
голова бершадської організації Всеукраїнського союзу жінок-трудівниць "За майбутнє дітей України".

Дивіться також в розділі  Відгуки
» 15.06.2018 Станція екстреної медичної допомоги (СЕМД) – це не просто установа. Насамперед, це висококваліфіковані спеціалісти. Вирвати з міцних смертельних лещат людські життя – таке головне завдання ставлять лікарі екстреної.
» 24.03.2018 ПрАТ «Птахокомбінат «Бершадський» – це підприємство з цілорічним цілодобовим технологічним процесом вирощування птицібройлера, це живий організм, який щохвилини потребує корму, води, тепла, освітлення. В різні години доби до нас в господарство з...
» 03.03.2018 Сьогодні вуличне освітлення–це не розкіш, а звичайне благо цивілізації. Але яскраві ліхтарі не завжди світять на наших вулицях. І причини – різні. Найпоширеніша – недостатньо коштів у сільському бюджеті. Тому і доводиться ходити навпомацки,...
» 12.02.2018 Біда приходить у дім, коли на неї зовсім не чекаєш. Так сталося і зі мною, бо потрібно було тривале лікування.
» 19.01.2018 Збулася мрія учнів
» 13.01.2018 Якщо голова на своєму місці
» 12.01.2018 Спасибі за щедрість душі
» 05.01.2018 Щедрість сердець
» 18.11.2017 Віншують лауреати
» 18.11.2017 Вітають працівники культури
Всі статті розділу Відгуки »
Цікаві фото
2 фото   
<b>Працюють спільно на результат</b><br />Голова райдержадміністрації О.Ф. Снігур продовжує виїзди в територіальні громади району. Цього разу він побував у...
6 фото   
<b>СТАВКИ</b><br />Виникло, ймовірно ще в Х/ІІ столітті. Назва походить від великої кількості підгрунтових вод, які весною стають ставками.
8 фото   
<b>Всеукраїнський фольк-рок фестиваль «Млиноманія-2011»</b><br />В долині річки Південний Буг біля сіл Печера та Сокілець щоліта проходить фольк-рок фестиваль «Млиноманія». З кожним...
3 фото   
<b>"Золотий Олімп" обдарованої молоді</b><br />Педагоги Бершадщини вміло плекають юні інтелектуальні таланти. Яскраве підтвердження цьому – успіхи бершадських...
Всі фотогалереї »
Ми - пам’ятаємо - «Книга Пам’яті України» / Устя
Уманський Никифор Федорович (1918) 1918 р., українець. Мобілізований в 1939 р. Рядовий. Загинув 1941 р.

З історії Бершаді
Партійні органи організували широку допомогу сім'ям фронтовиків. З цією метою проводились декадники, місячники допомоги, під час яких збирали гроші, продукти харчування, одяг. Виділені рішенням райкому партії підприємства та установи ремонтували квартири, забезпечували паливом родини військовослужбовців. Подбали й про дітей, батьки яких загинули. Майже 150 підлітків були прийняті до дитячого... Читати далі »



Останні новини
Може бути цікаво

ПОВЕРНУЛАСЯ АЙНА З «АРТЕКУ» - www.bershad.ua
Користувачі OnLine: 
Бершадщина  | Форуми  | Сторінками історії  | Літературна Бершадь  | Фотогалереї  | Новини  | Довідники  | Визначні місця  | У нас в гостях!  | Прогноз погоди в Бершаді  | Телефонні довідники
  • Продається будинок с. Чернятка. 35 соток, з усіма прибудовами: криниця, погріб, літня кухня з газом, будинок та времянка з газовим опаленням. Гарне місце. Ціни 3200 договірна.
    Продається будинок с. Чернятка. 35 соток, з усіма прибудовами: криниця, погріб, літня кухня з газом, будинок та времянка з газовим опаленням. Гарне місце. Ціни 3200 договірна.
    18.05.2020(063) 431-41-18
  • . Продам квартиру в місті Ірпінь, Київська область. 37 метрів, 16 000 у.о
    . Продам квартиру в місті Ірпінь, Київська область. 37 метрів, 16 000 у.о
    13.04.2020(067) 225-27-18
  • . Продаж одягу з Європи: Секонд хенд та нове.
    . Продаж одягу з Європи: Секонд хенд та нове.
    08.04.2020(096) 095-84-08
  • ДОСТАВКА:ОТСЕВА,ПІСКА,ЩЕБНЯ,,та інших вантажів до 8т.
    ДОСТАВКА:ОТСЕВА,ПІСКА,ЩЕБНЯ,,та інших вантажів до 8т.
    16.03.2020(098) 908-43-57
  • Продається тілна корова с.Бирлівка ціна договірна. тел 0960726720
    Продається тілна корова с.Бирлівка ціна договірна. тел 0960726720
    27.01.2020(068) 041-74-83
  • Продается дом с участком.(цена договорная) по адресу Виницька обл., Бершадськый р-н., с. Шляхова, вул. Дружбы 14.С общей площадью участка 25 соток
    Продается дом с участком.(цена договорная) по адресу Виницька обл., Бершадськый р-н., с. Шляхова, вул. Дружбы 14.С общей площадью участка 25 соток
    26.08.2019(097) 487-43-42
Всі оголошення Розмістити оголошення