Fridge magnet wooden gears

На благо людей і країни

  • Подобається0Не подобається
  • 19 Червня 2009 р

Нинішнього року працівники державної служби України вшосте відзначають своє професійне свято. З цієї нагоди – наша розмова з першим заступником голови райдержадміністрації В.Д. МАКСИМЧУКОМ.

– Насамперед вітаємо усіх, кого держава наділила особливим статусом, пов’язаним з компетенцією практичного вирішення питань у сфері державного управління, і водночас високою відповідальністю за ці високі повноваження, з професійним святом. Вікторе Давидовичу, поясніть, будь ласка, популярно, що таке державна служба?
– Державна служба – ключовий елемент системи державного управління, без якого немислимі жодне суспільство, жодна країна. Це механізм забезпечення стабільності, надійності конституційного устрою та надання державному управлінню організованості, компетентності і професіоналізму. Державні службовці – це менеджери та експерти, які працюють в органах державної влади й беруть участь у створенні та реалізації державної політики.
Якщо ж говорити про район, то до державних службовців відноситься категорія людей, які працюють в органах виконавчої влади – це, власне, апарат та структурні підрозділи райдержадміністрації, в органах місцевого самоврядування та в інших підрозділах органів управління.
– Який потенціал державної служби в нашому районі?
– Сьогодні в органах виконавчої влади, місцевого самоврядування загалом працюють 250 державних службовців. Крім того, на території району діють підрозділи центральних відомств (управління пенсійного фонду, податкова інспекція тощо), працівники яких теж мають такий статус. Ми маємо чітку структуру, на 125 посад державних службовців РДА сформовано кадровий резерв з 200 спеціалістів. Держслужбовці, а також всі особи, зараховані до кадрового резерву, мають вищу освіту.
Словом, кадровий потенціал державних службовців району відповідає потребам і запитам для здійснення повноважень голови РДА, виконання програми соціальноекономічного та культурного розвитку, прийнятої районною радою, та інших програм.
– Чи докладаються в районі зусилля для активного залучення молоді до державної служби?
– Це один з пріоритетних напрямів роботи. Без цього сьогодні неможлива перспектива розвитку будь-якого суспільства. Розпорядженням голови райдержадміністрації затверджені заходи з підготовки та залучення молоді до державної служби, створення умов для її професійного зростання. Тут, найперше, потрібен кваліфікований підхід в підборі кадрів.
Сьогодні важко це робити, тому що бажання і стремління молоді йти на державну службу нині дуже невелике.
Це пов’язано, насамперед, з низьким рівнем матеріального забезпечення.
Як результат спільних зусиль, корпус молодих держ - службовців в районі останнім часом відчутно поповнився.
Так, у загальній кількості працюючих державних службовців РДА молодь складає 49%.
Серед призначених протягом минулого року на посади держслужбовців 75% – молоді особи. Крім того, молодь віком до 35 років складає 56% з числа осіб, зарахованих до кадрового резерву на нинішній рік.
– Один із основних обов’язків державного службовця – постійне вдосконалення організації своєї роботи і підвищення професійної кваліфікації.
Що можете сказати з цього приводу?
– Основне навчання державних службовців проходить в обласному центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, керівників державних підприємств, установ та організацій. На місці теж маємо свою ефективну систему навчання. З метою вдосконалення роботи з кадрами в органах виконавчої влади та підвищення ефективності інституту державної служби при райдержадміністрації функціонує рада по роботі з кадрами. Ми чітко регламентували роботу з керівниками структурних підрозділів, фактично щопонеділка за відповідним планом проводимо наради, де вивчаємо законодавство, заслуховуємо звіти, доповіді. В основу ставимо найголовніше завдання – всі питання розглядаються задля того, щоб успішно виконати програму соціальноекономічного та культурного розвитку району.
Що стосується апарату райдержадміністрації, то з ним щомісячно проводяться заняття за окремим планом.
– Вікторе Давидовичу, на державну службу можна потрапити лише на конкурсній основі. Наскільки престижна сьогодні державна служба?
– Порядок прийняття на державну службу чітко регламентований законодавством, це ціла процедура. Відповідним розпорядженням голови РДА створено конкурсну комісію, яку, до речі, я очолюю, затверджено порядок проведення іспиту кандидатів на заміщення вакантних посад райдержадміністрації та перелік питань на перевірку знання законодавства з урахуванням функціональних повноважень РДА та структурного підрозділу. Ми ретельно перевіряємо всіх конкурсантів, публічно і прозоро проводимо конкурс. З кандидатами, які успішно склали іспит, проводиться співбесіда.
На державну службу в першу чергу приймаються ті, хто має високу теоретичну підготовку, практичні навички. Не так просто сьогодні стати державним службовцем, вивчити величезний масив основоположних, правоустановчих документів. Потрібно знати все – від Конституції України до галузевого законодавства.
На престиж державної служби суттєво впливають рівень матеріального забезпечення, який на сьогодні не високий, причому, мова йде не лише про зарплату та її складові, а й про виконання функціональних обов’язків, а також політична нестабільність, ряд інших моментів. Переконаний: з прийняттям нового Закону України „Про державну службу в органах виконавчої влади” основні проблемні питання у сфері державної служби будуть врегульовані.
Взяв інтерв’ю Василь ВЕРБЕЦЬКИЙ.


Дивіться також в розділі  Персоналії
» 16.06.2018 Людмила Володимирівна Колесник – лікар загальної практики – сімейної медицини Бершадської амбулаторії ЗПСМ. Працює на цій відповідальній посаді з 2008 року.
» 16.06.2018 Досвідчений лікар і мудрий колега Оксана Богданівна Шелест народилася та виросла у родині медиків, тому і не дивно, що і професію обрала відповідну.
» 08.04.2018 Марко Іванович Грищук народився у квітні 1943 року в П’ятківці, в сім’ї хліборобів. Коли йому було півтора року, батько пішов на війну, і вихованням сина займалася мати.
» 07.04.2018 Наполегливий, працьовитий, відповідальний, організований – цими та багатьма іншими позитивними якостями володіє добрий господар, люблячий чоловік і батько, надійний товариш і побратим Ярослав Антонович Фурик. Народився чоловік у квітня 1963 року...
» 25.03.2018 Головне – здоров’я людей
» 25.03.2018 Нелегка йому випала доля…
» 17.03.2018 У праці життя і краса
» 17.03.2018 Добра, ніжна, неповторна
» 08.03.2018 Зелені гектари Анатолія Гуза
» 08.03.2018 Ветеран, працелюб, порадник
Всі статті розділу Персоналії »
Цікаві фото
5 фото   
<b>З надією на дощ</b><br />Людно було днями біля відомого на території Бирлівської територіальної громади Бурлакового джерела. З надією на...
4 фото   
<b>Творчий вечір Наталки Поклад</b><br />відбувся днями у приміщенні Національної спілки письменників України. Цей захід зібрав чимало шанувальників творчості...
8 фото   
<b>Осінь</b><br />
2 фото   
<b>Маршрутами пам'яті</b><br />Так склалося, що того дня збіглися дві вагомі події &ndash; міжрайонний автопробіг, присвячений 66-ій річниці Великої...
Всі фотогалереї »
Ми - пам’ятаємо - «Книга Пам’яті України» / М'якохід
Гарбуз Іван Маркіянович (1920) 1920 р., українець, селянин. Мобілізований в 1941 р. Рядовий. Загинув 00.04.44.

З історії Бершаді
Квітне старовинна Бершадь, за роки Радянської влади вона перетворилася на соціалістичне місто. В грудні 1966 року, враховуючи питому вагу в розвитку економіки й культури, збільшення кількості населення, Президія Верховної Ради УРСР ухвалила перевести Бершадь з селища міського типу в місто районного підпорядкування. На вулицях, що після вигнання окупантів являли згарища та самі руїни, споруджено... Читати далі »



Останні новини
Може бути цікаво

На благо людей і країни - Бершадь в персоналіях - www.bershad.ua
Користувачі OnLine: 
Бершадщина  | Форуми  | Сторінками історії  | Літературна Бершадь  | Фотогалереї  | Новини  | Довідники  | Визначні місця  | У нас в гостях!  | Прогноз погоди в Бершаді  | Телефонні довідники
  • Продається будинок с. Чернятка. 35 соток, з усіма прибудовами: криниця, погріб, літня кухня з газом, будинок та времянка з газовим опаленням. Гарне місце. Ціни 3200 договірна.
    Продається будинок с. Чернятка. 35 соток, з усіма прибудовами: криниця, погріб, літня кухня з газом, будинок та времянка з газовим опаленням. Гарне місце. Ціни 3200 договірна.
    18.05.2020(063) 431-41-18
  • . Продам квартиру в місті Ірпінь, Київська область. 37 метрів, 16 000 у.о
    . Продам квартиру в місті Ірпінь, Київська область. 37 метрів, 16 000 у.о
    13.04.2020(067) 225-27-18
  • . Продаж одягу з Європи: Секонд хенд та нове.
    . Продаж одягу з Європи: Секонд хенд та нове.
    08.04.2020(096) 095-84-08
  • ДОСТАВКА:ОТСЕВА,ПІСКА,ЩЕБНЯ,,та інших вантажів до 8т.
    ДОСТАВКА:ОТСЕВА,ПІСКА,ЩЕБНЯ,,та інших вантажів до 8т.
    16.03.2020(098) 908-43-57
  • Продається тілна корова с.Бирлівка ціна договірна. тел 0960726720
    Продається тілна корова с.Бирлівка ціна договірна. тел 0960726720
    27.01.2020(068) 041-74-83
  • Продается дом с участком.(цена договорная) по адресу Виницька обл., Бершадськый р-н., с. Шляхова, вул. Дружбы 14.С общей площадью участка 25 соток
    Продается дом с участком.(цена договорная) по адресу Виницька обл., Бершадськый р-н., с. Шляхова, вул. Дружбы 14.С общей площадью участка 25 соток
    26.08.2019(097) 487-43-42
Всі оголошення Розмістити оголошення