Fridge magnet wooden gears

У РІДНІЙ СТИХІЇ

  • Подобається0Не подобається
  • 25 Березня 2009 р

Недаремно кажуть, що так, як актор вживається в роль, яку грає на сцені, людина вживається і в свою професію, якою б вона не була. Якщо це справжній фахівець, звичайно.
Хоч Г.М. Федоренко через вік давно вже відійшов від справ, якими займався все життя, він ще й по сьогодні жартує термінологією бухгалтера.
– У нас, – сказав Григорій Михайлович з самого початку нашої розмови, – у 2009 році взагалі все по нулях. Сто років, наприклад, якби жив, виповнилося б моєму татові, вісімдесятиріччя відзначатимемо тестеві, сімдесят виповнюється мені, круглі, теж з нулями, дати у дружини і дочки.

Прихильною, мабуть, до нього певною мірою була доля ще з юності. Якби залишився жити і працювати в себе в Чорнобильському районі, що на Київщині, он скільки довелося б натерпітися в зв'язку з відомою аварією та переселенням. Він же, здобувши фах бухгалтера у технікумі, працював спочатку в одному з господарств Васильківського району, а закінчивши такий же факультет сільськогосподарської академії, потрапив на роботу у наш район, у Бирлівку.
Бершадщина сподобалася йому, ще коли проходив виробничу практику у Баланівці.
А запропонували брати направлення на роботу до нас колишні його наставники, з якими познайомився ще під час навчання в академії – В.О.
Новаківський і В.А. Плетенчук. Дбаючи про кадри для району, свій вибір саме на ньому обидва зробили, як на спеціалістові, який вже мав досвід роботи.
Ті, хто колись з ним працював, і по сьогодні пам'ятають, як впроваджував у Бирлівці журнально-ордерну систему у бухгалтерії, жетони обліку урожаю, акордний метод розрахунків тощо. Причому, нововведеннями займався постійно. Пізніше, коли працював головним бухгалтером у Маньківці, разом з тодішнім керівником господарства Б.Д. Булкою ввели сальдовий метод обліку запчастин.
Кажуть, є певна категорія населення, що недолюблює бухгалтерію, яка базується на математичних розрахунках.
Для нього ж вона стала рідною стихією. Різні звіти, яких вистачало завжди, постійно здавав одним з перших.
Ніде правди діти, бухгалтерія у сільськогосподарському виробництві, з не завжди зрозумілими екпериментами над ним, які практикують ще й досі, і по сьогодні може десь кульгати, бути у чомусь недосконалою. Він же, незважаючи на труднощі, протримався у рідній йому стихії десятки років. І тільки завдяки тому, зізнається, вдавалося убезпечити себе від різних проблем, що у всіх ситуаціях прагнув дотримуватися, як кажуть, букви закону.
А ще, згадує Григорій Михайлович, йому неабияк таланило на керівників. У Бирлівці працював з І.М. Якубенком, у Маньківці – з Б.Д. Булкою.
А наприкінці трудової кар'єри очолив районний відділ статистики. Прийшов на цю посаду в такий момент, коли райком вже не дуже вимагав, щоб цифра була "справною". Навпаки, вимагали показувати те, що є. Тож довелося серйозно і професійно займатися справою разом з колективом, збирати у встановлені строки звіти, аналізувати їх і вносити свої пропозиції керівництву ра - йону.
Як і кожна далекоглядна людина, зумів забезпечити собі старість – добротно побудувався у райцентрі. Вдвох з дружиною, до речі, теж бухгалтером, з якою живуть більше чотирьох десятків років, виховали сина і дочку.
На запитання, що для нього було найважливішим у житті, без вагання відповів – уміти вживатися з людьми, знаходити зі всіма спільну мову, говорити їм тільки правду. І це йому вдавалося. А ще, на його думку, спрацьовує іноді щось на зразок везіння, допомагають у складних ситуаціях обставини, варто тільки навчитися їх вибирати.
Затишний провулок, недалеко річка, гарне обійстя.
Жаль лише, що останнім часом надто почало підводити його здоров'я. Щоб мати кошти на лікування, на санаторії, дружина навіть змушена була поїхати на заробітки за кордон. Єдина розрада, коли діти на роботі – телевізор, по якому любить дивитися аналітичні програми. А ще, постійно підтримує зв'язки з друзями. Тож 24 березня, в день ювілею, як і в наступні дні, телефон у нього не замовкає.
З роси і води вам, Григорію Михайловичу!
Павло КУШПЕЛА.


Дивіться також в розділі  Персоналії
» 16.06.2018 Людмила Володимирівна Колесник – лікар загальної практики – сімейної медицини Бершадської амбулаторії ЗПСМ. Працює на цій відповідальній посаді з 2008 року.
» 16.06.2018 Досвідчений лікар і мудрий колега Оксана Богданівна Шелест народилася та виросла у родині медиків, тому і не дивно, що і професію обрала відповідну.
» 08.04.2018 Марко Іванович Грищук народився у квітні 1943 року в П’ятківці, в сім’ї хліборобів. Коли йому було півтора року, батько пішов на війну, і вихованням сина займалася мати.
» 07.04.2018 Наполегливий, працьовитий, відповідальний, організований – цими та багатьма іншими позитивними якостями володіє добрий господар, люблячий чоловік і батько, надійний товариш і побратим Ярослав Антонович Фурик. Народився чоловік у квітня 1963 року...
» 25.03.2018 Головне – здоров’я людей
» 25.03.2018 Нелегка йому випала доля…
» 17.03.2018 У праці життя і краса
» 17.03.2018 Добра, ніжна, неповторна
» 08.03.2018 Зелені гектари Анатолія Гуза
» 08.03.2018 Ветеран, працелюб, порадник
Всі статті розділу Персоналії »
Цікаві фото
6 фото   
<b>Звіт голови райдержадміністрації Михайла Бурлаки</b><br />Звіт голови Бершадської райдержадміністрації Михайла Бурлаки щодо соціально-економічного розвитку району за I...
15 фото   
<b>МАНЬКІВКА</b><br />
3 фото   
<b>Герб Бершаді</b><br />Герб має форму іспанського щита червоного і срібного кольору. У верхній частині &ndash; перший історичний...
4 фото   
<b>Автопробіг у Бершаді</b><br />6 травня ТСОУ з нагоди 66-ї річниці Великої Перемоги та 20 &ndash; річниці вищеназваної організації проходив...
Всі фотогалереї »
Ми - пам’ятаємо - «Книга Пам’яті України» / П'ятківка
Чорновіл Євтихій Євсейович (1899) 1899 р., українець, селянин. Мобілізований в 1941 р. Рядовий.

З історії Бершаді
На початку XVII ст. Бершадь була значним населеним пунктом: тут налічувалося 275 дворів і близько 1650 чоловік населення. З перших днів визвольної війни українського народу під проводом Богдана Хмельницького козаки, селяни й міщани Бершаді створили селянсько-козацький загін на чолі з Трифоном, який приєднався до Уманського полку і брав участь у визволенні Брацлавщини та Поділля від... Читати далі »



Останні новини
Може бути цікаво

У РІДНІЙ СТИХІЇ - Бершадь в персоналіях - www.bershad.ua
Користувачі OnLine: 
Бершадщина  | Форуми  | Сторінками історії  | Літературна Бершадь  | Фотогалереї  | Новини  | Довідники  | Визначні місця  | У нас в гостях!  | Прогноз погоди в Бершаді  | Телефонні довідники
  • Продається будинок с. Чернятка. 35 соток, з усіма прибудовами: криниця, погріб, літня кухня з газом, будинок та времянка з газовим опаленням. Гарне місце. Ціни 3200 договірна.
    Продається будинок с. Чернятка. 35 соток, з усіма прибудовами: криниця, погріб, літня кухня з газом, будинок та времянка з газовим опаленням. Гарне місце. Ціни 3200 договірна.
    18.05.2020(063) 431-41-18
  • . Продам квартиру в місті Ірпінь, Київська область. 37 метрів, 16 000 у.о
    . Продам квартиру в місті Ірпінь, Київська область. 37 метрів, 16 000 у.о
    13.04.2020(067) 225-27-18
  • . Продаж одягу з Європи: Секонд хенд та нове.
    . Продаж одягу з Європи: Секонд хенд та нове.
    08.04.2020(096) 095-84-08
  • ДОСТАВКА:ОТСЕВА,ПІСКА,ЩЕБНЯ,,та інших вантажів до 8т.
    ДОСТАВКА:ОТСЕВА,ПІСКА,ЩЕБНЯ,,та інших вантажів до 8т.
    16.03.2020(098) 908-43-57
  • Продається тілна корова с.Бирлівка ціна договірна. тел 0960726720
    Продається тілна корова с.Бирлівка ціна договірна. тел 0960726720
    27.01.2020(068) 041-74-83
  • Продается дом с участком.(цена договорная) по адресу Виницька обл., Бершадськый р-н., с. Шляхова, вул. Дружбы 14.С общей площадью участка 25 соток
    Продается дом с участком.(цена договорная) по адресу Виницька обл., Бершадськый р-н., с. Шляхова, вул. Дружбы 14.С общей площадью участка 25 соток
    26.08.2019(097) 487-43-42
Всі оголошення Розмістити оголошення