Fridge magnet wooden gears

НА СЛУЖБІ ПРАВОПОРЯДКУ

  • Подобається4Не подобається
  • 22 Грудня 2008, 19:09

Ми часто не задумуємось над тим, що наші нормальні будні, спокій і можливість жити та працювати багато значать у наш час. І якщо десь щось трапляється, то, звичайно, першими на людську біду відгукуються працівники міліції. Дехто вважає, що саме міліція зобов’яза - на боротися із злочинністю. Це так, але багато значить і профілактика цього явища.
Тобто, іншими словами, краще запобігти злочинові, ніж потім боротися з його наслідками. Якщо говорити коротко, то однозначних завдань у міліції нема – діяльність цієї неспокійної служби має багатогранний характер. Про роботу колективу райвідділу внутрішніх справ наш кореспондент Федір ШЕВЧУК веде мову з його начальником, полковником міліції Василем АНДРУЩЕНКОМ.

– Василю Миколайовичу, познайомте наших читачів із колективом.
– Думаю, що доцільно почати із чергової частини. Це той відділ, який умовно можна назвати гарячим цехом, бо саме сюди стікається вся інформація про те, що відбувається протиправного в районі. Працівники частини оперативно реагують на всі тривожні повідомлення про злочини та пригоди, координують добові наряди і патрулів, організовують роботу оперативних груп для розкриття злочинів по гарячих слідах. Відповідає за роботу цього підрозділу заступник начальника райвідділу, він же керівник штабу підполковник міліції Євген Кучанський. А безпосередньо керує службою помічник начальника райвідділу, оперативний черговий, майор Віктор Завальнюк.
– Ні для кого не секрет, що величезний обсяг роботи виконує кримінальна міліція, яку очолює Ваш перший заступник, підполковник Олександр Скрипаловський… – Це справді так. І ми завдячуємо за сумлінну роботу підрозділові карного розшуку (майор Олег Безпалько), відділу кримінальної міліції у справах дітей ( майор Іван Череушенко) і відділові по боротьбі з економічними злочинами( майор Олег Ратушняк).
Добре виконують доручені їм обов’язки оперуповноважені карного розшуку капітан Василь Плахотний, капітан Юрій Гончарук, майор Олег Войтенко.
Не можу не відзначити і блок громадської безпеки, який очолює заступник начальника майор В’ячеслав Лялюцький. До цього блоку входять відділення дільничних інспекторів міліції( підполковник Анатолій Андрейцев), відділення по охороні громадського порядку(капітан Володимир Ткаченко) та ізолятор тимчасового тримання (майор Олександр Кучанський). Особливу увагу хотів би звернути на роботу дільничних інспекторів міліції. Їх у нас найбільше в області серед сільських районів. Заслуженою повагою користуються старші дільничні підполковник Сергій Охота, старший лейтенант Олександр Когут, майор Федір Кокарча, майор Олександр Красножон та інші.
Для дільничних створюються всі умови, аби вони працювали з найбільшою віддачею.
Тільки за останніх два роки вони одержали шість нових автомобілів. А загалом у їхньому розпорядженні дев’ять автівок.
– Колись, пам’ятається, велику увагу приділяли в міліції роботі з кадрами… – Така робота ведеться постійно. І за неї в нас відповідає підполковник міліції, заступник начальника Юрій Світанько. Велику увагу приділяємо виховній роботі, дисципліні, адже специфіка роботи в нас така, що на місце ветеранів, які йдуть на заслужений відпочинок, приходить молодь. З ними потрібно працювати, передавати їм досвід. І в цьому нам багато допомагають наші ветерани, які часто відвідують райвідділ, зустрічаються з молодими. Та й старшим цікаво послухати досвідчених колег. У свою чергу ми постійно турбуємося про наших пенсіонерів, а також вдів міліціонерів. Дбаємо про завезення їм дров, готуємо продуктові набори.
Ветеранам міліції зичимо міцного здоров’я, щастя та удачі. І хочемо бачити їх частіше у райвідділі. Саме при спілкуванні з ними ми беремо щось позитивне для себе, що допомагає в роботі.
– Василю Миколайовичу, зрозуміло, що назвати усіх кращих працівників у переддень свята практично неможливо, і все ж у рамках знайомства з колективом кого б ще варто було б назвати?
– Не можна обминути слідче відділення, яке очолює заступник начальника райвідділу, майор Сергій Лещенко. Тут прикладом у ставленні до своїх обов’язків є старший слідчий, майор Сергій Медецький, слідчі майор Анатолій Юрченко, старший лейтенант Олександр Сінолуп.
Хотів би звернути увагу на те, що за 11 місяців нинішнього року в районі зареєстровано 337 злочинів. З них – два вбивства( обидва розкриті). До речі, ці важкі злочини вчинено на ґрунті пияцтва. Як відомо, в області розгорнуто боротьбу із цим злом, і ми не можемо бути осторонь. Крім профілактики, ведемо і практичну роботу з пияцтвом та самогоноварінням.
Так, з початку року порушено 17 кримінальних справ проти порушників антиалкогольного законодавства. Вилучено 10 самогонних апаратів, 50 літрів спирту, 250 – самогону, понад 320 літрів закваски… Вилучено 13 одиниць вогнепальної зброї, а також набоїв, вибухівки, які незаконно зберігалися в громадян.
Загалом же в районі спостерігається тенденція до зниження кримінальної злочинності – приблизно на 20 відсотків. Менше стало вбивств, грабежів… Діє комплексна програма профілактики злочинності на 2006-2010 роки з відповідним фінансуванням.
– Тема боротьби з незаконним обігом наркотиків є завжди актуальною… – З початку року зареєстровано 65 фактів незаконного обігу цього зілля, з них 10 – збуту. Нашими працівниками вилучено з незаконного обігу 11, 8 кг наркосировини.
Міліція, борючись із цим злом, проводить оперативні закупки такої сировини. А це означає, що отрута, призначена, як правило, молодим людям, не дійшла до них. А отже, не завдано шкоди здоров’ю.
– Останнім часом значно зросла увага до роботи ДАІ… – На цей підрозділ покладається особлива відповідальність. Адже лише в нашому районі нараховується майже 17 тисяч одиниць транспорту.
Тож підрозділові, який очолює Петро Матковський, роботи вистачає постійно – і вдень, і вночі. Що й казати про відділення МРЕВ на чолі із Михайлом Запорожцем. Цей підрозділ обслуговує, крім Бершадського, ще й Чечельницький район.
– Є у структурі райвідділу підрозділ, який не обминає жоден громадянин… – Так. Це відділ паспортної та імміграційної роботи на чолі з майором Віталієм Парполітою. Тут щодня буває, напевно ж, найбільше людей.
Але працівники підрозділу роблять усе, щоб якомога оперативніше і краще обслужити відвідувачів, тим, хто цього потребує, роз’яснити те чи інше положення.
– Час уже й завершувати нашу розмову. Що побажаєте своїм колегам, їхнім сім’ям, ветеранам?
– Найперше – здоров’я. А ще – благополуччя, успіхів у нелегкій службі. І поваги від людей, від усіх, чий спокій ми покликані захищати. На високе довір’я людей ми і далі відповідатимемо сумлінною службою.


Дивіться також в розділі  Персоналії
» 16.06.2018 Людмила Володимирівна Колесник – лікар загальної практики – сімейної медицини Бершадської амбулаторії ЗПСМ. Працює на цій відповідальній посаді з 2008 року.
» 16.06.2018 Досвідчений лікар і мудрий колега Оксана Богданівна Шелест народилася та виросла у родині медиків, тому і не дивно, що і професію обрала відповідну.
» 08.04.2018 Марко Іванович Грищук народився у квітні 1943 року в П’ятківці, в сім’ї хліборобів. Коли йому було півтора року, батько пішов на війну, і вихованням сина займалася мати.
» 07.04.2018 Наполегливий, працьовитий, відповідальний, організований – цими та багатьма іншими позитивними якостями володіє добрий господар, люблячий чоловік і батько, надійний товариш і побратим Ярослав Антонович Фурик. Народився чоловік у квітня 1963 року...
» 25.03.2018 Головне – здоров’я людей
» 25.03.2018 Нелегка йому випала доля…
» 17.03.2018 У праці життя і краса
» 17.03.2018 Добра, ніжна, неповторна
» 08.03.2018 Зелені гектари Анатолія Гуза
» 08.03.2018 Ветеран, працелюб, порадник
Всі статті розділу Персоналії »
Цікаві фото
3 фото   
<b>«Поет усього людства…»</b><br />Так сказала про Тараса Шевченка відома англійська політична діячка Полін Бентлі. &ndash; Тарас Шевченко виходить за...
4 фото   
<b>Красносілка – "солодка" і гаряча точка району…</b><br />22 вересня 2011 року працівники Красносілського цукрового заводу організували мітинг на центральній площі міста...
4 фото   
<b>Сонячне свято в Серединці</b><br />Цьогоріч традиційне свято – День села – було незвичним, адже відзначалося 65-річчя незабутнього Василя Думанського…
4 фото   
<b>Відкриття пам’ятного знаку Родіону Скалецькому</b><br />22 листопада о 10 годині з нагоди 112 &ndash; річниці з дня народження одного із відомих самодіяльних композиторів...
Всі фотогалереї »
Ми - пам’ятаємо - «Книга Пам’яті України» / Маньківка
Поліщук Мойсей Григорович (1912) 1912 р., українець, селянин. Мобілізований в 1941 р. Рядовий. Загинув 1944 р. Похов. Чехо-Словаччина.

З історії Бершаді
Робітники і службовці Бершадського лісгоспу в парку культури та відпочинку своїми силами збудували спортивні майданчики, водну станцію. На колгоспні кошти спорудили стадіон, де відбувалися змагання сільських спортсменів а також перші районні спартакіади. З 1950 року в Бершаді почала працювати спортивна школа на 60 учнів. Спортсмени Бершаді стали ініціаторами створення єдиного сільського... Читати далі »



Останні новини
Може бути цікаво

НА СЛУЖБІ ПРАВОПОРЯДКУ - Бершадь в персоналіях - www.bershad.ua
Користувачі OnLine: 
Бершадщина  | Форуми  | Сторінками історії  | Літературна Бершадь  | Фотогалереї  | Новини  | Довідники  | Визначні місця  | У нас в гостях!  | Прогноз погоди в Бершаді  | Телефонні довідники
  • Продається будинок с. Чернятка. 35 соток, з усіма прибудовами: криниця, погріб, літня кухня з газом, будинок та времянка з газовим опаленням. Гарне місце. Ціни 3200 договірна.
    Продається будинок с. Чернятка. 35 соток, з усіма прибудовами: криниця, погріб, літня кухня з газом, будинок та времянка з газовим опаленням. Гарне місце. Ціни 3200 договірна.
    18.05.2020(063) 431-41-18
  • . Продам квартиру в місті Ірпінь, Київська область. 37 метрів, 16 000 у.о
    . Продам квартиру в місті Ірпінь, Київська область. 37 метрів, 16 000 у.о
    13.04.2020(067) 225-27-18
  • . Продаж одягу з Європи: Секонд хенд та нове.
    . Продаж одягу з Європи: Секонд хенд та нове.
    08.04.2020(096) 095-84-08
  • ДОСТАВКА:ОТСЕВА,ПІСКА,ЩЕБНЯ,,та інших вантажів до 8т.
    ДОСТАВКА:ОТСЕВА,ПІСКА,ЩЕБНЯ,,та інших вантажів до 8т.
    16.03.2020(098) 908-43-57
  • Продається тілна корова с.Бирлівка ціна договірна. тел 0960726720
    Продається тілна корова с.Бирлівка ціна договірна. тел 0960726720
    27.01.2020(068) 041-74-83
  • Продается дом с участком.(цена договорная) по адресу Виницька обл., Бершадськый р-н., с. Шляхова, вул. Дружбы 14.С общей площадью участка 25 соток
    Продается дом с участком.(цена договорная) по адресу Виницька обл., Бершадськый р-н., с. Шляхова, вул. Дружбы 14.С общей площадью участка 25 соток
    26.08.2019(097) 487-43-42
Всі оголошення Розмістити оголошення