Fridge magnet wooden gears

Осередкам культури на селі – належну увагу

  • Подобається0Не подобається
  • 10 Грудня 2013, 19:26

Фото автора.

«Збереження соціо-культурних закладів на селі – одне із пріоритетних завдань влади…», – зауважив голова райдержадміністрації Михайло Бурлака під час візиту до Сумівської територіальної громади, який відбувся за участю начальника РВ УМВС у Вінницькій області Олега Революка та начальника відділу освіти РДА Лідії Дзюбенко.

Після інформування про стан справ у громаді сільського голови Олександра Лободовсь - кого, очільника району, насамперед, цікавили об’єкти соціо-культурної сфери.

Приємне враження справляє центр села: тут у будь-яку пору року чисто та підбілено бордюри.

Сільські клуби та будинки культури, бібліотеки, які є осередками культури на селі, – саме на них сьогодні спрямована увага Президента України та місцевої влади. Тому Михайло Бурлака відвідав сільський будинок культури та бібліотеку. Як і переважна більшість подібних закладів, Сумівський будинок культури потребує поточного ремонту.

Це і відновлення опалення, внутрішній ремонт зали, заміна стільців – про все це детально інформувала директор Валентина Подборська. Модернізації потребує і сільська бібліотека: а це і відповідний температурний режим, заміна вікон, поповнення бібліотечних фондів, потрібний і комп’ютер.

Цікавилися представники з району і наявністю окремого кабінету для дільничного інспектора міліції. Він буде облаштований у найкоротші терміни, оскільки є належне приміщення у будівлі СТОВ «Нива».

Побували й в амбулаторії ЗПСМ, яка була однією із перших у районі, де проведено ремонти, облаштовано внутрішню вбиральню, завдяки участі у проекті ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду».

Має проблеми і Сумівська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів. Саме приміщення закладу досить старе, але, завдячуючи директору Галині Гуз, підтримується у належному стані та має сучасний вигляд.

Тут замінено вікна на пластикові, облаштовано внутрішні вбиральні, проведено ремонти. Завдячуючи екологічному спрямуванню виховної роботи школи та співпраці із ДП «Бершадський лісгосп» (Микола Краснєєв), облаштовано шкільне подвір’я та висаджено дерева і саджанці ялівця.

Сумівська ЗОШ – одна із 12 навчальних закладів району, які потребують винесення котельні за межі приміщення.

Тому відповідна робота нині проводиться досить активно: закуплено новий котел та облаштовується окреме приміщення. Також планується перенесення спортивної зали в окреме приміщення та створення на її місці шкільної їдальні.

Гарне враження справляє дитячий садочок, адже тут тепло і затишно малюкам. Задоволені працівники і впровадженням єдиного меню харчування, хоча на початку його введення були непорозуміння.

Голова РДА зауважив про необхідність благоустрою подвір’я та придбання комп’ютера у ДНЗ.

Підсумовуючи візит, очільник району наголосив: відродження соціо-культурних об’єктів на селі дасть можливість зберегти самобутність української нації, його культури та звичаїв. Забезпечуючи культурні потреби сільських жителів, влада сприяє збереженню самого села.

Галина ІВАНЧЕНКО, головний спеціаліст відділу з питань внутрішньої політики, зв’язків з громадськістю та ЗМІ апарату РДА.


Дивіться також в розділі  В громадах
» 16.06.2018 У день Святого Духа (28 травня) в Березівці урочисто відзначили десятиріччя з часу освячення сільського храму Івана Богослова.
» 16.06.2018 Депутат облради Володимир Зарічанський ініціював створення пам’ятника Кобзареві у рідній Війтівці. Погруддя генія літератури та пророка нації виготовляє відомий скульптор, народний художник України, доцент кафедри скульптури Харківської державної...
» 16.06.2018 Бершадська амбулаторія загальної практики – сімейної медицини цього року визнана кращою у районі серед амбулаторій ЗПСМ. Із 2016 року очолює установу мудра жінка, знавець своєї справи, лікар вищої категорії Антоніна Іванівна Колесник. У медицині...
» 16.06.2018 Відділення невідкладної (екстреної) медичної допомоги (НЕМД) визнано кращим відділенням Бершадської ОЛІЛ. У більшій його частині проведено ремонти, які ще тривають.
» 16.06.2018 Заради дітей
» 16.06.2018 Краще відділення
» 16.06.2018 Згуртованість, професіоналізм, колегіальність та послідовність – головні критерії діяльності медиків району
» 15.06.2018 Спиртозаводу нема, а спирт виробляється
» 15.06.2018 Переможці 15 обласного конкурсу
» 08.04.2018 Ефективне реагування на надзвичайні ситуації
Всі статті розділу В громадах »
Цікаві фото
2 фото   
<b>Презентація книги П. Маніленка "Сузір'я бершадських талантів"</b><br />Презентація літературно – мистецького альманаху «Сузір»я бершадських талантів», впорядкованого та виданого...
8 фото   
<b>День захисту дітей у Бершаді</b><br />На підтримку ініціативи Міністерства України у справах сім'ї та молоді, Всеукраїнського комітету захисту дітей,...
3 фото   
<b>Війтівка йде в ногу з часом</b><br />13 грудня цього року голова районної державної адміністрації Олександр Снігур з групою спеціалістів відвідав...
10 фото   
<b>УРОК ДЛЯ НАЩАДКІВ</b><br />В історії України багато трагічних сторінок, але найболючішою темою і по сьогодні є цілеспрямоване знищення...
Всі фотогалереї »
Ми - пам’ятаємо - «Книга Пам’яті України» / П'ятківка
Грабченко Іван Дорофійович (1911) 1911 р., українець, селянин. Мобілізований в 1941 р. Рядовий. Помер від ран 17.04.45. Похов. с. Колонія Шмендич, Німеччина.

З історії Бершаді
Розвиток капіталізму відчутно позначився на зміні соціального складу Бершаді. Лише п'ята частина населення займалась тепер сільським господарством. Все більшу роль у суспільному житті відігравали робітники промислових підприємств. У місті були три млини, тютюнова і макаронна фабрики, винокурний завод, друкарня. Після пожежі 1872 року був модернізований цукровий завод. Напередодні... Читати далі »



Останні новини
Може бути цікаво

Осередкам культури на селі – належну увагу - В господарствах і громадах, селах Бершадського району та м. Бершадь - www.bershad.ua
Користувачі OnLine: 
Бершадщина  | Форуми  | Сторінками історії  | Літературна Бершадь  | Фотогалереї  | Новини  | Довідники  | Визначні місця  | У нас в гостях!  | Прогноз погоди в Бершаді  | Телефонні довідники
  • Продається будинок с. Чернятка. 35 соток, з усіма прибудовами: криниця, погріб, літня кухня з газом, будинок та времянка з газовим опаленням. Гарне місце. Ціни 3200 договірна.
    Продається будинок с. Чернятка. 35 соток, з усіма прибудовами: криниця, погріб, літня кухня з газом, будинок та времянка з газовим опаленням. Гарне місце. Ціни 3200 договірна.
    18.05.2020(063) 431-41-18
  • . Продам квартиру в місті Ірпінь, Київська область. 37 метрів, 16 000 у.о
    . Продам квартиру в місті Ірпінь, Київська область. 37 метрів, 16 000 у.о
    13.04.2020(067) 225-27-18
  • . Продаж одягу з Європи: Секонд хенд та нове.
    . Продаж одягу з Європи: Секонд хенд та нове.
    08.04.2020(096) 095-84-08
  • ДОСТАВКА:ОТСЕВА,ПІСКА,ЩЕБНЯ,,та інших вантажів до 8т.
    ДОСТАВКА:ОТСЕВА,ПІСКА,ЩЕБНЯ,,та інших вантажів до 8т.
    16.03.2020(098) 908-43-57
  • Продається тілна корова с.Бирлівка ціна договірна. тел 0960726720
    Продається тілна корова с.Бирлівка ціна договірна. тел 0960726720
    27.01.2020(068) 041-74-83
  • Продается дом с участком.(цена договорная) по адресу Виницька обл., Бершадськый р-н., с. Шляхова, вул. Дружбы 14.С общей площадью участка 25 соток
    Продается дом с участком.(цена договорная) по адресу Виницька обл., Бершадськый р-н., с. Шляхова, вул. Дружбы 14.С общей площадью участка 25 соток
    26.08.2019(097) 487-43-42
Всі оголошення Розмістити оголошення