На знімку: головний енергетик ЗАТ «Бершадьмолоко» Михайло Іванович Перевертнюк (праворуч) веде мову з електромонтером Миколою Івановичем Добровольським про надійну експлуатацію електрообладнання. Фото Сергія КІСИКА.
На ЗАТ «Бершадьмолоко» останнім часом здійснено грандіозну, без всякого перебільшення, реконструкцію
Завдяки цьому кількість робочих місць зросте ще на 100-120. Ми все робимо для того, щоб воно було найпотужнішим у своїй системі в області і увійшло у першу трійку в цілому по Україні. В даний час, наприклад, закупляємо молоко у шести областях нашої держави.
Одним з основних показників, завдяки чому вдається утриматися на ринку, є високоякісна, натуральна, без генетично-модифікованих добавок наша продукція. Ми намагаємося, щоб вона у нас була тільки з натурального молока, високоякісною. Різні добавки, до яких вдаються на деяких підприємствах, хоч і зменшують собівартість вироблюваної продукції, проте на її якості позначаються негативно.
Якщо вести мову про ринки збуту, то в молочній промисловості цей рік був непростим. Ускладнювався він через те, що було дозволено ввозити продукцію з Білорусі. Через це ринок став переповнений молочною продукцією не тільки в Україні, а й у всій Європі. А тут ще й криза далася взнаки. Але якби на те звертали увагу, то вже давно могли б занедбати виробництво. Натомість шукаємо найоптимальніші шляхи виходу із ситуації і знаходимо їх.
Щоб мати уяву, наскільки не просте наше підприємство, наведу один приклад – тільки автомобільний парк в нас налічує 114 одиниць автотранспорту. Справа в тому, що давно вирішили відійти від структур, які раніше нам допомагали, а натомість почали розширювати власний автогараж. В результаті на сьогодні маємо чи не найбільше автопідприємство в районі.
Із здавачами молока працюємо в основному напряму, без посередників, які, буває, мають основні заробітки у ланці між виробником молока і переробником. Ми вважаємо, що справедливо більше давати заробити тим, хто безпосередньо виробляє молоко.
Асортимент вироблюваної підприємством продукції поки що залишається без змін, нарощуються лише обсяги виробництва. Що правда, у планах все-таки розширити ще й асортимент. Працюємо, наприклад, над тим, щоб витіснити завезення на кондитерські фабрики нашої держави молочної продукції із Швеції.
Як відомо, на ЗАТ «Бершадьмолоко» останнім часом здійснено грандіозну, без всякого перебільшення, реконструкцію. І вона продовжується постійно. Перед новорічними святами відзначатиме сорокаріччя підприємства, тому здійснюватимемо переоснащення. Завдання нині постало – нарощувати не тільки виробничі потужності, а й працювати над створенням нормальних умов праці. І це вдається. Така їдальня, як у нас, є хіба що на птахокомбінаті. Причому, практикуємо доплату за обіди з фонду підприємства. А це неабияк позначається на мікрокліматі у колективі.
За головне вважаємо, щоб людина мала гідну заробітну плату і отримувала її своєчасно.
Щодо ветеранів виробництва, то їм теж надається допомога. Приємно відзначити, що колектив працюючих постійно омолоджується, чимало його поповнюють люди з вищою освітою. А це означає, що кадри в нас перспективні, і у майбутньому вони теж працюватимуть над покращенням виробництва продукції, розширенням її асортименту.
Без проблем на такому непростому виробництві, звичайно, не обходиться. Але кивати на них у нас не прийнято.
Усі вони, як правило, вирішуються по можливості. Тому й результати не заставляють себе очікувати.