Fridge magnet wooden gears

МЕТА – КРАЩІ ЖИТТЄВІ СТАНДАРТИ

  • Подобається3Не подобається
  • 7 Березня 2007, 13:13

Минулого тижня бершадці знову мали можливість спілкуватися з народним депутатом України. Цього разу прийом громадян вів голова комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики та праці І.М. Бондарчук. Півтора десятка людей звернулися до народного обранця з питань пенсійного забезпечення, працевлаштування, санаторно-курортного лікування, оздоровлення творчо обдарованих дітей, майнових відносин, виплати матеріальної допомоги на лікування тощо.
А ще було колективне звернення громадян стосовно оформлення документів для отримання державних актів на землю. Іван Миколайович разом з депутатом районної ради, першим секретарем райкому Соціалістичної партії В.І. Ільченком глибоко вникали в суть проблем, окремі питання вирішували на місці, решта ж потребують детального вивчення. Однак, запевнив народний депутат, усе буде, як вимагає закон. Кожне звернення буде розглянуто і надано відповідь.
Після завершення прийому громадян і зустрічі з активом районної організації СПУ І.М. Бондарчук погодився відповісти на кілька запитань.
– Іване Миколайовичу, Ви часто зустрічаєтеся з виборцями, ведете прийоми громадян. Що найбільше хвилює людей?
– Найперше – соціальна незахищеність, невпевненість у завтрашньому дні, про це свідчить звернення стосовно матеріальної допомоги на лікування, оплати навчання, одержання субсидій, путівок, працевлаштування і таке інше. Такі проблеми скрізь. У Вінниці, наприклад, 26 лютого у мене на прийомі побувало 86 чоловік. Це свідчить про те, що нам у Верховній Раді слід активніше працювати в плані законодавчого забезпечення соціального захисту громадян.
– Сьогодні Ви вели прийом громадян, зустрічалися з активом районної організації СПУ. Яке Ваше враження від Бершадщини?
– Хороше. Я багато років працював заступником голови, а потім і головою обласної ради, заступником голови облдержадміністрації і завжди ставив усім у приклад Бершадський район з точки зору кадрів керівників, ставлення людей до виконання своїх обов’язків. Бершадці ментально, можливо, дещо повільно, як кажуть, запрягають, але потім швидко їдуть. Вони не піддаються, як в окремих районах, дуже швидко на агітацію з тієї чи іншої сторони, а роздумують, аналізують, роблять висновки, і вже потім впевнено рухаються в обраному напрямку. Тому зустріч з бершадцями завжди додає, я б сказав, віри в те, як потрібно йти, і впевненості. Тут серйозні, солідні люди.
– Іване Миколайовичу, з першого квітня передбачається підвищення мінімальних заробітної плати і пенсії. А як стосовно оплати кваліфікованої праці? Мова має йти про підвищення не на проценти, а в рази.
– Я з вами абсолютно згоден. В мене ось є законопроект про внесення змін до деяких законодавчих актів України з питань заробітної плати щодо підвищення життєвого рівня працюючого населення, який внесли на розгляд Верховної Ради депутати О.О. Мороз і І.С. Бокий. У нас будуть гарячі дискусії стосовно його прийняття. В законопроекті йдеться про те, щоб частка зарплати у структурі собівартості продукції, що виробляється підприємством, складала не менше 25%. В проекті закону пропонується запровадити погодинну мінімальну оплату праці: некваліфікованої – 10 грн., кваліфікованої – не менше 25 грн. Таким чином, мінімальна зарплата становитиме 1700, а для кваліфікованих працівників – 4000-4200 грн.
Розуміємо, що це неможливо зробити з першого січня наступного року, бо почне галопувати інфляція, розбалансується економіка і таке інше. Але ми повинні чітко визначити, що протягом двох-трьох років слід вийти на ці параметри. Має бути така стратегія. У вересні минулого року Верховна Рада ратифікувала Європейську соціальну хартію – документ, який визначає основні соціальні параметри: обсяги зарплати, охорони здоров’я, соціального захисту тощо. Ратифікувавши цю хартію, ми добровільно взяли на себе певні зобов’язання і заявили європейському товариству про те, що теж хочемо мати такі нормативи, життєві стандарти.
Думаю, цей законопроект все-таки буде прийнятий, і буде передбачено поетапне підтягування рівнів зарплати і пенсій.
– На жаль, в селах нині ситуація не із кращих. Мабуть, на часі реформування місцевого самоврядування. Чи буде воно запроваджено найближчим часом?
– Ми обов’язково будемо це робити. Коли кажуть, що начебто реформа призвела тільки до погіршення життя людей, то це лукавство. Вона поки що не працює, тому що не провели основне – не змінили правила гри на місцях, не надали реальні права і повноваження, можливість формувати бюджет територіальним громадам сіл, селищ, міст. І коли ми це завершимо, то тоді можна буде говорити про те, що справді вона дала можливість не тільки впливати на формування влади, а й мати ресурси, які потім дозволили б цій владі виконувати свої зобов’язання, функції. Сподіваюся, що протягом цього року завершимо внесення необхідних змін до Конституції.
– Чи потрібно буде тоді проводити позачергові вибори?
– Вважаємо, що цього робити не потрібно, щоб не збурювати людей, суспільство. Можна зберегти нинішній депутатський корпус до чергових виборів. Внести зміни у Верховній Раді буде складно, адже необхідно набрати більше трьохсот голосів. І тоді побачимо, хто справді хоче, щоб влада реально належала людям, а хто ні.
Василь ВЕРБЕЦЬКИЙ.

Дивіться також в розділі  Політика
» 22.12.2017 Другий рік поспіль Микола Кучер є найвідповідальнішим народним депутатом України
» 16.12.2017 Депутатом я обраний по територіальному виборчому округу №14 від політичної партії «Блок Петра Порошенка». Згідно із Законами України «Про статус депутатів місцевих рад» та «Про місцеве самоврядування в Україні» подаю свій звіт про роботу в 2017...
» 18.02.2017 Днями відбулася звітно-виборна конференція Бершадської районної організації політичної партії «Укроп».
» 31.12.2016 Для кожного з нас 2016 рік був сповнений напруженої праці, пошуку правильних рішень і можливостей для нових звершень. Завдяки спільним зусиллям керівництва району, територіальних громад, їхніх мешканців та народного депутата України Миколи Кучера...
» 19.08.2016 Народний депутат провів прийом громадян
» 19.08.2016 Микола Кучер: «Налаштовуймося на позитив, добрі і гарні справи»
» 12.08.2016 Найвідповідальніший народний депутат – Микола Кучер
» 26.03.2016 Діє депутатська група
» 07.01.2016 Звернення
» 20.03.2015 Юлія Тимошенко: Щоб село і селяни стали жити краще
Всі статті розділу Політика »
Цікаві фото
3 фото   
<b>Підприємці знову мітингують...</b><br />
2 фото   
<b>Маршрутами пам'яті</b><br />Так склалося, що того дня збіглися дві вагомі події &ndash; міжрайонний автопробіг, присвячений 66-ій річниці Великої...
3 фото   
<b>Як святкувала Бершадщина</b><br />Урочистості з нагоди 24-ої річниці Незалежності України відбулися 24 серпня біля районного будинку культури.
2 фото   
<b>Бершадські правоохоронці відправилися в зону бойових дій</b><br />Черговий зведений загін вінницької міліції відправився на Схід захищати Україну. Вони змінять своїх колег, які місяць...
Всі фотогалереї »
Ми - пам’ятаємо - «Книга Пам’яті України» / Романівка
Кравець Гаврило Іванович Українець. Мобілізований в 1941 р. Рядовий.

З історії Бершаді
З невеликої майстерні, де кілька ремісників виготовляли раніше на замовлення селян вози та брички, до сучасного підприємства з потужною енергетичною базою — такий шлях за роки Радянської влади меблевої фабрики. Нині вона дає для квартир трудящих та підприємств громадського харчування меблів на 2 млн. крб. щорічно. Читати далі »



Останні новини
Може бути цікаво

МЕТА – КРАЩІ ЖИТТЄВІ СТАНДАРТИ - Політичне життя України та бершадщини зокрема - www.bershad.ua
Користувачі OnLine: 
Бершадщина  | Форуми  | Сторінками історії  | Літературна Бершадь  | Фотогалереї  | Новини  | Довідники  | Визначні місця  | У нас в гостях!  | Прогноз погоди в Бершаді  | Телефонні довідники
  • Продається будинок с. Чернятка. 35 соток, з усіма прибудовами: криниця, погріб, літня кухня з газом, будинок та времянка з газовим опаленням. Гарне місце. Ціни 3200 договірна.
    Продається будинок с. Чернятка. 35 соток, з усіма прибудовами: криниця, погріб, літня кухня з газом, будинок та времянка з газовим опаленням. Гарне місце. Ціни 3200 договірна.
    18.05.2020(063) 431-41-18
  • . Продам квартиру в місті Ірпінь, Київська область. 37 метрів, 16 000 у.о
    . Продам квартиру в місті Ірпінь, Київська область. 37 метрів, 16 000 у.о
    13.04.2020(067) 225-27-18
  • . Продаж одягу з Європи: Секонд хенд та нове.
    . Продаж одягу з Європи: Секонд хенд та нове.
    08.04.2020(096) 095-84-08
  • ДОСТАВКА:ОТСЕВА,ПІСКА,ЩЕБНЯ,,та інших вантажів до 8т.
    ДОСТАВКА:ОТСЕВА,ПІСКА,ЩЕБНЯ,,та інших вантажів до 8т.
    16.03.2020(098) 908-43-57
  • Продається тілна корова с.Бирлівка ціна договірна. тел 0960726720
    Продається тілна корова с.Бирлівка ціна договірна. тел 0960726720
    27.01.2020(068) 041-74-83
  • Продается дом с участком.(цена договорная) по адресу Виницька обл., Бершадськый р-н., с. Шляхова, вул. Дружбы 14.С общей площадью участка 25 соток
    Продается дом с участком.(цена договорная) по адресу Виницька обл., Бершадськый р-н., с. Шляхова, вул. Дружбы 14.С общей площадью участка 25 соток
    26.08.2019(097) 487-43-42
Всі оголошення Розмістити оголошення