Fridge magnet wooden gears

Друга сесія районної ради

  • Подобається0Не подобається
  • 8 Грудня 2010, 11:01

Минулої п’ятниці відбулася друга сесія районної ради шостого скликання, серед головних питань якої було завершення формування її робочих органів. Перед тим, як перейти до розгляду питань порядку денного, голова районної ради М.Г. Бурлака щиро привітав присутніх в залі новообраних міського та сільських голів, секретарів місцевих рад, побажав їм міцного здоров’я, натхнення, плідної співпраці зі своїм депутатським корпусом на благо жителів громади та району.

Обрано секретаріат районної ради

М.Г. Бурлака проінформував про те, що до районної ради надійшло подання від районної організації ВО «Батьківщина» щодо створення в райраді фракції в кількості дев’яти осіб. Головою фракції обрано Н.М. Доду. Також створено депутатську фракцію партії «Собор», яку очолила С.Л. Шульц. Ці інформації були прийняті до відома.

Сесія затвердила регламент районної ради шостого скликання з доповненнями, висловленими головою ради на пленарному засіданні. Проект регламенту розроблений працівниками виконавчого апарату із залученням окремих депутатів. Із деякими положеннями проекту не погодилися окремі депутати, тож Михайло Григорович та начальник юридичного відділу райради, депутат В.Л. Олійник прямо на сесійному засіданні роз’яснили процедуру розробки проекту і порядок його затвердження.

Обрано секретаріат районної ради, до якого увійшли депутати О.К. Бідняк – від Української партії «Єдність», А.А. Зоріна – від Всеукраїнського об’єднання «Батьківщина», О.О. Комаріда – від Української Республіканської партії «Собор», Л.В. Матвієнко – від Партії регіонів. Секретаріат зразу ж приступив до виконання своїх обов’язків.

Далі сесія перейшла до наступного питання – обрання заступника голови районної ради. Як і передбачено Законом «Про місцеве самоврядування в Україні», кандидатуру на посаду заступника подає голова ради. М.Г. Бурлака запропонував на цю посаду депутата від Партії регіонів В.С. Бондаренка. Вирішено було у бюлетень по таємному голосуванню внести його прізвище.

Поки працювала лічильна комісія, М.Г. Бурлака розповів про трудову діяльність Василя Степановича. Він народився в 1956 році в Шумилові в сім’ї колгоспників. Навчався у Верхівському сільськогосподарському технікумі, служив в армії, закінчив вищий навчальний заклад, перебував на різних посадах в агропромисловому комплексі району, останнє місце роботи – начальник управління агропромислового розвитку райдержадміністрації. Михайло Григорович відзначив сумлінність, порядність, відповідальність і професійність кандидата.

Досить оперативно відбувалося голосування, і голова лічильної комісії, депутат М.П. Грабчак оголосив протокол засідання. Із присутніх на сесії 54 депутатів участь у голосуванні взяли 47 (окремі члени фракції УРП «Собор» відмовилися голосувати). За кандидатуру В.С. Бондаренка віддали свої голоси 38 депутатів, не підтримали – 9. Таким чином, Василя Степановича Бондаренка було обрано заступником голови районної ради. Це повідомлення більшість присутніх на сесії зустріли оплесками. Голова ра - йонної ради М.Г. Бурлака і голова райдержадміністрації О.Ф. Снігур привітали В.С. Бондаренка та запросили його в президію засідання для подальшої роботи. Василь Степанович подякував за високу довіру і запевнив, що докладатиме зусиль для ефективної роботи на новій для себе посаді в інтересах громади.

Сесія затвердила Положення про постійні комісії районної ради шостого скликання. Досить активно розглядалося питання про утворення постійних комісій районної ради шостого скликання, затвердження їх складу та обрання голів комісій. Вирішено утворити шість постійних комісій: – з питань регламенту, депутатської діяльності і етики, гласності, зміцнення законності й правопорядку та взаємодії з органами місцевого самоврядування (голова – Л.М. Бучек); – з питань бюджету та економічних реформ (голова – В.Я. Кушпела); – з питань агропромислового комплексу, реформування земельних відносин, охорони навколишнього середовища та благоустрою населених пунктів (голова – А.Ф. Андрейцов); – з питань соціального захисту населення і прав споживачів, зайнятості, роботи з ветеранами, охорони здоров’я, материнства і дитинства (голова – В.П. Мясніков); – з питань освіти, культури, роботи з молоддю та духовного відродження (голова – В.П. Мороз); – з питань промисловості, регулювання комунальної власності та приватизації (голова – К.С. Гаврилишина).

Затверджено кількісний склад постійних комісій – у кожну увійшло по 9-10 депутатів. Утворено президію районної ради шостого скликання у складі голови ради та його заступника, голови райдержадміністрації, голів постійних комісій та уповноважених представників депутатських фракцій (груп) районної ради. Затверджено Положення про президію районної ради.

Сесія надала погодження на прийняття у спільну власність територіальних громад району новозбудовану будівлю – акушерський корпус у Бершаді і дала згоду щодо прийняття на утримання сільських медичних закладів для подальшого їх належного функціонування і відповідного фінансування за рахунок районного бюджету. Розглянуто й інші питання.

Після закриття сесії відбулося урочисте зібрання, приурочене Дню місцевого самоврядування, на якому з вітальними промовами виступили голова районної ради М.Г. Бурлака та голова райдерж адміністрації О.Ф. Снігур, а також Кидрасівський сільський голова В.І. Беник. Його, а також ряд інших, було нагороджено Почесною грамотою райдержадміністрації та ра йон ної ради. Серед них: Осіївський сільський голова В.М. Соколюк, Серебрійський – С.А. Люльчак; секретарі: міської ради – Л.М. Літвін, Чернятської сільської – Р.М. Кравець, Михайлівської – І.П. Вовк; головні бухгалтери: Устянської та Маньківської сільрад – М.К. Плахотнюк і Г.В. Яценко; землевпорядники: Красносільської – М.Г. Сегеда та П’ятківської сільрад – Н.Д.Манжул, а також депутати районної ради К.С. Гаврилишина, П.М. Гоцуляк, П.М. Каук.

Присутні мали можливість переглянути концерт.


Дивіться також в розділі  Нове в роботі
» 15.06.2018 У цьому році розпочата реформа первинної ланки медичних закладів та стартувала кампанія з вибору сімейних лікарів.
» 15.06.2018 Голова Бершадської районної ради М.Г. Бурлака видав розпорядження від 13 червня 2018 року №45 «Про скликання 20 сесії районної ради 7 скликання», пленарне засідання якої провести 10 липня поточного року в залі засідань комунальної організації...
» 13.04.2018 2017 року на сайті Міністерства юстиції України запрацював єдиний реєстр боржників. У ньому можна знайти відомості про боржника за прізвищем, ім’ям, по батькові та реєстраційним номером облікової картки платника податків. Вільний та безоплатний...
» 07.04.2018 Голова Бершадської районної ради М.Г.Бурлака видав розпорядження від 4 квітня 2018 року №26 «Про скликання 19 сесії районної ради 7 скликання», пленарне засідання якої провести 20 квітня поточного року в залі засідань КО Бершадська РДЮСШ «Ровесник».
» 07.04.2018 Засідання координаційної ради з питань місцевого самоврядування
» 07.04.2018 Юридичний практикум
» 01.04.2018 Події. Новини. Факти.
» 01.04.2018 Про державну підтримку вирощування молодняка ВРХ
» 01.04.2018 Часткова компенсація вартості техніки
» 01.04.2018 Про щорічну грошову допомогу до 9 травня
Всі статті розділу Нове в роботі »
Цікаві фото
5 фото   
<b>З надією на дощ</b><br />Людно було днями біля відомого на території Бирлівської територіальної громади Бурлакового джерела. З надією на...
15 фото   
<b>КРАСНОСІЛКА</b><br />Село виникло в Х/ІІ столітті на мальовничому місці. Відтак його назвали &quot;Красне село&quot;,...
3 фото   
<b>Вшанували працівників культури і аматорів мистецтва</b><br />Багата на таланти Бершадщина славиться своїми культурними і духовними надбаннями. Працівники клубних закладів,...
3 фото   
<b>Шевченківські читання</b><br />11 березня 2009 року працівниками Бершадського районного краєзнавчого музею проведено традиційні Шевченківські...
Всі фотогалереї »
Ми - пам’ятаємо - «Книга Пам’яті України» / Крушинівка
Тарковський Герасим Дмитрович (1920) 1920 р., українець, селянин. Мобілізований в 1944 р. Рядовий. Загинув 00.06.44. Похов. Румунія.

З історії Бершаді
У розвиток сільськогосподарського виробництва зробили великий внесок механізатори Бершадської МТС, створеної у березні 1930 року. В 1932 році вона обслуговувала 35 колгоспів, що мали близько 20 тис. га орної землі. Але на шляху виконання намічених планів в цей період були й труднощі. Партійна організація провела значну роботу, щоб зміцнити механізаторські кадри і трудову дисципліну. Все це дало... Читати далі »



Останні новини
Може бути цікаво

Друга сесія районної ради - Новинки в галузях Бершаді та району - www.bershad.ua
Користувачі OnLine: 
Бершадщина  | Форуми  | Сторінками історії  | Літературна Бершадь  | Фотогалереї  | Новини  | Довідники  | Визначні місця  | У нас в гостях!  | Прогноз погоди в Бершаді  | Телефонні довідники
  • Продається будинок с. Чернятка. 35 соток, з усіма прибудовами: криниця, погріб, літня кухня з газом, будинок та времянка з газовим опаленням. Гарне місце. Ціни 3200 договірна.
    Продається будинок с. Чернятка. 35 соток, з усіма прибудовами: криниця, погріб, літня кухня з газом, будинок та времянка з газовим опаленням. Гарне місце. Ціни 3200 договірна.
    18.05.2020(063) 431-41-18
  • . Продам квартиру в місті Ірпінь, Київська область. 37 метрів, 16 000 у.о
    . Продам квартиру в місті Ірпінь, Київська область. 37 метрів, 16 000 у.о
    13.04.2020(067) 225-27-18
  • . Продаж одягу з Європи: Секонд хенд та нове.
    . Продаж одягу з Європи: Секонд хенд та нове.
    08.04.2020(096) 095-84-08
  • ДОСТАВКА:ОТСЕВА,ПІСКА,ЩЕБНЯ,,та інших вантажів до 8т.
    ДОСТАВКА:ОТСЕВА,ПІСКА,ЩЕБНЯ,,та інших вантажів до 8т.
    16.03.2020(098) 908-43-57
  • Продається тілна корова с.Бирлівка ціна договірна. тел 0960726720
    Продається тілна корова с.Бирлівка ціна договірна. тел 0960726720
    27.01.2020(068) 041-74-83
  • Продается дом с участком.(цена договорная) по адресу Виницька обл., Бершадськый р-н., с. Шляхова, вул. Дружбы 14.С общей площадью участка 25 соток
    Продается дом с участком.(цена договорная) по адресу Виницька обл., Бершадськый р-н., с. Шляхова, вул. Дружбы 14.С общей площадью участка 25 соток
    26.08.2019(097) 487-43-42
Всі оголошення Розмістити оголошення