Fridge magnet wooden gears

Затвердили програму розвитку і бютжет

  • Подобається6Не подобається
  • 18 Травня 2010 р

Минулої п’ятниці на 23 сесії районної ради 5 скликання депутати ухвалили програму соціально-економічного та культурного розвитку і прийняли довгоочікуваний районний бюджет на нинішній рік, а також розглянули ще 12 питань порядку денного.
В роботі сесії взяли участь голова районної ради М.Г. Бурлака, голова райдержадміністрації С.Л. Шульц, їхні заступники, начальники управлінь, відділів РДА та районних служб, міський та сільські голови, керівники ра - йонних підрозділів міністерств і відомств України, промислових і сільсь - ко господарських підприємств, районних установ, організацій, представники політичних партій і громадських організацій.

Програму соціально-економічного та культурного розвитку району на нинішній рік презентував начальник управління економіки райдерж - адміністрації В.Е. Ольшевський. В ній визначена та узагальнена система критеріїв і цілей, виходячи з яких здійснюватиметься розвиток. Це, зокрема, підвищення рівня життя – через зростання доходів населення, в тому числі заробітної плати на 10,1%, створення прийомних сімей та будинків сімейного типу, підвищення рівня зайнятості; подальший розвиток основних галузей економіки на підставі її інноваційно-інвестиційних складових, відновлення роботи підприємств будівельної галузі, збільшення обсягів виробництва до 5%; створення належних умов для розвитку малого та середнього бізнесу; поліпшення інвестиційного клімату; підвищення якості життєзабезпечення людини. Досягнення рівня запланованих показників здійснюватиметься через реалізацію пріоритетів.
Відповідно до визначених пріоритетів, наголосив Володимир Едуардович, в соціально-гуманітарній сфері в нинішньому році буде гарантовано соціальний захист та пенсійне забезпечення населення району. Максимально докладатимуться зусилля для подолання дитячої безпритульності і бездоглядності, запобігання сирітству.
В економічному секторі – ресурсо- та енергозберігаючі технології будуть виходити на перші позиції і надаватимуть перевагу підприємствам в конкуренції на ринках.
Передбачається подальше вдосконалення структури аграрного сектора економіки, насамперед за рахунок інтенсифікації виробництва та залучення інвестицій. Продовжуватимуться структурні перетворення в сфері торгівлі і послуг. Посилиться платіжна дисципліна щодо виконання податкових зобов’язань. Направлятимуться максимальні зусилля на забезпечення екологічної безпеки та використання рекреаційного потенціалу району. Подальше зміцнення законності і правопорядку буде одним із пріоритетів і в 2010 році.
В окремий пріоритет виділено підготовку проектів розвитку територіальних громад району, яким передбачено більш активне залучення та участь територіальних громад до розробки програм з комплексного розвитку територій, які реалізуються за рахунок коштів обласного, державного бюджетів та завдяки міжнародній технічній допомозі.
Прогнозується, що найближчим часом поступово покращуватиметься ситуація в будівельній галузі, адже нинішнім Урядом досить сер - йозно звернуто увагу на стан автомобільних доріг та проблему із забезпеченням населення соціально доступним житлом. При розробці відповідних державних програм та їх реалізації будуть задіяні і районні підприємства. Це дасть можливість відновити ряд інвестиційних проектів.
Залишиться позитивною динаміка виробництва підприємств харчової та переробної галузі, адже базою для них є сільське господарство, яке в період кризи постраждало найменше і є основною галуззю в районі. Є всі підстави стверджувати, підкреслив В.Е. Ольшевський, що в цьому році запрацює Красносільський цукровий завод, що також є додатковим резервом.
Ознакою 2010 року буде жорстка економія без винятку всіх ресурсів – фінансових, матеріальних, енергетичних.
Доповідач зазначив: вже сьогодні можна говорити про те, що розвиток соціальноекономічної ситуації в районі у 2010 році залежатиме від подальшого оздоровлення внутрішніх фінансових ринків, розмірів ціни на енергоносії, стабільного курсу національної валюти, прийняття відповідних антикризових документів, надходження державних субвенцій на розвиток територій. Безумовно, не останню роль відіграватимуть і природно-ресурсний та виробничий потенціал району, а також організаційно-управлінські чинники місцевих керівників.
Особливе значення 2010-го полягає в тому, що він є не лише роком, коли має бути подолано наслідки економічної кризи 2008-2009 років, але й роком, коли необхідно закласти основу на увесь пост кризовий період розвитку економіки та соціальної сфери району.
Проект районного бюджету на 2010 рік представила начальник фінансового управління райдержадміністрації Л.О. Лебедєва. Його особливість полягає в тому, підкреслила Людмила Олексіївна, що він спрямований на підвищення соціальних стандартів. Так, наприклад, мінімальна зарплата протягом року підвищуватиметься п’ять разів, і якщо з 1 січня 2010 року вона становила 869 грн., то з 1 грудня – 922 грн.
Дохідна частина нинішнього бюджету, в структурі якого власні доходи складають 10%, державна дотація – 62% і субвенції – 28%, визначена у сумі 153329918 грн., у тому числі доходи загального фонду бюджету у сумі 151028091 грн., доходи спеціального фонду бюджету у сумі 2301827 грн. Такі ж суми становитимуть і видатки. В цілому видатки загального фонду районного бюджету на 2010 рік збільшено у порівнянні з минулим роком на 28,3%. В складі видатків ра - йонного бюджету передбачені кошти й на фінансування 15 районних програм в сумі 4167728 грн. (повністю ра - йонний бюджет на 2010 рік, і рішення будуть опубліковані в газеті).
В обговоренні цих важливих документів взяли участь депутати А.О. Івасик, В.Д.
Гладкий та Устянський сільський голова В.П. Траченко.
На сесії затвердили програму соціально-економічного та культурного розвитку району і бюджет на 2010 рік.
Після цього депутати прийняли рішення про направлення на видатки вільного залишку коштів загального фонду районного бюджету, який утворився станом на 1 січня 2010 року, затвердили програму залучення інвестицій у Бершадський район на 2010-2011 роки, районну програму забезпечення профілактики ВІЛ-інфекції, лікування, догляду та підтримки ВІЛ-інфікованих і хворих на СНІД на період до 2013 року, а також внесли доповнення до районної програми по виконанню завдань міжгалузевої комплексної програми «Здоров’я нації на 2002-2011 роки» (зі змінами).
Крім того, на сесії було прийнято рішення про встановлення на будівлі Шляхівської загальноосвітньої школи меморіальних дошок на честь Героїв Соціалістичної Праці Г.Й. Кузика та В.М. Кавуна, затверджено технічну документацію з нормативної грошової оцінки земельних ділянок на території Війтівської сільської ради, ухвалено рішення стосовно оренди та передачі майна.
Вів сесію голова районної ради М.Г. Бурлака.
Фото Сергія КІСИКА.


Дивіться також в розділі  Нове в роботі
» 15.06.2018 У цьому році розпочата реформа первинної ланки медичних закладів та стартувала кампанія з вибору сімейних лікарів.
» 15.06.2018 Голова Бершадської районної ради М.Г. Бурлака видав розпорядження від 13 червня 2018 року №45 «Про скликання 20 сесії районної ради 7 скликання», пленарне засідання якої провести 10 липня поточного року в залі засідань комунальної організації...
» 13.04.2018 2017 року на сайті Міністерства юстиції України запрацював єдиний реєстр боржників. У ньому можна знайти відомості про боржника за прізвищем, ім’ям, по батькові та реєстраційним номером облікової картки платника податків. Вільний та безоплатний...
» 07.04.2018 Голова Бершадської районної ради М.Г.Бурлака видав розпорядження від 4 квітня 2018 року №26 «Про скликання 19 сесії районної ради 7 скликання», пленарне засідання якої провести 20 квітня поточного року в залі засідань КО Бершадська РДЮСШ «Ровесник».
» 07.04.2018 Засідання координаційної ради з питань місцевого самоврядування
» 07.04.2018 Юридичний практикум
» 01.04.2018 Події. Новини. Факти.
» 01.04.2018 Про державну підтримку вирощування молодняка ВРХ
» 01.04.2018 Часткова компенсація вартості техніки
» 01.04.2018 Про щорічну грошову допомогу до 9 травня
Всі статті розділу Нове в роботі »
Цікаві фото
2 фото   
<b>Хай буде успішним рік Дракона</b><br />В календарі чимало свят, але Новий рік &ndash; особливе з них, адже це не просто початок нового відліку часу, а й...
4 фото   
<b>1 червня - Міжнародний день захисту дітей</b><br />У перший літній день в Україні, як і у всьому світі, відзначають добре і радісне свято - День захисту дітей....
8 фото   
<b>День Незалежності 2007</b><br />
5 фото   
<b>Кубок з армспорту серед юнаків та дівчат</b><br />31 березня 2012 року в приміщені Будинку Культури с. Лісничого був проведений «КУБОК» з армспорту серед юнаків та...
Всі фотогалереї »
Ми - пам’ятаємо - «Книга Пам’яті України» / Бирлівка
Крук Семен Семенович (1913) 1913 р., українець, селянин. Мобілізований в 1944 р. Рядовий. Загинув 02.05.45. Похов. с. Стара-Бела, Чехо-Словаччина.

З історії Бершаді
До складу підпільних груп, кількість яких зростала, вступали все нові члени. В березні 1943 року для координації розгалуженої сітки підпілля та керівництва двома партизанськими загонами підпільний райком КП(б)У створив Раду на чолі в О. Р. Пилипчуком та партійне бюро у складі Н. Ферштендікера, К. О. Пустовойтова, Я. Ш. Таліса, О. Р. Пилипчука та Н. Т. Друзя. Через 51 комуніста бюро здійснювало... Читати далі »



Останні новини
Може бути цікаво

Затвердили програму розвитку і бютжет - Новинки в галузях Бершаді та району - www.bershad.ua
Користувачі OnLine: 
Бершадщина  | Форуми  | Сторінками історії  | Літературна Бершадь  | Фотогалереї  | Новини  | Довідники  | Визначні місця  | У нас в гостях!  | Прогноз погоди в Бершаді  | Телефонні довідники
  • Продається будинок с. Чернятка. 35 соток, з усіма прибудовами: криниця, погріб, літня кухня з газом, будинок та времянка з газовим опаленням. Гарне місце. Ціни 3200 договірна.
    Продається будинок с. Чернятка. 35 соток, з усіма прибудовами: криниця, погріб, літня кухня з газом, будинок та времянка з газовим опаленням. Гарне місце. Ціни 3200 договірна.
    18.05.2020(063) 431-41-18
  • . Продам квартиру в місті Ірпінь, Київська область. 37 метрів, 16 000 у.о
    . Продам квартиру в місті Ірпінь, Київська область. 37 метрів, 16 000 у.о
    13.04.2020(067) 225-27-18
  • . Продаж одягу з Європи: Секонд хенд та нове.
    . Продаж одягу з Європи: Секонд хенд та нове.
    08.04.2020(096) 095-84-08
  • ДОСТАВКА:ОТСЕВА,ПІСКА,ЩЕБНЯ,,та інших вантажів до 8т.
    ДОСТАВКА:ОТСЕВА,ПІСКА,ЩЕБНЯ,,та інших вантажів до 8т.
    16.03.2020(098) 908-43-57
  • Продається тілна корова с.Бирлівка ціна договірна. тел 0960726720
    Продається тілна корова с.Бирлівка ціна договірна. тел 0960726720
    27.01.2020(068) 041-74-83
  • Продается дом с участком.(цена договорная) по адресу Виницька обл., Бершадськый р-н., с. Шляхова, вул. Дружбы 14.С общей площадью участка 25 соток
    Продается дом с участком.(цена договорная) по адресу Виницька обл., Бершадськый р-н., с. Шляхова, вул. Дружбы 14.С общей площадью участка 25 соток
    26.08.2019(097) 487-43-42
Всі оголошення Розмістити оголошення