Fridge magnet wooden gears

Коней на переправі не міняють

  • Подобається0Не подобається
  • 4 Листопада 2009 р

– так вирішили учасники VІ районної звітно-виборної конференції профспілки працівників агропромислового комплексу і знову обрали її головою Я.О. Черватюка.
У тому, що реформи в аграрному секторі не скрізь призвели до позитивних перемін, не варто нікого переконувати. Про негативні їх наслідки відверто, іноді аж надто гостро, йшлося на конференції. Як у звіті голови райкому профспілки Я.О. Черватюка за період з 26 листопада 2004 року по 30 жовтня 2009-го, так і в промовах восьми виступаючих, які взяли участь в обговоренні.
Яків Олексійович, зокрема, відзначив, що у пошуках ефективного власника влада втратила орієнтири і загубила нажите роками суспільне виробництво. Тим самим створила умови для входження окремих недобросовісних інвесторів, які пустили працівників у багатьох селах за вітром. Адже робота тепер знаходиться не всім. Зробивши наголос на тому, що село – це колиска України, він з жалем висловився, що вона, оця колиска, стала дуже понівеченою.
Аналіз проведеної звітновиборної компанії на місцях, з його слів, також свідчить, що реформи згубно вплинули на чисельність працюючих, в тому числі і членів профспілки, яка скоротилася майже в два рази. Щоправда, чимало зауважень з низів поступало і на адресу райкому профспілки працівників АПК та вищих профспілкових органів.
Але навіть у цьому державному хаосі у районі є чимало профспілкових організацій, які виявилися на своєму місці.
Про добрі справи профорганізації спиртзаводу, наприклад, інформував її голова М. Ф. Круковський. Гарних успіхів, за словами його колеги Л. П. Гресько з пивокомбінату, їх колектив теж досягнув завдяки співпраці профспілкового комітету і адміністрації підприємства. А чого домоглися у тих колективах, так і напрошувалося питання, де профспілковій роботі взагалі перестали приділяти увагу. Чи може незрозуміло, що профспілки на сьогодні, якщо висловлюватися образно, як нерв, що об'єднує трудові колективи та адміністрації і гостро реагує на найменші подразнення, життєві події та переміни. Саме тому не всі з нових господарів зацікавлені у підтримці їх життєдіяльності.
А чи потрібно у такій країні, як наша, взагалі вести боротьбу за свої права? Із обширних виступів на даній конференції, переповісти які у даному матеріалі немає можливості, виокремлювалося, що там, де така робота ведеться, є багато позитивних результатів.
Так, діяльність профспілок не завжди буває помітною.
Але, як приглянутися, то наш райком профспілки працівників АПК за звітний період зробив чимало. На цьому, зокрема, акцентував увагу завідуючий відділом соціальноправового захисту трудящих обкому профспілки працівників АПК Є. С. Шпачук, який взяв участь у роботі конференції. Він зазначив, що до підприємств у нашому районі доводяться галузеві та регіональні угоди, взірцеві макети колективних договорів. Більшість цих документів змістовна і в них простежується направленість на захист працівників. На увагу, зокрема, заслуговує позитивна практика організації профспілкової роботи ЗАТ «Бершадьмолоко», пивокомбінату, ТОВ «Устя», ПП «Промінь» та інших. Дуже важливо, на його думку, що навіть у настільки складних для життєдіяльності профспілок умовах у нас чітко відстежується система керівництва первинними профспілковими організаціями, надання їм допомоги.
Системна робота райкому з керівниками та спеціалістами трудових колективів теж дала позитивні результати, сприяла збереженню районної профспілкової організації. Наводилися приклади, де саме завдяки наполегливості Я.О. Черватюка вирішувалися питання захисту людей.
Про діяльність профспілкових організацій говорив у своєму виступі керуючий справами виконавчого апарату районної ради П.М. Гоцуляк. Він відзначив особистий внесок Я.О. Черватюка і зазначив, що саме завдяки йому складається нормальна співпраця профспілок з владою.
І хоч на профспілковій конференції було висловлено чимало зауважень щодо діяльності районної профспілкової організації, в цілому її роботу однозначно було оцінено позитивно.
Роботу районного комітету профспілки одноголосно визнали задовільною, звіт ревізійної комісії затвердили, обрали склад районного комітету профспілки працівників АПК, вирішили ще деякі організаційні питання. А так як у складних умовах коней, як кажуть, на переправі, не міняють, головою райкому профспілки працівників АПК одноголосно знову було обрано Я.О. Черватюка. Обрано також делегатів на VІ обласну профспілкову конференцію і трьох членів обласного комітету профспілки.
Павло КУШПЕЛА.

Дивіться також в розділі  Нове в роботі
» 15.06.2018 У цьому році розпочата реформа первинної ланки медичних закладів та стартувала кампанія з вибору сімейних лікарів.
» 15.06.2018 Голова Бершадської районної ради М.Г. Бурлака видав розпорядження від 13 червня 2018 року №45 «Про скликання 20 сесії районної ради 7 скликання», пленарне засідання якої провести 10 липня поточного року в залі засідань комунальної організації...
» 13.04.2018 2017 року на сайті Міністерства юстиції України запрацював єдиний реєстр боржників. У ньому можна знайти відомості про боржника за прізвищем, ім’ям, по батькові та реєстраційним номером облікової картки платника податків. Вільний та безоплатний...
» 07.04.2018 Голова Бершадської районної ради М.Г.Бурлака видав розпорядження від 4 квітня 2018 року №26 «Про скликання 19 сесії районної ради 7 скликання», пленарне засідання якої провести 20 квітня поточного року в залі засідань КО Бершадська РДЮСШ «Ровесник».
» 07.04.2018 Засідання координаційної ради з питань місцевого самоврядування
» 07.04.2018 Юридичний практикум
» 01.04.2018 Події. Новини. Факти.
» 01.04.2018 Про державну підтримку вирощування молодняка ВРХ
» 01.04.2018 Часткова компенсація вартості техніки
» 01.04.2018 Про щорічну грошову допомогу до 9 травня
Всі статті розділу Нове в роботі »
Цікаві фото
7 фото   
<b>Полуничка</b><br />
10 фото   
<b>УРОК ДЛЯ НАЩАДКІВ</b><br />В історії України багато трагічних сторінок, але найболючішою темою і по сьогодні є цілеспрямоване знищення...
10 фото   
<b>Вінниччина очима редактора: Бершадщина</b><br />Відразу зазначу, що описувати побачене під час кожного туру &ndash; а це відвідини конкретного району, хоч і складно,...
7 фото   
<b>Відзначення дня незалежності в Бершаді</b><br />День незалежності&hellip; З кожним роком його відзначення набуває все глибшого змісту і щоразу супроводжується новими...
Всі фотогалереї »
Ми - пам’ятаємо - «Книга Пам’яті України» / Михайлівка
Пернатий Данило Лаврович (1908) 1908 р., українець, селянин. Мобілізований в 1941 р. Рядовий. Помер від ран 1945 р. Похов. Румунія.

З історії Бершаді
Широкого розмаху стахановський рух набув на спиртовому та пивному заводах, меблевій фабриці, маслозаводі, серед робітників артілей. Учасники змагання, маючи значні трудові досягнення на своїх підприємствах, подавали шефську допомогу сільським трудівникам. Ще з довоєнних часів збереглись міцні зв'язки робітничого колективу цукровиків з селянами с. Поташні. Робітники після закінчення... Читати далі »



Останні новини
Може бути цікаво

Коней на переправі не міняють - Новинки в галузях Бершаді та району - www.bershad.ua
Користувачі OnLine: 
Бершадщина  | Форуми  | Сторінками історії  | Літературна Бершадь  | Фотогалереї  | Новини  | Довідники  | Визначні місця  | У нас в гостях!  | Прогноз погоди в Бершаді  | Телефонні довідники
  • Продається будинок с. Чернятка. 35 соток, з усіма прибудовами: криниця, погріб, літня кухня з газом, будинок та времянка з газовим опаленням. Гарне місце. Ціни 3200 договірна.
    Продається будинок с. Чернятка. 35 соток, з усіма прибудовами: криниця, погріб, літня кухня з газом, будинок та времянка з газовим опаленням. Гарне місце. Ціни 3200 договірна.
    18.05.2020(063) 431-41-18
  • . Продам квартиру в місті Ірпінь, Київська область. 37 метрів, 16 000 у.о
    . Продам квартиру в місті Ірпінь, Київська область. 37 метрів, 16 000 у.о
    13.04.2020(067) 225-27-18
  • . Продаж одягу з Європи: Секонд хенд та нове.
    . Продаж одягу з Європи: Секонд хенд та нове.
    08.04.2020(096) 095-84-08
  • ДОСТАВКА:ОТСЕВА,ПІСКА,ЩЕБНЯ,,та інших вантажів до 8т.
    ДОСТАВКА:ОТСЕВА,ПІСКА,ЩЕБНЯ,,та інших вантажів до 8т.
    16.03.2020(098) 908-43-57
  • Продається тілна корова с.Бирлівка ціна договірна. тел 0960726720
    Продається тілна корова с.Бирлівка ціна договірна. тел 0960726720
    27.01.2020(068) 041-74-83
  • Продается дом с участком.(цена договорная) по адресу Виницька обл., Бершадськый р-н., с. Шляхова, вул. Дружбы 14.С общей площадью участка 25 соток
    Продается дом с участком.(цена договорная) по адресу Виницька обл., Бершадськый р-н., с. Шляхова, вул. Дружбы 14.С общей площадью участка 25 соток
    26.08.2019(097) 487-43-42
Всі оголошення Розмістити оголошення