Fridge magnet wooden gears

ПРОГРАМА – ПОСИЛЬНА, БЮДЖЕТ – РЕАЛЬНИЙ

  • Подобається8Не подобається
  • 17 Січня 2009 р

З осені минулого року весь світ, в тому числі й Україна, почали жити в нових економічних умовах. А яким буде рік нинішній? Спрогнозувати хід подій важко. Дещо прояснилося у вівторок, коли на 17 позачерговій сесії районної ради 5 скликання депутати обговорили важливі для життєдіяльності Бершадщини документи „Про програму соціальноекономічного та культурного розвитку на 2009 рік” та „Про районний бюджет на 2009 рік”.

В роботі сесії взяли участь голова районної ради М.Г. Бурлака, голова райдержадміністрації С.Л.
Шульц, їхні заступники, начальники управлінь, відділів РДА та районних служб, міський та сільські голови, керівники підприємств, організацій і установ, представники політичних партій та громадських об’єднань.
Розпочалося ж пленарне засідання нетрадиційно – щедрівкою та привітанням учасників художньої самодіяльності районного та Бирлівського сільського будинків культури разом з Дідом Морозом і Снігуронькою депутатів і запрошених з новорічними та різдвяними святами. Вочевидь такий мажорний початок засідання, а також активне обговорення винесених на порядок денний питань напередодні вплинув на зважений підхід до їх розгляду в сесійному залі, і рішення стосовно програми розвитку і бюджету були прийняті в спокійній, діловій обстановці.
З доповіддю про виконання програми соціально-економічного та культурного розвитку у минулому році та програму розвитку на нинішній рік виступив начальник управління економіки райдерж - адміністрації В.Е. Ольшевський. Торік, наголосив Володимир Едуардович, не дивлячись на те, що 2008-й був непростим, вдалося зберегти високі темпи приватного споживання (роздрібний товарооборот збільшився на 28,9%), на 9,3% збільшився темп приросту промислової продукції, перевиконано дохідну частину місцевих бюджетів району. Намітились позитивні зрушення в організації оплати праці, забезпечено стабільну виплату всіх пенсійних зобов’язань, державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям. Стабільною в цілому у 2008 році залишалася і ситуація на районному ринку праці. Забезпечується реалізація державної політики в гуманітарній сфері, медичному забезпеченні населення.
Зберігається позитивна тенденція ефективної в цілому роботи господарського комплексу, розвитку малого та середнього бізнесу.
Серед пріоритетних напрямків розвитку району в нинішньому році В.Е. Ольшевський назвав гарантований соціальний захист та пенсійне забезпечення населення, подолання дитячої безпритульності і бездоглядності, запобігання сирітству, поліпшення матеріально-технічної бази навчальних та медичних закладів, сприяння повній, продуктивній зайнятості населення.
В сфері економіки пріоритетами визнано забезпечення конкурентоспроможності промислового виробництва, впровадження ресурсо- та енергозберігаючих технологій, вдосконалення регіональної структури аграрного сектора, здійснення перетворень в сфері торгівлі та послуг.
Виконання програми, за прогнозними розрахунками фахівців, забезпечить збільшення обсягів продукції промисловості на 7%. Орієнтовно на 5% зросте й середньомісячна зарплата.
Усі розділи програми, звісно, скориговані з бюджетом. Перед тим, як охарактеризувати параметри та особливості районного бюджету на нинішній рік, начальник фінансового управління райдержадміністрації Л.О. Лебедєва проінформувала присутніх про його виконання торік. Бюджет району 2008 року, за словами Людмили Олексіївни, був не лише соціально-орієнтованим, а й вперше за роки незалежності бюджетом розвитку, адже на капітальні видатки було спрямовано чимало коштів. Дохідна частина нинішнього бюджету, в структурі якого власні доходи складають 10%, державна дотація – 65% і субвенції – 25%, за попередніми розрахунками, визначена у сумі 120445642 грн., у тому числі доходи загального фонду бюджету у сумі 117750938 грн., доходи спеціального фонду бюджету у сумі 2694704 грн.
Такі ж суми становитимуть і видатки.
Визначено перелік захищених статей видатків загального фонду районного бюджету на 2009 рік за їх економічною структурою, серед яких оплата праці працівників бюджетних установ, нарахування на заробітну плату, придбання медикаментів та перев’язувальних матеріалів, забезпечення продуктами харчування, оплата комунальних послуг та енергоносіїв, трансферти населенню та місцевим бюджетам. В складі видатків районного бюджету передбачені кошти й на реалізацію державних та регіональних галузевих програм на загальну суму 2404813 грн.
2009 рік, за словами Людмили Олексіївни, буде напруженим, однак завдання програми соціально-економічного та культурного розвитку району – посильні, а збалансований бюджет, хоча і вимагає жорсткого режиму економії коштів та суворого контролю витрат, – реальний.
В обговоренні цих важливих документів взяли участь голова постійної комісії райради з питань бюджету та економічних реформ О.М. Лехман, який виступив із співдоповіддю, а також заступник голови районної ради П.А. Сугак, депутати Л.В. Гладиборода, М.П. Дяченко та голова районної координаційної ради голів профспілкових комітетів, голова райкому профспілки працівників АПК Я.О. Черватюк.
На сесії затвердили програму соціально-економічного та культурного розвитку району і бюджет на 2009 рік (повністю районний бюджет на 2009 рік буде надруковано пізніше). Голова ра йонної ради М.Г. Бурлака щиро подякував за плідну роботу всім, хто причетний до підготовки проекту бюджету.
Після цього депутати внесли зміни до рішення 12 сесії районної ради 5 скликання від 17.01.2008 року «Про районний бюджет на 2008 рік» згідно з розпорядженнями голови райдержадміністрації, затвердили структуру та штатну чисельність виконавчого апарату ра йонної ради на 2009 рік та районну програму боротьби з онкологічними захворюваннями на 2009-2016 роки.
Вів сесію голова районної ради М.Г.
Бурлака.
Василь ВЕРБЕЦЬКИЙ.
Фото автора та Сергія КІСИКА.


Дивіться також в розділі  Нове в роботі
» 15.06.2018 У цьому році розпочата реформа первинної ланки медичних закладів та стартувала кампанія з вибору сімейних лікарів.
» 15.06.2018 Голова Бершадської районної ради М.Г. Бурлака видав розпорядження від 13 червня 2018 року №45 «Про скликання 20 сесії районної ради 7 скликання», пленарне засідання якої провести 10 липня поточного року в залі засідань комунальної організації...
» 13.04.2018 2017 року на сайті Міністерства юстиції України запрацював єдиний реєстр боржників. У ньому можна знайти відомості про боржника за прізвищем, ім’ям, по батькові та реєстраційним номером облікової картки платника податків. Вільний та безоплатний...
» 07.04.2018 Голова Бершадської районної ради М.Г.Бурлака видав розпорядження від 4 квітня 2018 року №26 «Про скликання 19 сесії районної ради 7 скликання», пленарне засідання якої провести 20 квітня поточного року в залі засідань КО Бершадська РДЮСШ «Ровесник».
» 07.04.2018 Засідання координаційної ради з питань місцевого самоврядування
» 07.04.2018 Юридичний практикум
» 01.04.2018 Події. Новини. Факти.
» 01.04.2018 Про державну підтримку вирощування молодняка ВРХ
» 01.04.2018 Часткова компенсація вартості техніки
» 01.04.2018 Про щорічну грошову допомогу до 9 травня
Всі статті розділу Нове в роботі »
Цікаві фото
2 фото   
<b>Хай буде успішним рік Дракона</b><br />В календарі чимало свят, але Новий рік &ndash; особливе з них, адже це не просто початок нового відліку часу, а й...
5 фото   
<b>Дитячий крок - найближче до зірок!</b><br />Відбувся фінал Всеукраїнського дитячого телевізійного конкурсу "Крок до зірок". Випробування на артистизм,...
3 фото   
<b>"Золотий Олімп" обдарованої молоді</b><br />Педагоги Бершадщини вміло плекають юні інтелектуальні таланти. Яскраве підтвердження цьому – успіхи бершадських...
10 фото   
<b>УРОК ДЛЯ НАЩАДКІВ</b><br />В історії України багато трагічних сторінок, але найболючішою темою і по сьогодні є цілеспрямоване знищення...
Всі фотогалереї »
Ми - пам’ятаємо - «Книга Пам’яті України» / Сумівка
Шевченко Омелян Дем'янович (1900) 1900 р., українець, селянин. Мобілізований в 1941 р. Рядовий. Загинув 17.01.45. Похов. Чехо-Словаччина.

З історії Бершаді
Соціалістична перебудова сільського господарства тривала. Крім раніше створених кооперативних об'єднань селян, у березні 1928 року виникає ТСОЗ «Геть злидні». З метою зміцнення невеликих господарств, кращого використання знарядь виробництва в районі створили чотири кущові об'єднання колективів, з машинно-хінними станціями у кожному. В самій Бершаді колективи об'єдналися в кущ у складі трьох... Читати далі »



Останні новини
Може бути цікаво

ПРОГРАМА – ПОСИЛЬНА, БЮДЖЕТ – РЕАЛЬНИЙ - Новинки в галузях Бершаді та району - www.bershad.ua
Користувачі OnLine: 
Бершадщина  | Форуми  | Сторінками історії  | Літературна Бершадь  | Фотогалереї  | Новини  | Довідники  | Визначні місця  | У нас в гостях!  | Прогноз погоди в Бершаді  | Телефонні довідники
  • Продається будинок с. Чернятка. 35 соток, з усіма прибудовами: криниця, погріб, літня кухня з газом, будинок та времянка з газовим опаленням. Гарне місце. Ціни 3200 договірна.
    Продається будинок с. Чернятка. 35 соток, з усіма прибудовами: криниця, погріб, літня кухня з газом, будинок та времянка з газовим опаленням. Гарне місце. Ціни 3200 договірна.
    18.05.2020(063) 431-41-18
  • . Продам квартиру в місті Ірпінь, Київська область. 37 метрів, 16 000 у.о
    . Продам квартиру в місті Ірпінь, Київська область. 37 метрів, 16 000 у.о
    13.04.2020(067) 225-27-18
  • . Продаж одягу з Європи: Секонд хенд та нове.
    . Продаж одягу з Європи: Секонд хенд та нове.
    08.04.2020(096) 095-84-08
  • ДОСТАВКА:ОТСЕВА,ПІСКА,ЩЕБНЯ,,та інших вантажів до 8т.
    ДОСТАВКА:ОТСЕВА,ПІСКА,ЩЕБНЯ,,та інших вантажів до 8т.
    16.03.2020(098) 908-43-57
  • Продається тілна корова с.Бирлівка ціна договірна. тел 0960726720
    Продається тілна корова с.Бирлівка ціна договірна. тел 0960726720
    27.01.2020(068) 041-74-83
  • Продается дом с участком.(цена договорная) по адресу Виницька обл., Бершадськый р-н., с. Шляхова, вул. Дружбы 14.С общей площадью участка 25 соток
    Продается дом с участком.(цена договорная) по адресу Виницька обл., Бершадськый р-н., с. Шляхова, вул. Дружбы 14.С общей площадью участка 25 соток
    26.08.2019(097) 487-43-42
Всі оголошення Розмістити оголошення