Fridge magnet wooden gears

ДБАТИ, ЩОБ ЖИТИ КРАЩЕ

  • Подобається9Не подобається
  • 20 Лютого 2008, 19:08

У понеділок в Поташні відбулися загальні збори громадян, на яких сільський голова М.Г. Рудь і старший дільничний інспектор міліції, депутат районної ради Ф.М. Кокарча звітували про свою діяльність у минулому році. Жителі села обговорювали й ряд інших проблем територіальної громади. В роботі зібрання брали участь заступник голови районної ради П.А. Сугак і заступник директора ВАТ «Явір-Агросервіс» В.А. Данильченко.
У своїй доповіді Поташнянський сільський голова М.Г. Рудь наводив цифри і дані про те, що вдалося зробити за рік. Спрацювали, за словами Михайла Григоровича, непогано, адже бюджет виконано на 100,3%, в тому числі місцевий – на 107%. Проведено ремонти приміщень, що знаходяться на балансі сільради, на що використано більше трьох тисяч гривень. Однак матеріальна база сільського будинку культури, дошкільного навчального закладу та інших установ на сьогодні ще слабка. Потрібні значні кошти, а в сільському бюджеті на розвиток залишається 40 тис. грн. Їх явно не вистачає і на паливо, і на електроенергію, і на продукти харчування дітей в дитсадку, і на ремонти, і на дороги, благоустрій тощо.
Незважаючи на труднощі, в селі утримуються один із кращих в районі ФАПів, дитячий садок, створено галерею Прокопа Колісника і музей культури села. Добрих слів заслуговує і робота педколективу школи, в якій навчається 131 учень. Функціонують і будинок культури та бібліотека, але приміщення, в якому відсутнє опалення, потребує капітального ремонту.
А ще поташняни частково впорядкували кладовище, вулицю Матросова та деякі інші. Залишається проблемним і вуличне освітлення. Нинішнього року заплановано провести його на головних вулицях.
Одна з найболючіших проблем – благоустрій, захист навколишнього природного середовища. В селі є одне санкціоноване сміттєзвалище, а стихійних – не менше десятка. Усе це, наголосив Михайло Григорович, робиться нашими людьми, і наведення порядку не потребує коштів.
В Поташні проживають більше 1400 чол., третина з них – пенсіонери, 98 учасників Великої Вітчизняної війни, в тому числі 2 учасники бойових дій, 19 інвалідів і 25 вдів. В селі 8 багатодітних сімей, 10 дітей-напівсиріт і 2 дітей-сиріт. І хоча людям цих категорій з боку сільради була надана певна матеріальна допомога, це зовсім мало порівняно з тим, що потрібно.
Не оминув увагою Михайло Григорович і стан правопорядку в селі. На жаль, констатував він, входять в звичку молодих людей вживання спиртних напоїв, бійки біля барів, керування транспортними засобами в стані сп’яніння. Трапляються в селі і крадіжки.
Чітку характеристику криміногенної ситуації в селі дав старший дільничний інспектор міліції, депутат районної ради Ф.М. Кокарча. Якщо врахувати, що в районі торік скоєно 380 злочинів, з них у Поташні – 1, то, здавалося б, в територіальній громаді більш-менш благополучно. Федір Михайлович перерахував правопорушення, скоєні жителями села в 2007 році, дав їм оцінку, проаналізував звернення громадян і вжиті заходи. І сільський голова, і старший дільничний інспектор міліції пообіцяли взяти під жорсткий контроль дотримання працівниками барів і подібних закладів графіка роботи і вжити дієвих засобів по викоріненню самогоноваріння, наведенню правопорядку.
– Сьогодні єдиним органом виконавчої влади на селі є сільська рада, до якої люди звертаються за допомогою, підтримкою, з своїми наболілими проблемами, – наголосив Михайло Григорович. – Ми ж в свою чергу повинні відстоювати інтереси громадян, організацій і установ, працювати разом, для людей.
Звітуючи, сільський голова М.Г. Рудь неодноразово підкреслював: те, що вдалося зробити – результат співпраці з місцевим сільгосппідприємством «Явір-Агросервіс», колективами сільських закладів освіти, культури і медицини. Взяти хоча б актуальну нині проблему отримання компенсаційних коштів знецінених вкладів. Сільська рада оперативно зібрала документи для реєстрації більше 300 вкладників – жителів села. Опікується місцева влада й забезпеченням скрапленим газом населення тощо.
Однак є ще й невирішені питання, зокрема, автобусне сполучення з райцентром, організація змістовного дозвілля молоді, створення робочих місць, благоустрій.
В обговоренні доповіді взяли участь депутати сільської ради – директор школи М.У. Шиндер, завідуюча дитсадком О.А. Яланецька, член виконкому сільради, заступник директора ВАТ «Явір-Агросервіс» В.А. Данильченко, а також завідуючий ФАПом В.К. Вальковий. Виступаючі не лише оцінювали діяльність сільського голови, а й звітували про роботу на своїх ділянках. Є чим пишатися освітньому закладу в Поташні, який торік зайняв друге місце в районі серед ЗОШ
І-ІІ ступенів по спортивно-масовій роботі. Школі, відзначила Марія Устимівна, допомагають і сільський голова, і товариство, і старший дільничний інспектор міліції. Олена Анатоліївна теж запевнила односельчан, що її колеги все роблять для того, аби малюки почували себе в дитсадку, як вдома. Василь Андрійович по-справжньому переймається благоустроєм, екологією і обіцяв посприяти в облаштуванні кладовища. Василя Карповича турбує демографічна ситуація на селі, здоров’я населення. Торік втричі більше померло, ніж народилося. Лише третина населення пройшла флюорографію, є хворі на туберкульоз.
– На долю кожного покоління випадають якісь випробовування, – підсумував заступник голови районної ради П.А. Сугак. – Слід усвідомити одне: ніхто звідкись не прийде і не вирішить всі проблеми. Ми самі повинні дбати, щоб жити краще. Позитивні зрушення в економіці держави вселяють надію на те, що проблеми поступово будуть вирішуватися.
Василь ВЕРБЕЦЬКИЙ,
с. Поташня.

Дивіться також в розділі  Оголошення
» 30.08.2018 07.09.2018 року в приміщені Бершадського районного відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Вінницькій області за адресую Вінницька область м. Бершадь вул.. Героїв України 8, з 10.00 години до 13.00 години...
» 15.06.2018 на газети та журнали на друге півріччя 2018 року.
» 15.06.2018 Останнім часом у країні змінюється ставлення до Збройних сил України. Зросла потреба у професійній та вмотивованій армії. Бершадський райвійськкомат постійно проводить відбір кандидатів віком від 18 до 60 років на проходження військової служби за...
» 07.04.2018 Шановні ветерани війни та учасники антитерористичної операції! Будь ласка, звертайтеся до своїх сімейних лікарів для проходження медичних оглядів згідно з графіком:
» 06.04.2018 До уваги власників зброї!
» 06.04.2018 Шановні жителі м. Бершаді!
» 06.04.2018 Стіл знахідок
» 02.04.2018 До уваги представників громадськості!
» 01.04.2018 Проти зла – усією громадою
» 01.04.2018 На військову службу за контрактом
Всі статті розділу Оголошення »
Цікаві фото
3 фото   
<b>З нагоди Дня культури та аматорів народного мистецтва</b><br />В районній музичній школі 24 березня відбулись урочистості з нагоди Всеукраїнського дня культури та аматорів...
2 фото   
<b>Г. О. Погончик:"Про наш край знають і в Америці"</b><br />Директор Бершадської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №1 Григорій Погончик добре відомий і в районі та області,...
4 фото   
<b>Маєток Ліпковських</b><br />Багатьох жителів цього та навколишніх сіл завжди хвилювала й інтригувала дана тема &ndash; своєю величністю,...
19 фото   
<b>М'ЯКОХІД</b><br />
Всі фотогалереї »
Ми - пам’ятаємо - «Книга Пам’яті України» / Флорино
Пустовойтов Карпо Омелянович (1898) 1898 р., українець, селянин. Мобілізований в 1941 р. Мол. політрук. Страчений ворогами 00.01.44. Похов. с. Флорино.

З історії Бершаді
Робітники і службовці Бершадського лісгоспу в парку культури та відпочинку своїми силами збудували спортивні майданчики, водну станцію. На колгоспні кошти спорудили стадіон, де відбувалися змагання сільських спортсменів а також перші районні спартакіади. З 1950 року в Бершаді почала працювати спортивна школа на 60 учнів. Спортсмени Бершаді стали ініціаторами створення єдиного сільського... Читати далі »



Останні новини
Може бути цікаво

ДБАТИ, ЩОБ ЖИТИ КРАЩЕ - Офіційні оголошення та звернення організацій бершадського району та м. Бершадь - www.bershad.ua
Користувачі OnLine: 
Бершадщина  | Форуми  | Сторінками історії  | Літературна Бершадь  | Фотогалереї  | Новини  | Довідники  | Визначні місця  | У нас в гостях!  | Прогноз погоди в Бершаді  | Телефонні довідники
  • Продається будинок с. Чернятка. 35 соток, з усіма прибудовами: криниця, погріб, літня кухня з газом, будинок та времянка з газовим опаленням. Гарне місце. Ціни 3200 договірна.
    Продається будинок с. Чернятка. 35 соток, з усіма прибудовами: криниця, погріб, літня кухня з газом, будинок та времянка з газовим опаленням. Гарне місце. Ціни 3200 договірна.
    18.05.2020(063) 431-41-18
  • . Продам квартиру в місті Ірпінь, Київська область. 37 метрів, 16 000 у.о
    . Продам квартиру в місті Ірпінь, Київська область. 37 метрів, 16 000 у.о
    13.04.2020(067) 225-27-18
  • . Продаж одягу з Європи: Секонд хенд та нове.
    . Продаж одягу з Європи: Секонд хенд та нове.
    08.04.2020(096) 095-84-08
  • ДОСТАВКА:ОТСЕВА,ПІСКА,ЩЕБНЯ,,та інших вантажів до 8т.
    ДОСТАВКА:ОТСЕВА,ПІСКА,ЩЕБНЯ,,та інших вантажів до 8т.
    16.03.2020(098) 908-43-57
  • Продається тілна корова с.Бирлівка ціна договірна. тел 0960726720
    Продається тілна корова с.Бирлівка ціна договірна. тел 0960726720
    27.01.2020(068) 041-74-83
  • Продается дом с участком.(цена договорная) по адресу Виницька обл., Бершадськый р-н., с. Шляхова, вул. Дружбы 14.С общей площадью участка 25 соток
    Продается дом с участком.(цена договорная) по адресу Виницька обл., Бершадськый р-н., с. Шляхова, вул. Дружбы 14.С общей площадью участка 25 соток
    26.08.2019(097) 487-43-42
Всі оголошення Розмістити оголошення